tintara
|
Ku, ku! Berem tole od patronažnih, pa so res čist različna navodila. Pol pa vidiš, da je res najbolje, da delaš po svojem občutku. No, jaz sme imela pri prvih dveh eno, zdaj je bila pa na porodniški in je bila ena druga. Moram rečt, da sem bila s prvo veliko bolj zadovoljna, ko ni bila tako prestrašena. Saj ta je bila tudi prijazna in vse, pa še otroke imava skup v vrtcu, sam ne vem no, ko je videla, da je nedonošen, je kar skoz neki komplicirala. Da ne rečem da je šla do zdravnice in rekla, da jo skrbi, ker Vane še ne fiksira vida in to en teden po roku (sicer star 8 tednov). Sem jo že jaz takrat čukast gledala, ker je itak večinoma lepo gledal, sam občasno je pa zaplaval. No, pa je rekla zdravnica, da lahko plavajo učki do 6 meseca. V glavnem, imeli pregled in bili cepljeni. Nisem bila ziher al bo al ne, ker je imel zjutraj malm zabasan nos. No, pa ga je cepila brez problema (važno da nima vročine in ne kašlja, baje), zaenkrat kakšne reakcije ni. Sem ga dala tudi za rotavirus cepit in imamo zdaj doma spet higeno na višku, ker je virus prisoten v drekcu. Baje (glede na zloženko) najbolj okoli 7 dne, sam ziher je ziher. Otroka sta se že skregala z mano, ker sem jima prepovedala biti zraven pri previjanju . Ma ja, tistih 10 dni bosta že zdržala, vsaj upam. Aja, težki smo (s pleničko in bodijem) 4920 g in veliki 55 cm. V slabih dveh mesecih se je poredil za 2200g in zrasel za 8 cm. Pomoje super. Nas je pa zdravnica napotila na odvzem krvi in sicer zato, da preveri raven železa (ker jemlje dodatke) ter da preveri raven sladkorja. In pazite tole: hočejo, da pride NA TEŠČE. Zdaj pa vi meni povejte, kako naj ga prepričam, da naj bo do pol sedmih zjutraj lačen. Ko sem izvedela, da naj bi bil na tešče, zdravnice ni bilo več, ker je mogla nujno na urgenco, je sam sestra razlagala in klicala v laboratorij. Pol so popust il in baje vsaj od dveh ponoči ne sme jest. Pol naj ga pa zjutraj zbudim in v pižami pri minus 10 stopinjah hit v avto tlačim, pa med gužvo bolnih v laboratorij. Zmešani so. Tako da sva se z možem lepo odločila, da ga ne peljeva. Ma jaz vidim, da je čist v redu in ga res ne mislim matrat zdaj zaradi tega sladkorja. Stvar lahko počaka toliko časa, da bo lažje zdržal na tešče in da ne bo toliko okužb. Jutri kličem zdravnico in ji vse lepo razložim. Konec koncev je moj otrok in bom ubogala sebe (in moža). Takole, malo sme se spihala, zdaj je pa spet ful ura. PA sem si obljubila, da bom albume delala. Smotka. Pa take zaostanke imam pri slikah, da je noro. Hočem pa, da ima vsak od otrok svoj album. Ful radi jih gledajo in tudi meni je bilo fajn, k sme ga gledala (svojega), pa še zdaj ga rada vzamem v roke. Meni je čist drugače gledat slike na računalniku ali pa v albumu. Nostalgija pač. Shopgirl: zrihtaj mastitis. Upam, da je že v redu. Očitno to ni tako redka stvar. Čau bau punce, grem ene tri slike nalepit. T
|