detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Čao babuške ! Naš družinski dopust je za nami in je bilo super, čeprav je Areh odpadel - smo prišli tja in so nekaj zamutili, sploh niso vedeli, da prihajamo in seveda ni bilo nič pripravljeno, ne soba, ne otroška posteljica ... sva se z dragim kar obrnila in šla, denar nama pa seveda vrnejo, kar sva že plačala. Katastrofa od notranje organizacije . Saj sva vedela, da ima hotel samo dve zvezdici, toda odločila sva se zaradi tekaške proge in ne glede na zvezdice, sva prav tako gosta madona . Teden je drugače minil kot bi rekel keks, ker nekaj štrikamo glede nepremičnine, več javim, ko bo zares dokončno, saj je drugače razočaranje preveliko. Če nama to uspe, bom po novem Dolenjka, toda zelo blizu Ljubljane . In kako je naša mucka? Ela se plazi kot velika . Ob vsej tej gužvi niti nisva uspele delat veliko vaj, pa je mala vse skužila tako hitro, da HB, da mi je F napisala mnenje za podaljšanje porodniške že prejšnjič . Jutri oddam vlogo, držite pesti, da mi odobrijo . Osebna dr. mi je napisala, da predlaga podaljšanje zaradi nizke teže, saj je potrebna kontrola nad kaloričnim vnosom in takšne otroke zelo neradi dajo v vrtec, tako da srčno upam, da bova z miško skupaj še tri dodatne mesece, torej do konca avgusta. To bi bilo mega!!! Na splošno je naša muca vedno bolj samostojna in trmasta , hoče sama jesti, četudi večina pristane na tleh, samo da si lahko ona z roko da v usta. Ravno včeraj je prvič sama jedla juhico z rezanci, korenčkom in pišč. meskom, vmes sem ji jaz dajala v usta tudi z roko in je bila tako ponosna na sebe . Tako da zdaj smo pečeni, vse hoče sama, jao . Nočno previjanje je postalo prava umetnost, saj ni šans, da se obrne na hrbet, tudi za pucanje noska moram imeti prav železno potrpežljivost, saj se začne prav orng jeziti, jo moram vedno znova nekako prelisičiti, pa obvezno ji prej povedati in pokazati, kaj bom počela, takrat se jezi, toda nekako pusti. Če bi jo pa presenetila, bi pa itak znorela . Pa bog ne daj, da ji vzameš kakšno stvar iz rok, ki je noče dati, sem ugotovila, da pri njej velja teorija menjave: poiskati moram nekaj, kar je bolj zanimivo in potem tisto reč kar sama spusti . Toda, če ni bolj zanimivo, pa ne bo spustila . Kahlica zaenkrat malo sameva, smo toliko laufali naokrog, da nisem prišla do nje, čeprav bi si rada naredila eno rutino, da bi točno vedela, kdaj bo sledila kahlica, itak vem, da je pri otrocih vse v rutini. To je bilo te dni zelo jasno glede spanja, saj če zvečer zamudimo njeno uro (okrog 20h), je potem sitna, toda zaspati ne more in potem zaspimo okrog 22h . Itak sem ugotovila, da bomo po novem spali le dvakrat na dan, da je treba to tretje spanje okrog 18h preskočiti, saj ima potem zvečer probleme zaspat. Včeraj je v tretje nisva uspavala, je nekako vzdržala od 4h do 20.30 budna in je seveda zaspala kot polhek . Spimo še vedno celo noč z enkratnim bujenjem za hrano, čeprav ji tudi to več ne diši, se mi zdi, da ji vedno bolj gosta hrana zadostuje za čez noč, tako da bomo počasi mislim, da spali celo noč. To noč je na primer spala od 8.30 do 5h, se najedla in zaspala do 7.30, toda se mi zdi, da bi komot vzdržala brez hrane do 7h, pač prej bi vstali . Ni kaj, dogaja se nam na polno, povsod same spremembe, tako da mami komaj sledi . Gotovo sem še kaj pozabila, pridem zvečer še malo pokomentirat za nazaj. Lep teden vam želim , mene čaka gužvast, toda saj bo . Čao čao, NenaLena si ful lepo opisala vaše dogodivščine ja, se mi zdi, da so otroci čedalje bolj trmasti s tem pa se mi zdi, da tudi iščejo mejo do kod lahko grejo...po eni strani se mi zdi, da me maja več ne jemlje resno ,ker od začetka pri meni ni bilo reda...ker jaz se lahko kregam, jo mal pocnem po rokici ko riva prstke v vtičnice pa nič...ko pa pride ati pa sam glas dvigne je takoj mir...hmmm bova imeli še pestro...mi pa bolj gosto hrano jemo pa več stvari, pa bolj raznoliko...mi maja še več je ponoči...ponoči mi 2x poje po 300 ml mleka...jaz ne vem kaj ji je...spimo pa ful slabo, se mi zdi, da so zboki čist ponoreli...imamo že 2 zgoraj zunaj (enkice) dvojkice pa čakamo, da pokukajko, se že fajn vidijo...mi je pa prijateljica rekla, da je njen drugi sin bil isti in so šli k neki p v mb pa je rekla, da otroci kateri jejo premalo beljakovin pač rabijo več mleka za čez noč...pri nas pa je problem ,ker maja noče jest mesa...moram jo res ful prelisičit, da mi je meso...joj, bomo že nekak glede porodniške me pa res zanima, če ti jo bodo podaljšal...ker od sept. dalje baje ful slabo podaljšujejo in moraš imet res ful težav, da dobiš podaljašno porodniško...prijateljica hodi že pol leta na FT z malim pa bo še lep čas hodila pa ni dobila...sicer pa nekateri pravijo ,da je to loto, če imaš srečo dobiš, če ne pa ne
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|