tane
|
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr se strinjam s tane... LINDI, še prehitro se otročki ne bodo hoteli crkljat. čas tolk beži in jim postane nerodno, če ti dajo lupčka, če se stisnejo k tebi treba je res izkoristit in jih zdaj crkljat. s tem jih ne razvadiš. jim samo daš občutek varnosti, ki jo najbolj potrebujejo. če dojenček joka, ne trmari... trmarjenje se prične v času, ko se otrok začne zavedat sebe kot samostojne osebnosti... zdaj jokajo, ker so v stiski in nas potrebujejo. konec koncev je pa porodniški dopust namenjen negi otroka in js pravim, da sem doma zarad tamale... če jo bom cel dan nosila v naročju, jo pač bom... stare tetke se nej pa po trepalnicah mečejo. spanje ponoči... sin je pred dopolnjenim 20. mesecem 2x prespal noč, nato so bile pa vse noči prespane... 19.5 mesecev sva se dojila in se je pač zbujal za podoje. pri 13ih in pri 18ih mesecih sva bila na infekcijski kliniki (1x calici virus, 1x rota virus) in je bil samo na mojem dojenju, ker ničesar drugega ni obdržal v sebi. sva že skoraj prenehala, a sva spet začela na polno dojit, ker druge ni blo. frrrr, SVAKA ČAST, da si ga dojila toliko časa ker kot sem rekla nekaj postov nazaj...dojenje le ni tako preprosto, no vsaj pri meni zaradi tega blesavega mastitisa...moram še vedno pazit na prizadeto dojko, ker se mi ves čas nekaj zatrdeva, ampak od mastitisa dalje mora zgleda ful sesati in se mu malo ne da hitro obupa...na ta drugi dojki pa kar teče in potem tam nadoknadi...tko, da KAŠICE...pri nas če bo le šlo odpadejo najmanj do 6meseca...moja prijateljica ga je dojila kar do 7m in šele potem začela malo s kašicami in se je čisto fajn redil in P rekla da je vse ok...tko, da rižkoo verjetno je odvisno od posameznice in koliko je mleka... Črni, pa dolgi nohtki...tudi pri nas...vedno bolj ker tako vneto tlači rokice v usta in že prijemlje prve igračke in vse kar dobi pred obraz tudi mamin nosek, pa laske, pa usta...enkrat sem imela obraz nad njim in je stegnil rokice in me pobožal po obrazu PUNCE...jaz sem kar zajokala od veselja in klicala mojega da mu pokažem, no saj vem čisto naključje ampak vseeno, vsakič ko se zgodi kaj tako posebnega, pa nasmehi, kljub temu da sem ga malo prej mučila s fiziološko...pa čebljanje in smeh...VSE to mi daje energijo in moč za: dojenje...kljub težavam, za crkljanje v naročju...kljub temu, da postaja vedno bolj težak...za čas, ki ga preživljam z njim...kljub temu, da ne morem v šoping, pa na telovadbo pa smučat kadar hočem...pa za moč, da tašče, tete, prijateljice itd...skenslam, ko kaj pametujejo...to je moj/najin otrok in dobil bo vso ljubezen, ki mu jo lahko dam...sem rekla svojemu ZDAJ je moj bejbi na 1.mestu majakla, mi imamo čisto isto igralno blazino ampak ne zdrži preveč dolgo na njej mogoče max.10 min. potem se pa že jezi, ker ne more igrač v usta dobiti...mislim, da ni nič narobe, če je na njej dokler mu paše, pravijo, da ko začne otrok jokati ga je treba odstraniti od tam kjer je, ker je preveč dražljajev in mu je preveč rižkoo...zelo samosvoja jaz tudi pa še trmasta in si NITI pod razno ne pustim pametovati...včasih, če ni moj dan jim pa kar hitro kaj nazaj zabrusim...tašči pač na lep način, ker mi dela uslugo in ga pride večkrat malo popazit, da jaz skočim v trgovino ali pa vsaj skuham in pospravim, ji pa vsekakor povem, ko se ne strinjam z njo...npr. ona pravi: "a ni premraz za ven"...pa ji rečem, da ne, da ni, konec debate...pa spet:"a mu ne bi dala volnenih nogavičk gor, ker je malo mrzlo" ( v stanovanju kjer je najmanj 26C in ima nogavičke) pa ji rečem, da ne, da ima že nogavičke...no tko se je začelo in zdaj mi že ful manj govori kaj naj naredim...
< Sporočilo je popravil tane -- 11.1.2010 22:19:13 >
|