|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 14:12:15   
brbončica
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

Za krvavice  vem tako točno, ker je izrecno omenjena in dovoljena v tej Montignac knjigi, ki jo imam jaz. Korenček je pa prepovedan.
Pa ne delite si takih preglav, saj krvavico ne ješ vsak dan, če potem in prej gledaš, da ješ čimmanjši GI potem ne more bistveno škodovati. Sicer je odvisno tudi od kombinacije živil kaj je potem dovoljno in kaj ne. Včeraj sem dobila moje 3 knjige s recepti od Montignaku , kjer so vsi recepti označni s 1 ali 2 stopnjo in veste kaj v ne malo jedeh za 1 stopnjo je tudi manjmastna smetana notri. Tko da je očitno odvisno od kombinacije živil v jedi in ne samo GI. Kakor sem brala določenaživila drugim znižije GI ali nekaj tako podobno.

No se bom začela hudo sekirati stem, če mi kg ne bodo šli dol. Zaenkrat gredo fajn doluser posted image


Kako je naslov tej knjigi, a je to: MONTIGNACOVI RECEPTI IN JEDILNIKI-JEM TOREJ HUJŠAM V PRAKSI
ali PREHRANA PO MONTIGNACU?
lpuser posted image


(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 14:13:23   
brbončica
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?


Jaz si jo naredim z bučnim oljem, tega pa ne dam stranuser posted image

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 14:18:14   
Teya D.
IZVIRNO SPOROČILO: brbončica

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?


Jaz si jo naredim z bučnim oljem, tega pa ne dam stranuser posted image



Mene po bučnem boli trebuh, zato naredim s sončničnim, pa tako kot je rekla brbončica, ne dam stran! Ker solate z limono nemrem jestuser posted image

(odgovor članu brbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 14:46:52   
mamica2009

Kako je naslov tej knjigi, a je to: MONTIGNACOVI RECEPTI IN JEDILNIKI-JEM TOREJ HUJŠAM V PRAKSI
ali PREHRANA PO MONTIGNACU?
lpuser posted image


[/quote]
MONTIGNACOVI RECEPTI IN JEDILNIKI
JEM TOREJ HUJŠAM


To sta naslova dveh njegovih knjig. Jaz sem si glih na netu posikala Recepti in jedilniki, Jem torej hujšam pa tudi mam na računalniku

(odgovor članu brbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 15:06:08   
mamica2009
Ma katera to knjigo Recepti in jedliniki?
Jaz sem zdaj glejala in me nekaj zanima; jedilnik je napisan za 3 mesece. In to npr.kar piše da ješ v ponedeljek za kosilo lahko vse ješ, ali izbereš eno izmed stvari?

Da vam podam en primer, tiste ki ne razumete mogoče.

KOSILO:
-motovilec v solati
-piščanča prsa z limeto
-stročji fižol
-plošča s siri

ALi to lahko vse poješ za kosilo ali nekaj od tega?

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 15:16:06   
brbončica

To knjigo imam tudi jaz z neta dol potegnjeno.
To, kar je za kosilo napisan, lahko vse poješ, isto za večerjo.

A uno knjigo PREHRANA PO MONTIGNACU je že kera brala ozir. listala?

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 15:16:42   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Ma katera to knjigo Recepti in jedliniki?
Jaz sem zdaj glejala in me nekaj zanima; jedilnik je napisan za 3 mesece. In to npr.kar piše da ješ v ponedeljek za kosilo lahko vse ješ, ali izbereš eno izmed stvari?

Da vam podam en primer, tiste ki ne razumete mogoče.

KOSILO:
-motovilec v solati
-piščanča prsa z limeto
-stročji fižol
-plošča s siri

ALi to lahko vse poješ za kosilo ali nekaj od tega?

jaz sem to razumela da lahko vse to pojem, saj je večerja pol spet posebej napisana..
Sir pa si jaz narežem kar v solatko...stalno malo, da ga ne jem posebej.

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 15:16:46   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?

jaz z olivnim oljem.


(odgovor članu brbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 15:18:18   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: brbončica

A uno knjigo PREHRANA PO MONTIGNACU je že kera brala ozir. listala?

ne, jaz še ne...ker so pr nam v knjižnici vse na izposoji te knjige user posted image
Tak da sem prebrala samo Jem torej hujšam in recepte sem si dol potegnila oz.jedilnike iz neta.

(odgovor članu brbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 15:39:05   
_ella_
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Ma katera to knjigo Recepti in jedliniki?
Jaz sem zdaj glejala in me nekaj zanima; jedilnik je napisan za 3 mesece. In to npr.kar piše da ješ v ponedeljek za kosilo lahko vse ješ, ali izbereš eno izmed stvari?

Da vam podam en primer, tiste ki ne razumete mogoče.

KOSILO:
-motovilec v solati
-piščanča prsa z limeto
-stročji fižol
-plošča s siri

ALi to lahko vse poješ za kosilo ali nekaj od tega?

jaz sem to razumela da lahko vse to pojem, saj je večerja pol spet posebej napisana..
Sir pa si jaz narežem kar v solatko...stalno malo, da ga ne jem posebej.



komplet kar piše se je in sicer po tem vrstnem redu kot piše.

najrej solata ( ker ima najnižji Gi in stem tudi znižije GI sledečih živil, torej je pomembno da se je prej) potem piščančje meso z limeto zraven pa stročji fižol, kot poobedek po kosilu pa sir , če ga daš v solato uničiš moč solate, da znižuje GI drugi hrani.


Jaz imam pa to knjigo doma
user posted image

Solato si obelim s olivnim oljem, kar je najbolj priporočeno olje poleg ribjemu olju ( ki ima veliko omega 3 maščobe) v Montingacovi metodi, je pa tudi bučno olje dovoljeno in sončično

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 16:32:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?


z olivnim in včasih rastlinskim

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 1011
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 17:02:24   
brbončica

ELLA
, ta knjiga je pa najnovejša od njega, kajne?
A je kaj novega notri, so kakšni dobri recepti?

Jaz jo v knjižnici ne dobim, je skos izposojena, tako kot knjiga Prehrana po Montignacu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 17:15:47   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

komplet kar piše se je in sicer po tem vrstnem redu kot piše.

najrej solata ( ker ima najnižji Gi in stem tudi znižije GI sledečih živil, torej je pomembno da se je prej) potem piščančje meso z limeto zraven pa stročji fižol, kot poobedek po kosilu pa sir , če ga daš v solato uničiš moč solate, da znižuje GI drugi hrani.

O, hvala tega pa nisem vedela. No, ne bom več...

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 18:21:27   
mamica2009
Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:17:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C



ne vem če lahko uporabljaš te dve mokiuser posted image

a kvasa tukaj ni?

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 1015
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:18:34   
Anonimen
jz sem to knjigo vidla v knjigarni je kar bla zaoblena cenauser posted image

(odgovor članu _ella_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1016
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:24:30   
brbončica
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

jz sem to knjigo vidla v knjigarni je kar bla zaoblena cenauser posted image


Ja, ni poceni, zato bi jo pa rada najprej v knjižnici dobila.

Sem ravnokar povečerjala, konec papanja za danes.
Jedilnik:
Z: PZ hrski, marmelada, bela kava
K: goveja juha( čista), govedina, popečeni šampinjoni in bučka, solata
M: mandarine, rebro temne čokolade
V: paprika, sir, jogurt lahki

pozdravček!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:27:42   
mamica2009

IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C



ne vem če lahko uporabljaš te dve mokiuser posted image

a kvasa tukaj ni?


Ajdovo kašo lahko jemo, kaj pa moko? user posted image

Ne kvas ni bil napisan, nisem še delala tega kruha, našla sem na netu recept, baje je ful dober, kvasa pa ni poleg. Je verjetno bolj nizki, da ne narasteuser posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:30:58   
Anonimen
jz sem pa ob 17h povečerjala narejeno kot solata kuhano govedino pa nisem lačna,, sam zdele pa moj možek in sinko jesta obležene kruhke z šunko in sirom in mi delata tojk luštov da sem kr stran obrjena da ne bi zagrabla enegauser posted image

< Sporočilo je popravil Cveka30 -- 9.1.2010 19:32:15 >

(odgovor članu brbončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1019
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:32:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C



ne vem če lahko uporabljaš te dve mokiuser posted image

a kvasa tukaj ni?



Ajdovo kašo lahko jemo, kaj pa moko? user posted image

Ne kvas ni bil napisan, nisem še delala tega kruha, našla sem na netu recept, baje je ful dober, kvasa pa ni poleg. Je verjetno bolj nizki, da ne narasteuser posted image





čudn kruhuser posted image

< Sporočilo je popravil Cveka30 -- 9.1.2010 19:33:15 >

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 1020
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:34:11   
mamica2009
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C


ne vem če lahko uporabljaš te dve mokiuser posted image

a kvasa tukaj ni?



Ajdovo kašo lahko jemo, kaj pa moko? user posted image

Ne kvas ni bil napisan, nisem še delala tega kruha, našla sem na netu recept, baje je ful dober, kvasa pa ni poleg. Je verjetno bolj nizki, da ne narasteuser posted image





čudn kruhuser posted image





Brez kvasa je, sem zaj šla poglejat recept.Baje je ful dober. Moram moko nabavit in bom ga spekla

< Sporočilo je popravil mamica2009 -- 9.1.2010 19:35:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:36:34   
Anonimen
mamica2009: no k ga boš spekla in sprobala pa povej kakšen jeuser posted image

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 1022
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:39:36   
mamica2009

IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

mamica2009: no k ga boš spekla in sprobala pa povej kakšen jeuser posted image



v redu, bom. enkrat po 15.1. ko grem v nabavo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 19:43:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

mamica2009: no k ga boš spekla in sprobala pa povej kakšen jeuser posted image



v redu, bom. enkrat po 15.1. ko grem v nabavo


ok

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 1024
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.1.2010 20:06:19   
mamica2009
Ena je spraševala kolko ma puding GI 45

Pa še nekaj receptov da vam nebo dolgcajt

RECEPTI za jedi z nizkim GI

Polnozrnati kruh
1000g pšenične moke iz polnega zrnja
300g ržene moke
200g ječmenove moke
45g kvasa
30g soli
800ml vode
5g sladkorja
Kvas vzhajamo v 400ml vode, ki smo ji dodali sladkor. Moke presejemo in stresemo v večjo posodo, kjer bomo zamesili testo. Moko solimo, sol dobro vmešamo med moko, kajti ne dobro če sol pride v stik s vzhajanim kvasom. Dodamo vzhajani kavs in iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga dobro pregnetemo Testo pustimo počivati vsaj pol ure. Ponovno pregnetemo, ker imamo večjo količino teste lahko oblikujemo3 ali 4 manjše hlebčke in jih pustimo vzhajati na toplem 40minut do ene ure. Pečemo pri temperaturi 2200C 35 minut. Čas peke je odvisen od velikosti hlebčka.
Ker je peka kruha v vsakdanjem hitrem tempu življenja skoraj nemogoča in nam vzame veliko časa le namig tistim, ki bi se želeli kljub vsemu pocrkljati s sveže pečenim domačim kruhom. Lahko si omislite » avtomat za peko kruha«. Na slovenskem tržišču jih je moč dobiti kar nekaj. Avtomat opravi vse namesto vas, le sestavine mu je potrebno odmeriti v posodo in nastaviti željen program. Sam nato meša, gnete, pusti testo počivati, vzhaja in na konci še speče. Za vse, ki vas zanima kako speči ovsen ali pirin kruh boste našli recept v nadaljevanju besedila.

Kruh iz pirine moke ( recept za pripravo kruha v avtomatu)
400ml vode
2 čajni žlički soli
600g pirine moke
2 čajni žlički sladkorja
1 ½ čajni žlički suhega kvasa
Sestavine po zgoraj opisanem vrstnem redu stresemo v posodo avtomata za peko kruha. Nastavimo osnovni program, ki traja časovno 3 ure in zapremo pokrov. Ko je kruh pečen nas zvočni signal opozori, da kruh vzamemo iz avtomata, ga zavijemo v prtič in počakamo, da se ohladi. Tako imamo v treh urah brez pretiranega napora sveže pečen kruh, brez dodatkov ki gre v slast prav vsem, po kuhinji pa lepo diši po sveže pečenem kruhu kot nekoč iz kuhinj naših babic.

Ravioli z rženo ali ajdovo moko in mesnim nadevom
nadev:
150g špinače
50g puste šunke
180g mlete govedine
sesekljan peteršilj
1 jajce, sol
Vse sestavine drobno narežemo, zmešamo v maso s katero nadevamo testo in oblikujemo raviole.
testo:
500ml ržene ali ajdove moke
500ml pšenične moke
2jajci, sol
150ml do 250ml vode
1 žlička mleka
V veliki skledi zmešamo moko in sol. posebej zmešamo jajca, olje, mleko in 150ml vode, dobro premešamo. Postopoma dodajamo jajca z dodatki v moko. Po žlicah dodajamo preostalih 75ml vode in oblikujemo čvrsto a volno testo. testo naj počiva v plastični foliji v hladilniku vsaj pol ure. Nato ga razdelite na štiri enake dele. Prvi del stresite na nekoliko pomokano delavno površino, sploščite in
tanko razvaljajte na 2 mm debelo. Razvaljano testo narežite na 10cm dolge trakove. Nanj naložite nadev v razdalji po 1 cm.z rumenjakom namažite stične robove, prepognite testo na polovico po vsej dolžini in razrežite da razrežite v raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 3 do 5 minut.

omaka iz jajčevcev in paradižnika:
50g oljčnega olja
600g svežih na koščke narezanih, olupljenih paradižnikov
250g paradižnikove omake iz pločevinke
100g jajčevcev narezanih na trakove
sol, pimet, bazilika, rožmarin,poper
V veliki posodi na zmernem ognju segrejemo olje in na njem prepražimo jajčevce in strok česna, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik, paradižnikovo omako in začimbe. Omako na zmernem ognju dušimo 30 minut, nato posodo odkrijemo in kuhamo še nadaljnjih 30 minut, da se omaka zgosti, občasno omako premešamo.

Ajdova kaša z jurčki
300g kuhane ajdove kaše
150g čebule
30g suhih jurčkov
100ml nemastne smetane z kuhanje (10% maščobe)
peteršilj, česen, sol, olivno olje
Na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo strok sesekljanega česna. Praženi čebuli pridenemo predhodno v vodi namočene jurčke, solimo. Tako pripravljenim jurčkom dodamo kuhano ajdovo kašo in smetano premešamo in ponudimo, kot samostojno jed s skledo zelene ali sestavljene solate.

Praženi polnovredni kosmiči
sestavine za 1 osebo
5žlic mešanih kosmičev ( rženi, ovseni, pšenični in ječmenovi)
1 žlička margarine
1 žlička medu
250ml posnetega mleka
Toplo ali hladno mleko vlijemo v skodelico. V ponvi segrejemo margarino in na njej opražimo kosmiče, na koncu dodamo med (med naj karamelizira). Tako pripravljene kosmiče stresemo v mleko. Tako pripravljeni kosmiči so bolj hrustljavi. Mleko lahko zamenjamo tudi z jogurtom, tudi sadje lahko narežemo kar med kosmiče.

Testenine s čičerkino omako sestavine za 4 osebe
300g polnovrednih testenin (špageti ali makaroni)
30ml/2 žlici oljčnega olja
200g tanko narezana čebula
300g narezana rdeča paprika
250g svežega olupljenega nadrobno narezanega paradižnika
300g kuhane čičerke
30ml/2 žlici kaper
5ml/1 žlička origana
sol,poper,bazilika
Testenine skuhamo po navodilu al′dente. V posodi segrejemo oljčno olje, prepražimo čebulo in papriko toliko časa de se zmehča, dodamo paradižnik in kuhano čičeko,skupaj z tekočino, ki je ostala pri njenem kuhanju. Po okusu solimo, dodamo začimbe in kuhamo še15 minut. Omako primešamo testenine, pogrejemo in jed ponudimo vročo s parmezanom in svežim origanom

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?