Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 10:39:13
|
|
|
|
tassika
|
No da hitro napišem, če mi bo uspelo. Mi imamo pri skoraj 3m 5090g in veliki smo 57,5cm, sam mislim, da je več, ker je spet nogice k sebi vlekla, OG 38cm in se mi ne zdi presuha. Cepivo je dobro prenesla, za rotavirus tudi, mogoče je bilo ponoči malo driskice drugega pa ne. Zdaj pa šibam, ker mala joka, je groza, sploh noče več nikjer bit sama, če ne drugega me mora videti, da sem zraven,.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 10:46:26
|
|
|
|
Nončika
|
IZVIRNO SPOROČILO: valerija77 Joj, ravno sem našla članek... rota virus.. http://24ur.com/novice/slovenija/poziv-k-cepljenju-proti-rotavirusu.html naš pikec je že dobil drugo dozo. zdaj je že zaščiteni. naslednjič dobimo še ta tretjo dozo.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 11:17:17
|
|
|
|
eva1
|
hej! Ne vem katera me je straševala za UZ kolkov-jaz nisem nikoli šla v Trbovlje, ampak v ZD v Zagorje, tak da ne vem kako izgleda tam! Karin82-kok pa je pridobil po mesecih? Minimum je 500g na mesec..jaz bi ga dojila dalje, sploh če je zadovoljen in ne kaže da bi bil lačen...sej se ne morejo vsi zrediti po kilogram na mesec..ne vem no..jaz nebi komplicirala, niti ne bi dajala flaše, če je zadovoljen...men se zdi, da včasih teli pediatri mal pretiravajo...Luka se je zredil v prvem mesecu 560g(al neki tašnega), potem sem mela čez 3 tedne tehtanje je pridobil 650g..pol pa vsak mesec več..itrak mu zdej pri skorj 5 letih nč ne manjka..razen jezik ma včasih mal predolg jaz pa nimam pojma kok Anže poje, ga nikoli nisem tehtala, ampak vrjetn že dost, ker sedaj ko prespi(tok, tok) noč(20h-5,6h) se dojiva samo 5x v 24urah..prej sva se 6x..samo če noče..prejle je jedel ob 9h pa sem ga dala ob 10.30 spat, pa sem ga hotla še mal podojit, pa je 2x zagrabil, pol pa vleke bradavico na vse konce in se mi smejal..pa sva zaklučla..očitno mora dovolj pojest na obrok, ker redko jeva pogosteje kot na 3 ure in pol...če ne prej 17.2 mava na nafro pregled, pa je tam vaga v sobi(pa ga bom takrat stehtala pred in po obroku,da bom vidla kok poje)... Jutri bo pa spet pošiljka snega sem gledala prej na dobro jutro..baje v osrednji sloveniji in na jugu do 20 cm, v prekmurju pa tistih koncih pa do 10cm..kr dost spet..joj bosta mela tamaladva spet dela...letos se bodo pa otroci res naužili snega
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 11:49:07
|
|
|
|
ninka80
|
karin82, če mu gre gor, pa tut če čist malo, jst ne bi nič dodajala. Itak je važno,da ne gre dol.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 11:50:55
|
|
|
|
blondy_81
|
po moje zdej ni več take panike, če gre po manj gor. Važno, da gre. Itak imajo pa več ali manj že vsi okoli 5 kil ali več. Se mi zdi, da je moja Manca med lažjimi, ker se je tud rodila s samo 2800 g.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 13:12:04
|
|
|
|
Nezy85
|
hoj, rota virus ga nismo dali cepit, ker mislim da tudi to morajo prebolet, čim majn cepiva pa bo!Res samo tisto kaj je najnujneše Hranjenje naš poje od 120 pa do 150ml hranima pa se na 2-3ure ponoči pa ga kar nahranim v spanju tako da prespi od 23pa do 5.30, damo vam povem da na naše jenčije fuuul vpliva luna, ker naš je že 2 dni tako hudo tečn, prav nič mu ne paše,ne na hrbtu ne na lampku, ne v zibiki ne v gugalniku, če je na rokah še gre takrat vsaj malo zaspi, če ga pa dam v zibiko pa moram obvezno zraven sedeti da me vidi, ker ko pogrunta da me ni je vik in krik!! Tudi moj je nekak začev štrajkat pri hrani , kar izmisli si da pa on ne bo jedo ker mu je vse drugo bol zanimivo kaj se dogaja okrog njega!! Ja naš je imev pri 2mesecih 5470 pa velik je biv58cm (sma ga še sama mogla doma zmerit, ker v posvetovalnici ga ni dobro in je napisala 55cm, kar se je meni zdelo fuuul čudno da bi samo 2cm zrasto ja nogic ni hoto stegnit jih je fuul k sebi tiščav!)obseg glavice pa je 39,5!
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 14:34:32
|
|
|
|
karin82
|
Hvala punce ste me orng pomirile, mene je pa že čist skrbel, glede naše teže. Hranimo se sedaj na tri ure, zadnjič okol 21 pol pa spimo do petih. Prej sem mela še ideje, da bi ga ponoči budila da bi jedel, pa bom to misel opustila. Tele nizke temperature so čist mim,mi sicer vseeno hodimo ven, se mi itak zdi, da mene bolj zebe kot malega v vozičku . Komaj čakamo sonček!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 17:44:39
|
|
|
|
mayamaya
|
ejla! ko sem pa zdaj tole brala, sem se pa kar zamislila. moja se o manj kot 150 ml sploh ne pogovarja. prej več . tako, da jo podojim in potem še dodam, kar sem si ščrpala zvečer. ker spi pa kot velika. od polnoči, pa do 8, 9. pa to že kar traja ene 2 tedna. jo morem prav pohvalit. je pa imela pri dveh mesecih 5,5 kg na 65 cm. aja, pa obrok jo dojim, eden je pa AM. tako da kombiniram, ker zmanjka. glede širokega povijanja, pa je nam v valdoltri rekel in napisal, da ni več potrebno, pa je ob odpustu imela levi kolkec tudi 2a. prej sem pa skozi široko povijala. zdej pa ji dajemše vedno eno plenico čez pampersko. malo zato da imamo sploh kaj primit , malo zato da ne uhaja, pa da nismo glih takoj umazani, in pa zato, da ji je še malo bolj toplo pri ritki. je pa zunaj mrzlo ko . ampak midve ustrajava. sej zdaj bi mogle biti zunaj, amapak spet čudežno spi v zibki .
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 18:58:02
|
|
|
|
tassika
|
Ojla, nič ne bom komentirala, ker nisem nič brala. Pri nas imamo pa en velik problem, lotil se nas je virus z imenom "samo mami je dobra, ostali so bavbav". Groza, sploh ne vem kaj naj naredim, še k mojemu noče it, tuli da je groza, danes sva probala in je bil jok 15 min skupaj, pol sem pa obupala in jo vzela pa takoj tišina, pa jo je nosil, ji pel, se igral, nič ne pomaga, samo mene hoče. Kje sem ga polomila? A je mogoče samo razvojna faza?
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 19:01:54
|
|
|
|
pi82ka
|
Živjo punce, joj ste pridne s pisanje, sploh ne vem če bom kdaj vse prebrala. No mi smo strai dva meseca in en teden v ponedeljek smo bili na drugi posvetovalnici, no samo tehtanje ...Naša pupa ima 5100g, in 57 cm glavico pa 38cm. Vse je do sedaj brez problemov. Pikica je full pridna, joče, če je full lačna al pa če je full zaspana in pol kr ne more zaspat. Prejle je full jokala in pol rata čist mokra in full vroča, kot da bi mela vročino. Ma še katera kaj podobnega? Pa še to dude ne mara,...roko pa tišči v usta, tudi če ni lačna al pa žejna....sploh ne vem a jo naj pustim al kaj? Nekje sem prebrala o pesmicah, kakšne pesmice so to, no katere, jaz sem nekaj od Romane Kranjčan potegnila iz mulle...katera pa jih ima? Kaj pa kile, men kar stojijo...grrrrrr trebuh je grd in me full moti...sam ko pa pogledam naš zakladek mi je pa vseen za trebuh. Šlo je pomoje ene 11 kg dol...zdej pa nič...stojijo kile. Še en 3-4 kg pa bom na konju Slinimo se kot polžki. Mens. sem tud jaz dobila in to full, jo imam že skoraj en teden na polno. Spimo pa tudi pridno, skupaj 5- 6 ur včasih vmes papcamo. Poje pa od 100 -160ml, zjutraj poje vedno 100ml potem pa čez pol ure še 100ml al pa malo manj. Največkrat poje 120ml. lepo bodite in se imejte radi
< Sporočilo je popravil pi82ka -- 29.1.2010 19:19:18 >
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 19:19:26
|
|
|
|
mayamaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: tassika Ojla, nič ne bom komentirala, ker nisem nič brala. Pri nas imamo pa en velik problem, lotil se nas je virus z imenom "samo mami je dobra, ostali so bavbav". Groza, sploh ne vem kaj naj naredim, še k mojemu noče it, tuli da je groza, danes sva probala in je bil jok 15 min skupaj, pol sem pa obupala in jo vzela pa takoj tišina, pa jo je nosil, ji pel, se igral, nič ne pomaga, samo mene hoče. Kje sem ga polomila? A je mogoče samo razvojna faza? če ta kaj potolaži. mi smo neki podobnega imeli ene par dni nazaj. ni in ni hotela nobenega drugega kot mene. ne tatija, iše manj babico, dedka...pa jih vidi vsak dan. in skozi je gledala samo mene. ko je bila pa pri meni je se je pa smejala, ko da ni bilo nič. sem se ustrašila, da zdaj bo pa že pri 2 mesecih samo mene hotela. no, pa je minilo. samo od sebe. zdaj je spet stara Neja. kot da ni bilo nič. se smeje, pogovarja...čisto z vsakim . počakaj še kakšen dan, pa boš videla. pa probaj jo vseeno drugim dajat, glih toliko, da vidiš kako je. silit je po za vsako ceno po moje nima smisla.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 19:49:03
|
|
|
|
tassika
|
No pri nas ta faza traja že dober teden, se pa vsem smeji in se pogovarja z njimi, samo če je pri meni v naročju, če ima pa dober trenutek jo pa lahko celo kdo drug drži, ampak to je načeloma zjutraj ali zgodaj popoldan, ko je ona ful naspana. No upam, da res mine, ker komaj grem pod tuš, no ja saj grem, samo vmes je pa jok, pa da ne boste mislile, je nisem nikoli imela preveč v naročju, vedno je bila ali na kavču ali na igralni podlogi, zdaj pa tole. Hmm mogoče je bila pa preveč sama pa hoče nadoknadit
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 22:17:19
|
|
|
|
eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: tassika Ojla, nič ne bom komentirala, ker nisem nič brala. Pri nas imamo pa en velik problem, lotil se nas je virus z imenom "samo mami je dobra, ostali so bavbav". Groza, sploh ne vem kaj naj naredim, še k mojemu noče it, tuli da je groza, danes sva probala in je bil jok 15 min skupaj, pol sem pa obupala in jo vzela pa takoj tišina, pa jo je nosil, ji pel, se igral, nič ne pomaga, samo mene hoče. Kje sem ga polomila? A je mogoče samo razvojna faza? ja jaz se obeh spomnim okoli 3 mesecev, sta se ustrašla, samo če jih je kdo pogledl, kaj šele da bi ju v naročje vzel..no ati pa jst sva bla ok, drugi pa adijo pamet..kdaj je minilo se ne spomnem..vrjetno pa ne traja to prav dolgo...pride in gre!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 29.1.2010 22:23:48
|
|
|
|
petkapet
|
Pozdravljene, včeraj sem se zbudila z bolečim želodčkom, pa nisem mogla zaspat. Na srečo je minilo kmalu, ker pa so ostali ninali sem vas malo brala in ko sem želela napisat, je nehal delat internet . In da vam povem, sem se spomnila na cajte, nedaleč nazaj, ko smo imele naše zakladke še v trbuščkih in se zbujale po parkrat na noč in se pisale, se brale in skrbele.......aaahhh, res imam lepe spomine tudi na tisti čas. SLinjenje: Ja tudi mi smo kot polži lazarji, poleg tega si tlačimo celo pest v usta in to tudi ko se fajn najemo . Spanje in hranjenje; Jah, recimo da ponoči ne papamo 5-6 ur.. Skupnih obrokov v 24urah je 6. Jemo pa različno od 130 pa do 170 . Je pa zelo rad in je pavi debelinko, samo čakam, ko mi bo spet pediatrinja omenjala, da je preveč bajkast. Ma meni je prav kokolo, pa se nic ne sekiram, ker ko bo začel hodit bodo sle kilce hitro dol. Rota:: Nismo se še odločili, ampak po vsej verjetnosti ga ne bomo cepili, ker cepivo drži samo nekaj let, pa malo zaradi učinkov. No, bomo videli. Mayamaya: A prideš kdaj pa kdaj tudi kaj v Izolo al se držiš samo Kopra ?
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 9:35:18
|
|
|
|
lenybaby
|
Daaaaaan vseeeem!!!! Kako ste kej danes na sobotno jutro, zasneženo in mrzlo? A ni zanimiv k sploh ni važn ker dan v tednu je - itaq smo doma?!! Hehehe! Mi smo tud pridni ratal za spat - naša zverina spi od desetih pa do štirih zdej skor že čist vsako noč sam potrudt se je treba da se držimo ustaljenga ritma pa je! Pa pred parimi dnevi je nehal držat pesti in je čist navdušen nad rokicami in prstki! Vse okol sebe tolk opazuje in študira da mu ni nikol dolgcajt če ga sam mal v naročje vzameš in da vid kako stvar mal z drugačne perspektive... Pa smejemo se! Če smo pri volji sevede - to pomeni če smo naspani in siti in po možnosti previti!!! Mel smo mal prehlada zadnji teden in poln nos pa je mogu revčk uno fiziološko trpet parkrat na dan! Sm probala kako je to k dobiš uno vodo v nos in sploh ni fino tko da se mi kr mal smili... Ampak smo prežvel in dons smo že velik boljš! Nč, bejžmo... jest hoče! Lep vikend želim!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 13:25:56
|
|
|
|
mayamaya
|
en lep dan. ja, magari bi bil . pri večini od vas vsaj sneži, tukaj imamo pa ta tečen dež... tako smo lepo notri in Neja celo spi v zibki. v dveh dneh že dvakrat. to si morem kar nekam zapisat. ker ponavadi spi samo ko smo zunaj ali pa potem zvečer v posteljici. v zibki ji je največ ratalo po kakšnih 15 min. zdaj pa to traja že 2 uri . nič, mami uživaj dokler lahko . sej pol pa perem, pa likam...uživancija na višku. aja, pa na rr sem lahko. tassika kako kej Zoja? je še vedno samo mami ali je danes kaj boljše? petkapet sej enkrat sem ti že poslala telefonsko zs, da se kaj slišiva, pa najbrž nisi vidla (upam, da nisem falila ). večino sem v Kopru, me pa zanese tudi kdaj v Izolo, sploh če gre moj kaj dopoldne delat. tako, da ni panike lahko se tudi kaj zmenimo pa pridem. itak sem mobilna, pa Neja se tudi rada vozi. aha, slinjenje. to je pri nas na dnevnem redu in je že kar mezoljčkasta ratala po bradi od same sline. ima kar skozi slinček za vratom. in roko, pest, si non stop tlači v usta. sploh med previjanjem. pol se mi pa smeje, ko ji jo ven dajam, pa dudo v usta tlačim. upam, da se to kaj kmalu neha, ker res ne bi rada, da bi pa skozi roko v usta tlačla. še dobro da še ne vleče prsta. menda je uno najslabše. rota virus: mi je tudi ne bomo cepili. ne vidim potrebe. pa itak je v vrtec ne bom dala, vsaj ne še, za ostalo pa...se ga bomo probali izogibat drugače pa je Neja tudi taka bolj buckasta. sploh bedrca ima taka, pa podbradek. ji komaj vrat najdemo sem se razpisala. se vidi, da ta mala spi evo, smo pa taki, preden gremo na sprehod.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 17:27:00
|
|
|
|
tassika
|
Mayamaya stranje je še vedno enako. Zdajle spančka, je bila celo noč nemirna, nisva spali skoraj nič, zdaj pa ne vem a je reakcija na cepivo ali na polno luno. Ma ni važno, važno da spi, potem je takoj boljše volje. Nonička ti si pisala, da tvoj bolj malo poje, jaz sem Zojo tudi dala cepit za rotavirus in se prav boriva da kaj poje, 5min na joški je že luksuz in sem ji prej skuhala čajčka, ker se mi je zdelo da tudi lula premalo in je spila 100 v momentu. Upam, da se stanje kmalu popravi. Tukaj nas je pa spet zasnežilo. Letos mi gre ta sneg že prav na živce, ker grem potem tako težko na sprehod, ker imamo vse pločnike v k.... Komaj čakam pomlad in sonček in triurne sprehode. SAnjačka, če slučajno jutri ne utegnem, vse najboljše ninotu za 3 mesece, kako čas beži, že trije meseci so mimo, naši otročki hitro rastejo.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 17:57:53
|
|
|
|
Nončika
|
tassika, to sem jaz opazila že pri prvi dozi, nato spet zdaj pri drugi dozi ravno tako. zdaj je druga doza sovpadala z prvim rednim cepljenjem. celi dan je bil tak tak, nato zvečer kriza, naslednji dan spet groza od groze in ni hotel jesti. spil mi je cca 70-80ml in konec. še danes nekaj štrajka, ene 2x mi je ruknil samo 70ml. čaj mi je pa takoj naslednji dan po cepljenju kar pošteno pil, drugače samo kak požirek ali dva. kako blato sta pa mele? je bilo malce čudne barve in tudi bolj sluzasto?meni so pri pediatru rekli, da bo lahko blato malce čudne barve.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 18:01:03
|
|
|
|
tassika
|
Ja bilo je neke čudne zelene barve, zdaj je pa normalno rumeno, mogoče malo vmes sluzasto. Drugače je čisto ok, malo bolj slabo spi, je bolj slabo, pa pač hoče se ves čas crkljat. Cepljena je bila v čet, tako da upam, d abo počasi bolje, je pa res, da je tudi zelo vremenska in če ne moreva vn je še bolj tečkasta
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 18:03:23
|
|
|
|
Nončika
|
tassika, pri nas je enako. samo je bil celi dan neki cmizdravi, kar mu ni v navadi. plus tega sva pred nastopom bronhitisa bila ogromno zunaj, beri vsakodnevno, zdaj pa je bil par dni not in samo not.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 18:07:26
|
|
|
|
tassika
|
No vidiš, zdaj pa ma da hitro mine. Naju 2doza čaka 11 marca, spet z rednim cepljenjem, ampak vsaj polne lune ni takrat
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 18:10:41
|
|
|
|
Nončika
|
hihi, pa spet dan za nami. nas čaka 3doza 10.marca. to bo pri obeh spet pestro. pa spet sovpade z rednim cepljenjem.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 18:18:23
|
|
|
|
tassika
|
Midve imava samo dve, pri nas še nimajo tega za 3. No evo zdaj pa kolcamo, pa mora mami joško dat, če bo kaj zanimanja, jo kar na dve uri čez dan hranim, poje malo, ampak vsaj je.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 20:25:39
|
|
|
|
kajjada
|
Ojla, mi pa danes praznujemo 3 mesece. Z vsakim dnem se vidi napredek in naš fantek postaja vedno bolj navihan. Drugače pa imava v petek pregled in tudi cepljenje, tudi za rotavirus; tudi pri nas dobijo dve dozi. Bomo videli , kako bo. Tassika, gre pa meni ta sneg tudi že na živce. Komaj čakam, da ga bo konec in se bo začel prijeten pomladanski vetrič. In pa naši otročki bodo lahko že napol sedeli in gledali okoli sebe in ne bo treba sprehod tempirat tako, da mora takrat spat v vozičku.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 30.1.2010 21:17:38
|
|
|
|
rožica13
|
Čer! Evo, mi smo preživeli prve tri mesec , je imela včeraj ! Ja očitno res luna vpliva, ker je bila tudi Lina grozno tečkasta, ponoči smo tudi zelo malo spali, pa grozno je spet punkala, ampak je že vredu, upam da bo vsaj danes lepo spala, ker sem že ful zmatrana. Mi je ne bomo dali za rota virus cepit, že tako jih filajo preveč s temi cepivi! Dobi pa v četrtek prvo pikico, saj jaz jo nebi dala, ampak je pri nas tak zakon, da te potem zdravnik po enem letu prijavi sodniku za prekrške, razen če ti ne napiše da cepljenje ni potrebno ampak to je potrebno vsako leto obnavljati . Je pa danes tako vriskala cel dan . Najprej od veselja, potem ko je mela poven kufer vseh pa še od tegote, smo se ji tko smejal . Rokice so itak sedaj najbolj v modi, pa z obema rokicama je že začela prijemati vstvari in pol itak takoj v usta ko kaj zagrabi! Aja! Včeraj je rekla prvo besedo! Nas je bilo veliko na kupu, ona pa kar na enkrat reče ATA! Pa jo vsi pogledamo, sej verjetno se ji je samo posrečilo, ampak je bilo tako lepo slišati Zasnežen pozdravček!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?