Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 12:26:03
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ mojsoncek: kako so uspeli razpokani piškoti? Predvidevam, da je to en simpl recept glede na vključenost otrok. Se priporočam za recept, ko boš imela kaj časa. Ja, piskote sem na koncu delala sama, ker mladinca nista bila pripravljena pomagat. No, pomagala sta jih jest Pa se recept... Sestavine: Jajce 3 kosi Kokosova moka 250g Orehi 100g (namesto orehov sem dala mandlje) Čokolada v prahu 120g Sladkor - v prahu 250g (namesto sladkorja sem dala fruktozo- polovicno kolicino) Priprava: V posodi zmešamo rumenjake, kokosovo moko, mlete orehe, čokolado v prahu in sladkor. Na rahlo vmešamo sneg iz beljakov. Iz mase naredimo kroglice. Povaljamo jih v sladkorju v prahu, ter jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.Pečemo jih približno 8 minut na 200º C. So pa noro dobri :) Andromeda - Nejc je pri 9ih mesecih dobil prvi zobek, dva tedna kasneje drugega. Potem pa do enega leta nic. Pri dvanajstih mesecih in pol so pa zaceli "dezevati" in tako vsak skoraj vsak teden dobi kaksnega. Sedaj jih ima 8 (no tale osmi je ravnokar predrl dlesen).
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 12:56:37
|
|
|
|
Andromeda
|
Hm, tale nasvet z varstvom sploh ni slaba ideja, ampak glede na mojo situacijo težko uresničjiva! Namreč ena babica je stran 30 km, druga pa kar 100. Pa tudi prvi babici, ki sicer dela samo po 4 ure, nekako ni za zaupat otroka, ker tudi sama pravi, da je vse pozabila...Ja res je tudi zelo štorasta, raztresena...če bi ji ga dala tudi za kako uro, bi se samo živcirala, če je vse OK. Pa ne, da ravno zato, ker je tašča in ne moja mama, ampak enostavno ji ni za zaupat. Tudi moj mož meni, da dokler ne gre Dario v šolo, bo težka z varstvom z njene stvari. Pač, je imela 3 otroke 31 let nazaj in je VSE pozabila. Tudi svoje 3 je bolj tako pazila, so bili kar naprej po bolnišnicah, urgencah, šivanjih itd...Moj mož ji je pri 2 letih skoraj padel z balkona in to s 4. nadstropja, ga je v zadnjem trenutku potegnila. Resda je imela trojčke, pa še sama je bila z njimi, ampak takrat je bila tudi dosti mlajša in bolj okretna in zdrava. Torej, hvala lepa za tako varstvo! No, pa sem se spet skašljala.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 13:51:27
|
|
|
|
_katja_
|
mojsoncek: hvala za recept. Bom probala, če bo volja Andromeda: vem, da imas mami daleč, tašča pa ni za nikamor. Ampak glede na to, da si omenjala, da bi dala Daria 3 krat tedensko v varstvo, verjetno provat, bi se mogoče že zdaj lahko zmenila in dobila kaksno varusko 1krat tedensko. Samo predlog..... lp K
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 13:51:31
|
|
|
|
poli*
|
Pozdravljene. Pupi še spančka, ma ne bo več dolgo. Andromeda- res bi morala zrihtati kakšno varstvo, kakor so ti druge rekle.. pa recimo, če bi bilo možno, da je pač privat in da so še recimo 3 otroci zraven-Dariu bo družba pasala..Pomoje bi se dalo. Itak se pozanimaš, da je res preverjeno dobro varstvo. Prvizobek je dobila pri 10 mesecih, potem do prvega leta ni bilo nič. Tam okrog roj. dneva je dobila 3 naenkrat (hb brez težav), prejšnji teden pa je pokukal že 7. na plano. Nč skrbet, ker še noben ni ostal brez njih . Ravno prejšnji teden mi je ena znanka pravila, da je njena ravnokar dobila 1. zobek pri 14 mesecih, pa so mislili, da bo brez (njene besede) . Ena želja je izpolnjena, druga se je izjalovila (glede stanovanja) . Sej ne vem, al naj bom žalostna al vesela, ker vedno govorim, da se vse zgodi z razlogom! Se tolažim, da bi verjetno šlo kaj narobe. Sedaj bomo še mal počakali na moj šiht (upam, da se izpolne) in potem v novo akcijo. Lepo se imejte.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 13:52:14
|
|
|
|
poli*
|
_katja_ v katerem tednu si?
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 14:42:15
|
|
|
|
_katja_
|
poli: jutri dopolnim 25.ega
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 16:55:33
|
|
|
|
Andromeda
|
poli - držim pesti, da se vam uresniči še 2. želja zasebno varstvo - mislim, da je v KR več povpraševanja kot ponudbe. Sem že nekaj klicarila naokolil pa za parkrat na teden niso preveč navdušene. Edina, ki je bla zainteresirana, bi raje varovala na mojem domu, ampak to absolutno ne pride v poštev. Mah, bom že zdržala, tamali je itak en dan pravi cukr, drugi dan pa mali . sej bo prišla pomlad, pa poletje in bomo kakšno družbo našli na otroških igriščih in že zaradi toplejšega vremena bomo lahko več vzunaj, šli na kakšen izlčet, v hribe itd...samo, da ta zima mine, pa bo vsaj počutje boljše!
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 19:18:10
|
|
|
|
Bethany
|
mojsonček, tele piškote mi imenujemo kmečki kruhki in so booožaaanskiiiiii! Kr ne moreš nehat jest. Andromeda, hm, nezavidljiva situacija... kar se varstva tiče. Ja, družba je vedno dobrodošla. Men je ful fajn, ko imam eno mamico tak blizu, da sta tamale dve kr dost skupaj in kadar ima katera tečen dan, jih spravimo skupaj, pa se malo zamotita in igrata in dan mine. Je res luštno. PA tudi v varstvu sta skupaj. Sicer pa, kot si rekla, bo kmalu pomlad in čist drugo razpoloženje, pa še zunaj se bo dalo bit več časa.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 19:19:30
|
|
|
|
Bethany
|
Aja, mojsonček, kakšno fruktozo uporabljaš?
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 5.2.2010 20:06:20
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Aja, mojsonček, kakšno fruktozo uporabljaš? Ponavadi kar od Matika, ker je res 100% fruktoza in se jo dobi tudi v nasem Mercatorju. Drugace pa vedno pogledam na deklaracijo, da je samo fruktoza. Na policah je dosti produktov, ki jih prodajajo kot fruktozo, v bistvu pa je zraven se maltoza.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 9:17:10
|
|
|
|
_katja_
|
jutro! Danes pa jaz kuham . Moška sta šla malo naokoli, jaz sem pa notr Sicer počutje je boljše, ampak še ne čisto dobro in bom raje malo bolj previdna. Jutri imamo pa itaq 70 letnico in gremo na kosilo. Včeraj sem potem spekla eno drugo pecivo (biskvit, vanilij puding, jabolčna čežana), tako da bom verjetno piškotke danes. Za zobke bom pa pogledala, imam napisano nekje kdaj je dobil prvega. Je pa dejstvo, da za vsak zo, ki pride ven načeloma vemo kdaj pride, ker ima vročino kakšen dan/dva/tri.... Lepo soboto! K
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 10:05:33
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Aja, mojsonček, kakšno fruktozo uporabljaš? Ponavadi kar od Matika, ker je res 100% fruktoza in se jo dobi tudi v nasem Mercatorju. Drugace pa vedno pogledam na deklaracijo, da je samo fruktoza. Na policah je dosti produktov, ki jih prodajajo kot fruktozo, v bistvu pa je zraven se maltoza. aha, kul! Bom šla iskat. Ker js sem gledala od natreena, pa je samo 80% fruktoze, ostalo pa umetno sladilo.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 10:28:26
|
|
|
|
orka
|
helow naša spi,ji očitno čez teden manjka spanca,spi po 2-3 uri in gre potem že zgodaj zvečer spat a očitno to še ni dovolj,je pa res,da je bila danes že ob 6-ih auf kar med vikendom ni nikoli,smo vedno ob 8-ih vstajali ker je potem tudi mami cel dan nalimana... poli-jaz sem nekaj strani nazaj napopala slikico od copatkov,ki jih imamo v vrtcu,so podobni cicibanom samo da so 100% bolj mehki in od superfit-a.popam link da ne boš iskalaJi bomo sedaj še za doma take vzeli,te od malih nogic tako hitro uniči da je joj...smo zamenjali že 5 parov http://www.ringaraja.net/forum/m_4651839/mpage_27/key_/tm.htm Peka-nisem bila nikoli prav preveč navdušena nad peko,pa zadnjič sem delala biskvit z breskvami pa ga je večino romalo nekam,ker ni hotel nihče jesti ...ampak,vedno bolj me vleče v te vode...bom danes poskusila naredit buhteljne za katere recept sem pri Bethany na blogu ukradla pa bomo vidli kaj bo?!?!? andromeda-sem že zadnjič napisala komentar na trmo a me je 2x ven vrglo in sem obupala...Jaz trmo IGNORIRAM vedno in povsod,ker če otroka takrat miriš in nagovarjaš,je še huje,se raje odmaknem in kaj hitro je vse pozabljeno in že caplja za mano vsa vesela...
< Sporočilo je popravil orka -- 6.2.2010 10:36:43 >
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 11:59:37
|
|
|
|
Bethany
|
Orka, kje se pa kupijo ti super fit copatki? Zgledajo res fajn! Od malih nogic so res tak mehki in netrpežni... Ja, naj ti buhteljni uspejo. Pa poročaj. Smo bili zdele zunaj na sprehodu skozi zasnežen gozd, kr z rukzakom in je zadnjih 15 min Elina zaspala v njem in to tak trdno, da se sploh ni pustila motit, ko sma jo ven vlekla, slačila iz kombinezona in prenesla v posteljo. Me zanima kako dolgo bo potegnila, danes je malo bolj zgodnja kot običajno. No, lep dan vam želim. Danes je šele prvi od podaljšanega vikenda! Juhuhuuuu!!
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 12:35:52
|
|
|
|
poli*
|
Orka- hvala za povezavo do copatkov. Sedaj sem ji kupila ene za silo... živimo v takem mestecu, kjer je vsega minimalno (trgovine) , tko da bo neki časa imela te.. Kako je pa poleti- verjetno se jim kar potijo noge noter. Imajo potem druge? Ma sploh mi ne gre v rčun, da prodajajo tiste trde copatke... pa saj nogico odrsa ali pa ožuli res ne vem.. in potem so mi še trgovke trdile, da kolko tega prodajo. Peka- pred leti sem bila zelo zagnana, sedaj pa ne pečem nič! se mi ne da. Lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 13:02:54
|
|
|
|
onur
|
Živjo še malo od mene. Danes je bila po bajti čistilna akcija. Možek je varval čebelo in šel z njo malček ven. Kosilo je že mimo. Je tašča skuhala ješprenj in štrudel, midve s tamalo pa sva še eno hrenovko. Popoldan pa gremo na Ribiča Pepeta, zvečer pa midva še do prijatelja, mu voščit, ker je praznoval rojstni dan. za vse pekarice. Jaz tudi rada pečem, čeprav se mi zadnje čase nič kaj ne da oz. si ne vzamem časa. Andromeda, upam, da ti uspe kje zrihtat varstvo. Zobki: menda je prvi prišel okrog osmega meseca. Sedaj jih ima vseh skupaj osem in eden bo kmalu zunaj, ker je dlesen čisto nabrekla in vijolična. Čuča dudo kot nora. Duda: kako imajo vaši malčki kaj dudo na uporabi?
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 15:51:48
|
|
|
|
poli*
|
Naša punca ni nikoli marala dude. V fazi dojenčka bi jo kar dostikrat potrebovali, pa je prišla v poštev samo mamina ziza. Sedaj je pa ena stvar manj za odvajat in se mi zdi super . Tanjina sestrična ima 2 leti, pa ima tisto dudo skoz v ustih in je že prav grdo videt, ker je tako velika punca.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 19:14:49
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* Naša punca ni nikoli marala dude. V fazi dojenčka bi jo kar dostikrat potrebovali, pa je prišla v poštev samo mamina ziza. Sedaj je pa ena stvar manj za odvajat in se mi zdi super . Tanjina sestrična ima 2 leti, pa ima tisto dudo skoz v ustih in je že prav grdo videt, ker je tako velika punca. ja, pri nas isto. Ziza ali prst ja, duda nikoli. Kasneje jo je imela za igračo, cuzala pa nikoli. So men tudi večji malčki (2 in več let) tak hecni z dudo...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 6.2.2010 20:48:12
|
|
|
|
orka
|
helow Bethany-copatke smo kupili v MASS-u,vsaj tu v Lj. imajo kar veliko izbiro Duda-mi jo imamo a samo za spat,čez dan jo pospravim...imam enako prakso že tretjič...prej smo se je pri 2-eh čez noč odvadli in upam da bo tudi tokrat tako. za mami orko = danes prvič pekla buhteljne in so ratali suuuupeeeer prvi teden vrtca je za nami.Stanje ok,s tem da je ena mama svoja dvojčka z zelenim izcedkom iz nosu in oči vozila v vrtec in je seveda Ema malo zamašenga nosa pokasirala a ker sem vztrajna pri čiščenju s pumpico,kljub njenemu negodovanju mi do zelenega ne pridemo...edino spanec je malo pokvarjen...Drugi teden pa še spat začne tam in smo na konju
< Sporočilo je popravil orka -- 6.2.2010 20:54:39 >
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 7.2.2010 7:48:37
|
|
|
|
_katja_
|
Mornin' Ena za vse! Jaz ne znam prilepit slikic, tko da se boste morale kar z običajno zadovoljit Noč je bila dobra Upam, da bo slo tako naprej. Trenutno se pa bacek zabava v stolu z igračami in imam malo miru, da v miru spijem kavico. Moj je sel na turno smuko, popoldne pa gremo na praznovanje70 letnice. Jaz sem pa tudi boljse, tko da upam, da bomo kmalu vsi ready za v naravo. Andromeda: glede pomladi se pa čisto strinjam. Že zdaj je za odtenek boljse, ko je že malo daljši dan, kmalu bo pa še boljše. Pa ko bo bolj toplo smo pa itaq cele popoldneve zunaj. Pridejo pa kaksni slabi dnevi, se čisto strinjam s tabo. Ampak za dežjem vedno posije sonce. orka: Naj te potolažim, da mi skoraj vsak dan ustajamo ob 6.00. Ampak ker gre spat ob 19.00 je to nekak normalno. Pa saj ni panike, se navadiš. Super za buhteljne Pri nas je kar dosti otrok z zelenim smrkljem v vrtcu Kljub opozorilom in napisanem pravilniku na vratih. Ampak pač nekateri starši...... duda: naš jo je sam skenslal okoli pol leta starosti. Tko da nimamo teh težav. Opažam pa da so v vrtcu otroci brez dude, ko pa starši pridejo pa takoj dudo. Samo vztrajen je treba bit. Pa res smo zaspat in za pocrkljat. Ne pa da hodi naokoli z dudo. vrtna igrala: bo kjera letos postavljala kaksna lesena igrala na vrtu? Kaksnen dober ponudnik? Mi nameravamo en stolpek, spodaj peskovnik, tobogan, lojtrca pa mogoče se gugalnica. Ne preveliko, ker utaq nimamo tolk prostora. Zdaj je pa bacek ze malo nervozen, sibam.... aja piskoti so super uspel, jih že skoraj ni več lp K
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 7.2.2010 16:09:02
|
|
|
|
onur
|
Živjo. Joj, mene je pa prehlad zajel, upam samo, da ne bo šel na tamalo, ker ima v petek cepljenje. Malo bolj kašlja kolkor je. Drugače smo bili dopoldan zunaj, je lep sonček, je tudi pihalo sem ter tja. Sem se danes lotila delati polentin narastek, vendar se mi je sfižil.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 8.2.2010 20:55:04
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Mi smo pa uživali na podaljšanem vikendu v Novem mestu, mami si je malo spočila od nadobudnega mlačka, saj ima Dario v NM tako babi kot prababi in moram rečt, da mojo babico prav obožuje, se takoj poštekata in vse zmenita, pač zna z otroki, ker jih je kar veliko pazila v življenju...škoda, ker ni bliže mene doma, hehe. In seveda moram pohvalit našega fantka, da je SHODIL Je očitno sprememba okolja tako blagodejno vplivala, da je zbral pogum. duda - na žalost je čedalje bolj nor nanjo. Tudi mi jo čez dan skrijemo, razen za na sprehod z vozičkom, (vpije, dokler je ne dobi) pa seveda za spanje. Upam, da nam uspe ga odvadit do 2. leta. peka - sem čedalje bolj navdušena nad njo, sploh, ker imam novo kuhinjo in seveda tudi pečico. Najraje kako pecivo, manj pa piškoti, mi ne uspejo najbolje. V soboto se bom lotila krofov in to prvič...upam, da uspejo! copatki male nogice in podobni - se tudi pri nas hitro obrabijo! Zaenkrat je pa Dario itak najraje bos oz. samo v nogavičkah. Katere igrače so pa trenutno aktualne pri vaših malčkih? Dario se je namreč cel vikend igral z avtomobilčki, ki so še od mojega brata, najraje pa ima lokomotvička Tomažka in sesalnik
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 8.2.2010 21:04:03
|
|
|
|
orka
|
helow Dario za hojo,andromeda,če si do sedaj mislila,da imaš delo z njim,potem se pazi,ker bo šlo sedaj pa zares. ;-) igrače-pri nas je vse kar imamo aktualno...lahko rečem da mi pri Emi pa res ni nobene igrače žal,se čisto z vsemi igra,medtem ko starejšedva sta jih samo prekladala pa nikol več kt za sek. Se je pa Ema naučila s poganjalcem vozit in sedaj komaj čakamo na pomlad,da gremo dirkat
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 8.2.2010 21:06:36
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: orka Se je pa Ema naučila s poganjalcem vozit in sedaj komaj čakamo na pomlad,da gremo dirkat Ema! Naš se zna samo nazaj poganjat, za naprej pa mu še malo manjka! Sicer pa najraje nori tako, da pred sabo rine en velik tovornjak in je res ful hiter z njim.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 8.2.2010 22:03:09
|
|
|
|
poli*
|
Dario, bravo za nov podvig!! Čim manj bušk ti želim. Bravo Emi za poganjanje. Sedaj pa samo še toplo vreme rabite in bo! Mi bomo sedaj spomladi kupili trikolesnika zanjo. Imate kakšen predlog? Zaenkrat mora imeti tudi poličko za nogice naslonit, ker še ne bo vrtela pedalov. Hmmm, pa da ni preveč našarjen...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?