|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI
14.2.2010 17:49:10   
lana70
Punce, a je ktera fasala med nosečnostjo hemoroide? A po porodu zginejo? Jaz sem danes kmalu v nezavest padla user posted image user posted image user posted image ...

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu Bumo)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
14.2.2010 18:22:46   
Goldy
Lana - jaz sem hemeroide fasala po porodu. user posted image  So izginili, pa se pol spet pojavili, zdele trenutno imam mir.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
14.2.2010 18:26:51   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: lana70

Punce, a je ktera fasala med nosečnostjo hemoroide? A po porodu zginejo? Jaz sem danes kmalu v nezavest padla user posted image user posted image user posted image ...

Joj, Lana, daj čuvaj se user posted image ! Jaz nisem imela problemov s tem, se bo Mojsonček verjetno oglasila s kakšnim nasvetom ...

Jaz bom pa kmalu postala en debel, okrogel krof, k sem jih tolk že pojedla user posted image

Kje ste vsi?

Aja, našemu tamalemu sem danes premalo krompirja naredila za kosilo, je vse pojedel, potem je pa še kar usta odpiral, jaz pa vsa nesrečna, kaj naj zdaj naredim user posted image  user posted image

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
14.2.2010 18:31:18   
Goldy
semper - naša je danes kosilo vrgla po tleh, tak da sem pol mal improvizirala (bili smo na kosilu pri mojem očetu), polovila še korenček iz juhe, pa malo juhe in govedine in je jedla, da se vika.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
14.2.2010 20:35:09   
obayifo
js sm pa en orng prehlad staknla, upam, da se mali ne bo nalezu...

lana, tut moja svakinja jih je fasala pr porodu, nekej časa je mela težave, pol je pa minil in od takrat jih ni več mela (2 leti)

goldy, super ste kosilo poštimal. kako pa glede soli?
pr nas je pa dons prvič očka mel futranje s kosilom čez. sta vse pojedla user posted image user posted image . sam naš škratek se nekje na polovici naveliča bit v naročju, pol ga damo pa v ležalnik in pol vse do konca zmaže. sam bo ležalnik zdej zdej premejhen.

semper* ti kar, še zame enga, prosim user posted image

grem še mal noge v luft

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
14.2.2010 20:45:02   
Goldy
obi - malo prekuhane vode sem dodala pa je bilo. Itak smo se navadili, da ne kuhamo zelo slano. Sta nam in pediatrinja in patronažna rekli, naj za otročke kuhamo kot zase, le da manj oz. skoraj nič slano. Mi smo pa prej jedli v naročju, pol pa v stolčku. V ležalniku pa nikoli. user posted image  za pridnega jedca in za očka, ki ga je futru! Mamici pa user posted image  in šcccc za prehlad.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
14.2.2010 20:56:28   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Lana - jaz sem hemeroide fasala po porodu. user posted image  So izginili, pa se pol spet pojavili, zdele trenutno imam mir.

user posted image meni so začeli grozit, po porodu. HB, niso prišli do vrelišče, so pa na meji user posted image nasvetov za to pa glih nimam... user posted image

goldy - super za info o soli.

obi  - ja superca za velikega jedca! user posted image *pikepoke* za tvoj prehlad!

semper* - hihi, krofek! Ja, jaz se jim tudi komaj upiram. Ne uspeva najbolj... user posted image

Reby - cuker Tomi! Res dober bacek Jon! user posted image

ležalnik vs naročje vs stolček - mi sprobavamo vsega po malo zadnje čase. V soboto smo jo dali v stolček, sicer tak najbolj ležeč položaj, ki se da - je uživala in se ''pela'' (beri:kričala). Vendar je tam le med hranjenjem user posted image

To je bil bolj en quicky - morem krave pomolzt, pa jajčka pobrat in njive zorat!

fsm

< Sporočilo je popravil Serendipity -- 14.2.2010 20:57:56 >

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
14.2.2010 22:02:58   
Goldy
seren* - glede soli te moram opozoriti, da je naša P ena redkih, ki je rekla, naj dajemo par zrnc soli v otroško hrano. Kolikor berem na junijkah, so  vsi P striktno proti soli. Vem, da obremenjujejo ledvičke... Mi se ji izogibamo kolikor se da, če jeva kakšne zelenjavne juhice, pa pire krompir...pač zeloo malo solim, oddevam  za Aljo stran in potem dosolim.

Kje pa ste vsi??? Saj vem, s krofi se bašete.....user posted image user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
14.2.2010 22:20:28   
Serendipity

seren* - glede soli te moram opozoriti, da je naša P ena redkih, ki je rekla, naj dajemo par zrnc soli v otroško hrano. Kolikor berem na junijkah, so  vsi P striktno proti soli. Vem, da obremenjujejo ledvičke... Mi se ji izogibamo kolikor se da, če jeva kakšne zelenjavne juhice, pa pire krompir...pač zeloo malo solim, oddevam  za Aljo stran in potem dosolim.

Kje pa ste vsi??? Saj vem, s krofi se bašete.....user posted image user posted image

Ja, verjamem da je lahko problem. Tale info je bil bolj za kolegico - je pupa stara 9 mesecev in odklanja hrano, pa se je sekirala ali ji lahko da kaj soli zraven al ne.
jaz bom prakticirala neslanost, dokler bo zanimanje za to (upam, da čimdlje - možna dedna predispozicija za okvaro ledvic). Drugače pa kuham dokaj slano - se je D navadil na to doma, ker je bil njegov oče ledvični bolnik in se je moral izogibati soli na km...

Drugače so pa zanimiva tale razhajanja glede gh... Naša P nam je zadnjič povedala, da po 6. mesecu lahko jé vse, razen: svinjskega mesa, citrusov, meda, jagod... joj, pa še nekaj česar se zdaj ne spomnim user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
14.2.2010 22:49:27   
Goldy
Seren* - tale razhajanja so prav smešna, če gledam recimo kašice, pri enih piše npr. po 6 mesecu, iste sestavine so od druge firme po 12 mesecu. Tak da mi ni nič jasno. Sem zadnjič čist zmedena stala tam v Mullerju. Sem že imela v košari eno kašico s šunko, pol mi pa predela, da je to svinjsko in da ne sme. Gor je pa pisalo po 4 mesecuuser posted image . Ali pa mešano sadje. Čeprav pri tistem sadju je mislim, da najbolj sporen ananas. Čeprav naša jo je pojedla in ni bilo reakcije. Pol pa včeraj vidim skoraj identično kašico od Sunvala pa piše da je od 12 meseca dalje.

Mislim, da lahko tvoja kolegica malce soli hrano, če bo le tako potem kaj pojedla.

Pa smo 4!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2935
15.2.2010 0:17:13   
obayifo
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

Drugače so pa zanimiva tale razhajanja glede gh... Naša P nam je zadnjič povedala, da po 6. mesecu lahko jé vse, razen: svinjskega mesa, citrusov, meda, jagod... joj, pa še nekaj česar se zdaj ne spomnim user posted image

arašidov in orehov, paradižnika, školjk, kravjega mleka (nefermentiranega) user posted image

< Sporočilo je popravil obayifo -- 15.2.2010 0:21:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 2936
15.2.2010 0:20:39   
obayifo

Seren* - tale razhajanja so prav smešna, če gledam recimo kašice, pri enih piše npr. po 6 mesecu, iste sestavine so od druge firme po 12 mesecu. Tak da mi ni nič jasno. Sem zadnjič čist zmedena stala tam v Mullerju. Sem že imela v košari eno kašico s šunko, pol mi pa predela, da je to svinjsko in da ne sme. Gor je pa pisalo po 4 mesecuuser posted image . Ali pa mešano sadje. Čeprav pri tistem sadju je mislim, da najbolj sporen ananas. Čeprav naša jo je pojedla in ni bilo reakcije. Pol pa včeraj vidim skoraj identično kašico od Sunvala pa piše da je od 12 meseca dalje.

Mislim, da lahko tvoja kolegica malce soli hrano, če bo le tako potem kaj pojedla.

se strinjam, da je res zmešnjava. če že uvažajo, bi lahko vsaj nalepke gor dal take, da so v skladu z našo 'doktrino' uvajanja... pa en kup stvari je z glutenom za po 4.mesecu, pr nas pa pravjo, da šele po 6.

moja svakinja je tut dajala po kakšno zrno soli in je nečak pol ful rajš jedu. ampak res samo par zrnc.
je pa tut dost receptov za dojenčke, kjer je navedeno soljenje

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
15.2.2010 0:21:46   
Sempervivum

Naša patronažna je tudi tako rekla. Samo jaz bom prav tako prakticirala brez soli, dokler se bo le dalo. No, patronažna je povedala tudi, da so sedaj zopet drugačna priporočila glede GH, da naj bi se SPET PO 4 MESECU ZAČELO (sori črke), ker so kao ugotovili, da so otroci sicer slabokrvni, pa da sploh ni več fora s tem postopnim uvajanjem, da lahko takoj začneš z vsemi obroki, pa da ni treba čakat par dni, da vidiš reakcijo ... v glavnem čist čudno user posted image  Aja, pa živila z glutenom tudi daješ, če se pojavi alergija, pol pač nehaš ... Kr neki ...

Jaz sem čist fuč, se mi kar učke zapirajo, pa glava že omahuje, grem kar spat.

Obi, čimprej se pozdravi user posted image

Nočko

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
15.2.2010 9:26:17   
Reby
Dobro jutro! user posted image

GH - me prav zanima, kaj so nam starši dajali in koliko so takrat komplicirali, pa poglejte, kakšni otroci smo zrasli user posted image  Jaz sem Tomiju dala še ananas za pocuzat in tudi pomarančo, pa nč ni blo narobe. Se malo zgledujem po svoji sestri, ki nikoli ni komplicirala in spravla gor 4 ornk babe, pa jim je tut kravje mleko dala že pr 8. mesecu. Kar se tiče soli, jaz mu ne dajem, ampak je pa res, da mu zdej mešam zelenjavo s sadjem, da sploh kaj poje... Včeraj sem mu pa dala že bebi kekse v mleko. Je ful pojedel.

Vas pol še kaj pokomentiram, zdej grem hitr neki pojest in nujno kavico. Mi spimo super zadnje čase, mali se zbuja samo 1x na noč, podojiva in spi dalje. Sam pred 11 zvečer pa ga ne spravmo spat. Potem se okrog 3 zbudi in spima še zjutraj do 8 user posted image

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
15.2.2010 9:27:05   
Reby
Še kavica

user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
15.2.2010 9:42:28   
lučka 25
No, vidim da je govora o GH. Res j 101 nasvet. Jaz sem se pri ub+vjanje GH odločila, da vprašam samo svakinjo (od brata ženo), ki nič ne komplicira. Ker itak je blo polno različnih nasvetov. In glavni nasvet, ki mi ga je dala, sledi otroku in svojemu občutku. Ti najbolje poznaš svojega otroka. In to se mi tudi zdi najbolj pomebno. Mi smo en obrok začeli dajati že 3 tedan uvajanja, ker je bila že pripravljena, nič mleka za čes. Pa tudi od večih sem slišala, če otroku ne "zlaufa" GH, da naj ga ne podojimo ali damo mleko takoj po obroku, ampak čez pol ure (vmes ga umiješ, mal poigraš), ker tako on ne povezuje mleka z GH, da mu ni treba vsega pohesti, saj bo tako in tako še mleko. Važno je tudi, da je mama pripravljena na uvajanje GH, da ve kaj in kako, da je vstrajna in mirna. Vem, da je to težko, pa še jaz tu pamet solim, ker je naša tako dobro sprejela GH. Če pa pomislim, kakšne borbe smo imeli prve mesce z shranjenjm, še posebej prve tedne, me pa kar zmrazi. Mleko je bil njen "sovražnik". No, pa sem se spet razpisala.
A ja, pa še tako. Kot je rekla Reby. Pač da Tomiju v zelenjavo mal sadja, da poje. Zakaj pa ne? Če pa tako raje je.

Drugače pa je Neži v soboto toliko dogajalo, polno otrok, maske,...da smo meli potem razburljivo noč. Ker ona potem vse tako podoživlja. Se je mal smejala, pa govorila v spanju. In to jo je potem zbudilo. In ker je bila tako utrujena, se je potem jokala, vsakič ko se je zbudila. Sva lepo izselili očija na kavč, medve pa sva spali skupaj v spalnici. K sreči jo je potem pomirilo, ko se bla jaz zraven in moja roka je mogla biti čez njeno telo. Kaj vse smo pripravljene narediti, da pomirimo otroka.  Posledično sem bla vsa polomljena, poležana, zaležana....user posted image   Je pa to noč nadoknadila, ko je spala v kosu dobrih 11 ur. Mami pa je tudi danes kot nova user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
15.2.2010 10:30:40   
mojsonček
Helou!

se javljam na brzino dokler pupika še spi... jst sm že ceu vikend k zombi, ker je Zoja čist boga... z vročino in kreha ko kkšn star prekajen ded... in se davi z vso tisto sluzjo... pa noska ne pusti čistit čeprav komaj diha... pa jemo tut nč... ah ja... bova šli k P, če ne bo nč boljš...

reby... kakšna luštna maškarca je bil Tomi...

lučka... a Neža pa kr 11 ur v komadu user posted image

eh... že jokca in jamra mamamama....

pridem še kej naokrog....

pozdravčke vsem....

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
15.2.2010 12:44:27   
sonček33
Sej vas berem... pa komentiram tudi..v mislih...kej več pa ne greuser posted image

Lovro demontira svojo sobo, jaz pa tukaj za račkotam.

Glede gh, sadje, zelenjava.. jap, za male je treba kdaj naredit tudi kakšno nam nerazumljivo kombinacijo. Lovro (in jaz) obožuje pire (s AM in malo masla) in jabolčno čežano. To je zanj njami. V pire dam včasih še korenje ali bučko ali malo brokolija. V čežano en ščepec cimeta.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
15.2.2010 12:47:30   
sonček33
Bacek je pa lep lep.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
15.2.2010 14:34:03   
biba007
Pupike, kateri kasetni koški za pleničke so najbolj praktični?

Rebi, da ne pozabim, neskončno kjutsipaj backa imate user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
15.2.2010 14:54:49   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: biba007

Hvala user posted image

Mi imamo kar vedro za plenice in je super. Prej naštimam noter vrečko in ko je polna, zavežem in v koš. Pa nč ven ne smrdi, ker se fajn zapre.

Sma s Tomijem mela mismis na obisku. Zdej grem pa južno kuhat, pa vas potem kaj preberem.

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
15.2.2010 15:02:24   
sonček33
Sma s Tomijem mela mismis na obisku.

Fovš.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
15.2.2010 15:04:19   
sonček33

Mi imamo sangenic. en starejši model. Brezveze. Sem ga pa dobila, sicer ga ne bi kupila. Odvečeni strošek. Smrdi pa ful, ko ga odpreš.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
15.2.2010 15:04:22   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: Reby

IZVIRNO SPOROČILO: biba007

Hvala user posted image

Mi imamo kar vedro za plenice in je super. Prej naštimam noter vrečko in ko je polna, zavežem in v koš. Pa nč ven ne smrdi, ker se fajn zapre.

enako, s tem da jaz nesem vsak dan zvečer ven user posted image zaenkrat ne smrdi.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
15.2.2010 15:18:07   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

enako, s tem da jaz nesem vsak dan zvečer ven user posted image zaenkrat ne smrdi.

Mi smo bolj posranci - pojemo in kakamo, pa se mi nafila v 2 dneh user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.