|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 22:00:51   
lana24
marusi-glede polivanja ne skrbi,sploh če je na boku.Naš ogromno bruha in tudi če je na hrbtu glavico obrne na stran in bruha.
Držim pesti za matevžauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 201
7.1.2010 22:05:10   
*nivea
končno malo časa za netuser posted image

mi smo pa danes že en mesec stari user posted image user posted image user posted image res hitro čas ide user posted image

mi jemo ene 7x na dan, oz. noč je tu tudi mišljena zraven.
spije mi pa tam od 90-110 ml mleka. ona bi kar naprej jedla. user posted image bomo jutri vidli kolko smo pridobili na teži

afrodita1, sem danes v vestniku brala, da se je rodilo 985 otrok v soboški P. malo je sfalilo do tisočice, a še vedno več otrok kak v letu2008.

Matevž user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj dosti nisem prebirala, sem kar utrujena, tak da grem ajat.

nočko

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 202
7.1.2010 22:24:01   
blondy_81
vidim, da naša Manca res ni nek jedec. Ona pri 2 mesecih poje toliko kot od nivee dojenčica, pa je en mesec razlike. Kr neki mi štrajka s hrano. Ne vem kaj ji je in kako naj jo pripravim do tega, da bo več pojedlauser posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 203
7.1.2010 22:35:21   
Ninča77
Blondy, ne se preveč obremenjevat, če ti gre s težo lepo naprej, pol že ima dovolj. Sicer pa tud moj Matevž ni nekakšen jedec, on bi pojedel samo 40-50, ampak sem jaz bolj trmasta in na koncu vseeno pojema z jokom al pa brez 120.Tko je men zdravnica rekla, da on na 4 ure more tok pojest in sicer na njegovo težo.Ampak danes je bilo pa kar dosti boljše, sva trenutno na aptamilu1 in je lepše jedel brez nekakšnega napenjanja, razen zvečer, ko so bili prisotni krči.Pa tudi kakal je danes 3x. Najboljše je bilo na posvetovalnici, ko se je sestri pokakal takoj ko ga je zvagala, je tok smrdel, da je mogla pol preluftat.Težki smo 4730 in veliki 55cm, obseg glavice pa je 37,5.Lepo napredujema, ampak če ne bi bila jaz vzrajna, vprašanje kako bi bilo. So pa baje nedonošenčki občasno zelo nejšči. Naš je defenitivno med njimi.No me prav zanima, kakšna bo današnja noč. Zjutraj se obvezno zbudi okrog  pol sedmih in ga reveža ful matrajo prdeci, se zlo težko sprdka. Jutri se bomo prvič tudi kopali, saj je rekla zdravnica, da ga kljub nefrostomi lahko damo v sedeč položaj in vsaj spodnji del umijemo, sploh zaradi kožice na lulčku. Je včeraj tko dol potegnila, da mu je revčku kar mal kri pritekla, saj ni preveč, ampak je rekla da more, ker se je vse belo že nabralo okrog, jaz pa seveda nisem upala tok fejst.
No upam, da nocoj spimo več kot 4-5 ur v kosu.

Lahko noč in vam jutri poročam kako je potekalo kopanje.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 204
7.1.2010 22:41:43   
blondy_81
Ali je kakšna razlika v hranljivosti materinega mleka in adaptiranega mleka? Je možno, da otroci, ki jedo adaptirano mleko potrebujejo več na obrok kot tisti, ki se hranijo izključno z materinim mlekom? To me ful bega.
Manca je zrasla ful. v 2 mesecih je z 49 cm prišla na 60 cm. Kilažo imamo pa tam nekje 4400 g ali še celo manj. Upam, da se ji apetit povrne in bo več pojedla.

Ninča77 naša Manca pa tko prdi, da včasih mojega vprašam, če je bil on. Ful na glas prdi, pa tudi zasmrdi ornk user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 205
8.1.2010 8:06:31   
tintara
Hojla! Sem ugotovila, da zvečer ne bo šlo na net hodit, ker smo predolgo pokonci. Poskusim torej zjutraj, dokler še oba spita. Nadja je še vedno doma, pa ima danes minus ure spanja noter za prinašat.

Količina hrane: mislim, da ni odvisna od starosti dojenčka, ampak od teže. Prve par dni že jejo manj, ampak potem je pa najbrž sam od teže odvisno. Na intenzivni so govorili, da naj bo pojedel od 150 do 170 ml na kg telesne teže. Če kakšni pomaga tale formula, no tistim ki dojijo bolj malo. Pa tudi tistim, ki ne. Saj če nočejo več pojesti, mu bolj težko strpaš notri. Jaz ga ne tehtam več pri dojenju, ker je potem vedno polil, pa tudi važno mi je samo, da gre s težo gor. To pa gre in sicer okoli 40g na dan.
Midva tudi fulkrat jeva, nima dude in če joka (predvsem zvečer) mu ponudim za jest in vedno je. No, včasih bi sam držal bradavico, pa potem priteče, pa se mal nakremži in razburja, ponavadi pa kar je.

Vnete učke: imamo tudi mi. In to že iz porodnišnice, torej že več kot 1 mesec. Tam so naredili bris, potem so pa samo čistili s fiziološko (na zloženčku). Pa se tudi sama nisem sekirala zaradi tega in samo nadaljevala početje. No, zdaj so pa nam tudi dali kapljice, ker sem imela že dosti. Bomo videli, ali bodo pomagale, ali so res preozki solzevodi? Blondy, kako ti je uspelo kaniti v učko? Ali si dala zraven in je potem steklo notri?
Aja, baje sicer pomaga tudi spiranje s fiziološko in dati v učko kapljico svojega mleka. No, pri nas je pri Nadji z mlekom takoj palilo, pri Vanetu pa noče nič pomagat.

Zunaj sva midva zdaj že po dvakrat na dan. Ni tolko mraz, kot je bilo, pa tudi zrasli smo že. Zdaj imamo že dobre 3 kile in pol. Pa še kepamo se sedaj lahko s ta velikima, Zadnjič je ful sneg padal po vozičku (čez je imel prevleko), pa sta šlka mimo en ata in ena mama. PA pravi ata: ja saj ga bo zamedlo reveža. Pa sem rekla, ah bomo že odkidal ga in dodala, da ni kaj, da morata tudi ta velika na svoj račun pridet. NO, se je mama potem kar strinjala.il

Aja, čestitke Pipiki! Sem kart mal pozabila, grdo.

Previjanje ponoči: midva se previjeva zadnjič okoli polnoči ali malo prej, nato pa spi do 4h ali 5h in takrat ga spet previjem. Itak je vedno pokakan, ne vem kako uspete, da se vam ne pokakajo. Pri nas lahko na prste ene roke preštejem noči, ko nista bila v prvih 6 mesecih življenja (do začetka uvajanaj GH) pokakana prva dva, za Vaneta pa rabim svojo roko, ampak eno. Za tolk majhne se tudi meni zdi dolga celo noč v isti plenici, ampak če spijo, jih tudi jaz ne bi budila zato. To je pa ćist mem. Tudi za hrano ne. Le kako naj se potem navadijo spati?

Sledenje z očmi: ne vem čisto točno, kdaj je začel. Mislim, da ni bil starejši od 14 dni, ko mi je fizoterapevtka kazala, kako naj ga držim in previjam in je bila kar mal presenečena, ko ji je potem sledil (mi je kazala tudi to). Ampak okolica je pa sedaj šele bolj zanimiva. No, pa še to bolj živa okolica - brat in sestrauser posted image

Smejemo se tudi sedaj že nekaj časa. Zdaj poskuša zraven izvabiti tudi zvok - včasih uspe, včasih pa ne. Ampak to ni, ha, ha, da ne bo katera mislila, to še pride, ampak en tak fajn zuvok ugodja je zraven.

Neverejtno, celo slike smo dali včeraj razviti. Je imel ta velik nalogo v šoli, da prinesejo sliko družine, pa smo mogli pod nujno it razvit našega Vaneta. No, ampak ker ga v POn ni bilo v šoli (ko so dali nalogo), da en dan je pozabil povedat, je nesel šele danes, naloga je bila pa očitno do včeraj- tako da je skoraj dobil minus? Sem mu rekla, naj vendar razloži, da še nismo imeli slik od Vaneta. Bomo videli, kaj bo zmutil danes. Tale šola je včasih kar stroga (prvi razred), včasih je pa čist na igranje narejena. No, sicer se pa strinjam, da morajo naloge biti narejene, sam kakšne so pa tudi butaste. Kaj pa če kdo nima fotoaparata? Ajde, saj vem da ga ni, sam vseeno. OK, dosti šole, prav briga vas to, ane. Najprej vrtec.

OK, dosti je. Grem probat še iz stroja posodo zložit, sam se že neki oglaša, tako da prav dolgo ne bo.

Mejte se, T

Neposredna povezava do sporočila: 206
8.1.2010 9:41:51   
anaj22
dobro jutro

jaz pa računalnik sva zadnje čase skregana, pa mi kronično primankujee časa da bi se pobotalauser posted image

Nejc lepo napreduje, smo imeli že prvo posvetovalnico in ima 4900g in 56cm. Je pa kar naporen dojenček, malo poliva, težko podira kupčka tko daa včasih traja da se naje tud več kot eno uro. Se mi kakšen dan zdi da samo dojim, previjm in preoblačim. počasi je začel tud ponoči mal bol spat, čez dan bi bil kar pokonci pa pri mamici.

berem od zadaj naprej tko da se ne čudit mojmu komntiranju

količina hrane: pojma nimam kok poje, tud viška mleka nimam več da bi si mogla črpat. Se pa včasih sprašujm kok poje in če ima zadost, Sam pomoje ima drugače se nebi redil. Res pa je da čez dan skor skoz jeva na dve uri.

vnete učke: Jaku je pomagl če sem mu mal svojga mleka not stisnila, pri nejce teh problemov še ni blo

sprehodi: sem kar jezna na tole vreme, k je tko kislo. No sej smo bili ene dvakrt zuni z vozičkom in trikrt v štorkli, sam jaz kar pogrešam dolge sprehode.

previjanje ponoči: Nejc je skoraj po vsakem obroku pokakan in ga fil moti, tko da se zbudi, no motuga tud polulana planica, tko da 2x na noč previjm.

sledenje z očmi: na to pa sploh nisem bla pozorna, je pa začel v tem tednu ful igračke opazovat

smehec: tud našmu Njecu je uspel enkrt zvokec spravt iz sebe in sva bla z možem čit blažena. Se ti pa nasmeje če mu daš lupčka na lička.

tintara: upam da bodo v šoli zadovolni z vašo družinsko slikico.

Blondy: mislim da AD mleko bolj nasitno in kalorično kot mamino, drugače ima pa Manca supet cm in kilažo in se jaz nebi glih sekirala okoli tega koliko poje.

prdci: našmu ful pomaga če se vsedm na posteljo pa noge skrčim, tko da so stopla na postelji potem pa malega polžim tko da me gleda nogice ima pri prsih, rita je na trebuhu, hrbet in glavica pa sta naslonjena na stegna. Potem pa ga masiram okoli popka z grožnimi gibi v sneri urinega kazalca. Potem so pa prinas sam rafali slišjo.

tko moram enag porihtat ostalo komentiram kasneje

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 207
8.1.2010 10:31:06   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: mala bejba

ROmama prosim poročaj kak se obnesejo pleničke Racman za široko povijanje,ker jih bi jst tud vzela.Našo je tok težko previt,je že patronažna rekla kok je živahna,pa še tri pleničke med nogami plus pamperska pa povijalne hlačke....groza. Pol se pa tok zvija pa premika d gre vse narazen...Mali Sari je pa na konc ful smešno:)

Mala bejbika  bom poročala, ko jih bom začela uporabljat. Včeraj sem jih že dobila, oprala, samo posušit se še morajo.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 208
8.1.2010 10:47:19   
ROmama
vnete učke tiste, ki dojite, lahko mlekec špricnete v učko, pri starejšemu je pomagalo.

ko so budni kam dajete user posted image  ko so budni, moja namreč noče biti v zibelki, nebi pa je rada navadila na roke, Doma imam ležalnik, ima podoben naklon kot jajčka, sem jo dala malo noter, ampak se ji je tako čudno zaletelo.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 209
8.1.2010 12:07:57   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: tintara

Blondy, kako ti je uspelo kaniti v učko? Ali si dala zraven in je potem steklo notri?
Aja, baje sicer pomaga tudi spiranje s fiziološko in dati v učko kapljico svojega mleka. No, pri nas je pri Nadji z mlekom takoj palilo, pri Vanetu pa noče nič pomagat.

Jaz če fajn gleda, mi uspe kapnit direktno v učko,če pa se mi obrača in zapira oči, potem ji kapnem v kot učke in obrnem glavo tako, da ji steče notri.
Sem slišala, da baje ne priporočajo več kapljati materinega mleka v oči. Kao ne bi se s tem neke bakterije v oko prenesle. Ampak itak vsak drugač pove, tko da za marsikaj itak ne vem komu bolj verjet.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 210
8.1.2010 12:10:30   
anaj22
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tele so za Matevža

duda: nobelovo nagrado tistmu ,ki je ustvru dudo tko nekak Šifler poje, jaz se čist strinjam z nim. Jaz ne vem kaj bi če nebi imel dude. Pri mene mleko ful teče, tko da ne rebi ful vlečt in potem nima zadovoljenga sesalnega refleksa pa zato rad duda. Pa če ga kej črviči ga tud duda naj bol pomiri. Pa čit se strinjam z blondi bol duda kot pa prst.

nosek: vsak dan čistimo z fiziološko in gre vedno smrkel ven, sploh ponoči se mu rad nosek zabše

obiski: prihajajo sedaj, se bli vsi ful razumevajoči

kaplice: mi imamo D3 kaplice, naša pediatrinja prvi da polno dojeno otroci potrebujejo samo D vitamin ker vse ostalo dobijo v malku. So si pa pediatri ful različni glede predisovanja AD3 in D3 kaplic.

stari starši: jaz sem tok hvalžna mojima nam ful pomagata, sploh ker čuvata starejšega in hodita z nim na sprehode, mami pa nam še kuha. To je prednost življenja v isti hiši.

marusi: za animacijo bo še čas, je pa po moje med previjanjem in kopanjem naj bolši čas za pogovom z bebico

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 211
8.1.2010 12:12:24   
anaj22
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

ko so budni kam dajete user posted image  ko so budni, moja namreč noče biti v zibelki, nebi pa je rada navadila na roke, Doma imam ležalnik, ima podoben naklon kot jajčka, sem jo dala malo noter, ampak se ji je tako čudno zaletelo.

pri nas je v igralnem centru al pa v gugalniku je čist zadovoljen, če je pa oči doma potem imajo pa fantje debtni krožek

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 212
8.1.2010 12:13:48   
anaj22
pipika čestitke o rojstvu Davidauser posted image user posted image user posted image

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 213
8.1.2010 12:38:18   
tulpika

Zibka: poročaj nam o masaži. Me full zanima.

Bondy 81: naš ima najmanj 7 obrokov na dan. Odvisno je koliko prespi. Ponoči imamo okoli polnoči enega in potem okoli 3 zjutraj in okoli 8 zjutraj. Čez dan pa kakor kdaj....če neutolažljivo joka je pač večkrat na dojki. Včasih papca 10 minut včasih pa tudi pol ure.
Nekega ritma standardnega še nimamo...jemo, ko smo lačni. A mislite, da bi že morala biti neka rutina..obrok ob 12, 15, 18 uri?...mogoče je to za 15 dni starega malčka še prezgodaj.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 214
8.1.2010 14:13:06   
marusi
hvala za nasvete!

ninča -
občudujem te, da zdržiš vse to! meni bi se že davno strgalo!

prehranjevanje - midva jeva v načelu na 3-4 ure, včasih dobi pa paničo lakoto in se hraniva kar par ur skupaj... poje pa nekje okoli 130 ml na obrok, v dnevu po 750 ml. jutri bomo imeli 14 dni. tredil se je pa za skoraj 500 g (od odpusta iz P, oziroma 400 od porodne). in včasih zvečer jaz nimam več dovolj mleka za malega požeruhca. mu dajemo novalac. kakšne so vaše izkušnje z dodajanjem. dodamo mu po 30-60 ml  skoraj vsak drugi dan.
ali se lahko razvadi? ali imam jaz lahko manj mleka? kako ve ohranjate mleko?
saj vem, da je 100 ljudi in 100 nasevtov... vsak svetuje drugače: eni pravijo držati se ritma, drugi: pristaviti vsakič, ko hoče... kako ve to uredite?

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 215
8.1.2010 14:26:21   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: tintara

Previjanje ponoči: midva se previjeva zadnjič okoli polnoči ali malo prej, nato pa spi do 4h ali 5h in takrat ga spet previjem. Itak je vedno pokakan, ne vem kako uspete, da se vam ne pokakajo.

Ha, ha, jaz mu rečem "ne kakat do jutra" in on me uboga user posted image user posted image user posted image  
Meni se zdi, da ima Primož že nek svoj ritem, ker ne kaka več vsakič, sploh pa ne čez noč. Je bil pa zato včeraj čez dan v eni rundi tako pokakan, da je ni pleničke, ki bi lahko to zadržala in mu je šlo zadaj gor skoraj do vratu!

tulpika, mislim, da se nima nobenega smisla obremenjevat z nekimi striktnimi urami. Primožu gre sicer kar dobro, kar se ritma tiče, njegova starejša sestrica pa se spomnim, da še pri petih mesecih ni imela nobene resne rutine (sicer je lepo spala čez noč, a čez dan se je hranila vedno ob drugačnih urah). Potem pa se je z uvajanjem goste hrane vse kar samo postavilo na mesto, tako da kar brez skrbi, ti se prilagajaj otroku, pa bo šlo.

Mene pa zanima a katera od vas je vso hrano po vrsti? Ali pa skoraj vso? Jaz se pazim pri vseh stvareh, ki bi znale delat krče, pa se sprašujem ali je to sploh smiselno. Dosti berem o tem, da dieta ni potrebna, a se kar ne upam poskusit. Najbolj pa me je zbodel tale razmislek, da če je za krče kriva materina prehrana, potem jih otroci, ki pijejo adaptirano mleko, ne bi smeli imet...

Še nekaj sem vas hotela vprašat, pa se zdaj ne spomnim. Se bom pa potem še kaj oglasila...

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 216
8.1.2010 14:26:51   
d4rj4.84
marusi, jaz sem začela dodajat zato ker bi moj skos visel na joški, je zaspanček zato je marsikdaj zaspal med hranjenjem, zato je tudi slabo pridobival na teži. podnevi vztrajam, ga zbujam, ščipam in gre počasi na bolje, ponoči ga pa nahranim z am in takoj zaspi tudi do 6 ur skupaj.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 217
8.1.2010 14:32:49   
terida
Pa sem se spomnila:
Glede na prebrano zgleda, kot da vse hodite z dojenčki ven tudi v tem vremenu. Zdaj pa ne vem ali sem jaz edina smotana... Živimo v Ljubljani in odkar je zapadel ta zadnji sneg sploh še nisem bila nič zunaj, ker me vedno nekaj moti. Ali sneži ali je premrzlo. Če pa ni ne eno ne drugo, ugotovim, da sploh ne morem z vozičkom ven, ker ni nič skidano... Ljubljančanke, ste bile kaj zunaj ta teden?

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 218
8.1.2010 16:33:09   
vagica
ojla

tale sneg je lep za pogledat skozi okno, ampak za sprehajat je pa tema
sem ljubljančanka in bomo jutri stari 3 tedne, pa tud še nismo bili zunaj - čakam lepše vreme, pa da tale sneg vsaj po asfaltu mal skopni, da ne bo voziček takoj usran med drugim user posted image
drugač je pa najin sinček kar zelo priden zaenkrat, sploh glede na nekatere otroke prijateljic ipd., v bistvu je, kaka in lula ter spi, joka zelo malo (naj bi jokali 2-3- ure/dan, ampak naš ne HB)

evo, se že oglaša, lakotaaaaaaa

se še kej javim, fakn bodte vi iv vaši user posted image

19. decembra 2009 dobila največji zaklad na svetu :-)

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 219
8.1.2010 16:35:44   
blondy_81
marusi tvoj pri 14 dneh poje 130 ml, moja pri 2 mesecih tud enkrat še ni tolk pojedla. Vidim, da naša res ni nek hud jedec. Upam, da ne bo kaj narobe, ker ne je tolk. Sam silit je pa tud ne morem, ker mi enostavno dudo od flaške z jezikom poriva ven iz ust.  

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 220
8.1.2010 16:51:11   
araz
Heej,

Uf kakšna zima, še mal pa nas bo zamedlo.
Midva sva bile včeraj zunaj, ko še ni bilo tolk snega na cesti in ji je prav pasalo. Je bila potem cel dan tko pridna (še bolj kot ponavadi)
in posledično ponoči mal manj.

Marusi tvoj je pa res pravi jedec. Moja je bila včeraj stara 4 tedne in ji na obrok dam 90 ml. Sem ji ene dvakrat dala 110, ker se mi je zdelo, da je še lačna ampak mi je potem začela polivat. Dobi pa 7 obrokov.

Uf, alarm .... se oglasim še mal kasneje.

Neposredna povezava do sporočila: 221
8.1.2010 17:01:23   
evangelie
heeej! Danes smo se prvič peljali z avtomobilom (razen iz P) v LJ (slaba ura v eno smer) in je mali skoz ves zadovoljen spaluser posted image Očitno jih res tresenje uspava...si velja zapomnituser posted image
prehrana - jz se ful pazim, ne jem nič svežega, čeprav mi fuuul diši, ker sem prej tega ogromno pojedla...po moje bom, ko končam z dojenjem, sam na solatah in sadjuuser posted image , zdaj sem pa iz prehrane izključila še mleko (ki mi tudi ful paše), pa da vidimo, če bo kaj boljše...Tudi jaz berem, da naj ne bi vplivalo, pa nekako ne verjamem, da če bo mene šraufalo, njega ne bouser posted image <Bom pa počasi začela v malih količinah eksperimentirat...
sprehodi tudi mi ne hodimo ven v tem vremenu, ne toliko zaradi temperature, bolj zaradi snega...čakamo na sončekuser posted image Pomlad bo zaaaaaakon!

Ovki dovki punce, lepo se mejte...

Neposredna povezava do sporočila: 222
8.1.2010 17:15:39   
ShopGirl
Po zares dolgem času vas vse lepo pozdravljam user posted image

Končno smo v novem stanovanju dobili T2 user posted image  Skrajni čas, ker sm se počutla prav izolirano od sveta. Mam veliko za prebrat, upam da mi uspe.

Najbrž je pri meni tako, kot pri večini mladih mamic - moj dan se vrti okrog previjanja, dojenja in uspavanja. Časa zase praktično nimam. Zadnje dni se mi zdi še bolj naporno, naval energije po porodu je usahnil. Še dobro, da mi pride mami skuhat, pa da mi tašča kakšno obaro pošlje user posted image  Zdej sem začela pazit kaj in koliko jem, ker se mi je zgodilo da v celem dnevu nisem mela niti enega poštenega obroka. Me Kaja čist okupira. Ona bi se skos nosila, crkljala, dojila,... Poje veliko, posledično ji je slabo, full je pokakana in polulana ob vsakem previjanju (na cca. 3-4h). Nč ne vem kok je težka, ker mi jo patronažna ni tehtala niti enkrat. Ob selitvi smo dobili novo patronažno in tut njo ni teža zanimala. Sej sm jim mal "težila" okrog tega, ampak so me "pomirile" češ, da otrok ne bi toliko spal če bi bil lačen in da ne bi bla tok polulana pa pokakana če bi ji kej manjkalo... Sej to je vse res, sam jst bi vseen rada vedla kok sva napredovale. Nočm met pol šoka pri pediatrinji, ko mi bo rekla da sva npr. premal pridobile in bo treba dodajat. Skratka - krneki.

Pa še vprašanje:
A vam kdaj med dojenjem spusti bradavičko in začne full jokat pa jo besno iskat? In ko jo spet najde, ne zna zagrabit? Moja je čist histerična. Najprej sm mislila da mejbi nimam mleka pa je revca zarad tega nervozna. Ampak ne...od mene kar kaplja in je mleka zadosti. Mogoče jo preveč zaliva in ne dohaja? Skratka, čist je besna in kr hlasta po dojki...jo spusti, spet išče... Čist rdeča rata v obraz pa fejst joka. To ma zdej neko novo foro slaba 2 tedna. Pol pa še tko grdo gleda zravn kao: "ne daš mi pit, mamica" user posted image  Sesa pa tko kot da ne bi jedla 2 dni, čeprav se je pred tem že podojila in bi ji moralo bit že tisto zadosti.

Mali vrag zdej spi user posted image  

Zadnjič me je tok izmučla da sm se prou zjokala in se vprašala "kaj mi je blo tega treba...?" Prvič odkar sva doma sm se počutla res nemočno...in ob 5h zjutri sm bla že čist na tleh. Sej mi je pol takoj žal, ker vem da je pač nemočna in da je jok njen govor, ampak sm jo mela v tistem trenutku vrh glave! Hvala bogu mi je včer normalno spala in sam upam da bo dons tut tko.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 223
8.1.2010 17:35:54   
Afrodita1
pozdravljene!

shopgirl: mogoče jo mučijo krčeki. pravijo, da so takrat dojenčki ravno tako , kot si opisalauser posted image ; sem slišala da hlastajo za hrano,...
mogoče bo ktera druga lahko bolj pomagala.
malo se spomni kaj si jedla en dan ali vsaj 8ur prej.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 224
8.1.2010 17:39:16   
marusi
ja, naš mali je požeruh:) pa potem samo kaka in lula. plenička je vsakič pokakana. nima nekega strašnega izkoristka. je bolj po tatu:) meni se vsak grižljaj pozna, moj pas je 5 krat na dan...
no, danes ima manjše porcije - po 115 ml na porcijo:)

shopgirl: meni je pa patronažna kar tehtnico pustila. zateži ji!

hrana: jaz tudi full pazim, saj ne vem zakaj, ampak se bojim, da ga bo zvijalo. poročajte tiste, ki jeste vse. patronažna mi je odsvetovala zelje, citruse , ostalo pa da naj jem. ampak jaz ne upam...

zibika: poročaj o masaži!

lepo bodite!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?