tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreja79 IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Js sem pa po 12 dneh diete ugotovila, da naše dete ne prda več tako kot prej. Kakšnega še spusti, ampak jih v enem dnevu toliko, kot prej v eni uri in tudi napenja ga ne več . Zdaj je samo vprašanje, ali so jajca ali mleko. Bomo videli, provokacija z jajčkom je že marca. Bilanca diete: definitivno na prednosečniški teži... zdaj pa samo še 5kg dol in bom vesela. Ampak pojavil se je problem, ker vedno bolj obvladam to hrano in vedno več je stvari, ki jih lahko jem... pa našla sem dovoljene čokolade... To je pa dobr slišat...da si zaradi te diete shujšala Kolk je pa šlo dol v 12 dneh? In kaj potem ješ za zajtrk, kosilo in večerjo? Jest sem zadnjič gledala kaj je vse prepovedano, pa bi verjetn umrla od lakote 2 kili, ampak se bojim, da se bo ustavilo, ker je vedno več dovoljene hrane v hladilniku. Jem kot prej, samo ne dajem smetane in sira v vsako hrano . Mleko uporabljam riževo ali sojino, pa je. Jajc samih po sebi tako ne jem. Sem že večkrat želala poskusit, kako bi bilo čisto brez hrane živalskega izvora, pa mi ni nikoli uspelo... sedaj je motivacija večja in v bistvu mi gre čist fajn. Edini problem so sladkarije, ampak sem našla dovoljene čokolade in ker so grdo drage, pojem največ eno rebrco dnevno in ne ene čokolade dnevno. Pa namesto raznih sirnih namazov so vegi namazi, namesto sira olive in rdeča pesa oz. druga zelenjava, tisti črn kvadratast kruh sem tudi našla brez mleka, drugače bi ga pa pekla... Se da. In zaenkrat ne čutim, da bi se kaj slabše počutila ali da bi bilo mleka manj. Altaja, še tukaj čestitam Vidu za zobek... ga je to matralo včeraj, pa je revček še injekcijo dobil. Pomoč mojega: vidi 1000 , če ne pomaga vsaj malo. Ampak raje, kot da bi previl pokakano ritko, zlika cote ali pa karkoli drugega. Če je polulan ni problema, ampak kakec... Vsake toliko ga vseeno mora, da vsaj malo vadi. Ampak ga moram za vse gnjavit in tečnarit, ker on ne opazi, da je kaj za pospravit, pa tudi, če bi se zadušil od prahu ali pa, če ne bi imel nič več za oblečit. Sem pač tečna in je. Tudi igra se z njim, včasih samoiniciativno, včasih mu ga porinem v roke in rečem, da grem pod tuš, jest... mu je pa ful všeč, ko se mu mali smeji in potem ima veselje. Komaj čaka, da se bo igral z lego kockami. Vsake toliko mu tudi zagrozim, da ne bova imela več otrok, če bom mogla potem sama skrbet za oba... tudi to deluje. In pospravljenje kopalnice po kopnju je njegovo delo. Je imel popoln mama servis pa se mu pozna, da nič ne vidi. Kuhat se je naučil v študentu, likat in sesat se je naučil v zadnjih mesecih, posodo sem ga naučila umit že pred , uničevanje vodnega kamna mu je zabavno... moram ga še naučit, kam pašejo umazane cunje (ne tja, kjer se sleče) in še nekaj sem imela v mislih, ampak sem pozabila. Včasih kar rečem, da je na vrsti pospravljenje in ukazujem, kaj je treba naredit. Sem , a ne ? Ali mu pa dam na izbiro, da ima malega in se z njim ukvarja ali pa da posesa, lika... Riževa kašica: js imam milupo in piše: za obrok po steklenički:200ml+5 čajnih žličk, za obrok po žlici: 200ml in 6-7 jedilnih žlic Js delam po občutku, nisem nikoli po navodilih, naredim pa gosto, da mu lahko dam lepo po žlici. se pa tudi zelo gosta kaša po kakšnih 5 minutah čisto utekočini, tak da poskusi samo počakat 5 minut in bo tekoče.
|