|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB
24.1.2010 9:48:12   
saturn
IZVIRNO SPOROČILO: latka

Pozdravljene!
Hvala za vse odgovore, res ste prave user posted image user posted image , zato bom poskusila vprašat še enkrat, ker na to vprašanje še nisem dobila odgovora, in sicer me zanima, da ko 15.3.-to je ponedeljek opraviva prvi razgovor, kdaj bova potem morala iti na tiste omenjene krvne preiskave, pa UZ, spermiogram?Še isti teden ali pa čim prej ali kako to zgleda?Vem da sem že po malem tečna, samo ne vem si predtavljat kako to vse poteka!user posted image Pa vse bova morala opravit v Mb, ne?

Latka, pri meni je bilo takole:
s partnerjem sva prišla v MB na razgovor in dobila cel kup napotnic. Jaz sem nato prvič morala v MB med drugim in petim dnem M, da sem dala kri (za hormonske teste, pa SPB). Okoli štirinajstega dne po M sem nato šla v MB na UZ, tretjič pa sem šla ponovno med dvajsetim in dvaindvajsetim dnem ciklusa, da so mi še enkrat vzeli kri progesteronski test). Tudi moj je enkrat takrat dal kri, on pa je dobil še poseben datum za spermiogram. Ko sva to opravila, pa sva imela ponoven razgovor pri zdravnici. Vse skupaj je trajalo dobra dva meseca. Na tem zadnjem pregledu so naju dali na čakalno listo za IVF, potem sva pa čakala štiri mesece za še en razgovor, kjer so nama vse detajlno razložili in sva podpisala vsa soglasja, po tistem pa sem (na žalost) čakala še naslednje štiri mesece, da sem dobila pošto. Postopek se je nato začel dva meseca po prejeti pošti in je trajal dva meseca in pol.

Upam, da sem ti kaj pomagala s svojimi izkušnjami.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
24.1.2010 9:57:18   
marta82
Latka krvne preiskave so vezane na tvoj ciklus (sem pa pozabila kdaj točno, mislim da nekje 3-5 dan M-ne me držat za besedo), za spermiogram pa sestre naročijo, ko je prosto tak da ti tudi ne znam povedat kdaj bo to. Naj ti odgovori katera, ki ima bolj sveže podatke.
Ja, vse to uredita v MB.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
24.1.2010 10:14:20   
Anonimen
]IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Ja na UZ greš med menstruacijo.

A mi lahk katera še mal opiše kako to zgleda? A se moraš tud v kabini slečt in kako potem greš do ginekologa? kako ve to izpeljete?
Hvala za odgovore, upam da vas nisem preveč morila z mojimi vprašanji. Ampak res si neznam predstavljat kako bo tole izgledalo. Že obupavam nad postopkom in hkrati vas občudujem kako pogumne ste ve!

(odgovor članu marta82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3203
24.1.2010 10:28:20   
latka
A tolikokrat je treba iti naenkrat v Mb na preiskave, potem komaj spet razgovor, pa nato komaj dobiš odgovor če lahko greš v kak postopek,grozno?!Joj, potem še dodatnih dve leti ne bom nosečauser posted image !Kakšen pa je delovni čas, a moraš to vse zjutraj opravit?Saturn, kako dolgo sta se vidva trudila naravno, in kaj je bil pri vama vzrok za neuspeh?

(odgovor članu saturn)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
24.1.2010 11:01:43   
saturn
Midva se trudiva že dobri dve leti, razlog, da so naju dali kar takoj na IVF/ICSI listo, pa je slaba kvaliteta semena. Pri meni posebnih preiskav razen hormonskih testov in UZ sploh niso delali... Sedaj čakam na zmrznjenčka, če ne, pa spet v nov postopek. Bojda so se čakalne vrste kar močno skrajšale, kar je dobro za vse nas. Držim pesti. Kar pogumno, tudi če bo malček trajalo.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
24.1.2010 11:02:17   
saturn
Aja, še to... Ja, vse to sem opravljala zjutraj.

(odgovor članu saturn)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
24.1.2010 11:09:58   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

]IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Ja na UZ greš med menstruacijo.

A mi lahk katera še mal opiše kako to zgleda? A se moraš tud v kabini slečt in kako potem greš do ginekologa? kako ve to izpeljete?
Hvala za odgovore, upam da vas nisem preveč morila z mojimi vprašanji. Ampak res si neznam predstavljat kako bo tole izgledalo. Že obupavam nad postopkom in hkrati vas občudujem kako pogumne ste ve!

Naj ti ne bo neprijetno, ker so tam navajeni in namerno te naročijo med menstrucijo. Slečeš se v kabini. Jaz sem si dala vložek med noge in tik preden sem stopila v ordinacijo sem si ga odstranila pa še malo obrisala s kakšnim mokrim robčkom. Pa krilo al pa dolg pulover sem si oblekla - za moje boljše počutje.
Če te bo še kaj zanimalo, kar vprašaj. Jaz rada odgovorim, kar vem, ker vem kako prav so meni prišle izkušnje drugih punc, ko sem bila v postopkih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
24.1.2010 11:12:27   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: latka

A tolikokrat je treba iti naenkrat v Mb na preiskave, potem komaj spet razgovor, pa nato komaj dobiš odgovor če lahko greš v kak postopek,grozno?!Joj, potem še dodatnih dve leti ne bom nosečauser posted image !Kakšen pa je delovni čas, a moraš to vse zjutraj opravit?Saturn, kako dolgo sta se vidva trudila naravno, in kaj je bil pri vama vzrok za neuspeh?

Vse skupaj se žal kar vleče, ja. Delajo pa dopoldan. Takoj zjutraj najprej naredijo punkcije in transferje, potem pa začnejo z uz (okrog 10-ih oz. odvisno kako jim znese).

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
24.1.2010 11:19:35   
latka
Saturn, hvala za tako jasno razlago!user posted image No midva imava oba težave-moj slab spermiogram, jaz pa imam sekundarno neplodnost(naravno že imava sina)-imam neprehodne jajcevode, imela sem ciste, jemala sem tabl. Prim.Nor zaradi nerednih menstruacij, pa Klomifen za ovulacije, pa merjenje BT, pa vseeno ni naravno uspeha-torej junija bo 3 leta poizkušanja!!user posted image

Za tebeuser posted image pa močno stiskam pesti, da vama tokrat končno uspe!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
24.1.2010 13:38:38   
Anonimen
Marta82 hvala.
Še to bi vprašala ko greš nazaj v kabino a ti dajo kak vložek ali ga lahko imam v roki sabo na tist stol? Mislim zato da neb zamano kaj dol canknilo ?
joj sem čist obupana.

(odgovor članu marta82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3210
24.1.2010 14:36:28   
marta82

Marta82 hvala.
Še to bi vprašala ko greš nazaj v kabino a ti dajo kak vložek ali ga lahko imam v roki sabo na tist stol? Mislim zato da neb zamano kaj dol canknilo ?
joj sem čist obupana.

Komot ga imaš zraven. Naredi tako, da se boš čimboljše počutila. Oni so ful razmevajoči in prijazni. tak da brez skrbi.
Res ne rabiš obupovat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
25.1.2010 8:46:08   
shyshy
Čau Latka... Na prvem razgovoru dobiš vse napotnice za krvne preiskave, UZ maternice, ter datume za spermiogram in branje izvidov.

Prvič greš dat kri takoj 2.-5. dan ko dobiš menstruacijo, potem se tisti dan naročiš na UZ in ga orpaviš isti mesec cca 12.- 15. dan po menstruaciji, drugič greš dat kri isti mesec med 20. in 22. dnem po menstruaciji...

Midva sva bila prvič decembra, januarja sem dala vso kri in bila na UZ, zač. marca ima partner spermiogram in isti dan branje izvidov spermiograma (pri andrologu al kako se jim reče), konec marca pa imava branje izvidov oba spet pri zdravnici.

Upam da si dobila okvirno sliko ;) Prve krvne preiskave in UZ so odvisne od tega, kdaj po pregledu boš dobila menstruacijo. Jaz sem jo dobila ravno čez praznike tako da so mi potem vzeli kri na ginekološkem oddelku in ne spodaj v ambulanti.

Vse pa moraš uredit v MB.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
25.1.2010 13:09:49   
talika81
Latka, živjo.

jaz bi k vsemu že povedanemu dodala še to, da če boš slučajno na dan, ko boš imela pogovor, na začetku ciklusa al pa na koncu, boš lahko že tisti dan dala kri za te preiskave ...

drugače pa ja, vse urediš v MB.

anonimna, ne bit obupana, tako kot je rekla že marta82, v MB so zelo razumevajoči in prijazni in res te ne rabi bit ne strah niti ne smeš obupat ... boš vidla, ko boš prišla tja, kako je. jaz sem bila že velikokrat na UZ, tako kot mnoge punce na tej temi in nobena mislim, da še ni imela slabe izkušnje ... user posted image  

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
25.1.2010 13:12:57   
daga79
ja res če bi izbirala še enkrat bi definitivno izbrala to ambulanto- prijaznost vseh -razen sem enkrat očitno naletela na slabo voljo ene sestre ampak nič takega sem že hujše doživela drugače pa so vsi zelo prijazni in jim ni problem kaj razložit dvakrat...

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
25.1.2010 13:14:17   
talika81
IZVIRNO SPOROČILO: daga79

ja res če bi izbirala še enkrat bi definitivno izbrala to ambulanto- prijaznost vseh -razen sem enkrat očitno naletela na slabo voljo ene sestre ampak nič takega sem že hujše doživela drugače pa so vsi zelo prijazni in jim ni problem kaj razložit dvakrat...

jaz bi tudi še enkrat izbrala MB ambulanto ...

daga, kako si kaj drugače? kako se počuti? je kaj slabosti?

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
25.1.2010 13:17:34   
daga79
sem kar ok slabosti ni , sam malo manjka energije - ampak najbolj me muči nespečnost - slabo spim- posledično tudi ta utrujenost

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
25.1.2010 13:30:07   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: talika81

IZVIRNO SPOROČILO: daga79

jaz bi tudi še enkrat izbrala MB ambulanto ...

daga, kako si kaj drugače? kako se počuti? je kaj slabosti?

Tudi jaz.user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
25.1.2010 13:34:31   
talika81
uh, prav dobro vem, kako je bilo pri meni, ko sem bila user posted image  ... več kot pol noči sem dostikrat prebedela, tako da sem hodila v slućbo ko zombi včasih ... pol so se mi pa še slabosti začele, tako da je blo še huj ...

sej bo, vse bo minilo, boš videla ... user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
25.1.2010 13:48:36   
zaljubljena23
september, bodo pa nadaljne preiskave toliko lepše in boš videla, julija boš imela v naročju zdravo detece....

Latka, jaz sem lani junija bila na prvem razgovoru, dobila kup napotnic in datum za naslednji pregled...Oktober...Med tem časom sem naredila vse krvne preiskave (določene se res opravljajo v točno določenem delu cikla), tudi UZ sem imela (nekje med 10 in 14 dnem)...Oktobra sem imela pregled, kjer so nama povedali, da je vse ok, razen, da imam PCO in pregrado...Odločila sem se za odstranitev pregrade, zato sem dobila napotnico za OP in datum naslednjega pregleda (januar)...Tako, da imava jutri spet posvet oziroma kontrolni pregled po OP in dogovoritev nadaljnih terapij

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 25.1.2010 13:49:05 >

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
25.1.2010 13:50:31   
talika81
oo, zaljubljena, vso srečo jutri na pogovoru in fajn zrihtajta. pa seveda poročaj, kaj ste se zmenili. user posted image   user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
25.1.2010 14:26:27   
september1
zaljubljena hvala. in srečno jutri.

1.2. imam datum za presajalni test v MB in vem da bo vse ok.

daga79 saj bo minila utrujenost in nespečnost.pa tud slabosti in bruhanje minejo, ti povem iz prve roke. No jst bi še šla popoldan spat sam ne grem ker pol ponoč ne spim.

anonimna kr pogumno, ko bi vedela kako je bilo mene strah ko sem imela UZ meduser posted image . Bolje da ne veš. ampak on so vsega navajeni in namerno te naročijo na UZ meduser posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
25.1.2010 14:28:56   
september1
user posted image

malo za vzpodbudo!velik 7,5 cm

< Sporočilo je popravil september1 -- 25.1.2010 14:29:30 >

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
25.1.2010 15:06:03   
talika81
september, tako se govori ... da bo vse vredu .. boš videla, da bo ... user posted image   user posted image

ii, kaka lepa slikica ... in kako lepo leži na hrbtu ... pa je že kr velik ...

Neposredna povezava do sporočila: 3223
25.1.2010 17:21:44   
Anonimen
Punce še to me zanima al se moram v kabini dokonca slect al lahko grem s hlačkami do zdravnika?
Dans pa je točno teden do tega dneva ufff...

Neposredna povezava do sporočila: 3224
25.1.2010 17:25:24   
marta82

Punce še to me zanima al se moram v kabini dokonca slect al lahko grem s hlačkami do zdravnika?
Dans pa je točno teden do tega dneva ufff...

Slečeš se do konca (mislim spodaj). Obleči si krilo ali kakšen dolg pulover pa si potem samo potegneš gor, da ti bo bol prijetno. Itak pa takoj ko stopiš iz kabine zlezeš na stol (je čisto blizu).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......