![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 12:42:48
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: fejči ojla me zanima če kateri vaš sonček že sedi.... Matej je že samostojno sedel pred 6im mesecem. Sedaj se kobaca sto na ur že kakšen mesec, od 20.12. pa se postavlja na noge, ob opori (če se drži za mizico ali pa kakšno omaro, ko stoji)naredi pa tudi kar nekaj korakov.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 12:54:40
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24 IZVIRNO SPOROČILO: fejči ojla me zanima če kateri vaš sonček že sedi.... Matej je že samostojno sedel pred 6im mesecem. Sedaj se kobaca sto na ur že kakšen mesec, od 20.12. pa se postavlja na noge, ob opori (če se drži za mizico ali pa kakšno omaro, ko stoji)naredi pa tudi kar nekaj korakov. Pri nas je isto, samo da se ne kobaca ampak puza in to prav hitro. Mislim, da je samostojno sedel, ko je bil star dobrih 5 mesecev.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:07:04
|
|
|
|
fejči
|
ojla zdej me pa že mal skrbi 11.01 je bil star 7 m pa še ne sedi samostojno samo nz oporo niti ne puza se pa obrne s trebuha na hrbet in obratno da bi pa stal ob opori kje pa ali jih imate kaj v hojci....
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:21:22
|
|
|
|
Tira
|
Fejči takoj se nehaj sekirat za to Dojenček ima pravico, da se nauči samostojno sedeti do 9. meseca Tudi naš M. je šele sedaj začel samostojno sedeti, pa še to se večkrat zvrne, ko hoče kaj pobrati in ga zanese Da pa ne govorim od obračanja, nekako sploh nima potrebe po tem... obrne se iz hrbta na trebuh, nazaj se še ni nikoli in tudi v razvojni so mi rekli, da je to še čas. Da od puzanja ne govorim... pri nas še ne vemo kaj je to Ampak pustim času čas, pa malo telovadiva na blazini in upam, da bo prej ali slej pogruntov, da če premakne noge kam pride. Stojimo na nogicah tudi še ne... Imamo pa štiri zobke in veliko "govorimo" in se še več smejemo.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:26:52
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEL09 Hotela sem še vprašati, ve, ki imate sineke ali malemu na pregledu zdravnik pogleda če ima jajčka spuščena? Jaz sem dobila sedaj napotnico za v bolnico na pregled oz. ali se bo kirurg odločil za operacijo ali ne ker nima čisto spuščenih vendar ko pa se kopa mali pa se mu jajška spustijo. Že starejši mi je bil 2x na operacijo da so mu oba jajčka spustili in ko si mislim da še enkrat moram skozi vse to , mi je groza. Meni se zdi še veliko premajhen za operacijo ampak mi je zdravnik rekel da je bolje da se to čimprej naredi oz. spustijo ker če niso čisto spuščena niso na pravi temperaturi in so lahko posledice. Pri nas P potipa jajčka in ni nikoli rekla, da bi bilo kar koli narobe. Drugače je pa res bolje, da to opravijo čim prej, če se mu niso spustila. Vem namreč, da so lahko potem v odrasli dobi ali pa že prej resne posledice, če niso spuščena. Fejči hojice pri nas nimamo in je ne bomo imeli.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:31:47
|
|
|
|
MONY25
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24 IZVIRNO SPOROČILO: MONY25 IZVIRNO SPOROČILO: mini86 kje se pa mony25 skriva..ne vem a sm spregledala k sm brala za nazaj al se nč ne oglasi joj, komi čakam, da gremo mi tud! mi gremo v Olimije 20. februarja tamau bo pomojm tooook užival! že zdj k ga kopam, je čist nor na vodo...mam vso kopalnico čist mokro zarad njega Mi smo bili tudi v Olimju. Aleks bo sigurno ful užival. Mi smo bili pa v hišicah pri Aqualuni. a je dobr poskrbljeno za tamale? do zdj nism bla nikol tok pozorna za otročičke... a je voda topla tm za ? kok časa pa je fajn, da je tamau v vodi?
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:35:02
|
|
|
|
MONY25
|
IZVIRNO SPOROČILO: fejči ojla me zanima če kateri vaš sonček že sedi.... ja, Alex že čist samostojno-se ga upam pustit tud samega, da sedi! edin, če res že kkšne pol ure čiča, mu vzad naštimam kkšne povštrčke ali blazine, če se bi preveč utrudu in bi pogrnu (se mi je že zgodil-že prej, k še ni bil tok stabiln)
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:48:11
|
|
|
|
mini86
|
mi smo bli kr v tavelkih bazenih..v enmu je voda mau toplej k v drugmu..tm je pisal da ma voda kao 32 stopinj..sam men se ni glih zdel tok no..drgač pa tamau ni nč protsteru glede temperature..majo pa še manjši bazenček za otroke tm not pa loh sedi k je tok nizka voda pa kšne igračke mu loh daš pa je..mi smo bli kr kšne pol ure v vodi..nism gledala točno na uro..k nm je blo dost smo šli vn pa je.. pr ns pomoje bojo pa kmau zobki (joj kokrat sm že to mislna) ker učeri ni hotu jest nč za kosilo niti dons..sm mislna da zato k sm mu učeri nardila krompirček pa špinačo pa je blo dons isto..ne da bi se zmrdvou al pa da bi se mu dvigval kao da mu je zanč sam ne odpre ust pa žlico stran odriva...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 13:53:12
|
|
|
|
lenika
|
Fejči Daša še ne sedi samostojno in je stara 7 mesecev in 8 dni. Tudi kobaca še ne, ampak se samo kotali in pa postavlja na vse štiri in ziba. Tudi moj prvi je trdno sedel šele pri 8.mesecih, kobacal se je pri 9. mesecih, na noge se je postavljal pri 11., shodil je pa pred enim letom.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:16:35
|
|
|
|
fejči
|
lenika in ostale ste me malo potolažle saj bo res vsak ima svoj čas od otroka do otroka odvisno kako razvoj poteka potem pa ko res razmislim bo pa še prehitro zrasel
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:20:19
|
|
|
|
manna
|
fejči, naša je tudi ista kot od lenike - ne sedi še sama, pa tudi kobaca se še ne, samo prevrača se s hrbta na trebuh in obratno.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:22:04
|
|
|
|
tecka
|
Živjo, punce. Naš Srečko je pa tak ubožček....uspavala sva več kot pol ure (običajno 5 - 10 min), je malo zadremal, pa se v joku zbudil, pa spet, pa spet,...zdaj spi in malo pojokca vsake toliko časa. Danes je ven pokukal drugi zobek in po mojem mnenju ga svinjsko boli. Tudi to noč smo imeli dežuranje non-stop, no po današnjem joku sem se pa odločila, da bo čas za eno dozo calpola. Ja, Mini, kar pripravi se na zobke . S tem da je naš Srečko slabše jedel kar en teden. Jaz pa sem bila seveda obupana, ker je že itak neješč, ampak prisilit ga pač ne moreš, da bi jedel toliko kot želi mama. Je že prav tako Fejči, nič se sekirat za sedenje. Razpon od...do...je kar velik in mislim, da eni junijčki kar precej prehitevajo. Naš Srečko tudi še precej slabo sedi, pa mislim, da ni nobene panike. Pač gre s svojim tempom naprej. IZVIRNO SPOROČILO: MONY25 ja, Alex že čist samostojno-se ga upam pustit tud samega, da sedi! edin, če res že kkšne pol ure čiča, mu vzad naštimam kkšne povštrčke ali blazine, če se bi preveč utrudu in bi pogrnu (se mi je že zgodil-že prej, k še ni bil tok stabiln) No, meni se pa zdi, da naš Srečko nikoli ne bo sedel pol ure v kosu. Je preveč drugih stvari, do katerih bi rad prišel...in na koncu je ponavadi mama podaljšek njegovega telesa Mišel: pri nas zdravnica tudi vedno pogleda, če so moda spuščena in pri nas HB ni problemov.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:42:48
|
|
|
|
mini86
|
pr ns pa sam pogleda če gre kožica lepo dol..al pa js nism vidla, sam dvomm da nebi..šit zdj pa ne vem
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:54:10
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: fejči ojla zdej me pa že mal skrbi 11.01 je bil star 7 m pa še ne sedi samostojno samo nz oporo niti ne puza se pa obrne s trebuha na hrbet in obratno da bi pa stal ob opori kje pa ali jih imate kaj v hojci.... nič se sekirat, tako kot so ostale rekle, vsaj otrok je drugačen. eni prej kakšne stvari osvojijo, drugi kasneje.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:56:13
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25 IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24 IZVIRNO SPOROČILO: MONY25 IZVIRNO SPOROČILO: mini86 kje se pa mony25 skriva..ne vem a sm spregledala k sm brala za nazaj al se nč ne oglasi joj, komi čakam, da gremo mi tud! mi gremo v Olimije 20. februarja tamau bo pomojm tooook užival! že zdj k ga kopam, je čist nor na vodo...mam vso kopalnico čist mokro zarad njega Mi smo bili tudi v Olimju. Aleks bo sigurno ful užival. Mi smo bili pa v hišicah pri Aqualuni. a je dobr poskrbljeno za tamale? do zdj nism bla nikol tok pozorna za otročičke... a je voda topla tm za ? kok časa pa je fajn, da je tamau v vodi? ja, imajo kar fino zrihtano za dojenčke. imajo en mali bazenček, kjer lahko sedijo in se igrajo, lahko ga pa odneseš v velikega in ga držiš ali pa v obročku plava. Matej je bil raje v globlji vodi, je skoz migal z nogicami. otroški bazen ima 35 stopinj, navaden pa 32. piše pa, da je priporočeno kopanje 20min. mi sicer nismo gledali na uro. po cca. 30ih minutah po smo ga dali iz vode.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 14:59:24
|
|
|
|
Jakmajster
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24 IZVIRNO SPOROČILO: fejči ojla zdej me pa že mal skrbi 11.01 je bil star 7 m pa še ne sedi samostojno samo nz oporo niti ne puza se pa obrne s trebuha na hrbet in obratno da bi pa stal ob opori kje pa ali jih imate kaj v hojci.... nič se sekirat, tako kot so ostale rekle, vsaj otrok je drugačen. eni prej kakšne stvari osvojijo, drugi kasneje.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 15:02:02
|
|
|
|
mini86
|
punce a ma kera pirin zdrob..ne vem a se ga kako posebej pripravi al ga sam zmešam z zelenjavo ko je skuhan..
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 15:24:21
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 punce a ma kera pirin zdrob..ne vem a se ga kako posebej pripravi al ga sam zmešam z zelenjavo ko je skuhan.. jaz imam enega iz Muellerja, pa se normalno pripravi (skuha na mleku ali vodi)
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 15:25:24
|
|
|
|
mini86
|
ok bom skuhala na vodi pa zravn dala zelenjavo
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 15:47:27
|
|
|
|
bačko
|
Mini tudi naša bolj slabo je.Sploh noče ust odpret.Nekaj poje potem pa zapre in ni šans da jo prepričam da bi jedla. Fejči ne se sekirat zaradi sedenja.vsak otrok je drugačen.Naša sedi sama samo kobaca pa se še ne.Vse ob svojem času. Jaz sem se danes že fajn zjokala.Zelo slabo prenesem če mi Lora začne kaj drugače delati kot ponavadi.No včeraj in danes je to da bolj malo je.In mene takoj vrže iz tira in se začnem full obremenjevati in potem se zaprem v kopalnico in se zjokam. Ponavadi pride Žana za menoj in me tolaži. Nič jutri bom poklicala k P in se kar naročila na pregled.da bom pomirjena glede Lore.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 15:53:44
|
|
|
|
lenika
|
Bačko verjetno je res kakšna virozica. Če je resnično kaj narobe z otrokom ni dobrovoljen in nasmejan.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 17:23:12
|
|
|
|
kalanteja
|
pozdravljene a mi lahko katera pove kje se da kupit lego kocke za tamale, k imajo okrogle robove in vsaka ropota.....naša je bila na obisku in so ji tam dlai in je bila strašno navdušena, ona jih je kupila pred 9 leti, tk da..... pa še nekaj, naši je se full nekaj spustilo okoli ust, kr take pike ima, kaj bi kja to bilo.... naša pa ko ji rečem kje je lučka, takoj poišče lučko in pogled k njej, pa avto že vozi pa na vse štiri se postavi, zobeka še pa nima, dam jo full srbijo dlesni, sem ji kupila osanit kroglice v avstiriji in ji kr pomagajo....
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 19:45:20
|
|
|
|
mini86
|
pa še nekaj, naši je se full nekaj spustilo okoli ust, kr take pike ima, kaj bi kja to bilo.. to je pa loh alergija..a je kej novga al pa kej tazga jedla? loh pa tud če se ful slin dobi od tega..
< Sporočilo je popravil mini86 -- 18.1.2010 19:59:05 >
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 20:07:13
|
|
|
|
kalanteja
|
ja, slini se pa tavnt na uro, sumim zobke, tk je že en teden....
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 18.1.2010 20:07:28
|
|
|
|
manna
|
'čer bačko, nikar se tolk ne sekiraj, da ne bo Žana tudi žalostna ko vidi mamico jokat! tecka, vas je pa fajn zdelal zobek! Naša pa ima samo enga, pa tudi mislim da jo tadrug matra, včasih zajoče ko gricka igračke, potem pa stiska ustka skupi kot da jo nekej boli. Pa lička ima rdeča. Saj če si predstavljam kako jim mora bit zoprno to zobenje, je res hudo najbrž.. kalanteja, nimam pojma kje se kupi take kocke, ampak si mislim da v tavelikem Babycentru v Lj jih imajo ziher, ker tam imajo tolk stvari, da se kar zgubiš med igračami. Kake so pa te kroglice? mini86 prvič slišim za pirin zdrob. Poznam pšenični zdrob, al pa pirino kašo. Jaz sem ga pa dans mal posračkala oz. sem vrgla stran nekaj evrov. Namreč šla sem kupit Milumil (ga je Manca kar nekam rada pila) pa sem omenila prodajalki da tamalo precej napenja ponoči, pa je predlagala da poskusim Aptamil Comfort. In jaz naivna kot sem, sem se pustila prepričat. Pa pridem domov, namešam tale Aptamil Comfort in - BLJAK!! Česa bolj ogabnega še nisem poskusila za pit! Fuj! Manca je sicer spila 60ml ampak glede na to da ponavadi spije vsaj 100ml, sumim da tudi njej ni všeč. Mah..jaz moram zmeri neki probavat...Zdej mi je pa žal kr bom celo škatlo stran zabrisala...
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.