Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 12:22:15
|
|
|
|
crvicek
|
Rener, tudi jaz držim pesti za tvoji pikici!!! Jaz rada berem tudi temo Dvojčki 2009 in Miška je tudi rodila pri 30.t in sta zdaj njeni pikici že prava korenjakca, kot berem! Tako da misli samo pozitivno, da bosta tudi tvoji pikici močni in zdravi!!! A boš dobila injekcije za pljučka? Srečno!!!!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 12:31:47
|
|
|
|
crvicek
|
Tudi jaz vsako jutro pijem , ampak s full mleka tako da je le malo rjavo obarvano! Mi pa full tekne in še pomaga za redno prebavo. Res se dobro držimo, kar tako naprej, da naše pikice lepo rastejo in se debelijo! Tudi jaz sem se zmenila z mojima, da ostaneta na toplem vsaj do začetka februarja, ko bom dopolnila 36.tednov. Sem pa imela spet pregled pri G, ker ga imam na vsakih 14 dni zaradi teh bakterij ki mi rade nagajajo; pa sem ga malo povprašala po teh injekcijah za pljučka in pravi da zaenkrat ne vidi potrebe, saj je situacija stabilna in MV se ne krajša, ampak da naj še naprej pridno počivam, ker to full pripomore k donositvi dvojčkov. Zdaj pa se grem še jaz malo poigrat s slikcami, da vam pokažem kako tudi mi rastemo.....
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 12:40:43
|
|
|
|
ljupka
|
Živjo punce! Rener držim pesti ,da bo vse ok! Ja moja prijateljica je rodila 4 dni čez rok,zgleda da so tudi take srečnice,vse je mogoče! Jaz imam danes morfologijo in že teško otštevam ta čas!Naročena sem ob 15:30h!Vam pozneje sporočim kako je šlo!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 13:01:46
|
|
|
|
gapii27
|
ljupka srečno na morfi
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 18:08:02
|
|
|
|
BarbiG
|
Punce pozdravljene. Glede na včerajšnji UZ se vam lahko tudi jaz pridružim, saj pričakujem enojajčna dvojčka. Sicer sem noseča 7t 2/7. Doma imam že dva razbojnika stara 6 in 4 leta. Sem pa vsakič zanosila z ICSI metodo. Je bil pa včeraj na UZ-ju kar šok, ampak bomo že, samo da bo z vse v redu, da ne bo prišlo do TTTS sindroma. Pregled pri G imam 6.1., nuhalno pa 22.1.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 18:26:49
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
BarbiG dobrodošla in čestitke za dvojno srečo
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 19:13:11
|
|
|
|
ljupka
|
No jaz sem bila na morfologiji in je z mojima pikicama vse ok! Bila sta zelo živahna in poskočna,da se je G kr smejala,sta pa tudi lepo pokazala svoja mednožja!Za prvega je 100%,da bo fant ,za druzga mal man da bo punca,sam to je rekla bova v prihodnje še preverle!No maternični vrat je zaprt in meri 36mm,kar naj bi bilo v redu! Edina stvar ki me je zaskrbela je ta ,da frajerček kr sedi na ritki,čeprav je G rekla da se še lahko obrne mi je pozneje sestra rekla ,da teško!Ta drug je pa že obrnjen z glavico navzdol! A ima katera takšen primer in se je pozneje dobro končalo da se je obrnil na glavo!Sem pa sedaj po UZ v 21t! Koliko sta velika in tešla mi pa ni povedala,samo to ,da je v redu in sta kr korenjaka,to je vse,pa sprot mi je komentirala rokice in nogice in lulija ,ki je kr lepo štrlev! To je vse od mene ,za sedaj!Adijo!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.12.2009 19:55:49
|
|
|
|
gapii27
|
ljupka superca za morfo... je naš drugi tudi sedel na ritki pa se je po morfologiji postavil na glavo
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 7:33:24
|
|
|
|
Zoja Lara
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG Punce pozdravljene. Glede na včerajšnji UZ se vam lahko tudi jaz pridružim, saj pričakujem enojajčna dvojčka. Sicer sem noseča 7t 2/7. Doma imam že dva razbojnika stara 6 in 4 leta. Sem pa vsakič zanosila z ICSI metodo. Je bil pa včeraj na UZ-ju kar šok, ampak bomo že, samo da bo z vse v redu, da ne bo prišlo do TTTS sindroma. Pregled pri G imam 6.1., nuhalno pa 22.1. BarbiG dobrodošla Zanimivo, da so ti že zdaj povedali, da maš enojajčna. Meni so šele na morfologiji- torej nekje v 20. tednu.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 7:35:02
|
|
|
|
Zoja Lara
|
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka Edina stvar ki me je zaskrbela je ta ,da frajerček kr sedi na ritki,čeprav je G rekla da se še lahko obrne mi je pozneje sestra rekla ,da teško!Ta drug je pa že obrnjen z glavico navzdol! A ima katera takšen primer in se je pozneje dobro končalo da se je obrnil na glavo!Sem pa sedaj po UZ v 21t! Jaz mislim, da še zdaj res mata dovolj prostora, da se obrneta. Brez panike
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 10:53:13
|
|
|
|
crvicek
|
Barbi G in ljupka ! Ljupka tudi moja dva sta bila na morfologiji tako postavljena in sta še vedno v 28t, tako da upam da imata zdaj še kaj placa za obrat. Gapi, kako pa se je končalo s tvojim krvavim izcedkom? Sklepam da je vse ok?
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 11:15:37
|
|
|
|
gapii27
|
jutro ja ja minilo takoj... zgleda da je blo sam zunaj kaj počlo.... mene nenormalno bolita ritnici-medenica... še posebej na desni strani...vse mi že full pritiska dol
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 11:20:10
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
HEJ! Tudi mi smo s pregleda. Vse zgleda super. MV zaprt in dolg 2,6, torej še v mejah normale. Teža pri enem okoli 1214g, drugi pa 1160g, tko da sta približno ista, nista pa težkokategornika. Smo pa danes v 29t in 5dni Naslednji pregled imam komaj 15.1.2010, do takrat se ne pričakuje nič, mi niti ni dala napotnice za v bolnico, je rekla da bomo naslednjič. No naslednjič bomo pa že skoraj v 34 tednu. Sta pa pikici pribljižno tako veliki kot Jan, on je imel v 31 tednu okoli 1500g, pa je bil sam. Obrnjena sta eden medenično in eden glavično. Baje je še plac za obrat A-jeka ki je medenično. LP
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 11:29:33
|
|
|
|
gapii27
|
tejka super druper
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 11:29:35
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Gapii in tejka fajn, da je vse OK. Res se veselim za vaše pikece, da so OK. Mene pa danes nekaj tebuh boli. Bo treba it malo počivat, samo prej pa se še najem, ker sem hudo lačna. Saj vete kak je to, ne?
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.12.2009 11:55:07
|
|
|
|
gapii27
|
mene ponavad boli ker sem lačna
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 10:19:45
|
|
|
|
dafi
|
punce živjo, BarbiG dobrodošla še na tem forumu!! Jaz sem pa včeraj imela prvi CTG, zaenkrat vse v mejah normale, slišala sem oba srčka, malčkoma zgleda 40 min na hrbtu ležat ni preveč odgovarjalo (tako kot tudi meni ne), sta se premetavala naokoli po trebuhu, da je iz "mašine" kar šumelo, pa obema se je skoz kolcalo. Sem jih kar morala takoj s telefonom posnet.. Je pa moj ginekolog zbolel, tako da pregleda nisem imela, imam pregled šele 29., pa ne vem če ni to kar malo prepozno, zdaj ko grem že proti koncu.. Drugače sem v redu, samo zadnje dni malo bolj počivam, pa vsake toliko časa sem kakor malo omotična.. Sneženi pozdravček vsem skupaj
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 10:25:51
|
|
|
|
Zoja Lara
|
dafi super. To more bit tud lepo svoja pikeca čut v živo. Jaz še mojih dveh nisem, samo vidla sem ju- no saj to je blo ful lepo Nas je tud sneg zasipal, še zaj sneži in piha v veter- pravi snežni metež. Iiiii, kak je lepo bit na toplem pa skozi okno gledat zimsko pravljico.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 14:08:16
|
|
|
|
BarbiG
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG Punce pozdravljene. Glede na včerajšnji UZ se vam lahko tudi jaz pridružim, saj pričakujem enojajčna dvojčka. Sicer sem noseča 7t 2/7. Doma imam že dva razbojnika stara 6 in 4 leta. Sem pa vsakič zanosila z ICSI metodo. Je bil pa včeraj na UZ-ju kar šok, ampak bomo že, samo da bo z vse v redu, da ne bo prišlo do TTTS sindroma. Pregled pri G imam 6.1., nuhalno pa 22.1. BarbiG dobrodošla Zanimivo, da so ti že zdaj povedali, da maš enojajčna. Meni so šele na morfologiji- torej nekje v 20. tednu. Po uspešnem ICSI postopku sem imela prvi UZ in se je po vidlo 2 ploda v eni gestacijski vrečki. Lohk pogledaš v moj album, sem prilepla slikico in res ni variante, da bi bila dvojajčna.
< Sporočilo je popravil BarbiG -- 19.12.2009 14:13:05 >
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 14:12:33
|
|
|
|
BarbiG
|
Zoja Lara, a ti pol tud nosiš enojajčna? A te spremljajo v Ljubljani? Drgač pa punce, ko vidim kako daleč ste že prišle, imam kar upanje, da bo tud nam uspelo zdržat upam, da do 34.-tega tedna. Močno upam, je pa še takooooooooo daleč do tja.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 17:34:11
|
|
|
|
gapii27
|
dannn pr nam je vse v snegu in še pada na polno... mi smo drugače vredu, sam desni kolk me boli tak da dobesedno ne morem hodit šepam ko lep večer
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 17:38:11
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Ja sneg , prej ga ni blo, zdej ga je pa preveč. Pa ko bi vsaj ceste splužli, pri nas je katastrofa, smo odrezani od sveta. A tu ste vse zanosile po "umetni" poti z dvojčki, ali je še katera naravno. Ja nč uživajte in mejte se lepo v snegu. Naš mali je čist nor, komi hodi ko ne more tok visoko nog dvigovat, da bi prestopu sneg in pol kr neki puza, ampak mu je vseen noro.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 19:25:00
|
|
|
|
gapii27
|
nas je dost "umetnih"
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 19:31:45
|
|
|
|
Belen
|
js pa ne, js pa ne.... no mi pa ne, mi pa ne
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.12.2009 21:09:08
|
|
|
|
ljupka
|
Jaz sem tudi naravno!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?