Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Mož* IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Takoj po cepljenju bo dobil obliž na mesto vboda. Hlajenje otekline pa gre z ledom ali nekim ledenim predmetom v cunji ali vrečki; ne neposredno na kožo. Mož hvala, to sem potrebovala, kratko in jedrnato. Grem delat ledene kocke. Tulpek, samo še nekaj, ker je Dolenjka opozorila na pomemben vidik: če ohlajaš z ledom (preko krpe ali vrečke) to počneš le tratek čas: recimo minutko ali dve: če pa boš imela stvar gor dlje časa, stvar ne sme biti tako mrzla. mogoče bi se sama tudi spomnila, ampak nisem zihr . Bogi mali, bi ga cel dan podhlajala... sedaj sem se spomnila na eno prigodo kak mesec nazaj.... sem pila kapučino in dala čalco vstran od roba mize, ker sem imela Tjaša v rokah, da je ne bi zagrabil (je že takrat kazal željo po mojih lepih šakčlah). In on se vrže naprej z glavo, stegne roko in potegne šalco k sebi, vse gre po meni, malo po njemu in js hit v akcijo (en mesec prej se je moj nečak pošteno opekel z vočim čajem in bil 14 dni v bolnici in takrat sem se seznanila z ukrepi), ga slečem, hladim malo nogico, mali se dere, js že vidim naju v bolnici, presaditev kožice, same groze... potem pa ugotovim, da imam js celo hlačnico mokro in me zebe v nogo in da ni bil capučino čisto nič vroč. Bogo dete, js sem ga pa tako ohlajala... no, posledic ni bilo, niti ga ni izučilo, da se šalčk ne puli mamici iz rok... morda je nauk zgodbe, da skuhaj kafe še za otroka Da ne boš mislila, da je čuden nauk. Od malega namreč obožujem vonj po kavi (in očitno tudi okus). Ko sem bila majhna, me je pazil dedek in če se je le dalo, sam ga nafehtala za požirek kave s smetano in koščkom čokolade (takole po spominih - sem morala imeti kake 3 leta )