neka_noč
|
Pozdravljene.... po dolgem času... nisem vas (še) vse prebrala, tako, da bom sedaj malo padla vmes. Skratka, mi pridno rastemo, sedaj smo v 35. tednu, naslednji pregled in ctg imam 02.03. . Definitivno (300% je rekla g) imamo , torej je upanje na "splavalo" po vodi. Šok sem preživela, zdaj se pripravljamo na pištolco oz. smo jo že sprejeli, zanj imamo oprane, zlikane in zložene že vse oblekce do št. 68. Oprati moram le še tetra plenice - čakamo na otroško sobo za prvega sina - pride 08.03. , ker jih sicer nimam kam dati. Previjalna komoda je totalno nabutana. V gard. omari za so sinove stvari... Ta vikend barvamo sinovo sobico (oranžna barva), nalepke Pu-ja gredo dol,... v spalnici pa, kjer smo naredili kotiček za , sva včeraj s sinom prilepila nove nalepke - Pu-ja . Ni kaj otroci rastejo. V sredo sva bila z mojim v Po. in se vse zmenila v slabih 15-ih minutah. Torej, rodila bom v Postojni, to pa zato, ker sem, ko sem bila v Lj. na PDC-ju doživela "hladen tuš", ker sem ponovno videla da smo tu le in samo številke in nek nebodigatreba. Bi morala, kljub temu, da imam elektivni Cs moledovat za spinalno , pa še vedno ne bi vedela (beri verjela) ali je 100% dogovorjeno.... V Po. imam dogovorjen spinalni Cs (to je bila moja največja želja) 02.04.2010 = dan D (na ta dan definitivno rodim; dobimo svojega ), če bi se pričelo karkoli spontano prej, pa tudi samo pridem in mi ga naredijo pač prej. Hotel je na 01. aprila, pa sem rekla, da mi potem nihče ne bo verjel, da sem rodila oz. bom morala obveščat 2x . Nincy, vem, da je pozno, a to je namenjeno tebi - glede strij.... Točno take strije in na istem mestu sem sama "pokasirala" v prvi nosečnosti. PDP sem imela konec junija, aprila sva z mojim pričela obiskovati mš, in ko so bile omenjene strije, sem mojemu veselo pripomnila, da HB jih jaz nimam... 3 tedne pred PDP-jem pa sem dobila točno take kot ti.... skoraj me je kap, sem jokala ko dež.... Naj te pomirim, da take ne bodo ostale, temveč zelo zbledijo. Najprej sem nosila enodelne kopalke, ker sem se bala, da se bodo poznale strije še bolj, ko bom zagorela, nato, naslednje leto, pa sem že nosila dvodelne in strije ob zagorelosti niso zelo vidne, bolj je vidna "razbrazdanost" kože. Pa še to bolj ob "pravih" pozicijah/kotih. Mene to sedaj sploh ne moti in tudi drugi ne dajejo pozornosti na to. Mene bolj moti ostanek kože - ni mi šla čisto nazaj, je pa res, da sem imela že v prvo Cs in so bile prerezane tudi trebušne mišice, zato tudi neko "bildanje" trebušnih mišic ni pomagalo. Sem poizkusila s telovadbo, fitnesom oz. trenažerji, pa nič ne pomaga. Imela sem konf. št.36, pa še vedno ostanek kože. Tako sem se odločila, da po tej nosečnosti, ko preneham z dojenjem, ko shujšam in se "nabildam" s trenažerji... ko bom res vse naredila kar se narediti da za fizično telo - grem na operacijo, da mi odstranijo odvečno kožo. S tem pa se bom lahko tudi znebila razbrazdanih strij. Pa četudi ne, strije me ne motijo, ker še zdaleč niso tako vidne kot povešena oz. odvečna koža. Ene pač nimamo tako elastične kože. Naj povem še to, da sem se v prvi nosečnosti mazala ko nora - večkrat na dan. Za razne kreme/mazila/olja sem dajala celo premoženje (vsaka ni bila dobra), pa sem vseeno pokasirala take strije kot ti. Danes se mažem z navadnim olivnim ali mandljevim oljem od Kancilije, imam še shea butter in to je to. Sploh ne kompliciram. Ni fora v kremah, temveč v elastičnosti kože. Strij še ni videti in upam, da tudi ne bodo; če pa - se ne sekiram, ker se mažem, delam na tem, da koži pomagam, več kot to pa itak ne morem narediti. Torej, Nincy, glavo gor, ne bo ostalo tako kot je vidno sedaj..
|