Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 17:15:55
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: sabri Kati: jaz sem bolj leva in na tej strani gledam pa sploh ne znam naročit no, daj mi malo pomagaj . Grem jest zdaj, mogoče bo po zajtrku bolje. Hej, jst sem bila v trgovini v BTCju, nisem naročala preko spleta . Razlog je pa v tem, da je poštnina 25 funtov + nevemkolk še na vsak kg, ki ga naročiš - to je pa MAL too much... Dopust - jp, 10 dni (2 delovna tedna!) je treba koristiti v tekočem letu in ostalo iz tega leta do konca junija 2011. Če pa kateri ne paše izkoristit dopusta med koncem porodniške in junijem, pa lahko tudi vmes prekine porodniško (samo ne prve 3 mesece), koristi dopust / v vmesnem času vzame porodniško mož (ste vsi doma in greste recimo v marcu na Kanarske otoke ). Samo to pa je treba vnaprej napovedat. No, uradno se da tudi tako, da ima oče recimo 2 dni v tednu porodniško in mama 3 - pa se menjata. Samo to so vse stvari o katerih se za moje pojme moraš dogovorit z delodajalcem. Zakon sicer dopušča vse, ampak nek fer odnos s podjetjem pa tudi moraš imet . Jaz sem se odločila koristiti 10 dni pred nastopom in ostalo kasneje. Nekako mi bolj paše, da bomo lahko šli 2011, ko bo dete že "veliko", kam na morje, kot pa da bi se sedaj namesto enega meseca prekladala po sedežni še 14 dni dlje .
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 26.1.2010 17:29:36 >
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:03:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi je popolnoma vseeno kdaj ima emibu otroka, bi vas pa vprašala nekaj drugega. Kot bodoče matere, kakšna bi bila vaša reakcija, ko bi vam 15letna hčerka (navsezadnje emibu, si bila stara 15, ko si zanosila, kajne) povedla, da je noseča??? Ne me zdaj zbombardirati s kvazi izjavami, da bi bila itak dovolj zrela jada jada jada, nehajte že svetohliniti. Sem zelo open minded, ampak zame je 15, 16 let prezgodaj za imeti otroka. Pika. Potem pa piše, kako ne potrebuje materinske šole, ker ima mamico in taščo - jasno, dajmo se potem na njih zanašat. Če si dovolj zrela za otroka, bodi dovolj zrela za vzgojo in nego, ne pa da ti bodo vse h riti nosili in za otroka skrbeli. Kam smo prišli, otroci imajo otroke. In prav nobena ženska glava me ne bo prpričala, da je 15 let ok za zanositev, če pa to mislite, je pa nekaj resno narobe z vami.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:13:36
|
|
|
|
katy83
|
glej anonimna, ne bom te zbombandirala al kaj že. Zdaj al je to normalno al ne, bi se dalo razpravljat. Ja, je malo prehitro, ampak punce kot je Emibu in še mnogo drugih, so pač sprejele odgovornost, ki jo pač lahko sprejmejo pri svojih letih. Če so ji starši v pomoč, še toliko bolje. Verjetno bi radi, da konča šolo in ji tudi zato pomagajo. Ne poznam te, ampak kaj tebi noben ni pomagal? Jaz sem stara 26, živim na svojem, 8 let že skrbim za sebe, pa je moja mami zdaj čisto not padla, ko sem v pričakovanju, pa mi tud pomaga. Ni vse v financah, tudi kakšna druga pomoč je dobrodošla. Ti bi svojo hčerko ven vrgla, če bi ti rekla, da je noseča pri 15? Verjetno bi ji pomagala kot je treba, ne? No, pač to je moje mnenje. Ne se kregat, vsaka bo naredila po svojih najboljših močeh. Aja, pa anonimna, zakaj si pa anonimna? lp
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:23:16
|
|
|
|
Anonimen
|
seveda so mi pomagali, ampak jaz ne govorim o tem. Navezujem se na izjavo od emibu, kjer pravi, da je materinska šola brezveze, da ima super taščo in mamo, ki ji bosta pomagali. Meni se zdi to malce mimo, a ne bi bilo bolje, da bi se sama naučila kako delati v prvih dneh z otrokom, ne pa da ji mora mamica vse pokazati. Vsakemu svoje, jaz pravim. vsak bo naredil kot bo sam želel in kdo smo mi da sodimo - oziroma jaz, ki sem verjetno edina ki je to naglas povedala. Pač, to je moje mnenje. Svoje hčerke definitivno ne bi vrgla ven, niti slučajno pa ji ne bi pela slavospevov, kako zrela je bla bla bla kot to počnete neke druge uporabnice foruma in kako pogumna je. Zame ni pogum, če se zanašaš na pomoč mamice in tašče. Kaj pa bi naredila, če njih ne bi imela? Vsekakor bi hčeri pomagala do neke mere, v materinsko šolo bi jo pa lastnoročno prinesla, če bi bilo to potrebno, ker gre za osnove, ki so še kako pomembne v prvih dneh materinstva ter da ne govorim o napotkih za lažji porod. Anonimna pa sem zato, ker me itak ne poznate pod mojim nickom, nisem majčica.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:36:44
|
|
|
|
Sky3
|
no, bom pa še jst neki napisala na to temo. res je, da je veliko ljudi pri 15ih še zelo "frišnih" in da imajo vsekakor še veliko pred sabo kar se tiče odraščanja, osebnostne, čustvene rasti itd. je pa tudi res, da eni hitreje zorijo kot drugi. če se je emibu odločila, da otroka obdrži (kar se mi osebno zdi nekako bolje kot pa narediti splav - v tem primeru bi imela daljši jezik zakaj ni poskrbela za preventivo kot je treba), potem jo podpiram in držim pesti, da ji vse zlaufa! seveda se pa mora zavedat resnosti nove naloge in jo tudi tako sprejet. pač po res najboljših močeh se bo morala posvetit vsem obveznostim in skrbi, ki pride z malim bitjecem in njunim skupnim obstojem. upam, da je toliko, da bo ostala močna kljub težjim trenutkom in presenečenjem, za katere še ne ve, da jo čakajo. in tudi, če si zdej res še ne predstavlja točno, kako materinstvo izgleda, bo slej ko prej to spoznala in se prilagodila. nekak bo prisiljena v to, ne bo imela izbire, včasih res ne bo lahko... bo pa vse z veseljem obarvano in ljubeznijo, ker nenazadnje bo to le mali zaklad, ki bo del nje. z malo pomoči, ji bo pa še lažje in lepše, kar je a tut super (seveda dokler je za otroka poskrbljeno tako kot je treba in je vzpostavljen nek red in pravi odnos). pika, amen! držimo pesti za Emibu, da ji rata in da bo realizacija enako uspešna, kot je zdej volja! da dokaže, da je mož beseda!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:41:58
|
|
|
|
katy83
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sky3 pika, amen! držimo pesti za Emibu, da ji rata in da bo realizacija enako uspešna, kot je zdej volja! da dokaže, da je mož beseda!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:43:14
|
|
|
|
Anonimen
|
tudi jaz ji seveda želim, da ji uspe in da bo dobra mati. Pogrele so me samo njene izjave o materinski šoli in mamici ter tašči in ko je sebe primerjala z ženskami ki otroke mečejo v smetnjake, da bo ona boljša mama kot so one. Ja ljubi jezus, hvala bogu ane, to se tudi pričakkuje. Ne moreš se primerjati s takimi ekstremi.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:48:46
|
|
|
|
Sky3
|
vem na kaj ciljaš in te popolnoma razumem... jst pa v tem primeru računam, da so nekatere izjave pač mičken zelenkasto obarvane in nepremišljeno oz. prehitro izrečene in da bo naša majčica k zadevi vseeno zelo resno pristopila, ko bo čas za to oz. ko bo imela otroka pred seboj. nenazadnje se bo tudi v njen prebudil pravi materinski nagon in tudi soočena bo z realnostjo. skratka ne se razburjat, raje se potrudimo, da bomo res lahko v zgled ostalim in ponosne nase kot prave mame!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 18:50:44
|
|
|
|
Sky3
|
tko, zdej se grem pa naprej učit! ma da rata, jutri pa držite pesti, da vam lahko popoldne ponosno javim pozitivno (celo dobro?) oceno za opravljen izpit! ajd čaw!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:07:10
|
|
|
|
m_o_i
|
adijo pamet (pa ne na tvoj post, sky3!)
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 19:17:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 19:18:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:20:31
|
|
|
|
fiška33
|
Šola za bodoče starše, jaz bom šla, ker sem pač taka, da če mi želi nekdo brezplačno predavat, bom to izkoristila. V naprej se pa nekaj ne upam ocenit, ali bo koristno ali ne. Po navadi je na takih predavanjih vsaj kakšna stvar, da si potem rečem, splačalo se je . Emibu, mogoče spoznaš pa tam kakšno novo prijateljico za vozičkanje ali pa nov par za skupno druženje . Zdaj si nosečka in je treba tudi to osnovno šolo skozi dat . Tak je trenutno trend . Možno pa je, da bo šola za bodoče starše v 90% bolj za takšne, ki ne visijo ves čas na internetu in ne preučujejo dojenčkov, kot so večinoma tudi naši partnerji. Mojega dragega osnovnega izobraževanja vsekakor ne bom prikrajšala . Jaz razmišljam, da štartava kar februarja v MB. Ampak tudi zato, da še moj sliši kaj na to temo in se bova lahko malo več pogovarjala o osnovnih potrebah naše punčke. Sky . lp
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:23:53
|
|
|
|
m_o_i
|
jaoj, da ti ne razlagam, kaj vse mi je slo skoz mozgane pa...ni vredno tam je vsem jezike/tipke zavezala, zdaj smo pa tu... upam samo, da se tu ne pobere vsem volje IZVIRNO SPOROČILO: zivepo čuj m_o_i če po pravici povem sem pričakovala kej daljši post.... ko te kr vidim da si dvakrat globok vdihnal in začela pisat, take "lepe" besede
< Sporočilo je popravil m_o_i -- 26.1.2010 19:28:18 >
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 19:35:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:39:59
|
|
|
|
m_o_i
|
eh, dejmo rajsi kako o stumfkih rect bolj pametno
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 19:43:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:45:11
|
|
|
|
m_o_i
|
zivepo sem si premislila dopoldan in sem dala zokncke dol-pa debele zabe dala na rito mal je stisnlo zunaj
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 19:48:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 19:54:01
|
|
|
|
m_o_i
|
sej bo spet spetir u bajti, ker sva cist nenosecniski samo danes sem 2x avto kidala oz. ometala-mal mi jo je pa res potegnlo skup no, da ne bo cist brezvezno smetenje: beli tok se mi je ful pojacal
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 19:59:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 20:05:51
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Ammmmmmmmm, a se vam res da ubadat s takimi komentarji oseb, ki nimajo niti tok jajc, da bi svoje ime spodaj napisale? Sam to mora bit res en dolgočasen life, da maš čas vse forume čekirat in eni osebi isti stavek komentirat in pljuvat n-krat. Dej, anonimna, nehi nam temo smetit, k nimam časa 10krat isto brat. Noben kle gor ni popoln, nikakor ni mišljeno, da se vsi strinjamo z vsem. Samo tole zaletavanje z glavo v zid je pa že na meji okusnega.... ŠSC! Pejdi stran.
|
|
[Brisano sporočilo] 26.1.2010 20:09:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 20:22:15
|
|
|
|
m_aja
|
fiška33 kdaj je v Mb materinska šola jaz bi tud šla pa ne vem še nič
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 26.1.2010 20:33:06
|
|
|
|
carly
|
Mah pa mi opolne ni ratalo vsega nazaj prebrat k ste take klepetulje ,zdej se mi pa tudi ne da. Sem hotla sam pripomnit da se strinjam z zivepo glede materinske, jaz sem prvič bila pa nič novega odnesla, sem vse že prej iz razne literature izvedela.Sem pa mislila da bo vse skupaj bolj podobno materinski iz filmov, sej veste tisto ko na lutkah vadijo previjanje, oblačenje,..No nam je na eni lutki sicer pokazala kako se dojenčka previje pa obleče, ampak to je zgledal tako da je stala tam za svojo mizo in to na hitrco nardila, mi nismo mogli nič probati je pa mene to takrat najbolj skrbelo .Še dobro da v porodnišnici to pokažejo. No pridno čvekajte pa nočko.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.