|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
9.2.2010 13:38:31   
Aniiita
Drage mamice,

hvala vsem za rojstno dnevne čestitke
user posted image

Tudi jaz pišem z zamudo..preberem kaj lažje,pišem težje, ker Gea noče, da z njo po rač.delam..razen če lahko gleda, tega pa ji raje ne pustim..KO je budna se ji tako posvečam, ko spi, pa me večinoma čaka kaj za postorit, potem je pa tako.. Občasno torej še vedno prihajam, saj vedno izvem kaj takega, kar sem se že sama spraševala user posted image

Vsi vaši sončki so lepi lepi user posted image

Je pa danes točno eno leto odkar sem svoj plus na testu zagledala in sem šla na staro temo malo brat-nostalgija, ej user posted image

Pozdravček vsem..vas še malo preberem za nazaj sedaj.

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
9.2.2010 13:45:37   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

http://www.facebook.com/group.php?gid=291670397878

evo vse ki imate fb je kle link do oktoberskih sončkou in sončic da bomo še tm mal vsetu pokazale kako lepe sončke imamo in kok se mamo fajn user posted image

sem se pridružila!user posted image user posted image user posted image

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
9.2.2010 14:09:12   
googica
js tud ja user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
9.2.2010 14:27:28   
Aniiita
Dve vprašanji, ki se navezujeta nazaj, pa vseeno user posted image

Tisti, ki ste hodili na bazen- kako je pa s klorom v njem? Je imel kakšen otroček kakšne težave zaradi tega? Ker imajo tako nežno kožico..še meni je enkrat tista voda razžrla kožo nad vekami, kjer je tanka.

Kdaj jih dajete ali pa zaspijo zvečer? Gea še kar nima nekega ritma..en dan je zaspana že ob 19h..drugi dan do 23h ne..

Pa preskok v rasti je že imela..spet jedla na 1, 5 ure..ponoči se še kaj zbuja na tri do štiri ure za jest.. opažam pa, da sedaj podnevi manj je.

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
9.2.2010 15:10:12   
tea85
takoo, za nama sprehod...

včeraj je Taja celo pojedla malo kašice, hehe, me presenetla, da ji je celo uspelo požirati user posted image in sma prestavle za celi 2 uri mlečni obrok, pa pojela ni veliko.

danes ji bom poskusila dat zvečer tale iz zdroba pa banane, namreč tudi kašico imava iz banane in breskve že 1 teden... probali bomo, silili nič.

ah nič, grem dalje si kosilo kuhat user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
9.2.2010 15:42:29   
Milek
Pozdravljena dekleta,

hmmm, vidim, da so težave z jokom kar pogoste.
Z našim je zdej dva dni malo bolje.....drgač se je pa znal tud po dve uri vkup dret....histeričen  jok, tako, da je bil čist zaripel, v glavo že skoraj vijoličast in čist moker. Z mojim sva bila že čist na koncu. Predvčerajšnjim zvečer  sem že torbo spokala, da greva k dohtarju, ker to več ni bilo naromalno.Čez cel dan mi je spal le 15 min, vmes se je pa drl..za par minutk utihnil in spet dalje. Ni nič pomagalo,...niti nošenje. Ko sem spokala torbo, je pa kot, da bi ga z gumbom ugasnil. Smo ga ob 8ih dali spat in je spal do 3 zjutraj.
Danes sem bila pri pediatru zaradi refluksa, pa sem mu omenila kakšen je bil naš pamžek par dni po cepljenju. Dobili smo napotnico za alegološko ambulanto, da preverijo, če ni slučajno na kaj v cepivu alergičen. Bomo videli kaj bo, če se bomo sploh lahko naslednjič cepili oz. ali bo cepljenje pod nadzorom.
Zgleda, da se bomo kar abonirali na pediatrični user posted image .

Februarka 08...iskrene čestitke ob krstu!!!!
Lenika 83...hvala za nasvet user posted image . Sleepy wrap je res zakon!!! Še moj ga gor natakne. V zadnjem tudnu bo dol popadala, če ga ne bi imela. priročen tudi za neskončno čakanje na pediatrični kliniki.

Punce želim vam lep in miren dan in hitro okrevanje vsem bolanim boščkom.

Neposredna povezava do sporočila: 2581
9.2.2010 15:48:50   
katrin***
Pridružena na FB tut jsuser posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
9.2.2010 18:09:50   
lenika83
Milek super, da si zadovoljna. Sem ravno včeraj razmišljala, če ti ustreza ali ne, pa te še nisem uspela vprašati. Meni je tudi fajn, predvsem za takšne jokave dneve, ko ti že skoraj roke odpadejo. Pa spomladi bo verjetno precej priročno tudi za kakšen sprehod. saj mogoče bi že zdaj šlo, ampak še nisem uspela probati, če sploh s kombinezonom vred paše noter.

Aja, sem se jaz tudi pridružila na fb user posted image

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
9.2.2010 18:33:51   
malaMravljica
Lenika, imas traj a ne. Jaz ga sedaj kar v traku ven nosim, se mi ne da vozicka po stopnicah gor in dol, pa se sam okol hise lahko vozickam. Trak je pa super, kar v zimskem kombinizonu ga dam notri, tako gleda vn in mi nikoli ne spi notri. Pa v trgovino sva tudi ze sla tako. Zavezala sem ga v avtu in je bilo.
Pa se eno vprasanje glede traku, kolk varjant zavezanja imas v navodilih? Jaz ga vedno na eno varjanto zavezem, v navodilh jih je nekaj varjant, samo na netu najdem tok fajn slikce, cist drugace zavezano.

Aniiita, jaz bom tudi verjetno na plavanje sla, eno sem ze zamudila sedaj, ves v teh zadnjih tednih se nisem za nic zanimala in pol naju pozabila prijavit. Ma glede klora v vodi. Najprej sem tudi jaz razmisljala, pol sem pa rekla, ce jih tok gre na plavanje in vsi prezivijo user posted image
Glede spanja, moj ima tok fajn ritem, cez dan in zvecver. Zvecer se spraviva spat ob 20.30, ker moj tok casa dela, da sta vsak kaksno urco zvecer skupaj. je pa tocen k svicarska urca, ob 20.30 zacne jokcat, ker je pac cas za spat. Sem pa sedaj dve noci nekaj sprovala, bila sem tok utrujena, bolna in cist na koncu, pa ob 1h, ko se je zbudu ga nisem mogla niti dvignt in sem mu poskusno dala dudo, da bi vsaj kaksne pol ure potegnu, pa vzame dudo in mi spi do 4h, pol celo uro pije in nazaj spat, danes smo vsi malo zaspali in je spal tudi mali do 8h.
Bo tudi tvoja prisla v ritem, pusti ji se kaksen teden ali dva user posted image

Noncika, ma ej, ves jaz sem imela za ta porod 20 ur predavanj s plesom in jogo in bla bla bla, pa malinov caj, akupunkturo in dobro voljo, nic strahu, prepricana sem bila, da v 5h urah najkasneje bom cartala, ker pri meni bo slo ekspres. Ja, pa ja de, 17 ur popadkov, saj ves kako to zgleda user posted image

Glede krsta, jaz sem se pa pozanimala, ce ga lahko dam 2x krstit, pa ne smem. Grrrrr... sam komplicirat mi pa zupnik ne sme, drugace imam alternativo.  Ja, saj vem en sveti krst, sam sem vseeno mislila, da en tu, en pa tam.

Pa se tema jokastih dojenckov. Moj je pa tok priden ratal, me vsi sprasujejo, ce zna tudi jokat. Ma res je tok priden, samo ga pa tudi dosti animiram in se ukvarjam z njim. Je pa zacel palec v usta dajat, dudo ven, prst notri, pojma nimam ce sploh lahko ze sedaj ukrepam drugace kot non stop popravljat.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
9.2.2010 19:28:56   
googica
mM dvakrat??? zakaj bi ga dvakrat krstila user posted image
pa sj ni poanta krsta v žurki .. menda...

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
9.2.2010 19:32:15   
googica
postan baptistka, tm se lahko vsak tedn krsti če hočeš user posted image
ka si me pa nasmejala

sorry, ne bit jezna.. ampak je res.. hecn..user posted image

< Sporočilo je popravil googica -- 9.2.2010 19:38:10 >

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
9.2.2010 19:52:47   
Nončika
mM, vem kako je predihavat 17h. jaz se dela pri prvem porodu sploh ne spomnim. sem bla totalno koma, mi je moj povedal to in ono, jaz pa samo hhhhh. zato je bil ta porod mala malca. bolečinsko pa dosti hujše. v prvo nisem mogla niti z postelje vstat, zdaj pa sem že bila za čas obiskov totalno fit. rodila ob 3,26, v sobo prispela cca 7.00, obiske pa dobila ob 12.00.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
9.2.2010 20:12:11   
tassika
Nončika jaz sem rodila v 3h v porodni sobi pa se pol ne spomnim in veš zakaj, ker so mi vmes ustavljali popadke, da ne bi šlo prehitro, ker je bilo preveč porodov. Ampak nisem nič huda, ker je že tako imela mala dihalno stisko in je pristala na intenzivni, kaj bi bilo če bi šlo še hitreje. In zaradi teh pomirjeval mi manjka pol filma, tudi že potem, ko sem jo imela v rokah.

MM Zoja ima pa ritem samo zvečer, ob 19.00 se greva počasi dat v pižamco, potem jest in okoli 20.00 ona spančka.Čez dan je pa druga pesem, jo animiram, pojeva, pleševa, se igrava, se greva ene igrice, ki me jih je sestrca naučila, k dela v vrtcu, pa ne pomaga, nekaj časa je dobre volje, potem pa postane utrujena in v jok. Potem mi pa včasih uspe jo uspavat v 5min, včasih pa traja dalj časa. Največ in najrajši še vedno spi v vozičku in če se le da grem s kolegico vn na kavico in sva potem 3h zunaj in ona veselo pančka, mami pa postaja ledena kockauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
9.2.2010 20:36:54   
lenika83
mM imam trak ja in mi je zelo fajn. Zavežem ga pa samo na en način. Sploh se mi ne ljubi poskušati še drugih variant, ker je mala s to varianto čisto zadovoljna, jaz pa tudi. V navodilih pa je način zavezovanja samo en, pa štiri različne variante kako lahko user posted image daš noter. Se pravi, da gre s kombinezonom tudi ok. Super, moram poskusiti.

To za palec pa se jaz tudi sprašujem, kaj narediti. Naša je začela prav jezno jokati, če ji dam dudo. Trenutno sprejme dudo samo, če je namočena v kuminin sirup, ker je sladek. Drugače pa kričanje do nezavesti in hitro dudo ven, pa palec noter. Jaz nimam ideje kaj ji naj naredim, da bi se to nehale. Včasih se prebudi med spanjem (tudi čez dan) in potem po 20 minut stojim zraven nje, da ji dudo popravljam, da potem nazaj zaspi, drugače že tišči prst v usta.

Ritma za spanje pa nimamo ravno preveč urejenega. Edino zvečer pa res grmeo ob približno istem času zmeraj spat. Tam nekje med 21 in 22 zaspi. Pač kakšen dan je bolj utrujena in jo gremo prej spravljat, drugič pa malo zadrema šele okrog 19.30 in pač gre potem malo kasneje (tako kot danes), ampak obvezno pa pred 22 že spi. S tem da pa zvečer vedno zaspi na joški, druge variante ni, včasih se potem v postelji še malo prebudi, pa ji pač dudo popravljam. Čez dan pa sploh nima ritma. Včasih spi velikokrat po 15-30 minut, danes pa recimo samo dvakrat in malo dalj časa 1-1,5h.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
9.2.2010 20:45:26   
LINDI
Mi tudi hodimo na fizioterapijo,je čisto fino,ampak ga pa zelo namatra,tko da je na koncu že jok in stok.

Meni je frenda ki ima 1,5 letnika rekla,da nekateri dojenčki jokajo,ker se jim čez dan nabere toliko novih stvari...da preprosto morajo to dati ven iz sebe in to počnejo paač z jokom....

Neposredna povezava do sporočila: 2590
9.2.2010 20:49:26   
LINDI
Č e prav vem je MM v Tujini in bi verjetno imela rada krst v tujini in pa tudi v Sloveniji,je takouser posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
9.2.2010 20:50:17   
tassika
Lenika in MM glede palčka, jaz sem vprašala pediatrinjo, ker si Zoja tlači roke v usta in je rekla, naj jo pustim, ker ne bom nič dosegla, otrok bo pa zmešan, ker ne bo vedel zakaj je mami huda. Ampak ji kljub vsemu, ko ima notri palec roko vzamem in dam notri dudo, če je pa cela roka, potem ji pa pustim, saj ponavadi ne cuza prav dolgo, ker ni tako zanimivo kot duda, vsaj ponoči in ko se uspava, čez dan pa itak najprej malo pogleda, hop v usta in vn. Sem se pa včeraj tako nasmejala, mala je držala pest in palček noti, ker na desni ga še vedno drži notri in jaz gledam kaj ima v ustih in je imela sredinca, je tako smešno zgledaluser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
9.2.2010 21:13:41   
rakica 2
spanje-naša je tud tečkica kadar je zaspana,čez dan še vedno ne spi vč kot 15 min,če dobi kaj gostega pa potegne tud tri ureuser posted image ,kašn frutek,sadna skutka in čokolino ji tud tekne...sm poskusla tri dni brez GH pa spet ni spala...
prehlad-morm rečt,da še ni bla prehlajena,HB,ŽE TRKAM,JO PA MAŽEM PO PRSIH Z MENTOLOVO KREMO,ker nima občutljive kože in ko podre kupček bruhne včasih ven katar in se tko sproti čisti,preizkušeno že pri prvih dveh in sta bla malokdaj prehlajena.dans sm ji med kopanjem zatipala bulico v desni bradavički,veliko za riževo zrno,vem da za novorojenčke to lahko pomeni celo mastitis,ampak pri 3mes???ve kera,kaj bi to blo'??user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
9.2.2010 22:50:32   
LEVASI
sesanje palčka - ste probale s tisimi rokavičkami za dojenčke da se ne popraskajo z nohtki.. mogoče če bi jih imel dojenček gor bi sčasoma pozabil na sesanje palčka... samo razmišljam.. jaz bi to probala če nič drugega ne bi zaleglo

Naša prva princeska se je rodila 9.9.2007.
Druga princeska pa nas je osrečila 6.11.2009.

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
9.2.2010 23:19:43   
ninasiki
ojla

sesanje palčkou oz kr cele rokice user posted image ja pr nama je tko k da bo vsak cajt konc sveta in more izkoristit vsako sekundo tok se mu mudi prou smešn je user posted image user posted image user posted image user posted image ampak sm jst tud takega mnenja da bom še mal počakala ker še niti ne ve kaj hočm od njega mi je pa rekla kolegica da je biu njen isti in je zdej cool tko tko da bomo vidl je pa baje ena krema za to cuzanje se mu namaže rokica zdej verjetno je tak smotan okus da počas otroka odvrne od tega se bom pozanimala pa vm sporočim

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
9.2.2010 23:37:44   
Anonimen
sesenje rokice ... moja jo tok cuza, da ma čist rdečo in zabuhlo, tko da ji ne pustim!!! Zdj če bi mn cuzala, pa ne vem kako bi blo user posted image

(odgovor članu ninasiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2596
9.2.2010 23:45:37   
rakica 2
naša tud cuza rokice in to obe hkrati,pa zobki jo matrajo,pa ne hodjo ji po vrsti ven tko da ma res sile,dude pa ne mara več tok kot prej,palček pa malokdaj zaide v usta,es mi zdi da jo res srbijo dlesni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
10.2.2010 6:43:21   
ninasiki
dobro jutrooooooooo

evo pa sm prva user posted image po zaslugi tamauga je biu to nč mal tečn nevem če je vsega skupi 2 ure spau u svoji pojstlci vsakič k ga odložim on se razbudi in v jok tko da sva se dons stiskala zdej sm pa k zombi sej mal kle počekiram pa mal na fb pol pa nazaj pa bo bol pol user posted image user posted image user posted image user posted image

smo pa danes stari 4 mesece user posted image user posted image user posted image user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
10.2.2010 6:50:19   
tassika
Čestitke za 4m, naša zadnje čase tudi noče spati v zibki, se tako premetava da je joj, ko pa jo dam k sebi zaspi ko angelček. Zdajle tako lepo spi, jaz jo bom pa počasi mogla zbudit za na fizioterapijo, pa še niti ne vem kako bova šli, ker zunaj kar dobro sneži grrruser posted image  Pomoje jo bom kar v kengerujčka napokala, sicer še ne vem kako, ker če jo oblečem v zimskehga pajaca je kar debela in gre težko notri.

Rokavičke prot sesanju rok, ja mogoče je uspelo ko je bila stara par tednov, zdaj pa si stlači notri roko z rokavico, vem, ker ko jo oblačim za vn dela to doker ji ne stlačim notri dudeuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
10.2.2010 8:03:06   
kalypso
IZVIRNO SPOROČILO: rakica 2

spanje-naša je tud tečkica kadar je zaspana,čez dan še vedno ne spi vč kot 15 min,če dobi kaj gostega pa potegne tud tri ureuser posted image ,kašn frutek,sadna skutka in čokolino ji tud tekne...sm poskusla tri dni brez GH pa spet ni spala...

:o  h? a ti to resno? js čokolina otroku ne bi dajala vsaj do 10 meseca ali še dlje... pa skuta? mogoče po 6. mesecu ali 7. čim kasneje v glavnem. sploh pa ne vem zakaj tako hitite z gosto hrano user posted image no, vsaka po svoje, že veste user posted image

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......