madela
|
Iiii,kako lepa tema Torej,kača ameriški gož je res ena najpogosteje udomačenih kač,predvsem zato,ker so primerne za začetnike,torej niso zahtevne in tudi zato,ker so popolnoma nenevarne,tako odraslim,kot otrokom. To pa zato,ker je nestrupena in tudi moči nima take,da bi bila zmožna koga zadušit...razen morda dojenčka,ampak verjamem,da kače ne bo nihče dajal dojenčku okrog vratu. Jaz imam otroke stare 3,5 in 10 let. Vsem brez težav dam kačo okrog vratu in v roke,kakor želijo,da jo lahko božajo in opazujejo,kako se zvija. Preden se odločiš za nakup kače je dobro vedeti,da je kača hladnokrvna žival in da moraš ti sama poskrbet za zadostno toploto v terariju in pa vlago mora bit nekje 50%,kar dosežeš s kakim bazenčkom vode noter. Grelce za terarij pa kupiš v Zoo trgovinah. Moj terarij je velik cca 120 cm v dolžino,50cm v širino in 50 cm v višino,kar je sicer dovolj za tako kačo,lahko oziroma dobrodošlo pa je tudi več. Samo manj ne sme bit. Priporočam ti nakup mladička,ki ga je najbolje dat v manjši terarij,da se kača ne prestraši in posledično noče jest in kasneje dokupiš velik terarij. Mladička pa zato,ker če odrasla kača ni navajena,da kdo posega v njen prostor in jo boža,je lahko napadalna in ugrizne...ampak ne ravno,kot napad temveč,ker je navajena,da vidi roke samo takrat,ko dobi hrano in posledično zagrabi. To pa zna bit neprijetno. Sem videla tam,ko sem kupila mojga kačona. Lastnik mi je hotel pokazat mamo od tega,ki ga imam in je prav strahoma šel z roko noter in mi je tudi povedal zakaj....češ,da nima preveč časa,da bi se full ukvarjal z njo in jo vzel v roke Kača zraste do dva metra,sicer v ujetništvu malo manj,kar se sliši veliko,ampak niso to ene debele in grozne kače...prav lepo eleganto dolge in ozke,nekako tako Za nakup samca in samice,ti ne bi vedela svetovat,ker se baje itak težko ugotovi. Jaz sem samo v leglu,kjer je bilo enih 20-30 kačic vzela največjega,glede na to da so bili isto stari. Glede hranjenja,nekateri prisegajo,da je treba dat živo hrano(miš),ker bi se naj kača lepše razvijala in hitreje rastla,spet drugi pa prisegajo na že mrtvo-odmrznjeno hrano,ker lahko živa miška kačo tudi poškoduje,ko se brani. Jaz sem se tako zaradi varnosti kače in iz moralnega vidika odločila za že mrtve zmrznjene miške. Je na bolhi,kar nekaj oglasov teh,ki se s tem ukvarjajo in prodajajo miške in podgane za hrano! Upam,da sem bila dovolj dolga in široka,sicer pa z veseljem še kaj dodam
< Sporočilo je popravil madela -- 11.2.2010 8:29:56 >
|