|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
1.2.2010 16:56:08   
rožica13
Tinshna - Ja je grozno, meni se je že mešalo! Sem skoz govorila, da to ni fer, da eni skoz spijo jaz pa jo cele dneve nosim gor in dol, vmes se pa dere! Ampak ja, bo minilo oz. že mineva, jaz se tolažim s tem, da bo pa pri drugih problemih npr. zobkih manj jokala user posted image . Lina je bila v petek stara 3 mesece. Je pa boljše odkar ji dajem BioGaio, prvi teden ko jo je jemala je cele dni spala, no potem pa zgleda da se je mal navadlo črevo tut na probiotike ampak vsaj histeričnega dretja ni več in se jo da umirit, če jo kaj muči.

(odgovor članu Tinshna)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
1.2.2010 17:16:37   
pikica 28
ojla,

uf koliko ste napisale...user posted image user posted image sem kar en čas brala...

No danes je bil pa tako lep sončen dan, da smo bili cel dan zunajuser posted image user posted image user posted image  Komaj čakam pomladi, da bo lepše vreme, da se bomo navozičkal... Sem se pa odločila, da bomo našega pikeca dali počasi iz košare ven v športni del....Razlog: ker smo že čisto stlačeni v košari...vreča, mi smo že full zrastli in pa še on dost oblečen in je revež čisto speštan tam noter. Dala ga bom v Quinny speedy SX, v malo prevzignjeno vzglavje, vreča in še dodatni fiksir, ki naredi ležišče ravno, kjer je voziček zalomnjen, za sedeči položaj...  Stari pa smo 3,5 mesece in se noro dvigujemo v sedeči položaj.... Ima še katera takšen problem, da enostavno košara ni več OK?

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
1.2.2010 19:15:05   
ninka80
IZVIRNO SPOROČILO: Eva19

ej punce, a bi mi vedla kera povedat kakšno stvar okrog vrtca?? Kdaj se odda vlogo za otroka, jaz na tem področju ne vem čisto nič...ne mislm je dat že letos v vrtec, ker je lahko eno leto še pri meni, ker bom itak šolo delala še, sam me pa vsejeno zanima, kako te stvari grejo user posted image

eva19...to je od občine do občine različno. Predlagam ti, da pokličeš v vrtec, v katerega jo nameravaš vpisati in ti bodo dam dali najbolj toče informacije.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
1.2.2010 20:21:21   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: pikica 28

ojla,

uf koliko ste napisale...user posted image user posted image sem kar en čas brala...

No danes je bil pa tako lep sončen dan, da smo bili cel dan zunajuser posted image user posted image user posted image  Komaj čakam pomladi, da bo lepše vreme, da se bomo navozičkal... Sem se pa odločila, da bomo našega pikeca dali počasi iz košare ven v športni del....Razlog: ker smo že čisto stlačeni v košari...vreča, mi smo že full zrastli in pa še on dost oblečen in je revež čisto speštan tam noter. Dala ga bom v Quinny speedy SX, v malo prevzignjeno vzglavje, vreča in še dodatni fiksir, ki naredi ležišče ravno, kjer je voziček zalomnjen, za sedeči položaj...  Stari pa smo 3,5 mesece in se noro dvigujemo v sedeči položaj.... Ima še katera takšen problem, da enostavno košara ni več OK?

mi mamo isti problem. upam, da preguramo še februar, da ga pol dam v športni del. aja, tudi mi na velko hočemo samo sedeti. v gugalniku se skoraj sam potegne gor. ma v petek mamo kontrolo pri ortopedu in pa ponovno slikanje kolkov. bomo vidli kaj nam bo rekel glede širokega povijanja. če ti dve plenici padeta dol, se naš pobič verjetno prične kotaliti.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
1.2.2010 21:14:22   
juniorka
Tinshna- socustvujem s tabo... sem mela samo par takih noci, pa sem bla cist depresivna... Kaj pa, ce je zejen? Nasa se je enkrat tolk drla, pa ne jest, pa na rokah ne, pa sem ji dala mal vode in je blo ok!
Leila tud ful mal je zadnje dni in v 14 dneh se ni nic zredila po domaci tehtniciuser posted image . sicer lula ok, kakat smo pa zaceli na 3 dni, do prejsnjega tedna pa vsak dan. je pa gostejsi kakec. V petek imamo drugo cepljenje.
Spanje- od polnoci do 9,10ih, vmes 2x ziza. pol mal bedi, pa spi na rokah1-2 uri, al pa v lupinici, ko malega peljem, pa jo pustim- a mislite, da je ne bi smelauser posted image zadnjic mi je celo 3 ure potegnila, pa tako fajn se sprdka notuser posted image . no, pol je ponavadi budna1-2 ure, pa spet spanje in to se ponavlja, ce ni hrupa. pred spanjem zvecer gledam, da je vsaj uro in pol pokonci prej. no, napisano zgleda idealno, samo je pa dost nosenja in uspavanja, ko vidim, da si ocke mane, pa ne more sama zaspat.
tassika- seveda si dobra mama, jaz sem mela pr prvem mokra pohode iz tusa... zdaj se tega ne grem, si vzamem cas, cetudi se mala joce.. je bil 1x moj cist panicen, kaj me ni blo tako dolgo, ce ne slisim, da se joka... ma sem si lase prala in nisem mogla skocit, no, pa se ni ponovilouser posted image
Dopust- sem pozabila, ktera je sprasevala... Jaz sem zagovornica kuhanja za male, ampak na dopustu me pa nihce ne pripravi do tegauser posted image . Tistih par dni bo s frutki cist ok.. Sploh na zacetku, ko so pr korencku pa jabolckih. Edino grelnik vode sem si pr prvem vzela s sabo, da sem v sobi rizolino nardila!
Sem pa bla pr svetovalki danes, ker me skoz neki skrbi, pa nic ni prav, na jok mi greuser posted image . bomo vidli, ce bo kaj pomagalo, ker moj me ne razumeuser posted image

(odgovor članu Tinshna)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
2.2.2010 8:16:56   
Tinshna
Pikica 28....bodi vesela, moj je mel skoraj tolk kg kot tvoj že pri dveh mesecih, tko da...ja, kr naenkrat je vse premajhno. Mi mamo pa čez pol mesca pregled in me rpav zanima kolk mamo zdej kg, ker bo vmes 3 mes. star.

JAKA
12.11.2009 52 cm, 3900 g
15.12.2009 56 cm, 4820 g
20.01.2010 58 cm, 5870 g
16.02.2010 63 cm, 6500 g

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
2.2.2010 8:18:14   
Tinshna
Ma katera izkušnjo s tem, ko vsi pravijo: "krčki nehajo po treh mesecih"?!?

Jst nekako upam da bo to res tko user posted image

JAKA
12.11.2009 52 cm, 3900 g
15.12.2009 56 cm, 4820 g
20.01.2010 58 cm, 5870 g
16.02.2010 63 cm, 6500 g

(odgovor članu Tinshna)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
2.2.2010 8:22:00   
Neni13
Tinshna nam so grozni krčili minili res kar čez noč, približno ko smo dopolnili 3 mesece..kod da bi odsekal..

(odgovor članu Tinshna)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
2.2.2010 8:23:38   
Tinshna
A pa prav na tri mesece al je blo to že skoraj 4. Ste jih meli samo zvečer ali je blo napenjanje tudi ponoče, podnevi?

JAKA
12.11.2009 52 cm, 3900 g
15.12.2009 56 cm, 4820 g
20.01.2010 58 cm, 5870 g
16.02.2010 63 cm, 6500 g

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
2.2.2010 8:28:52   
Neni13
Krči pri starejšem sem skor že črtice delala, uf še 1 dan za nami, komaj sem čakala, da bomo dopolnili 3 mesece.. res...iz dneva v dan sem se borila..

alergolog mi ga imamo jutri v MB, privat ambulanta. Smo bili v LJ na dermatološki kliniki, krvni testi so pokazali vse negativno. A jaz vem, da ima alergijo na jajce.To govorim za starejšega sina.

Rokice v usta to slej ko prej vsak dojenček dela, saj tako raziskuje svet okoli sebe. Prvo so rokice nato je VSE ostalo..user posted image
Jaz se včasih prav smejim, ker imam občutek, da bi si rada celo rokico sklačila v usta.user posted image user posted image

Dopust za palični mešalnik je še vedno prostor.. Pa fino spasiraš sočne breskve, banano kar koli..Jaz se rada delam osvežilne napitek za nas..user posted image

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
2.2.2010 8:29:25   
Anonimen
dobro jutro,midva sva skoz uzuni pa mi pol sploh ne znese tuki bituser posted image

(odgovor članu Tinshna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1061
2.2.2010 8:31:20   
Neni13
Tinshna, krči, vetrovi.. skoz, najbolj pa zvečer in ponoči, ko sem ga nosila po 2 uri.. res adijo pamet.. Ne mislim, da je bilo kr okol 3 mesecev, mogoče kak teden plusa..

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
2.2.2010 8:32:58   
Anonimen
puncam katerih mali majo krče pa pošiljam velikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,da bojo kmalu minil.jest sm se tega full bala pa jih na srečo nimamo.
mam srečo zaenkrat, mi mali spi od pol osmih do pol osmih brez da bi jedu,je res pridn ponoč,čez dan se pa skoz joka če sva notr,je ena velika jokica,nč mu ni všeč,ne v ležalniku,ne na kavču ,ne v naročju....ene 15 minut je dobre volje pol pa skoz jokca zato se pa skoz potepava

(odgovor članu Neni13)
  Neposredna povezava do sporočila: 1063
2.2.2010 8:36:04   
Tinshna
super, hvala neni13 za odgovor....večina jih tko pravi ja.... Baje so naši mladički 3 mesece prezgodaj rojeni...to je ena od variant...druga je da majo fantki prekratko črevo.....

no veliko j teorij, jst sam vem da enkrat se more končat no ;)

JAKA
12.11.2009 52 cm, 3900 g
15.12.2009 56 cm, 4820 g
20.01.2010 58 cm, 5870 g
16.02.2010 63 cm, 6500 g

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
2.2.2010 8:48:01   
Tinshna
nina7, midva sva bla skos zunej pa mi tud v vozičku ni spal. Razen v lupinci v avtu pa zaspi. Še zadnjič ko je na polno snežilo sva stala na terasi, oblečena, on v lupinci...sam da je zrak.

Ne vpraš, sem ga čist prehladila...38.4 C vročine, kašlja, kiha, smrka....revček....Zato sva zdej že od petka notri :(

JAKA
12.11.2009 52 cm, 3900 g
15.12.2009 56 cm, 4820 g
20.01.2010 58 cm, 5870 g
16.02.2010 63 cm, 6500 g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
2.2.2010 8:58:04   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tinshna

nina7, midva sva bla skos zunej pa mi tud v vozičku ni spal. Razen v lupinci v avtu pa zaspi. Še zadnjič ko je na polno snežilo sva stala na terasi, oblečena, on v lupinci...sam da je zrak.

Ne vpraš, sem ga čist prehladila...38.4 C vročine, kašlja, kiha, smrka....revček....Zato sva zdej že od petka notri :(

ajej,pa misliš da zarad tega ker sta bla uzuni? mogoče bi blo bolš da bi ga v košaro dala, lupinica je preveč odprta. a ma še vročino?
taj je pa ok, se mi zdi da mu zrak celo paše,ma nos takoj bolši.sva res full uzuni

(odgovor članu Tinshna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1066
2.2.2010 10:26:04   
blondy_81

Ma katera izkušnjo s tem, ko vsi pravijo: "krčki nehajo po treh mesecih"?!?

Jst nekako upam da bo to res tko user posted image

Pri nas so se že pri 2 mesecih nehali.

IZVIRNO SPOROČILO: Neni13

Rokice v usta to slej ko prej vsak dojenček dela, saj tako raziskuje svet okoli sebe. Prvo so rokice nato je VSE ostalo..
Jaz se včasih prav smejim, ker imam občutek, da bi si rada celo rokico sklačila v usta.

Manca se že ene 2 tedna FUUUL slini, ta teden je pa začela roke v usta tlačit. In to se ji tako fino zdi, da je kar veselje.

Naša Manca je pa danes 3 mesece stara user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Tinshna)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
2.2.2010 11:07:23   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: nina7

ajej,pa misliš da zarad tega ker sta bla uzuni? mogoče bi blo bolš da bi ga v košaro dala, lupinica je preveč odprta. a ma še vročino?
taj je pa ok, se mi zdi da mu zrak celo paše,ma nos takoj bolši.sva res full uzuni

Sam na tole odgovorim k sem lih včeraj pri Tanč brala...več pa zvečer..sem komaj ustala zdele še nisem razpoložena za čvekanjeuser posted image user posted image user posted image
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5999027

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
2.2.2010 12:20:25   
tassika
Blondy čestitke za 3m. Ja rokice so zakon. zoja se tako slini, da je groza, je takoj do popka mokra, pa ji dam slinček in da roke v usta in je mokra do komolcevuser posted image  Ji pa ne vlečem rokic vn, ker pravijo, da je to razvojna faza, ko začnejo okušat stvari, včeraj sem jo tudi opazila, da si jih postavi tako pred oči, malo pogleda in v usta, ni je pa še preveč zabavno gledat, je bolje imeti v ustih. Gledam samo, da nima notri palčka, ker včasih ji malo uideuser posted image
Danes je pa tudi pri nas tako lep dan, da bova šli potem malo vn, zdajle dobiva obisk, pol pa en hiter sprehodek pa bo. Je kljub sončku kar malo hladno.

ps. omislila sem si tudi babyvac in moram reči, da je zakon, Zoja nič ne protestira in v sekundi je konec, ker z navadnim je bil vedno jok.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
2.2.2010 14:31:34   
valerija77
Živjo babike

Joj ste se načvekale...user posted image Mal sem preletela, brala bom pa ko bom našla čas. MI smo meli čez vikend cel direndaj. Brat mi je pršu naložit windowse 7 in sem imela še vso žlahto tle tak da je blo direndaja še pa še. Pa tamali se mi že cel teden sam joka, pa nič ne spi. In smo včeri šli k P in ga je pregledala, pa je blo videt vse ok, razen ušeskov ni mogla videt kak je, zato nas je poslala na pediatrijo. Tam isto, pregled vse ok, razen ušeskov spet ni mogla videt, ker je mel ful masla. Vmes so mu iz glavice še kri vzeli pa vodo je dal.Pa nas pošlje še na ORL in so mu maslo posesali ven in je dohtar kr čudn pogledu kaj je ven pršlo. Ampak vnetje ušeskov pa le ni. In potem spet nazaj na pediatrijo čakat na izvide. Dobli smo jih ob 22.30 uri in je vse ok. Domov smo prišli ob 23 uri in sem kr padla v postlo saj sem bla pr dohtarjih kar 5 ur in pol. user posted image In na koncu nič. Ne vejo zakaj toliko joka. Možno je da so krčki čez cel dan.user posted image
Danes pa perem in sušim cote ko nora. Oprala , posušila in speglala sem že za 4 stroje. No evo, se je že zbudu, letim ga nahranit...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
2.2.2010 16:41:53   
nogavicka80
Mi smo danes bili pri pediatrinji in na UZ kolkov. Kolki so še vedno super, rastemo pa nenormalno. Mere za seznam (tokrat točne user posted image ):

1. mesec: 4290 g, 55 cm (čeprav doma smo jo zmerili 57 user posted image )
2. mesec: 5640 g, 62 cm

Smo napredovali, ampak v razvojno vseeno gremo. JE pa bila tečkasta in nismo mogli niti v trgovino al kaj podobnega. Me pa še nekaj zanima - tiste, ki ste morale plačat UZ kolkov, kam ste šle, da so vam povrnili denar? Baje naj bi samo en ZZZS povrnil denar v LJ, a ne vem kateri in če je to sploh res. In v koliko časa morem it tja, da dobim denar nazaj???

Sicer sem pa vesela, ker se zna vsak dan sama zasposlit za vedno več minut user posted image .

Je pa ponoči imela žute minute, zato grem zdaj tudi jaz malo vodoravno.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
2.2.2010 18:32:45   
pi82ka
Joj punce, ko tole berem mam jaz enga full pridnga otroka. Za vse vaše pikice, k jim ni nč prov pa pošiljam en kupuser posted image user posted image user posted image .
Tassika jaz sem včasih tud tok utrujena in ko noče zaspat se mi kr meša, k jo mormo nosit ke pa sm in je sitkana...sam to je sam kakšen dan...pol pa oči vzame malo v roke in gre mami pod tuš se ohladit. Hvala bogu mam tok fajn partnerja, res je zlat...če ne bi se mi kr mešal. Vsem mamicam ki nimajo take pomoči kapo dol čist res.

pa, pa...moram it pogledat kaj počneta moje dva lubčka : )

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
2.2.2010 20:22:23   
divja
ojla punce in kostanjčki, kako ste
mi2 vsa se danes celo popoldne sprehajala in je bil mali čisto priden in pančkal, zdele je pa tudi že zaspančkal:)
sem hotla pokomentirat kaj sem jaz 3 tedne nazaj ugotovila da našamu malemu paše ko je bolj sitkan in ko ga je treba nosit....za rač imam žogo na kateri sedim in če imam še njega na roki in se guncam je tako kot bi hodila in takrat mi zaspančka, mami pa lahko še kak film pogledauser posted image

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
2.2.2010 20:28:58   
blondy_81
Punce, kdaj boste košaro na vozičku zamenjale za športni sedež? Naša Manca bo kmalu košaro prerasla. Upam, da zdrži vsaj tale mraz, ker v košari je vsaj zaščitena.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
2.2.2010 20:33:53   
tassika
Blondy jaz jo imam namen imeti vsaj še kakšen mesec, mogoče mesec in pol če bo šlo oz do takrat dokler bo spala na sprehodih, ker še vedno takoj ko jo položim v voziček zaspi in se mi zdi nesmiselno jo tlačit v športni del, ko pa bo bolj firbčna bom pa poskusila šp.del ali pa lupinico.

Jaz sem pa prej našo bejbo dala pasti kravice, se obrnem okoli in pogledam in ona leži na hrbtu, je poštudirala, da se lahko obrne, samo nazaj ji je pa samo na pol uspelo in zdaj se takoj obrne če jo dam pasti kravice in še prav fajn se ji zdiuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.