madela
|
TT,ena odrasla miška stane 1-2€,odvisno kje kupiš.Tako,da tole ni glih drago. Dobiš pa celo miš,ki jo samo oddatajaš in potem s posebno pinceto daš kači. Ene kače imajo rade,da je hrana pri miru,torej v posodi,jaz moram moji mal pomigat za miško in potem tako zagrabi,da bi mi še pinceto lahk strgala iz roke Praviš,da imaš dojenčka...če sama ne boš ravno kače dajala okrog okrog vratu se nimaš kaj bat,ker tale kača,tud če ti bo pobegnila..meni je 1x...se bo skrila v najbolj temen kot in bo prišla ven,ko bo lačna. Naša kača,če jo že dan okrog vratu se sicer naplete okrog,ampak bolj malo stisne oziroma skoraj nič,tako da se ne bojim,ko jo imajo otroci pri sebi. Sicer pa sem vedno zraven,bolj zaradi njih,da ne je ne bi kdo grdo prijel,ali kaj podobnega. Hmm,glede na to da imam mlado kačo,še je nisem dala na prezimovanje in je tudi v prihodnjosti nimam namena dat.Sem pa za polovico časa izklopila gretje in manj časa ima prižgano luč. Tako,da nekaj sem vseeno naredila,pa ji zaenkrat nič ne manjka. Miške s podstrešja pa definitivno niso dobra izbira,zaradi bolezni,ki jih lahko prinesejo tvoji kači. Ti rejci,ki redijo miši in podgane,jih imajo cca.3 mesece v zmzovalniku,preden so godne za prodajo,ravno iz tega vidika. Ni pa pri vseh rejcih enako,ker spet drugi ti bo pa en dan prej pripravil miške,ampak glede nato...da so itak domače miške,vzgojene v terarij je verjetnost bolezni skoraj nična. Je pa ameriški gož manj nevaren,kot pes,ali pa recimo muca. 1x je ugriznil najmlajšega sina,ker ga je prijel za glavico in mu dal ljubčka direkt na kačino glavo in se je branil(jaz sem bila pa prepozna,da bi preprečila) in mali ni niti zajokal,niti ni vedel,da ga je ugriznil,dokler ga ni začela malo ustnica peči. Malo je čudno gledal,to je vse. Boža in obožuje ga pa še naprej. Ugriznil pa je tudi mene,tud samo 1x,kosem mu dajala miš in se je zmotil Pa če ga ne bi videla,kaj je naredil tud vedela ne bi,da me je...nič nisem čutila. Če te ugrizne pes,ali muca pokrampa,pa so poškodbe vidne in seveda hujše. Pač želim prikazat,da kljub vsesplošnemu prepričanju,da so kače grozne,pri tej vrsti kae lahko te trditve ovržemo.
|