![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 15:21:41
|
|
|
|
mini86
|
ej kako to nardiš da ti da v bel okvirček in še napiše od koga je..k js znam samo označt pa dt odgovori in se pokaže označeno v okvirčku samo ne pa gdo je prej to napisu..aja pa o večih okenčkih loh sam sanjam......blond ni kej
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 15:45:26
|
|
|
|
bačko
|
Ne nismo se dobile v Supernovi.Jaz sem imela tisti dan mojo babico na obisku in nisem šla.Se opravičujem.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 15:54:45
|
|
|
|
lino
|
Haaaj, punce mi lahko poveste kakšne so razlike med temi avtosedeži, ker vem, da je ta maxi-cosi kao najboljlši (pa tudi kar drag) in me sedaj zanima kako se kaj še kakšne druga znamka ponaša, gledala sem sedež od nanie (v katalogu od BC in je samo cca. 40-50€, ne vem pa, kako je s kavliteto oz varnostjo) kateri modeli so potem še varni??? Pa se opravičujem, ker vem, da ste to že predelale ampak se mi ne da za nazaj brat... Hvala!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 16:54:37
|
|
|
|
Hanuši
|
lino jaz bi ti svetovala, da raje kake hlače manj kupiš, pa avtosedež res dober. Glede na ves pleh na cesti, se splača imet res dobrega. Ja vodilni firmi sta Maxi-cosi z modeloma Toby http://www.maxi-cosi.com/gb-en/carseats/toddler/tobi in Priori http://www.maxi-cosi.com/gb-en/carseats/toddler/priori-xp in pa Romer z modelom mislim, da King plus http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/king-plus. Zadnje čase pa zelo hvalijo pa tudi crash testi to dokazujejo, Kiddy comfort. Mi imamo Concord Ultimax, http://www.concord.de/en/#/products/driving/car-seats/ultimax , s katerim so na fertik zadovoljni, samo ga imamo že od začetka, ker se ga da v raven ležeč položaj dati, ker nisem zagovornik lupinic
< Sporočilo je popravil Hanuši -- 20.1.2010 16:55:20 >
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:07:04
|
|
|
|
bačko
|
Lino jaz imam sedež od Nanie in ima na tipki s katero odpneš pasove alarem.To pomeni če se hoče otrok sam odpreti začne piskati.Je varen enako kot Maxi Cosi.Vsaj tako so mi rekli v trgovini.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:07:53
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 ej kako to nardiš da ti da v bel okvirček in še napiše od koga je..k js znam samo označt pa dt odgovori in se pokaže označeno v okvirčku samo ne pa gdo je prej to napisu..aja pa o večih okenčkih loh sam sanjam......blond ni kej Stisneš citiraj na vrhu in potem se ti besedilo v quote izpiše in lahko kej zbrišeš....samo pazit moraš da pustiš quote na začetku in na koncu. Bačko....nič hudega, pa drugič. Sem se v Supernovi s kolegico iz Tržiča srečala, pa tam okoli tvoje šefice (Mini) sem skakala , pa malo po štacunah, pa pizzo sva na vrhu pojedle - ta prepognjeno
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:10:56
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Se podpišem pod Hanuši glede sedeža - rajš kake cunje manj, pa varen sedežek.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:15:53
|
|
|
|
bačko
|
A potem naš sedež ni varen?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:27:19
|
|
|
|
*blu*
|
Vidim, da se pogovarjate o avtosedežih. Sem zagovornih tistih sedežev, kateri so na testih dosegli dobre rezultate. Niti na misel mi ne pride, da bi kupila slabo ocenjen sedež. Mi imamo za obe punci Romerje. Hana ima Safefix plus, Sara pa Kidfix. Dober sedež je tudi Britax Evolva.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:28:49
|
|
|
|
*blu*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko A potem naš sedež ni varen? Žal nima najboljših rezultatov na crash testih.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:31:42
|
|
|
|
MONY25
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Dajte mi nekaj povedati. Ali vaši veliko čebljajo?Naša skoraj nič ne čeblja.Samo kadar je tečna začne neki malega čebljati.Sliši dobro,samo vseeno me malo muči ker nič ne čeblja.Pa zelo veliko se z njo pogovarjam. moj tud tko kdaj pa kdaj...odvisn kakšne volje je! včasih tok skos neki vriska, včasih se smeje naglas (ampak sam, kadar ga prpravm do tega-včasih se tud noče), zlo velik je pa tih...js sm se tud na začetku mal sekirala, k ni bil tok glasn, ampak bo že, veš...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:40:41
|
|
|
|
bačko
|
Mi smo ga kupili ker je bil ugoden in ker so rekli da je uredu sedež.Ja nič zdaj ga imamo in ga bomo uporabljali.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 17:56:04
|
|
|
|
manna
|
ah sranje me je ven vrglo Hanuši, tale Concord Ultimax zgleda pa fenomenalno! Škoda da nisem prej vedla, pa ne bi sploh kupovala lupinice. Kako se je obnesel ko je bil Bine še novorojenček? Je bil kaj čudno zleknjen notri?? Ker naša je bla v lupinici kot kupček nesreče na začetku.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 18:39:57
|
|
|
|
lino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši lino jaz bi ti svetovala, da raje kake hlače manj kupiš, pa avtosedež res dober. Glede na ves pleh na cesti, se splača imet res dobrega. Ja vodilni firmi sta Maxi-cosi z modeloma Toby http://www.maxi-cosi.com/gb-en/carseats/toddler/tobi in Priori http://www.maxi-cosi.com/gb-en/carseats/toddler/priori-xp in pa Romer z modelom mislim, da King plus http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/king-plus. Zadnje čase pa zelo hvalijo pa tudi crash testi to dokazujejo, Kiddy comfort. Mi imamo Concord Ultimax, http://www.concord.de/en/#/products/driving/car-seats/ultimax , s katerim so na fertik zadovoljni, samo ga imamo že od začetka, ker se ga da v raven ležeč položaj dati, ker nisem zagovornik lupinic Hoj. Hanuši hvala za hiter odziv...sva gledala te sedeže in so mi res všeč, nikjer pa ne najdem cen (sej vem, sem mal blond), mi lahko pomagaš??? Kaj pa menite o Peg peregu sedežih??? Hvala!!!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 18:52:21
|
|
|
|
Anonimen
|
tudi mi imamo romerja. sem že za aneja kupila tega: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=194030 no sedaj smo ga dali danaji, aneju pa kupili tega: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=193999 sem pa bila sama tudi precej v dvomih kaj kupiti in ja res so dragi ampak kar je treba je treba. sem pa zelo srečna, da smo kupili in ne rabim več o tem razmišljati. no sem pa vprašala tudi za ta sedež ki je sedaj v akciji nania, pa mi je rekla trgovka, da so normalno vsi testirani je pa pač slabši kakovostni razred oz. so slabše obdelani.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 18:58:23
|
|
|
|
majana79
|
enkrat sem se poglobila v te teste avtosedežev... kategorija, ki tudi da točke, da je lahko sedež zelo dobro ocenjen je, kako se da prevleka dol in ali je pralna po tistem sem jih začela jemat (vsaj skupno oceno) malo z rezervo, ker sem bila sveto prepričana, da testirajo samo varnost recimo Recaro proizvaja športne sedeže, ki so med najbolj varnimi, mislim da jih uporabljajo tudi v rallyu, proizvajajo pa tudi avtosedeže, ki pa nikoli ne pridejo med najbolj ocenjene... mi imamo možnost dobit Maxi cosi Priori xp, samo me moti, ker nima isofix nastavka, tako da bomo najbrž sprobali Römerja, skupaj z J. da vidimo v katerem se sploh dobro počuti.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 19:24:37
|
|
|
|
MONY25
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Mi smo ga kupili ker je bil ugoden in ker so rekli da je uredu sedež.Ja nič zdaj ga imamo in ga bomo uporabljali. mi mamo tud ta sedež...hmmm...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 19:27:35
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna ah sranje me je ven vrglo Hanuši, tale Concord Ultimax zgleda pa fenomenalno! Škoda da nisem prej vedla, pa ne bi sploh kupovala lupinice. Kako se je obnesel ko je bil Bine še novorojenček? Je bil kaj čudno zleknjen notri?? Ker naša je bla v lupinici kot kupček nesreče na začetku. manna ravno zato sem se zanj odločila, ker je ful lepo ležal, nima take globoke luknje kot lupinica. Smo imeli lupinico od Bebe conforta za iz P, je bil revež čist zgužvan not u luknji, pa smo takoj, ko smo prišli v avto prebekslali v ta sedež in je ležal kot mali care.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 19:49:16
|
|
|
|
*blu*
|
Meni so bili najprej tudi Concordi všeč, potem sem pa videla pri bratu kakšne težave je imel vedno, da ga je kolikortoliko pravilno pripel s pasom. Kolikor vem še vedno nimajo možnosti isofix-a ali pač , ker meni je res všeč, da ima sedež isofix.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 19:54:48
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: *blu* Meni so bili najprej tudi Concordi všeč, potem sem pa videla pri bratu kakšne težave je imel vedno, da ga je kolikortoliko pravilno pripel s pasom. Kolikor vem še vedno nimajo možnosti isofix-a ali pač , ker meni je res všeč, da ima sedež isofix. Kar se iso fixa ne vem, ker ga jaz v twingotu nimam, lubi v Kangooja ga sicer ima, sam večina sa voziva midva s Twingičem. Kar se pa pripenjanja tiče, pa ne vem, pri nas je čisto enostavno v sekundi. Sama sem bila vedno zagovornik Maxi-cosi-ja. Je imela Hana oba od te firme, sam sedaj sem pa čist navdušena nad Concordom. Meni je zakon, sploh zaradi te funkcije lupinice.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 20:13:02
|
|
|
|
manna
|
'čer evo, princeska spi, upam da vsaj do 23h. Tok sm zmatrana da se mi ne da prou nič. Imam tle po dnevni taki kaos, povsod so igrače, pa šalce, pa knjige, pa copati, pa majce, pa nevemkaj ampak ne bom pospravljala prou nič. Bo že počakalo do jutri.. Torej dans debata teče o avtosedežih..jaz sem tudi vidla v katalogu BC tistega za 50 € pa se mi je čudno zdelo - kako da je tko poceni, če so ponavadi čez 200 €... Ampak je pa res kar strošek tale sedež a ni?!?! Nevem, meni se zdi kar hud nakup tole. Nevem kaj bomo. Ampak imamo še čas ker je naša itak majhna in drobna. Mala princeska, sladek krompir je vrsta krompirja, pride tak podolgovat velik in oranžen. Drugač se ga pa skuha kot običajen krompir, lohk gatud spečeš v pečici. Ima tak sladek okus, podoben korenčku ali kolerabi. mini86, a vaš je pa kar spančkal na sankah Ful je zlati!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 20:38:45
|
|
|
|
Tira
|
Avtosedeži... mi imamo tudi Maxi Cosi Tobi-ja in sem ful zadovoljna. Mogoče je edino mal visok za navaden avto. Drugače je pa super, varen, praktičen.... Jz sem itak pristaš Maxi Cosi Mi smo pa imeli danes UZ kolkov in je vse vredu Sladkega krompirja mu še nisem dala in ne vem, če mu ga sploh bom. Mi ga nismo navajeni nekaj jest, ko sem ga pa gledala za kupit, sem pa vidla, da je pridelan v J Ameriki... pol me je pa minilo.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 20:41:53
|
|
|
|
Lsica
|
čer. Tudi naše dete je že zaspalo, tako da sem si lahko ukradla nekaj minut zase in vas mal prečekirala. Zadnje čase mi tempo ni puščal veliko časa za comp. ampak tud to se bo spremenilo. Maja se počasi navaja da je lahko tud malo sama, jaz pa sem tud vse manj zahtevna glede čiščenja, pranja, likanja, kuhanja itd. Če ne se mi bo itak zmešal. Čim prej se sprijazniš s tem da ne more bit vse 100% poštimano tem bolje. Ampak dost o tem. Fajn vas je brat, se mi zdi da se počutim ful bolj samozavestno, ko vidim da se ukvarjate z istimi stvarmi kot jaz. Ker če se primerjam s svojim partnerjem zgleda kot da sem jaz čist v svojem svetu - svetu tabel razvoja, igrač, otroške opreme, cen...in vsak nakup je projekt zase, tako tudi stolček za v avto... Ah, Maja joče....pa drugič več...LN
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 20.1.2010 21:00:44
|
|
|
|
tecka
|
Lsica, super, da si se oglasila... Jaz mislim v tem našem (lažnem , vsekakor pa časovno zelo omejenem) svetu uživat dokler se bo pač dalo, potem pa sledi kruta realnost in slaba vest, ker bom tako malo s svojim sinkom. Imam pa jaz to "prednost", da tašča živi čez dvorišče in prav zaradi nje se po svoje že veselim spet odhoda v službo Lino: glede avtosedeža ti pa svetujem, da spremljaš malo dnevne akcije v babycentru. So imeli maxi cosi enkrat decembra in mi je ena kolegica rekla, da je treba naročiti takoj po polnoči, ker zaloga hitro poide. Ali pa izbereš model in malo pobrskaš po ebayu.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.