mlinčka
|
Čeeer! Ajde, gremo eno maratonsko, mati mlinčkova (mal motivacijskega nagovora za začetek )! Belen, najprej tebi en kup dobrih misli, da tale vročina ne pomeni nič hujšega in da se boste fajn naspali. Danes smo bli v RA. Zaenkrat je vse bolj ali manj po predpisih, padla je tud 3. špikica. Sta jo pogumno prenesli, kasnej pa tud nisem kakih posebnosti opazila. Je pa naša Taja en pravi prestrašenček ratala. Ne vem, a jo kakšna zgodnja separacijska anksioznost hvata al je pač tak karakter, ampak samo da vidi nepoznano faco, čista panika . Pomaga edino naročje (atovo, če se le da), nobena druga animacija ne zaleže. In potem si jo podajamo . Jo dr. mal pogleda, ihta, histerija pa nazaj v naročje, se pomiri, reži na daleč, jo dohtarca vzame - jovo na novo. Mamo na fth podoben šmorn. Zdej bi si pa ja že lahko tisto teto tam zapomnila . Še komu to poznano? Mere? Hja, mi mamo tud eno težkokategornico . Anja tehta 9160g in ma 72cm, Taja pa 7880g pri 69,5cm. Najbolj zanimivo pri vsej stvari je, da odkar smo na GH v 99% primerov pojesta obe enako, torej vse, pa Anja še vedno več pridobiva. Sem že enkrat pisala, da je pupa čisto po meni. Sem bla pri isti starosti enako velika in 40g težja . GH nam, kot že rečeno, zaenkrat laufa. Jesta vse, kar mati (ali ata) pripravijo. Običajno pojesta nekje 200 ml dopoldanske sadne malice pa okol 250 ml kosila. Zjutraj in zvečer spijeta 170 ml mleka, popoldne pa 130 ml. Parkrat na teden dava zvečer namesto mleka mlečno žitno kašico (cca 190 ml). Ta teden smo začeli z meskom, razmišljam, da bi v kratkem kako ribico poskusili. Kak namig katero in kako pripraviti? Samo skuham in zmučkam ? Miksam samo tisto, kar se ne da kako drugače speštat, da ni vse fino in gladko. Pa sta kar hitro zapopadli in že kar nekaj kao žvakata . Gre pa seveda za tini mini koščke. Zobki po starem, 2:0 za Tajo. Se mi je že zdel, da se tud zgoraj nekaj dogaja, ampak nič ven ne pokuka . K smo ravno pri zobkih...pikatara, če se prav spomnim, si pisala, da si v okviru materinske šole sodelovala v eni raziskavi in so vas potem povabli na prvi preventivni zobozdravstveni pregled tamalih. Midva sva se takrat v MŠ tud šla to reč in je blo obljubljeno, da nas okol 6. mesca povabijo na pregled. Mi smo že čez 7. mescov pa ne duha ne sluha o kakem vabilu . Kdaj ste vi imeli in kam se lahko obrnem, če so nas slučajno pozabili? Kaj veš o tem, mogoče? O spanju pa tud lahko kej napišem, ker se nam zadnje čase sistem mal podira. Nič drastičnega zaenkrat, je pa veliko bolj nepredvidljivo postalo vse skupaj. Taja zvečer spet cel halo zganja in jo je treba mal rukat pa božat pa pet...in ko ta huda histerija mine, se umiri in misliš, da si na konju, se iz teme zasliši bababa, daaaa, o, o, o, heh...in tamala se reži in bi eno debato usekala . Je en dan tak zganjala, da sem jo ven vzela in v dnevno nesla, da se pač še mal zdivja, ker je bla k zajc. Čist frišna, kot da bi glihkar eno 12urno odžagala. In ona seveda takoj na trebuh, igrače okol metat, debatirat. Je dobre pol ure rabla, da se je dokončno zmatrala pa še to jo je blo treba potem spet rukat in božat, da je mrknila. Pa zbuja se mi ponoč po tanovem. Če sm dost hitr zraven, jo sam mal porukam in je kul, včasih je pa že čist zbujena in kar traja, da jo uspavam. Ne vem, al se ji tolk dogaja pa sanja al so zobje al koji klinc je to naenkrat... Včeri je blo treba it tolkrat intervenirat že tekom večera, da sem se odločila, da bova kar skupi v dnevni na sedežni spale. Zakaj ne v spalnici? Postla fullll nagravžno škripa. Packe! Sem vedla, na kaj boste najprej pomislne ! Neeee, midva nimava nič pr tem. Sva postlo od mojih nasledila in škripa že odkar pomnim. No, skratka. Spali sva skupaj v dnevni in je blo velik boljš. Sej oglasila se je še zmeri ene parkrat, ampak sem jo samo mal porukala in ššškala in je spala naprej. K sreči zaenkrat vsaj Anja spi kot ubita, takorekoč od mraka do zore . Ven gremo parkrat na teden, čist vsak dan pa res ne. Se mi je zdej en dan skoz rokavice skor zanohtal. Tamaledve pa kot polhka, iiiii. Mam eno špuro pogruntano, da lahko kolkr tolk brez pretiranih zapletov in rukanja preguram, da ne delam glih samo kroge okrog bloka . En čas je blo pa čist nemogoče kam it, še z enojnimi vozički so se natelovadile. Še vedno je najbolj aktualno kotaljenje na trebuh, nazaj na hrbet znata, ampak se redko zgodi. Je boljš jamrat in vpit, da pride asistenca . Na trebuhu se vrtita okol svoje osi, Taja hoče naprej pa gre v bistvu nazaj (spet vpitje iz čistega razočaranja ), se je pa začela zdej na vse 4 postavljat in gugat naprej in nazaj. In ob tem seveda spet vpije, predvidevam, da tokrat iz navdušenja . Konfekcijo mata obe pretežno 74, sploh Anja. Taji še kakšno 68 spravim gor, je pa odvsino od kroja in firme. Bodiji so jima naprimer gor običajno še ohlapni, clo preširoki, ko jima jih že ne morem več med nogama zapet (kaki Šparovi Sparkiji so tipičen primer). Nohtki kar rastejo ja, sam tolk se mi pa zdi, da nimam opravka z njimi, kot pišete. Verjetno se porazdeli, ker tud moj rad škarjice v roke vzame pa kar usput mal poštuca, če kej preveč štrli . Stolčka za v banjo tud mi še nismo osvojili. Ker je bla taprvič čista panika, mamo zdej postopno uvajanje . Najprej tamalo banjco v taveliko banjo (prej na stojalu), zdej je to že kul. Pol smo parkrat probal samo taveliko banjo in tud že kar gre, s stolčkom se gremo pa suhi trening. Enkrat te dni poskusimo ponovno usodno kombinacijo - stolček v taveliki banji z vodo . Blanči, tvojadva sta carja, da sta kar prvič tkole pogumno in clo z veseljem zapopadla zadevo . Aha, še tale vloga za vzdrževane člane. A prov štekam, da se lahko mal igraš s kombinacijami po mesecih in izbereš pač najbolj ugodno varijanto? Sem namreč preračunala, da se nama najbolj splača, če dava vsak obe po 3 mesce . Sej je kul, če pol tako kombinacijo oddava, al kako? Huh, zdej pa že ornk švicam. Cel večer tole skupi spravljam, vmes 3x Taja alarm, zdej me pa počas že kopalnica kliče. Sem mela dober namen še kej pokomentirat prihajajoča RD slavja in tortice in materinske stiske ob tem pa bolančke pa peseke pa normana pa količine sadja in zelenjave in pomanjkanje dobrih, poceni dimitrij sadjarjev in zelenjavarjev pa FB pa...nemrem več! Dobra šola za naprej - pisat večkrat pa po malo ! Nočkaaaa!