4pikice
|
Oj, sem vas dons ponoč brala, ko sem čakala, da Lini vročina zečne padat, je mela 39,3. Najprej sem čakala, da naraste na 38,5, ma je kar čez butnila. Pol je pa šele čez 2uri padla na 38,4, mater sem švicala in molila, da bo vse ok. Zjutrej ji je po 5-ih urah po zaužitju Calpola imela že 38, ma nisem več čakala, sem ji kar dala sirup, sedaj pa spi in ima 36,9. Ani sem dala pa Telebajkske gor in vam skočila napisat par besed. Da ne boste sam ve tko pridne za pisat. Glede vročine imam zelo grdo izkušnjo za sabo. Ko je bila moja ta srednja stara 2 in pol, je zbolela za tako hudo obliko bronhiolitisa, da je zaradi tega pristala v bolnici. Znak je bila samo visoka vročina, ki se je na koncu sploh ni dalo več zbiti. Tudi v bolnici ne, je imela kar naprej 39- 40. Zdravniki so se samo držali za glavo in niso mel pojma kaj narest. Potem je kozilij odločil. Dali ji bomo Ribavirin, so rekli. To je antivirusno zdravilo, ki se daje v glavnem bolnikom s HIV in je zelo drago. Na zalogi so imeli ravno toliko kot je hčerka potrebovala, sicer bi morali sami v Avstrijo ponj. Bila je poskusni zajček! Vsi smo molili, jokali, ko smo čakali ali bo zadeva delovala ali ne. Takoj naslednji dan je vročina začela padati in ni več narasla. Sicer ji je bolezen pustila posledice, zaradi tega ima obstrukcijo pljuč, se pravi, da ji je del pljuč takrat odmrlo, virusi so se je resno lotili in 100% bi umrla, če ji ne bi dali zdravila. Uff, me zdej zastopite, kaj mi dela, ko ima katerakoli od mojih vročino... Pri nas je bil 1. rojstni dan res prelomen. Po njem mi ta mali kar naprej zbolevata, prej pa eno leto zatišja. V vrtcu sta bili vsega skupaj 5 dni, pa sem mislila, kolk bom imela cajta zase. Dreka! Bilo je bruhanja, driskanja, pa ena ušesa, pa druga ušesa, pa viroze. Ni konca! Lina je včeraj popila zadnjo žličko Hikoncila za ušesa, sem mislila, zdej bo pa neki časa mir, evo pa faše vročino. Zdej čakam Ano, če se bo kej nalezna. Danes ima Ana kontrolo za ušesa in pljuča (je bila cel teden na Ventolinu)pa bom kar še Lino zraven peljala, da jo zdravnica pogleda. Ja mlinčka, res je , pisat večkrat pa po malo, ker pol se pa nabere ,in za brat in za pisat, to velja tud zame. V glavnem Pikatara, mislim na vas, vse bo še dobro, mora bit, pozitiva to mi deli! Trenutna sotrpinka Belen pozdravte se, držim pestke, da premagate vročino. Vse dvojne babe res ste fajn, dejmo se dobit. Tale Celje je super ideja! Naslednjič pa lahko potem nekje med Lj in primorsko. Sicer pa halo!! ljubljana!Kuhančka še kuhajo, je katera za? Taški, a ni bil to tvoj predlog?