Teya D.
|
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_ Mislim da eni delate napako, ker se ne najeste do sitegateh stvari, k so dovoljene! Vsak kakor jaz vaše jedilnike berem, mi je čudno, da stem lahko živite. Montignak je napisal, da so debeli tisti, ki najmanj kalorij pojedo( ajd to je malo sneto iz 100 strani uvoda, naj ga kera prebere pa bo razumela). Zavedajte se, da že sam proces prebavljanja potrebuje kalorije, torej več ko ješ več pokuriš, samo moraš paziti, da ješ tisto ko smeš!! Pa ne se zdej nabasati, da potem obležite. Če niste siti od dobrot , ki so dovoljene, boste tudi lažje in hireje predali mamljivi prepovedani dobroti. Pa še nekaj, najslabše je če vas vedno vest peče, če kaj pojeste. Mene če zagrabi po sladkem vzamem 1 košček 85% čokolade in sem stem zadovoljila potrebo po sladkorju pa če je to treba 3x na dan potem pač 3x na dan. Važno je da nam gre tale koncep nizkega GI v kri in da ga uporabljamo. Mogoče kaj pregrešimo, pa kile ne bodo šle tako hitro dol, ampak bodo pa šle, pa še bolj zdravo bomo jedli in predv sem siti bomo. Tko en mali monolog od mene. Čveka ali TT (sem pozabila kera je vprašala) recet za kruh: 350 ml vode 300 g polnozrnate pšenične moke 200 g druge polnozrnate moke (ržena, pirina,...) 1/2 jog. lončka lanenih semen (predhodno namočenih v vodi cca. 1 h) 1/2 jog. lončka bučnih semen 1/2 jog. lončka sončničnih semen 1 zvrhana čajna žlička soli 1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali fruktoze ali nekaj kapljic javorjevega sirupa) 1 zavitek suhega kvasa (7 g) Jutri zvečer bom spet jedilnike in vse ostalo gor obesila, zjutraj pa še kilažo Točno to! Ker misliš, da se boš najdel preveč oz. da se bo vse povrnilo gor, poješ premalo in potem avtomatsko da si lačen. Jaz ko me zgrabi lakota, pograbim sadje ( ki ga je zdaj polna hiša, prej tudi ampak malo manj kot zdaj ). Ko sem sita vode, čajev, kapučinov in vsega, si naredim 2dcl mrzle cedevite. Ta me odžeja pa zapolni želodec. Včasih bi lahko rekla, da se nacejam s tekočino, ker drugače 2l težko spravim vase. Glede kalorij...torej sem le brala v tej knjigi, da ljudje, ki so debeli so ponavadi ravno tisti, ki štejejo cal. To je tudi res, ker ko sem se nekaj let obremenjevala s cal in vsem tem, sem pojedla manj in ni šlo nič dol, bila sem sitna, lačna, tečna itd. . Zdaj je ok, jem kar mi paše, s tem da hujšam, trudim se pit, to je pri meni največji problem. Kar se pa čokolade tiče, tudi mene je včeraj zgrablo in nisem ljubitelj milkinih čokolad in ne vem katerih vseh sladkarij, sem bolj zbirčna, vendar v sili pograbim tudi tole. PA NISEM!!! Kupila sem temno čokolado in ne morem verjet, da je tako dobra. Da ti nadomesti sladkobo! Pojela sem eno režo in na mojo presenečenje nisem mogla več! Lušte odpravila, tudi vest me ni pekla in imam spet nekaj dni mir!
|