|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
5.2.2010 12:33:51   
evangelie
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Ojla!

Mamice ki dojite, kaj jeste?? Jst nimam ideje kaj naj jem za zajtrk, ker ne jem več mlečnih izdelkov. Pa tut za kosilo mi zmanjkuje idej... Učer sm jedla zelenjavno rižto, pa je bla zelenjava fajn prekuhana, ampak se mi zdi da jo je vseen mal napenjalo. No sj, loh pa da ni blo od tegauser posted image  V glavnem...res več ne vem kaj naj pojem, kaj naj kuham... help pleaseuser posted image

Jaz se že kar nekaj časa izgibam mleku in jajcem, jem pa solato in je ok...hvala bogu, se mi jo je ful luštalouser posted image Od sadja sem poskusila banano, pa se mi zdi, da drug dan sploh ni mogu kakat - to se je 3x ponovilo, tako da jih ne jem več.
Jz jem za zajtrk ovsene kosmiče z riževim ali sojinim mlekom, za kosilo PZ testenine brez jajc/riž z lososom/piščancem/puranom/tofujem/zelenjavo ipd., zvečer pa ponavadi solato s piščancem/tofujem/lečo ipd. Variant je kr dost, veliko si lahko pomagaš z izdelki iz soje (smetana za kuhanje in stepanje, tofu, jogurti, pudingi), pri katerih so sicer ful nabite cene, ampak za včasih pa je...Aja, pa jabolčna čežana za posladkat user posted image Se je blo pa men tud zelo težko odvadit, ker sem prej pojedla dost skute, jpgurtov...Pa če je zaradi tegauser posted image boljše, pa tud greuser posted image

Oleovit D3 saj vem, da ste že pisale, pa vseeno, če se kateri da povedat kdaj se jih da? Zjutraj pred hranjenjem?

LP

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 926
5.2.2010 12:35:32   
zoja88
Ojla Momtobe!
Našega je tudi zapiralo po Aptamilu,pomagal ni niti aptamil comfort.
Sedaj je težava rešena z Novalac IT,gremo vsak drugi dan obilno....user posted image

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 927
5.2.2010 13:00:20   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

A ste že slišale za knjigo Miselni razvoj dojenčka in malčka? Sem brala na netu par odlomkov iz knjige kako se pogovarjat z otročkom, kako mu pet...pa se mi zdi full fajn, ker mi je dala par idej. Cena je pa cca. 14 euruser posted image  Si jo bom šla kupit.

Ja to je tista knjigica k sem vam zadnjič dala link, ampak zdaj sem opazila da so prenovili platnice user posted image   Jaz jo imam še od hčere, in je taka :
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1400067624

Zdaj pa je očitno taka:
http://www.emka.si/miselni-razvoj-dojencka-in-malcka/PR/35199,453

Punce se opravičujem ampak a mi lahko katera da še enkrat user posted image navodila kako pridit do lekarne v Domžalah kjer imajo oleovit kapljice? A je to v središču, tam pri Vele? A mogoče katera ve naslov?user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 928
5.2.2010 15:27:15   
natasa28
Tudi mi smo nabavili Fehnov igralni center in tamala res uživa pod njim, imam celo dopoldne mir, vmes jo nahranim in dam nazaj, če se vmes zbudi se malo igra pa zaspi dalje, super stvar.
Ležalnika še nismo nabavili imam pa v planu PP Melodia, baje ga bo dedi kupil.
Smo pa danes stari že 2 meseca, mine pa čas res ko imaš dojenčka.
Jaz ji Oleovit kapljica dam po dopoldanskem hranjenju, pa jih izredno dobro prenaša nima po njih nobenih krčekov.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 929
5.2.2010 17:43:41   
orhideja75
sam tolk, da vam javim, da smo ravno prejle fajn fajn kakaliuser posted image
glede prehrane, pa jaz jem vse, razen izogibam se fižolu, grahu in zelju. sem že od začetka postopoma jedla vse in ni bilo težav

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 930
5.2.2010 18:30:12   
araz
Maya2 naslov lekarne v Domžalah je Lekarna Flerin, Ljubljanska cesta 59. Lokacijo si pa lahko pogledaš kar na zemljevidu, ker ne vem iz katerega konca si, da bi ti lahko napisala kako pridet do tja. Ni pa to v centru Domžal ampak tam kjer je Upravna enota Domžale - v tisti ulici.
Orhideja bravo za kakanje user posted image .
Moja se je tud mal prejle po dveh dneh tolk pokakala, da sem jo mogla kar v banjo dat. Potem pa jo oblečem čist na frišno se mi je pa še pobruhala. Tako ,da sem jo mogla še enkrat preoblečt user posted image .

Jest moram tud še igralno blazino kupit pa sploh ne vem katero. Ležalnik PP Melodija je pa pri nas zakon.
Zoja take počne notri ,da se še jest zraven smejim ne samo ona user posted image .

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 931
5.2.2010 19:19:11   
pipika 13
Pozdrav!

Naš David je danes star 1 mesec.

Glede hrane - na polno dojim, mleka imam veliko, preveč, mali lepo pridobiva na teži. Po našem tehtanju doma ima že 5 kg.

Glede moje prehrane pa - mlečne izdelke in jajca jem, kave ne pijem, stročnic in zelja ne jem, svinjine tudi ne, suhomesnih izdelkov tudi ne, solate, radiča in motovilca tudi ne. Vseeno imamo tu pa tam malo (po pol ure tistih tahudih krčev, vendar ne vsak dan), napenjanje in prdenje pa je pristono nonstop.

Včeraj sem pri obisku pri tašči, na kosilu iz uvidevnosti 3 x napiknila zeleno solato (ni vedela, da je ne smem jest in jo je kupila zameuser posted image ), potem smo pa imeli urnebes med vožnjo domov(približno pol ure v avtu, pa ga nisem smela med vožnjo iz lupinice ven dajat, bogiuser posted image )  Smo samo ustavili in dali kapljice in potem je čez pol ure minilo. Mislim, da je bila solata kriva.
Glede mlečnih izdelkov pijem samo prijo z mlekom zjutraj, torej bela kava, tu pa tam kak dan spijem kak jogurt za zajtrk in pojem na kruhu kak sirni namaz.
Je patronažna rekla, da če bi bilo mleko probem, potem bi ga zvijalo cel dan in ne samo zvečer.user posted image  Torej?

Očitno ne smem jest sveže zeljenjave (solate, zelja, radiča, motovilca) - pa si tako želim. user posted image

Ker imam še malo manj kot 14 dni do pregleda pri G, me zanima, kaj ste se odločile, glede kontracepcije tiste, ki ste že ta pregled dale skozi? Pri nas je želja po čimprejšnjem seksu velika in .......treba bo pazit, ker sem imela carski rez, da se ne zgodi novauser posted image  prehitro, ker ni dobro zame, niti za nosečnost.

Še nekaj - po nekaterih informacijah sem slišala, da se cepljenja otrok lahko preložijo za kak mesec in nekatere od mamic to prakticirajo z razlogom, da si želijo, da je otrok malce starejši, pa da še malo pridobi na teži itd. Kaj pa vi mislite o tem?

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 932
5.2.2010 19:55:06   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Maya2 naslov lekarne v Domžalah je Lekarna Flerin, Ljubljanska cesta 59. Lokacijo si pa lahko pogledaš kar na zemljevidu, ker ne vem iz katerega konca si, da bi ti lahko napisala kako pridet do tja. Ni pa to v centru Domžal ampak tam kjer je Upravna enota Domžale - v tisti ulici.

Hvala user posted image , vem kje je to

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 933
5.2.2010 20:55:05   
orhideja75
pipika13
glede zaščite sem jaz dobila tabletke cerazette, ki jih lahko jejo tudi doječe matere. sam jih še nisem začela jemati

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 934
5.2.2010 22:00:05   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

pipika13
glede zaščite sem jaz dobila tabletke cerazette, ki jih lahko jejo tudi doječe matere. sam jih še nisem začela jemati

enako... sem ravno hotela vprašati, če jih še katera jemlje in kako se obnesejo user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

Neposredna povezava do sporočila: 935
5.2.2010 22:18:47   
Zibka
O cepljenju se še poučujem, ampak ta, da je otrok malo starejši/težji, ne bi bila slaba ideja (če je to možno, seveda).

Zaščita... Meni je ginekologinja povedala za te Cerazete, ampak je rekla, da lahko pridobim še kak kg po njih, ker sem že itak nagnjena k debelosti, sem jih takoj skenslala. Mi je pa kar zelo propagirala Mireno- hmm...kaj pa vem, eni jo hvalijo, spet drugi ne. Glede na to, da imam namen met naslednjega otroka ne prej kot čez 2-3 leta, malo razmišljam v tej smeri. Kaj menite?

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 936
6.2.2010 14:09:26   
ROmama
Pozdravljene po dolgem času. Midve z Emo sva bile en teden v bolnišnici. Prejšnjo soboto je Ema celo popolden kar spala in se ni pustila zbuditi, tudi jesti ni hotela (se dojiva). Že par dni prej je bila prehlajena, tako kot njen bratec. Zvečer sva se z možem odločila, da jo peljeva k dežurnemu, ki naju je poslal v bolnico. Bile sva sprejete, tako je dobila infuzijo, ugotovili so, bronhiolitis, čez par dni pa še pljučnico. Prvi večer je tudi blazina apneja dvakrat piskala, ker je nehala dihat. Trikrat na dan so ji aspirirali nosek. Zaradi stresa in njenega nesperjemanja hrane, mi je zmanjkalo mleka. na aparat sem si iz obeh dojk stinila komaj 30 ml. Grozno res. Potem sem zdravnico prosila za tabletke Tametil, tako da se mi je mleko vzpostavilo. Kljub temu Ema na en obrok poje od 30 do 50 ml, zbujat jo moram na dve uri. Doma morava sel čas čistit nosek, priporočajo aspirator na dih, babyvac naj bi bil pregrob. Ob kašlju tudi precej pobruha sluzi. Težo ima pa tako kot prd tremi tedni, ko mi jo je tehatala patronažnauser posted image .
Bolezen je verjetno dobila od bratca, mi je pa zdravnica posebej rekla, naj otrok ne ločujem med seboj. Malo sem razmišljala, da bi Luka izpisala iz vrtca, ampak verjetno septembra nebi dobila mesta, rezervacij pa ri nas nimajo.

Sprehodov pri nas, dokler ne bo pomaldi ne bo, ker v mrazu zradi pljučk ne smemo biti.

Bom malo prebrala za nazaj, da vidim, kako ste se kaj imele ta čas.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 937
6.2.2010 15:03:55   
araz
Joj ROmana, boga Ema. Tole ni pa prav nič lepo brati. Upam, da se bosta čimprej pozdravile. Sej pomlad bo pa tud zdej, zdej tu.

Meni je hudo za mojo Zojo, pa ima samo nos zamašen. Bog ne daj, da bi bilo še kaj drugega.

Kje pa ste  vse danes? Je tako zatišje.

Mi smo imeli dopoldne obiske. Je prišla sodelavka z 1 leto staro punčko in sva jo obe komaj krotile. Kaj me še vse čaka. Je zdej prav mir, ko je še pri miru.
Sva pa dobile igralno blazino za darilo user posted image . Pa ravno včeraj sem jo imela namen kupiti preko bolhe.
Samo jest več ne vem kam naj z vso to robo. Dnevna je že čist premajhna ratala.

Zdej gremo pa mal k babici na obisk.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 938
6.2.2010 15:28:27   
taipai
hej!

ROmama: držim pesti, da bo s tvojo Emo vse ok!! user posted image tahudo sta dali skoz, zdej samo še okrevanje v domačem okolju ..bo pomagalo! Pozitivno razmišljajte, pa bo user posted image

mleko&mlečni izdelki: jaz sem tut to ukinla kak teden nazaj, pa se mi zdi da je res FUL boljše!! Prej sem pojedla in sadnih skutk in namazev in vsega ful, sem očitno delala napako! Anže zdej normalno kaka, nič več se ne napenja, uvedli smo tut en fini ritem spanja, tko da je prav prijetno user posted image Pa se tut večkrat nasmeji,kr je blo prej mal bolj redko, glede na to,da ga je zvijal in je bil prava jokava tečka, da sem kdaj še sama jokala zraven user posted image krčkov pa pri nas HB ni, upam, da ne pridejo user posted image . Zdej pijem sojino mleko (ampak zlo redko), dost je druge tekočine - kompoti,čaji, malinovec... namaz pa jem bio sojin s piro in je kr fajn (za zajtrk), pa kaka štručka.. Ostala prehrana je pa tko kot je bila. Goveje meso na 1000 in več načinov, (polpetki,makaronovo meso), rdečo peso-jo operem, da ni kislo, krompir na 100 in več načinov, špinača,zelenjava prekuhana, sadje bolj le v kompotu... seveda pa ostane čokolada na jedilniku user posted image vsev mejah normale,pa je:)
Danes je moj princ star 7tednov, joj kako gre hitro user posted image

punce,kdaj so vašim user posted image postali zanimivi te igralni loki itd..? js mislm,da našega še ne zanima to user posted image

koža na obrazu: zdej mažem 2x dnevno s Mustelo in se je stanje 80% izboljšalo!! tko da hvala blondy za nasvet!!

grem mal pokontrolirat delavce, nama delajo zadnje lepotne popravke v kuhinji user posted image

lp

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 939
6.2.2010 15:29:46   
maya2
ROmama: user posted image user posted image boga... mi imamo tudi težave, ta velika hči je že dobra je dobila antibiotike, Tomaž se je nalezel od nje, kašlja da se kar davi, vročine ni imel, vendar tudi razmišljam da bi ga kar peljala pokazat, čeprav zaenkrat je (sicer manj kot prej) in se tudi igra.... Kakšne znake pa je imela še vajina Ema? Ravno tega kar se je vam zgodilo me je najbolj strah user posted image Pa še user posted image user posted image user posted image user posted image za vse vas...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 940
6.2.2010 15:34:00   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: taipai

punce,kdaj so vašim user posted image postali zanimivi te igralni loki itd..? js mislm,da našega še ne zanima to user posted image

v ponedeljek bo 7 tednov in sva mu vse to naštimala pred parimi dnevi in mu je že zanimivo, ampak ko se utrudi mu gre pa na živce in začne sitkat.... user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 941
6.2.2010 16:46:02   
ROmama
Maya - najprej je bila prehlajena, potem se je začela malo manj dojiti, v soboto je tudi ob kašlju bruhala sluz, popoldne je pa kar spala, brez dojenja, ko sem jo zbudila je samo malo zajamrala, nobenega kričanja, kot ponavadi in spet zaspala nazaj. Sem pozabila napisat, da je poleg dveh kapalnih doz, imela tudi 3 dni kisik. Boga je bila res, jaz pa tudi.

Zdaj se pa doma spet borimo, da bi se kaj podojila, pa ne gre, sem si tudi stisnila, tudi po flaški noče.user posted image . Zdaj jo bom pustila spat, koliko bo hotela, pa bomo videli potem kaj bo.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 942
6.2.2010 17:32:34   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Zdaj se pa doma spet borimo, da bi se kaj podojila, pa ne gre, sem si tudi stisnila, tudi po flaški noče.user posted image . Zdaj jo bom pustila spat, koliko bo hotela, pa bomo videli potem kaj bo.

boga user posted image user posted image   držim pesti, da se situacija kmalu izboljša
mene je tudi malo zaskrbelo user posted image , saj ga opazujem, bom videla...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 943
6.2.2010 21:04:35   
orhideja75
tiste, ki dojite ali imate kdaj težave z bolečimi bradavicami?
zadnje dni opažam, da me boli leva bradavica. naj omenim, da se dojiva že 2 meseca in pol in do sedaj ni bilo težav. kaj bi to lahko bilo? bradavica pa ni nič rdeča ali poškodovana. sam boli me oz. skeli

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 944
6.2.2010 21:11:19   
eva1

tiste, ki dojite ali imate kdaj težave z bolečimi bradavicami?
zadnje dni opažam, da me boli leva bradavica. naj omenim, da se dojiva že 2 meseca in pol in do sedaj ni bilo težav. kaj bi to lahko bilo? bradavica pa ni nič rdeča ali poškodovana. sam boli me oz. skeli

mene je skelelo ko je mel mali sor v ustah..poglej če ma bel jeziček in če obloge ne gredo stran je to-to!

Neposredna povezava do sporočila: 945
6.2.2010 21:11:59   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: maya2
]

boga user posted image user posted image   držim pesti, da se situacija kmalu izboljša
mene je tudi malo zaskrbelo user posted image , saj ga opazujem, bom videla...

Maya-upam, da boste kamlu bolše!!! Držim pesti!!!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 946
6.2.2010 21:15:40   
orhideja75
mal ma bel jezičej ja. drugega ne. a ni to od mleka?
in kaj pomaga proti temu?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 947
6.2.2010 21:30:21   
eva1

mal ma bel jezičej ja. drugega ne. a ni to od mleka?
in kaj pomaga proti temu?

Zmoči malo pleničko, pa poskusi če lahko spraviš tisto belo dol...če gre dol potem je od mleka, če je sor, potem lahko še ne vem kok drgneš, pa ne gre dol..moj je kr zajokal k sem potegnla mal bolj na trdo po jezičku..lahko pa baje tudi malo zakrvavi če je sor...je pa od mleka bolj tko malo..če je pa sor, pa je kr ornk bel jezik..

Neposredna povezava do sporočila: 948
6.2.2010 23:12:53   
ShopGirl
Če je soor, bo zdravnica dala daktarin gel na recept...se ga da dobit pa tut brez recepta. Hmm, midve to jemljeva že kr neki časa pa nimam občutka da bi mela Kaja kaj manj bel jeziček. Ji dam gel na dudo, pa še s palčko ji namažem  jeziček. Z gazico ne pusti, ji gre kr na bruhanje.

Romama, me je kar stisnilo ko sem prebrala za tvojo Emo. Želim ji čimprejšnje okrevanje, pa tudi tebi želim da bi to prebrodila čimbolje in karseda hitro!
Grozno res... Boga štručka.

Mi smo OK, Kaja pridno spi. Čez dan gre kar 3x pančkat; in spi po 2-3h v kosu. Ponoči pa tudi full spi, zbudi se samo za dojenje 1x na noč in potem še zjutrajuser posted image

taipai Kaja je tut stara 7 tednov, pa je igralni lok še ne zanima najbolj. Mogoče so ji igračke predaleč (ne more se jih še dotaknit) in ji zato ni zanimivo...al pa pač ne mara ležat na hrbtu ko je budnauser posted image  Raje je v PP ležalniku, ji dam igračke na doseg rok in pol jih veselo odriva pa opazuje... za melodije se ne zmeni kaj dosti, za igračke pa kr. Sam se tut hitr naveliča in rata sitkana.

Punce, dons jo je napenjalo pa sm ji dala kr Krtkov čaj trebušček v flaško, in mal sladkala da je raje pila. In se mi zdi da ji je kr pasalo... je spila kr dosti. Se mi zdi da jo je fajn pomirilo. Ve, ki dojite, dajete svojim kaj čajčka? Men je pediatrinja predlagala da ji dam mal čaja...

Lahko noč*

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 949
7.2.2010 8:30:20   
Zibka
user posted image user posted image user posted image za Emo in mamico. Me je kar stisnilo pri srcu, ko sem brala...

Jaz samo dojim in ne dodajam ne čaja ne vode. Meni je rekla pediatrinja, da naj nič ne dodajam, dokler polno dojim. Če bi bilo poletje bi pa svetovala, da bi ji ponudila še vodico.
Ja ti pediatri, vsak po svoje, potem pa verjemi...
Pa ena je pred časom spraševala kdaj dat otročka pasit kravice: meni je patronažna že na prvem obisku rekla, da naj jo kar dajem čim več pasit kravice, sedaj pa pa je na prvi posvetovalnici pediatrinja tudi rekla, da naj kar posušam jo met na trebuhu. Klara je sicer vesela ko jo položim na trebuh, ampak ne več kot kakšno minutko, potem se zgleda utrudi in začne jokat- pa jo kar hitro obrnem nazaj na hrbet. No, malo po malo, pa ko bo čas bo pa že še več.... Je sploh ne mislim forsirat. Bo že, ko bo zrela za to.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?