|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
18.1.2010 20:13:02   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

pozdravljene

a mi lahko katera pove kje se da kupit lego kocke za tamale, k imajo okrogle robove in vsaka ropota.....naša je bila na obisku in so ji tam dlai in je bila strašno navdušena, ona jih je kupila pred 9 leti, tk da.....

Tudi mi smo imeli te pri Hani, so pa Lego Baby in mislim, da v BC ali Pikapolonici ali... bi jih morali imeti na Lego oddelku

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
18.1.2010 21:15:18   
fejči
ojla punce še nekaj me zanima mi smo se namreč odločili da gremo mal na toplice pa me zanima če je katera že bila v žusterni v kopru.. v čatežu vem daimajo super za otroke igrala samo mi smo preblizu in bi šli malo dlje... pas me zanima ČE JE V ŽUSTERNI KAJ IGRAL...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
18.1.2010 23:14:19   
Naty*Taja
Eh punce samo nekaj bi pripomnila glede nočnea zbujanja.
DEJSTVO je, da se otročki do konca zobkov zbujajo ponoči pa konec. Vsi ti nasveti o ukinjanju obrokov, seljenju malčka v drugo sobo, samo uspavanje brez zize... ja, vse to po moje napiše kdo , ki po možnosti nima izkušenj s tem in je ...moški user posted image
Ne resno, jaz sem poskusla vse, že res da nimam srca otroka pustit jokat, pa to, ampak nič ne pomaga! Otročki jokajo, ker so bodisi lačni ali pa že zaradi česa rabijo naš objem, zizo. Ja, smo neprespane (jaz recimo že kr ene 5 let user posted image ) pa kaj, sej bo minilo...ali pa tudi ne. A mislite, da boste cele noči spale, ko bodo začeli ven hodit pa to? user posted image Ja, mislim, da moramo mame pač to vzeti v zakup. Tiste, ki znate se manj sekirat in paničarit ,  boste malo več spale, me, ki pa ne znamo otročku odrečt objem in skupno postlo ...pač ne bomo spale, in zase vem, da bom tudi ko bodo otročki večji, ko bodo šli ven, ko bodo v avtu... v skrbeh zanje in sigurno ne bom spala, ko se bodo oni brezskrbno peljali v disko, na morje....
Tak to je... 
Na kratko sem v bistvu hotla povedat, da pri mojih 5, 4 in 0,7 letnikih še vedno ne spim. Ali enga lulat, ali drugi kaka pa se dere za obrisat rito kje ob 4 zjutraj al pa mali zastoka za zizo...pa tu so še zobki pri malem, pa nočne more pri večjihdveh, pa vse polne in prazne lune, ki jih nosjo, pa podoživljanje celodnevnih dogodkov... in še in še. Pa ko sem brez energije, včasih tudi eksplodiram, pa sem tečna , ko sem nenaspana... pa so potem otroci tudi tečni....ja!

No sorry, ker tako nakladam...no ravno sem slišala, da je danes najbolj depresiven dan..nič čudnega, ne?user posted image

Grem zdej spat, pa preskočte me, če vam ni do filozofskih...user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
19.1.2010 7:09:28   
bačko
Jutro!
Naty-Taja naša Žana lepo spi ponoči samo kadar je bolna lai ko jo lulat.Drugače spi vedno nekje do 6.30 in sem se tega navadila.Lora pa je polhek.Jaz nikoli nisem imela problema s nočnim vstajanjem.
Glede včerajšneg adne sem tudi ajz oazila da je bil zelo čuden.Tudi sama sem velika včeraj vpila in bila obup.Danes se veliko bolje počutim.
Bom tudi videla kako bo danes z Loro.Včeraj je samo enkrat kakala in je bilo že veliko bolje.Žana pa je zvečer malo bruhala ampak me je danes zjutraj presenetila ker je že sama prišla do mene in hotela koren fleks jesti.In čokolado tudi.To je že dober znak.user posted image

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
19.1.2010 8:14:08   
Hanuši
Jutro,

bačko, samo, da je z Lorinim kakanjem bolje, pa seveda tudi z Žanouser posted image .

Kje ste pa to potegnile o najbolj depresivnem dnevu, ker punce, jaz sem včeraj mislila, da me bo razneslo.

Začelo se je z obiskom naše dr. tete. Jaz ji z veseljem kažem kako se Bine dvigne ob ograjici, pa kako že na kolenčkih čepi, on pa meni, da nima nobenih mišic, da bi se že 1m lahko plazil, pa, da ga imamo preveč po naročju, pa premalo na tleh. vglavnem, ko je šla sem se ornk user posted image .

Potem mi Hana iz šole prinese 3 za domače branje. Pri samih petkah, še 4 nima nobene, dobi ravno za dom. branje 3. Pa Hana, ko skoraj vsak dan prebere knjigouser posted image . Po pregledu, ugotovim, ga je ta trojka drkanje učiteljice. Vedno jo učim, da zadane bistvo, da naj ne dolgovezi. No in to je osvojila, ta učiteljica pa hoče klobase. Pri vsakem vprašanju ji je naredila znak za pomanjkljivost, na koncu pa ji z rdečo napisala, da ni razumela knjige. HALO!!!!! Otrok, pa povsod izluščil bistvo. Še lubi, ko je prebral, je ugotovil, da tudi, če nisi prebral knjige, si videl, da otrok pozna dejstva zgodbe user posted image user posted image user posted image .

Pa ne me narobe razumet. Mi je vseeno za 3, ker meni je bistvo, da se otrok nauči, mi niso bistvo ocene, ampak, da otrok razume in osvoji znanje. Samo ta njen rdeči stavek me je pa razkuril.

No potem pa še ang. ponavljava. Res sem jo prvič z njo. Najprej ugotovim, da imajo katastrofo od učbenika. Keri oblikovalec je to delal???? Vse je nametano, nobenega repa ali glave, ma otrok se s tega ne more učit. Pol pa še ugotovim, da Hana skoraj pol stvari narobe izgovarja. Pa reče, da jih učitelj nič ne popravljauser posted image . Seveda takoj preverim pri dveh mamicah in dobim isti odgovor. Ja bravo, dajmo jih v štartu narobe učit, da se jim bo to zakoreninilo user posted image . No sedaj jo bom morala jaz učit ang.

Skratka komaj sem čakala, da gram spat.

Se opravičujem, ko sem tok naklobasala, sam sem se morala spucatuser posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
19.1.2010 8:30:21   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

pozdravljene

a mi lahko katera pove kje se da kupit lego kocke za tamale, k imajo okrogle robove in vsaka ropota.....naša je bila na obisku in so ji tam dlai in je bila strašno navdušena, ona jih je kupila pred 9 leti, tk da.....

Tudi mi smo imeli te pri Hani, so pa Lego Baby in mislim, da v BC ali Pikapolonici ali... bi jih morali imeti na Lego oddelku

Joj kalanteja, mislim, da tiste legice, ki pa ropotajo so pa Lego Primo.

Ker za male imaš 3 različne znamke Lego Baby, Lego Primo in Lego Duplo. Samo Duplo so že oglate, a velike kocke.

Mi mamo tega na tone še od Hane (zame zdaleč najboljša igrača), samo imamo vse po ta velikih vedrih, tako, da nimam večine orig. škatel.

Skratka vprašaj za Baby in Primo

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
19.1.2010 8:34:05   
lenika
Naty-Taya - Glede spanja pa sploh ni res, da se vsi otroci zbujajo. Jaz se za Matica nikoli ne rabim vstajat in to že doooooolgo ne. Tudi lulat ne hodi ponoči in ne pije ponoči.

Hanuši se strinjam s teboj glede domačega branja. Kako je pa Hana sprejela trojko?

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
19.1.2010 8:38:51   
Hanuši
A veste, da sem šla iskat te Legice in sem povsod našla samo Duplo. Tudi na njihovi orig. spletni strani ni več Baby in Primo, samo še Duplo

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
19.1.2010 8:46:01   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Hanuši se strinjam s teboj glede domačega branja. Kako je pa Hana sprejela trojko?

lenika ne moreš verjet. Pride domov in reče, da je za dom.br. dobila 3, ampak ji je vseeno, ker ona ve kaj se je v Nikcu dogajalo, ne ve pa kaj je hotela učiteljica. Reče:"Veš mami tudi, ko sem jo vprašala zakaj je 3, mi je samo rekla, da bi bilo dobro, da knjigo še 1x preberem. Pa zakaj, če vem vse kar se je v zgodbi dogajalo?"

Tako, da še ne vem kaj naj naredim. Ali naj Hani po 2 letih začnem s kontra učenjem in sicer, da so pomembne klobase, ali naj stopim do učiteljice?. Saj si ti učiteljica, kaj bi mi svetovala?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
19.1.2010 8:55:05   
bačko
Hanuši vem kako si se počutila.Jaz imam Loro skoz na tleh pa se še ne plazi.Ti se kar izpovej.Zato smo tukaj!user posted image user posted image user posted image user posted image Verjamem da je bilo Hani grozno ker po tvojih besedah je zelo pridna punca.Jaz bi do učiteljice stopila in se pozanimala.
Glede depresivnega dne pa je bilo po TV!

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
19.1.2010 9:27:55   
manna
Dobro jutro
Naty-taja, ja eni otroci se zbujajo, eni se pač ne. In pri tistih ki se zbujajo, je najboljše, da se starši čimprej sprijaznimo s tem. Moja teta ima tri otroke in vsi trije so se do tretjega leta zbujali po 8x ponoči, pa naj je delala kar je hotla. Je pa tko da dejansko pomaga samo to, da je mama mirna, pa bo otroček lepo nazaj zaspal. Če pa začneš kakšno "pametno" vzgojo in matrat sebe in otroka, pa poskušat da ga ne vzameš k sebi ko joče, pa razne te fore, potem je pa cirkus in noben ne spi nič. Otrok je pa še zafrustriran po vrhu. Tko da - jaz našo lepo vsakič ko se zbudi, vzamem k sebi, jo stisnem, jo podojim (čeprav ni več skor nič mleka), potem ko zaspi nazaj jo pa dam nazaj v posteljico. Če pa se zbudi neštetokrat že pred 3h zjutraj, potem pa jo kar pri sebi pustim.
Drugače pa - vsako filozofiranje in debatiranje je dobrodošlo!
Aja, pa še to; naša pediatrinja je rekla da se največ zbujajo tisti otroci, ki so tudi sicer zelo radovedni, nemirni, navihani, živahni, brihtni. Mogoče si to lahko štejemo v dobro? Ni kaj prida tolažba, kajne. (moja sestra z doktoratom se kot dojenček recimo ni nikoli zbujala user posted image )

Hanuši, kar se tiče dr.tete mi je čudno, da tako reče, saj bi ja morala vedet da vsi pač niso tako hitri, da bi pri 6 mesecih plazili. Saj je normalno, da pač eni prej, eni kasneje. Važno, da napredujejo s svojim tempom. Na koncu bojo vsi tekali naokoli.  Pa saj ti si pisala, da vašega Bineta po rokah skoraj nič nimate, kako lahko torej to reče? Tako da ne obremenjuj se s tem!

Meni se pa zdi da je danes bolj čuden dan kot včeraj.. Manca se je zudila ob 6h pa tarnala pa jokcala pa nevemkaj..ponavadi še nazaj zadrema, dans pa sploh ne.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
19.1.2010 9:38:40   
lenika
Hanuši naša je praktično skos na tleh, ker tako želi, po rokah ne zdrži, pa se še ne plazi niti trdno ne sedi, tako da...
Drugače pa kar se tiče domačega branja bi jaz stopila do učiteljice in ji povedala, kako ti učiš Hano in se pozanimala kaj naj bi bilo tisto česar Hana ni razumela oziroma dojela. Pa pristopila bi tako čisto miroljubno mimogrede na govorilnih urah in ne takoj jutri z napadom.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
19.1.2010 10:25:03   
Hanuši
Ja, punce, saj čez eno uro sem bila že mirna, samo tisti trenutek, ko je pa začela naštevati, sem pa kar kuhat začela. Saj ponavadi sem jaz tista s trezno glavo, ker Hana je bila pa res veliko po naročju in res se ni plazila, je pa shodila pri 10m. Tko, da adijo pamet pa ta pametna doktrina, kako je bilo pri Hani bolj sproščeno. Takrat je samo veljalo, da do 10m naj bi sedel, do cca 15m pa shodil, pa nobene telovadbe, pa mejnikov, pa Denver testov,... in vse navlake.
Res smo bile mamice veliko bolj sproščene. Matr, danes pri 10 letih pa vsi govorijo, hodijo,...  pa staršem živce kravžljajouser posted image

< Sporočilo je popravil Hanuši -- 19.1.2010 10:30:07 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
19.1.2010 10:27:07   
Hanuši
Ja lenika hvala, bom res verjetno na naslednjih govor. omenila. Ne saj v napad pa niti slučajno ne bi šla, ker je že mene v 2. r. učila in je zelo zamerljiva oseba, ki je znala potem to na učencih izpihavat.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
19.1.2010 10:38:08   
mini86
js tud našga ko se zbudi in noče več dude, vzamem vn in podojim pol pa ko zaspi ga dam nazaj v pojstelco..nč nam rekla kakšna je bla dons noč pa par noči nazaj da se nau poslabšuuser posted image
ga pa js tud vzamem tm okol 6-7h enkrat ponavad k seb..če je pa moj zjutri pa ko on ustane..je pa res da mam pojstlco čist zravn zakonske in ponoč če rabi dudo u bistvu samo roko stegnem..dokler se še ne prevrača v pojstlci je loh ena stranica čist dol..pol pa ne vem kako bom stegvala rokouser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
19.1.2010 11:04:10   
bačko
No Lora spi že uro in pol.Prav sumljiva mi je!Tudi prejšnič ko so ji zobki ven rinili je veliko spala.Sem ravno prejle preverila če še diha.Včasih full spi čez dan včasih pa bolj malo.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
19.1.2010 11:05:14   
Hanuši
Aja pa punce še to.

Ni dovolj, da je OTROK na tleh, moraš biti tudi TI ves čas z njim, pa mu nogice popravljat, ga v klečeč položaj dajat, pa mu nogice prestavljat, da vidi, da tako lahko kam pride, pa, če se da 25 ur na dan. Saj pospravljanje pa kuhanje, pa skrb za 2. ali 3. otroka, oh to pa lahko počaka. Bo že. Ne pa, da mamice damo otroka na igralno blazino, pol pa na računalniku visimo, ali pred TV, moramo bit 25 ur na dan z njim!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
19.1.2010 11:21:18   
majana79
ja ja user posted image

nam je v RA rekla samo da ga imamo veliko na tleh in da se bo on že sam razvijal... popravljati ga moramo pa samo sedaj, ko narobe nogico daje, ne pa prej... sej kako boš pa vedel kaj je pravilno pa kaj ne?!

Hanuši, dej, pusti jo... Bine čisto lepo napreduje, če česa ne bo zmogel, bo že sam nehal

kar se pa tiče H. - jaz sem še v srednji šoli imela probleme zaradi tega! ker sem vedno pisala samo bistvo, eni profesorji so pa hoteli romane... grrrrr

hvala bogu da so na faksu bili taki, katerim je bilo pomembno samo bistvo in ne dolgovezenje... verjamem da ti je težko, meni bi tudi plafon odneslo user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
19.1.2010 11:45:54   
MONY25
jutro...

dons je bla pa težka noč. Alex se je skos neki zbuju, zvečer je zaspal okol 20ih, pa se je ob 23ih že zbudu in joku, sm mu dala za jest (sploh se ne spomnem, kdaj je jedu ob tej uri), no pol je neki nazaj zaspal, sam se je skos neki zbuju...sm čist neprespana...no, zdj pa že kkšno urco spi-ga je noč pomojm mal zdelala...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
19.1.2010 11:51:36   
MONY25
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

nam je v RA rekla samo da ga imamo veliko na tleh in da se bo on že sam razvijal... popravljati ga moramo pa samo sedaj, ko narobe nogico daje, ne pa prej... sej kako boš pa vedel kaj je pravilno pa kaj ne?!

ja, men je tud fizioterapevtka rekla, da vse sam pogrunta, tud če mu pokažeš, si ne zapomne-da je treba sam kdaj pa kdaj ga usmerjat, kot npr., da mu je treba nogice dajat naravnost (ne pa da jih ma v kleščah) in take fore...

no pa sj, bl filozofiramo, slabi jeuser posted image

z otrokom se je pa treba ukvarjat, seveda. sploh pa zdj se mi zdi, da so fuuuul ratal firbčni, rabjo pozornost itd. to je čist normalno...sj ne morjo bit sam pr miru skos neki (alex glih tok, da salt ne delauser posted image - ga morm že ornk držat v naročju)...

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
19.1.2010 11:55:24   
MONY25
čeprav je pa tud zlo pomembno, da se mamica fajn počuti in da je polna energije za otroka... js priznam, da dam včasih alexa na igralno površino in ga mal pustim (seveda, kadar ni tečn), da si naberem moči (da dam mal možgane na off)...pa grem pol spet k njemu afne guncat user posted image more bit zadovoljen tko otrok, kot mamica...

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
19.1.2010 11:56:35   
MONY25
dons je spet pri nas toooook lep sonček...komi čakam, da se tamau zbudi, da gremo mal vn user posted image user posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
19.1.2010 11:57:47   
MONY25
aja, mam eno vprašanje: tiste ki hodte na fizioterapijo z user posted image ...zadnjič mi je ena kolegica rekla, da tiste, k hodmo, mamo lohka podaljšano porodniško! a je to res? a kera kej ve o tem??

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
19.1.2010 11:59:32   
bačko
Hanuši te je tvoja teta čisto razjezila.Jaz se vsedem z njo in delam vaje ki mi jih je soseda pokazala.Pa hitro huda rata če jo premikam.Ona hoče sama.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
19.1.2010 12:00:39   
bačko
Mony res je .Moja soseda je imela podaljšano porodniško.Z punčko je hodila na fizioterapijo in so ji podaljšali za 3 mesece.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.