lučka 25
|
No, vidim da je govora o GH. Res j 101 nasvet. Jaz sem se pri ub+vjanje GH odločila, da vprašam samo svakinjo (od brata ženo), ki nič ne komplicira. Ker itak je blo polno različnih nasvetov. In glavni nasvet, ki mi ga je dala, sledi otroku in svojemu občutku. Ti najbolje poznaš svojega otroka. In to se mi tudi zdi najbolj pomebno. Mi smo en obrok začeli dajati že 3 tedan uvajanja, ker je bila že pripravljena, nič mleka za čes. Pa tudi od večih sem slišala, če otroku ne "zlaufa" GH, da naj ga ne podojimo ali damo mleko takoj po obroku, ampak čez pol ure (vmes ga umiješ, mal poigraš), ker tako on ne povezuje mleka z GH, da mu ni treba vsega pohesti, saj bo tako in tako še mleko. Važno je tudi, da je mama pripravljena na uvajanje GH, da ve kaj in kako, da je vstrajna in mirna. Vem, da je to težko, pa še jaz tu pamet solim, ker je naša tako dobro sprejela GH. Če pa pomislim, kakšne borbe smo imeli prve mesce z shranjenjm, še posebej prve tedne, me pa kar zmrazi. Mleko je bil njen "sovražnik". No, pa sem se spet razpisala. A ja, pa še tako. Kot je rekla Reby. Pač da Tomiju v zelenjavo mal sadja, da poje. Zakaj pa ne? Če pa tako raje je. Drugače pa je Neži v soboto toliko dogajalo, polno otrok, maske,...da smo meli potem razburljivo noč. Ker ona potem vse tako podoživlja. Se je mal smejala, pa govorila v spanju. In to jo je potem zbudilo. In ker je bila tako utrujena, se je potem jokala, vsakič ko se je zbudila. Sva lepo izselili očija na kavč, medve pa sva spali skupaj v spalnici. K sreči jo je potem pomirilo, ko se bla jaz zraven in moja roka je mogla biti čez njeno telo. Kaj vse smo pripravljene narediti, da pomirimo otroka. Posledično sem bla vsa polomljena, poležana, zaležana.... Je pa to noč nadoknadila, ko je spala v kosu dobrih 11 ur. Mami pa je tudi danes kot nova
|