Encijan
|
Ku, ku, samo da vas pozdravim preden me pokličejo v Rim. Ker sem doma še brez neta (saj najbrž še nisem napisala, da smo se uspeli preseliti v našo novo hiško) vas nisem utegnila spremljati, malo sem zadnje strani preletela, tako da... ... samo čestitke Živi za konec alergij (Mi bi tudi, je že tako kazalo - vse 0, pa so se zdaj na zadnjem spet pojavile, tako da smo spet na dieti, problem pa je spet pšenica in nekaj vrst sadja, mleko je v mejah normale, laktozna intoleranca je pa kot kaže izginila, a preventivno ji mleko še omejujemo, nismo ga pa čisto izločili. Kar težko je, ker je že lahko jedla navadni kruh, pa kako pehtranovo potičko od babi, zdaj smo pa spet na dieti. Ampak se vsi skupaj navajamo nazaj na dieto - vse za to, da bo enkrat lahko vse jedla - in da se ji ne razvije kaka celilakija... ... črke tudi Špela že pozna, jo ful zanimajo (naučila se jih je iz tistih puzlov za po tleh, pa iz sestavljenke ABECEDA) in zdaj poleg risanja pravi tudi, da piše in kako črko celo zadane (T, L, U, O), večinoma pa piše i-je (to zna) in pravi, da tu piše Špela, tu ati, tam mami itd. Ji ne jemljemo veselja, čeprav se tudi meni še zdi zgodaj. Imamo tudi take črke iz kartona in večkrat ji moramo kake besede sestaviti (naša imena ponavadi) in nekaj napisanih besed tudi že prepozna. ... Kako so naši otroci različni, naša tudi še ima plenice in nič še kaj ne kaže, da bo kmalu brez njih, zdajle ob selitvi in v pričakovanju dojenčka opažava celo manj zanimanja za kahlico in ker je to bilo za pričakovati, je niti ne siliva preveč, pa še zima je. ... Spi pa zdaj v svoji postelji in večinoma prespi celo noč, uspavanje pa je še vedno malo problem, zadnje čase zaspi kar ob pravljici in crkljanju v postelji, samo ti je obvezno po 21-i uri. Imejte se lepo, pa se vam še kaj javim, ko se vrnemo z Rima. Aja, še to, PDP imam naslednjo sredo in če ne bo do takrat nič, me zadržijo noter na opazovanju, in bodo po potrebi porod sprožili. Upam, da se kaj prej začne, držite pesti... L.p vsem, Encijan
|