Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.12.2009 8:02:58
|
|
|
|
Hana76
|
tejka, jaz sem po naravni poti. A že katera hodi na CTG? Jaz sem v 35. tednu in imam prvega uradnega 24.12., so mi pa enega naredili že v petek, ker nisem dobro čutila gibov. To je pri dvojčkih cela znanost - obe z babico sva pritiskali tiste elektrode, da smo dobili v redu izvid.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.12.2009 9:31:08
|
|
|
|
macko
|
jest tut naravno
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.12.2009 11:43:11
|
|
|
|
Njačo
|
ojla so a ni dons lep dan?? samo za doma sedet na toplem pa skoz okno gledat Jest sem tudi naravno zanosila, s pomočjo klomifenov. Hana76 jest mislim, da bom imela prvi CTG sedaj v sredo, ker bom takrat noseča že polnih 36 tednov in upam, da me bojo dal, če ne pa poj verjetno po novem letu. Kako pa to kj zgleda? Gapi27 mene tudi bolijo spodaj kosti, ampak to takrat ko predolgo sedim, tko da se jest najbolj počutim ko hodim, ampak je to po takem mrazu nemogoče, posebi še zaradi tega ker mi nobena bunda ni več prav in nosim od moža bunko, ki pa jo tudi kmalu ne bom mogla več zapet BarbiG ti kar upaj in verjami v to, da boste čimdlje 3 v 1, sj gre, jest bom v torek noseča polnih 36. tednov...no upam, da bom do takrat še v enem kosu No mene pa neki zanima, pred dvema tednoma sem imela UZ in sta bila čist kontra obrnjena in me ful zanima, ali je možno, da sta se v tem času kj obrnila?? jest bi ful rada rodila po naravni poti (brez CR). A mislite da mata še tok prostora da sta se obrnila? No jest upam da sta se, bomo pa vidli v sredo kako sta obrnjena... punce uživejte, jest grem pa malo pred TV, poj pa k mamic na kosilo...mnjamiiiiiii
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.12.2009 18:53:26
|
|
|
|
Zoja Lara
|
BarbiG jaz tud nosim enojajčna- sta v isti posteljici in mata vsak svojo vrečo. In ne, v Lj me noben ni poslal. Na UZ hodim v mb bolnico. Zdaj sem v 32. tednu in je blo do zdaj vse OK in normalno tejka jaz sem tud spontano zanosla- v prvič ratalo. To je res dvojna sreča
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.12.2009 19:01:23
|
|
|
|
gapii27
|
sem gledla zdaj na National G. razvoj otroka, kak so povezani dvojčki.... in rojstvo.... lepo....mal me je strah postalo sej človek ne ve kaj bi raje al carski al naravni... kak se to vse raztegne sej bi blo fajn naravni porod, ko bi le vedli da bo vse hitro mimo in brez komplikacij nočko
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.12.2009 19:42:23
|
|
|
|
Hana76
|
Njačo, CTG pomeni cardiotokogram, torej aparat za merjenje srčnih utripov in gibov. Dajo ti tri trakove, vsak ima elektrode, ki merijo srčni utrip , frekvenco ti napiše, jih pa tudi slišiš. Slišiš pa tudi gibe, če se tamali kaj med tem premikajo. Meritev ti delajo okoli 10 minut, tako da vsetujem kakšno križanko, knjigo... Ta aparat potem izriše neke krivulje, ki jih potem pogleda ginekolog. Ko pa boš dobila popadke, pa jih ta aparat tudi meri.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 11:59:38
|
|
|
|
crvicek
|
Ojla, vidim da se že pogovarjate o CTG ju. Mene so tudi dali na CTG, ko sem bila v bolnici, ma sta se maladva tako premikala da so kar tri sestre iskale utripe, da so lahko izmerile. Sem pa brala da vse te naprave malčke full vznemirjajo, zato sta bila verjetno tudi tako nemirna. Jaz bi vas pa prosila za en nasvet.... še par stvari in bomo imeli vse za naše , ampak jaz sem še vedno v dvomih ali sploh rabim zimski kombinezonček ? Rok imam 10.3. ampak mislim da bosta lahko že sredi februarja rojena, potem pa itak ne smeš takoj ven in bo marec mesec.... Z vozičkom sem kupla tudi zimske vreče, ki se mi zdijo super, saj jih bom lahko rabila zdaj za v košaro in jeseni v športnem delu, ko še ne bosta hodila. Tako po eni strani mislim, da ne rabim kombinezončkov in bi vzela le eno debelejšo jopico za čez topli pajacek, tople rokavičke in kapico, saj bosta lepo na toplem v tej vreči. Ima pa vreča notranjost iz flisa in zunanjost kot bunda in vrhnji del se komplet odstrani z zadrgo, kar mi je tudi všeč, da ko prideš nekam na toplo, samo odstraniš vrhnji del in otroček se ne bo kuhal. Pajacek pa moraš slačit in oblačit kar se mi zdi full mučno za tako majhno štručko. Kaj pravite? Aja, tudi jaz sem zanosila naravno spomočjo klomifena. Zdaj pa grem krasit novoletno smrekico, ki mi jo je včearaj pripeljal. Le spodnjo vrsto bunkic bom pustila zanj, ker se ne morem tako nizko sklanjat....
< Sporočilo je popravil crvicek -- 21.12.2009 12:04:46 >
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 12:02:43
|
|
|
|
crvicek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Njačo No mene pa neki zanima, pred dvema tednoma sem imela UZ in sta bila čist kontra obrnjena in me ful zanima, ali je možno, da sta se v tem času kj obrnila?? jest bi ful rada rodila po naravni poti (brez CR). A mislite da mata še tok prostora da sta se obrnila? No jest upam da sta se, bomo pa vidli v sredo kako sta obrnjena... Njačo, jaz ti želim da se obrneta, čeprav ti povem da ko sem bila v bolnici je bila z mano tudi ena dvojna nosečka v 32t in ji je G rekel da se ne bosta več obrnila, ker ni placa in da jo čaka carski rez.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 14:08:10
|
|
|
|
gapii27
|
ojla jes sem kr ležečki... me še kr kolk boli in ne neha.... drugače pa smo danes sestavli pojstlici in sem že naštimala posteljnino, ki jo bo potem mami oprala dokler mi pridemo domov cunjice sem vse oprala in zložila, če slučajno ostanem po novem letu gor....torbo še spakiram do kraja in je to to.... caw
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 17:04:00
|
|
|
|
crvicek
|
Evo...mi je uspelo naložit slikico mojega bušija....
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 17:11:34
|
|
|
|
crvicek
|
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27 ojla jes sem kr ležečki... me še kr kolk boli in ne neha.... drugače pa smo danes sestavli pojstlici in sem že naštimala posteljnino, ki jo bo potem mami oprala dokler mi pridemo domov cunjice sem vse oprala in zložila, če slučajno ostanem po novem letu gor....torbo še spakiram do kraja in je to to.... caw Gapii ! Pri nas pa zdaj vse zlagamo na kup v sobico in je cela gora stvari, tako da januarja ali pa že med prazniki bova vse zložila na mesto, saj ima moj dragi dopust in bo imel čas. Sem pa ravno danes kupla tekoči prašek FROSH aloa vera + mehčelec, ker sem brala da naj bi bil najbolj nežen za dojenčkovo kožo in bom verjetno kar te dni oprala, ker komaj čakam da začnem zlagati te male cunjice. ...mene pa hrbet - ledveni del full boli ...ah vse nam že fali
< Sporočilo je popravil crvicek -- 21.12.2009 17:13:00 >
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 18:20:49
|
|
|
|
dafi
|
ojla punce, tudi jaz sem imela že en CTG v petek, ker pa je moj ginekolog zbolel, imam naslednji pregled šele 29.12. - upam, da me do takrat kaj ne prehiti Crviček jaz tudi mislim, da ne potrebuješ kombinezončkov, ker ju boš rabila samo par dni..malo bolj ju oblečeš, pa še zimske vreče, ne vem po moje brezveze si delat stroške.. Midva imava sobico že "prištimano", stvari oprane, torbe za v porodnišnico pripravljene, tako da samo še nizek štart in gremo..Njačo tudi pri meni sta oba čisto narobe obrnjena, pa tudi pravijo da je malo verjetnosti, da se bosta obrnila na glavico.. me pa malo bolj matra zgaga te dni, pa malo hrbet, pa vsake toliko časa slabše spim..ampak bo že..en snežen pozdravček
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 19:38:49
|
|
|
|
gapii27
|
ojla crvicek ti pa še maš dost manjši buši kot jes...epički sste mene pa že danes drugi večer pritisk matra sem ga merila in sem ga imela glih na meji 145/85 sem kr malo omotična ker nisem vajena takih cifer....ponavadi ga imam nizkega bom jutr poklicala ginekologinjo da vidim kaj rečejo...sam sej itak ni nad mejo? mate kake izkušnje s tem
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.12.2009 20:54:08
|
|
|
|
Njačo
|
oj, crviček maš pa res velik buši, a si ti sploh noseča?? hecam se...res je lepi kar se pa tiče kombinezončkov, jih pa jaz tudi ne bi kupovala, če jih boš pa potrebovala jih greš pa lahko poj še naknadno kupit. Gapi27 jest sem zadnjo posvetovalnico imela pritisk 127/102 in je rekel G, da naj si ga doma merim do pondeljka (posvetovalnico imela v sredo) in če bo še naprej nad 140/80, da naj pridem nazaj, da bom na opazovanju...nočem te nič strašit, sam raj jutri kr pokliči, pa vpraš. Dafi midve mava rok nekje približno isto a ne?? Ker mam jest tud že več ali manj vse prištimano, sam še torbo za porodnišnico morm pripravit, to mam pa itak hit, tud če me prime Kar se pa tiče zgage pa mene že neki časa matra, s tem da sem šla dons po novo dozo Rupuruta v lekarno in mi je farmacevtka rekla, da pa Rupurut ni glih za nosečnice, jest jih pa že ene 2 mesca jemljem Na začetku sem mela Rennie, dons mi jih je pa spet dala...Kar se pa spanja tiče je pa itak kr neki, se tolažim s tem, da bom poj k rodim bojlše spala No tko...pa nas čaka še ena noč k se bomo obračale iz enega boka na drugega ...punce uživejte...
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 8:43:25
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
gapii27 pritisk je pri nosečnicah kr nevaren. A ni normalna meja 140/80, tko kot je napisala Njačo.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 11:00:56
|
|
|
|
crvicek
|
Punce hvala za vaša mnenja glede kombinezinčkov in za pohvale našega bušija , ampak na tej slikici zgleda res majhen, v resnici pa ni ravno tako majhen. Mogoče zato ker sem oblečena v črni majčki in imam čez nosečniški pas, pa še slikica je izpred 10 dni. No bom ob priliki še kakšno svežo prilimala... Gapii, glede pritiska so tudi meni rekli da je meja 140/80, tako da kar spremljaj! Njačo, mene tudi zgaga ubija, tako da spim z dvemi povštri in mi ta položaj vsaj malo ublaži. Meni pa je ena kolegica povedala za mandlje....ko začutim da me peče jih kar pogrickam eno majhno peščico in mi res full pomaga! Poskusi!!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 13:21:49
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Ciao pupe gapii jaz mam na vsakem pregledu pri G pritisk okrog 70/140 in mi ni nikoli nič rekla, da je to too much Je pa res, da mam doma normalnega, samo pri zdravniku se mi poviša Ne vem pa ki je meja? Mene tud zgaga muči, in to zvečer. Zaj sem se tak navadla, da vsaj dve uri pred spanjem ne jem nič- pa to tud več vedno ne pomaga. Se mi pa zdi, da mi mleko pomaga. O spanju pa je pr meni tak, da vmes 2-3 ure ne spim in to pol nadoknadim zjutraj, pa pač malo potegnem do devetih ali pa še dlje. Ja punce, zaj se mormo naspat pol nam naši tega ne bojo dovolili. Kaj pa kaj drugače počnete? Se pripravljate kaj na praznike? Jaz sem zadnič spekla medenjake- niso glih najbolj ratali. Mogoče bom še eno rundo spekla. Pa danes sem eno rundo cotik oprala za moja pikeca, da si jih počasi zložim v omaro in sortiram- po št. in po kosih, pa da vidim kaj mi še manjka.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 13:40:13
|
|
|
|
ljupka
|
Jaz imam pa en drug problem!Postala sem zaprta in to po 7 dni nič ,ko pa grem pa boli kot bi britvice kakala in mi seveda vse razreže do krvi! Danes je že 4 dan otkar sem šla zadnjič,in nič mi se ne kaže da bi morala iti!Sem pa probala vse od donata ,sadje ,ma ne vem kaj še ne! A ve katera,kaj bi mi lahko pomagalo? V prejšnjih nosečnostih sem šla redno vsak dan in donat je pomagal,tokrat ko sta dva pa nič ne pomaga! A so kakšne svečke ,ki nebi škodile dojenčkoma oziroma plodu? Kaj se tiče spanja je slabo ,kolki me bolijo in teško spim na boku,na trebuhu prav tako ne morem,se pa ne sekiram,ker sem navajena nočnega ustajanja od prejšnih nosečnosti,pa tudi delala sem ponoči,tako da zelo malo spim,čeprav bi dala vse na svetu za eno prespano noč! Imela sem do sedaj zelo pridna otroka od druzga meseca sta spala celo noč nisem ni vedela zanju!Sam od prej že mi je vse prišlo v živce in popravici povedano že 15 let ne vem kako prespati celo noč tako ,da se z otroci vsaj zamotim,da imam ponoči kaj počet!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 14:11:50
|
|
|
|
gapii27
|
ljupka meni pomaga če na tešče sppijem 2 dc toplega donata in nato pojem kakošno sadje...najboljše je kivi al kaki, pa seveda dost rekočine...še čez dan potem spijem kaka 2dc donata... sem šla mal počivat, ker sem od jutra na nogah in hodim ko oni iz alo alo , boli za ****... jutr gremo na gorenjsko.... ja pa pritik je bil danes zjutraj vredu
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 14:44:36
|
|
|
|
Zoja Lara
|
ljupka meni pomaga pri zaprtosti naslednji recept: suhe slive polijem z navadno vodo- jih pustim čez noč in pol to zjutraj spijem in pojem.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.12.2009 18:13:09
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Hej! Upam, da vas čimprej minejo vse tegobe, s katerimi se ubadate!!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 23.12.2009 9:38:27
|
|
|
|
blanč
|
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka Jaz imam pa en drug problem!Postala sem zaprta in to po 7 dni nič ,ko pa grem pa boli kot bi britvice kakala in mi seveda vse razreže do krvi! Danes je že 4 dan otkar sem šla zadnjič,in nič mi se ne kaže da bi morala iti!Sem pa probala vse od donata ,sadje ,ma ne vem kaj še ne! A ve katera,kaj bi mi lahko pomagalo? V prejšnjih nosečnostih sem šla redno vsak dan in donat je pomagal,tokrat ko sta dva pa nič ne pomaga! A so kakšne svečke ,ki nebi škodile dojenčkoma oziroma plodu? Kaj se tiče spanja je slabo ,kolki me bolijo in teško spim na boku,na trebuhu prav tako ne morem,se pa ne sekiram,ker sem navajena nočnega ustajanja od prejšnih nosečnosti,pa tudi delala sem ponoči,tako da zelo malo spim,čeprav bi dala vse na svetu za eno prespano noč! Imela sem do sedaj zelo pridna otroka od druzga meseca sta spala celo noč nisem ni vedela zanju!Sam od prej že mi je vse prišlo v živce in popravici povedano že 15 let ne vem kako prespati celo noč tako ,da se z otroci vsaj zamotim,da imam ponoči kaj počet! Meni je gk predpisala svečke, če slučajno kak dan nebi mogla it iz preventive, ker sem se kmalu začela odpirat. Svečke ne škodijo plodu.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 23.12.2009 10:19:01
|
|
|
|
matejmateja
|
moram reči da spremljam tole z rojstvom dvojčkom, ker sem sestra zaleluka in moram iskreno povedati da kapo dol in za vsakega otočka posebej zvrhan koš zdravja in pridnosti otročka.....imam enega pa moram reči da je zame zelo vredu, kajti ko pomislim na dvojčke kar utihnem, zato tako spoštovanje do vseh mamik z dvojčki, ali pa kar večkratnimi porodi dvojčkov.... , no ker sem se že vštuljila, ččeprav ni potrebe vsem mamicam želim enen lepe praznike in vsega dobrega v nasljednem letu...lp
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 23.12.2009 10:45:47
|
|
|
|
crvicek
|
Ljupka, meni pa pomaga full močen slivov kompot (v pol ltra vode samo zavrem enih 8 suhih sliv) in polovico tega pojem in popijem pred spanjem, polovico pa zjutraj na tešče. Pol spijem še actimel in že tečem! Tako grem redno vsak dan, čene pa se takoj ustavi....si pa ne predstavljam kako ti mora bit po 7 dnevih. Meni je že po dveh dneh vse tiščalo in bolelo. Aja pa full tekočine in sadja! Če ti pa vse to ne pomaga, pojdi do G ali v lekarno po kak sirup, ker tako dolga zaprtost ni vredu, saj se potem full napenjaš za odvajanje. Upam da ti odleže!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 23.12.2009 11:54:00
|
|
|
|
ljupka
|
Hvala vam punce res vas imam rada,vedno mi kaj svetujete!Probala bom s suhimi slivami! Ja je kr grozno,rajš bi rodila,kakor šla na veliko potrebo!Trajalo je najman pol ure in lažje mi je bilo stoje,kako to izgleda bol da ne povem!Danes sem šla je bil peti dan ,je bilo mal bolš ,sam pol me ful rit boli!Se opravičujem ,ker vam pišem o tako nagnusni stvari,ampak je res hudo,sem kr jokala! Ja no upam,da imate manjše tegobe,da ste vesele in dobro jadrate čez nosečnost!Tiste ,ki se že pripravljate ,da bi do konca zdržale in vam želim zdrave in velike korenjake in čim lažji porod! Tiste ki jih imate že ob sebi jih pa lepo cartajte! Hvala vam,vse ste zlate!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?