_katja_
|
jutro! Ko sem odpravila moska od doma,sem sla se malo nazaj spat Zdaj pa kofetkam.... Trma: je razvojna stopnja v razvoju otroka. Pri nekaterih se kaže bolj pri nekaterih manj. Važno, da je vztrajamo pri stvari, ki smo jo prepovedali. Lepo razložimo zakaj ne dovolimo tega otroku in se tega držimo. Otrokovo pozornost lahko preusmerimo tudi na kaj drugega. Če kriči ga pustimo, da se izkriči. Lahko pa pomagajo tudi različne druge metode, ko začne trmarit (ga objamemo, začnemo božat, itd.). Vsak otrok je razred zase in ima individualen pristop. Važno pa je, da mu prepovemo malo stvari in se tistih dosledno držimo. Toliko nakratko....smo imeli ravno zadnjič v službi obnovitveno predavanje na temo trme. poli: super za vrtec in željeno skupino. Glede novega dojenčka pa boljš nič kaj dosti razmišljat o neprespanih nočeh. Potem lahko kar nehamo..... hehe.... vedno morš bit optimist mogoče bo pa spal celo noč mojsoncek: kako so uspeli razpokani piškoti? Predvidevam, da je to en simpl recept glede na vključenost otrok. Se priporočam za recept, ko boš imela kaj časa. Anromeda: ti se kar skašljal. Včasih je treba. Glede spanja ti ne znam svetovat, ker pri nas so obdobja ko je katastrofa in potem spet pardni dobro, pa spet katastrofa. Upam, da bo minilo do prihoda dojencka Kaj pa ce bi si ze sedaj umislila varstvo za Daria 1krat tedensko par uric. Da si malo spočiješ. Je dobro malo razbit rutino. Jest vem, da če je popoldne siten, pa da moža ni, ga nesem dol k tašči za 15 minut in se shladim pa je potem spet ok. Rabiš malo spremembe. Glede hrane se pa jaz ne bi sekirala. Če noče jest pač ne je. Sej imajo malo zaloge. Bo pa malo lačn pa bo drugič jedel. Juha je pa tudi pri na zakon. Tako da velikokrat čez vikend, ko jemo doma, poje ful juhe (mu gosto zakuham) in drugega potem noče več. Važno, daje sit. pust: vprašaj v vrtcu kako in kaj. copatki: Mi imamo v varstvu, ko imajo toplo in je veliko v njih http://www.copatki.si/index.php?categoryID=556&category_slug=copatki-jinwood Sam ne podloženih. Doma pa imamo ene stare cicibanke od nečakinje. Da ne nosimo copat sem in tja. Ko mu bodo premale, bom kupila za doma in v varstvu tele mehke od jinwooda. Pa še naš ful švica v nogo in v tehle trdih je doma ok, ko nimamo ful toplo. Ampak v vrtcu in poleti bo pa čisto prevroče. onur: dobro se zmenita za poroko in hvala za zajtrk Moje zdravje je danes boljse. Še vseeno me boli glava, ampak celjust me trenutno ne, kar je kar ok. Mi je pa dohtarca včeraj rekla, da je moja situacija splet prehlada in nosečniških 'radosti'. Ker zatekajo tkiva in sklepi, mi je verjetno zatekej sklep v čeljusti, ki mi pritiska na živec in me zato vse boli. Potem je pa tukaj še prehlad. No upam, da je res to to in da kmalu mine. V torek imam kontrolo. Se dobro, da je slabo vreme zdaj, ko moram bit notr. Mi tolk manjka sportanja..... komaj čakam poleti, ko bo porod mimo in bom lahko spet počasi začela..... To je pa res edina stvar, ki mi manjka v nosečnosti, da se lahko ornk zgoniš. No upam, da me razumete, ampak če si navajen ful športat skoz ti potem to ornk manjka. No vsaj na izi bom spet začela, ko se pozdravim. Lep deževen petek! K
|