Anonimen
|
Evo mojo zgodbo: Včer zvečer sem šla v P z hudimi popadki na 2 -3 min. Krči so bili tok svinski, tega pri Živi nikoli nisem doživela. Pridem na sprejem, mi naredijo CTG - reče babica, danes bomo pa rodili!! CTG risal hribčke non stop, bolečina v trebuhu taka, da sem drgetala zraven. Reče babica, do polnoči boma konec. Tukaj je bilo vse lepo in prav, dokler ni prišel uni p*e*d*e*r p*e*d*e*r*s*k*i. Ker babica najprej ni vedela, da imam napovedan CR, je rekla, zdaj bove pa lepo dale eno svečko za odpriranje, pa kateter bove nastavile itd.... Ker mi po pravici ni blo za naravno rodit, sem omenila, da imam CR napovedan. In reče, te pa tak super - bomo hitro rešeni. JA bi bili, če ne bi bil tisti dežuren. Reče, da on meni CR že ne bo delu, da bom mogla kar lepo naravno rodit, da njega nič ne briga kako sem zmenjena z G. OK grem v porodno sobo, se pripravim, pride G me vaginalno pregleda - reče da nisem nič odprta in da je glavica še visoko. ME vpraša kdaj je bil nazadnje UZ opravljen - in rečem da pri njemu. Zamaje z glavo in grema na UZ. Tam je ugotovil, da je dete težko okoli 3200g in da to ziher ni za CR. In da nej kar pozabim. Grem ven - in on seveda babici takoj reče - no zdaj bom pa lahko šel gledat slovensko popevko Me pošljejo v sobo in rečejo če bo kej hujš nas pokličte. Do polnoči sem imela tak svinjske popadke, ampak to za njih ni bilo nič. Da o tem, da me je celo jutro vse tak bolelo, da sem mislila da mi bo ven padlo. O tem, da so me pozabili zjutraj na viziti pogledat in da sem morala babico ob 13 uri spomnit, da so se me odločili pogledat ne govorim....... Pregled je bil ekspresno hitro, kako ste? počivanje in čao...... In to je odnos v porodnišnici. Ne rečem VSAKA ČAST BABICAM - za G bom pa še malo premislila. In danes sem šla domov na lastno odgovornost - če se bodo taki popadki spet ponovili, bom dvakrat premislila kam se bom zapeljala. Žalostno, ampak vzeli so mi vso veselje do poroda.
|