Ursi2
|
Živjo, punce! Evo mene spet po dolgem času!Ma, sama sebi sem smotana, ker tako malo pišem, ampak na konc dneva sem tk adijo, da sam še kavč vidim! Se tolažim, da bo zdej boljš in bom spet imela več časa za vas! Kaj naj rečem. Pri nas gre na boljš, v sredo sma šla k zdravniku, da mu je cevko iz luleka ven vzel in pogledal, kako je kaj. No, kateter in vrečko je še pustil, tako da je bil še vedno, ko en kužek. Sem se mogla tako snejat. Pregled sva imela zjutraj, moj seveda ni mogel it zraven in potem čakama zdravnika v avli in Luka ful dobre volje, dokler seveda, da ni zagledal zdravnika, ki ga je operiral. Takrat pa je začel govorit NE, NE IN se je z eno roko držal za luleka, z drugo pa kazat na vrata in je govotil mu pol TJA! No, pa mi zdravnik reče, da naj pridemo. Pa ga jz mal gledam in v tem on ugotovi, da sva sama, da mojga ni zraven. Je takoj sestri rekel, naj še dva medicinska brata pokliče. In potem smo spet vsi švicali zraven. Meni je bilo slabo, ko je šel s tistim malim skalpelom k luleku, da je šiv prerezal, naš pa vdelaval, da ni bil sekundo pri miru. No, na srečo je lulek ostal in imamo še vedno fanta (ga niso v punčko spremenili ). No, sem nekje proti koncu, ko sem bila cela mokra od tega, ko smo ga držali rekla, da sem vesela, da nisem bolj proti koncu nosečnosti, ker pol bi pa najbrž kr rodila zraven. So me vsi prestrašeno pogledali. Sestra čist šokirana, a da sem noseča, zdravnik pa je kr stal in me gledal. Pomoje je sam čakal, da bom rekla, da mam popadke! Pa sem vidla, kk me gleda in sem mu rekla, da kaj me tk gleda. Če lahko poštima luleka, bo pa tudi en porod opravil, če bi bilo treba! Se je pol kr mal nasmejal. No, v petek sma pa šla spet k njemu, da mu je malo luknco sprostil in z eno malo cevko je not šel, potem pa je prekinil kateter. Tako da sedaj že lula skoz luleka, vendar pa za rezervo kateter še ima, če bi slučajn še kaj se zakompliciralo in bi ne mogel lulat skoz luleka. NO, rekel§i je, da ga morem imet veliko ageca in da naj opazujem, kako lula. Sma potem včeri prišla domov, bila sma sama, ker so imeli naši koline. Luka je bil čist adijo. Ni si upal lulat, ker ga je peklo in bolelo. Ni mi pustil, da bi bil nagec, da bi ga lahko vidla. Si je majčko vlačil črez, pa rjuho, koco. Pa sam jokal se je in na mene gor. No, potem sem ga pa dala v bano, da je not stal in se je igral z vodo in prelival iz kozarčka v kozarček in potem se j emalo umiril in je tudi mal pozabil in je začel lulat. No, kaj naj rečem. Zlo jepo je lula skozi novo, zgornjo luknico. Ampak, na žalost pa so zgleda šivi popustili ali se ni vredu zaraslo, tako da lula še na deh koncih. Meni je kr slabo postalo. Sem bila čist adijo. Kr na jok mi je šlo. SEm klicala mojga, da bi si dala mal duška, pa ni bil dosegljiv, tk da sem se pol ful sekirala, pa vse mogoče razmišljala, takoj sem klicala v bolnico,pa ni bilo nobenega zdravnika. No, posledica tega, da sem zvečer zakuhala. Na srečo je bilo vse bolj od skrbi in napora, kot da bi se me kaj lotevalo. Noč je bila primerna temu, dda sem sam o tem razmišljala. No, enkrat sredi noči se je še Luka začel tako jokat, da sem mislila, da je konec sveta. Moj je priletel, kaj je narobe. Res, takega joka še nisem slišala. No, na koncu se je malo umiril, pa sem mu dala svečko, ker ga je moglo res bolet in je potem, ko je počasi prijela spet zaspal nazaj! Ampak mislim, da tega joka ne bom pozabla. No, danes sem končno dobila dežurnega zdravnika in je rekel, da zdej čez vikend ne morejo kaj nardit, da naj pač mu umivam luleka s kamilčnim čajem in pazim, da bo veliko pil in normalno lulal, pa če bo imel vročino, morema prit, če ne,pa naj greva v pon, ko imeve zjutraj itak pregled pa kateter bi mu ven vzel, pa povem, kako je in da ga bojo najbrž mogli še enkrat šivat. Seveda pod narkozo, ker drgač itak ni šans.Bomo vidli, kaj bo v pon. Res me skrbi, čeprav vem, da je vbistvu ok, če lahko lula in če je lep curek. Sam vseen. Pa upam, da nama ne bo treba praznikov v bolnici preživet! Ampak drgač pa morem rečt, da če ni zdravnika kje v bližini oz, ko smo doma, pa mu čisto nič ne manjka!Meni je bilo kr slabo, ko sem ga gledala, kaj dela, pa kk skače, pa pleza,.... MIslim, sej sem ga poskušala, da bi bil čim bolj pri miru, pa mu nisem pustila na posteljo,kavč, stole plezat, ampak sem ga dvigovala, sam kaj, ko ima energije za izvažat. Je pa kr skoz dobre volje, razen, ko je pa utrujen, takrat pa se iz angelčka spremeni v malega vrageca!V trenutku postane čist drug in začne metat, razbijat, šipat,... No, najbolj jezen je, ko kaj hoče, pa mu ne pustim, ker je nevarno. Pa včasih ni problema in zastopi in kaže npr na štedilnik in govori NE, NE! pOL DRUGIČ PA TOTALNO ZNORI, KER MU NE PUSTIM, DA BI ON VKLOPIL PLOŠČO PA SE IGRAL NA PLATI! (Ups,črke). Ampak poskušam bit mirna in mu nekak dopovedat in ga preusmerit, čeprav mi je to ta teden pobralo kr veliko energije. Vesela sem, da se bližajo prazniki in bo zdej moj malo doma!Vsaj ene pol ure bi pasalo, da bi lahko se na kavč vlegla, pa knjigo v roke vzela in mal brala. Bi si kr mal baterije nafilala. amPAK, po drugi strani pa, ko je moj doma, mi je pa škoda, da ne bi vsaj tist mal, ko je doma, bili skupaj! Eh, sama sem smotana! No, danes sma šla malo ven, da je malo poskusil sneg, pa malo je kepa delal in sma se kepala, pa enga takega malega sneženega moža sma nardila, ker sem muž v bolnici obljubila, ko bo dovolj snega, da ga bova nardila. Se mu je ful dopadlo in potem je vsakega peljal pogledat. Se je pa zdej še bolj na mene navezal. Že prej je bil zlo na mene, zdej je pa še bolj. Kake 5 min, da gre k dediju in babici, pa že hoče nazaj k meni. Ker včasih je bil rad kr par ur pri njima, zdej pa ne!Tudi atija je zlo vesel in vem, da ga pogreša, ko ga ni, sam, ko je pa doma, pa sem večinoma še vedno jz v prvem planu oz da sma oba. Je pa res, da vedno večinoma sama delama oz ga jz rihtam. Moj sploh ne vem, kdaj ga je nazadnje previl, spat ga še ni dal, kako nedeljo mu on nardi zajtrk, oblačim ga jz,..... aMPAK mi je čist ok, niti mi ni preveč ali da bi bila jezna na mojga, da ga ne več on rihta. Vesela sem vsakega trenutka, ko sta skupaj in da se igrata ali pa kaj skupaj delata! Me je pa strah, kako bo, ko bo še JUre! Čeprav zdej se mu fajn zdi, da ga lahko ljubčka, pa se stiska k njemu in ga boža. Upam, da bo tudi potem tako! Sma šla zadnjič na podstrešje, kjer je zibka, v kateri je LUka spal čez dan in bo tudi Jure zdej. Pa jo Luka gleda in ziba, pa jz pravim, da tu not je pa on spal, da zdej je p aže prevelik in da, ko bo Jure, bo pa on tam not spal. Pa me Luka gleda in mi dvigne majco pa pokaže na Jureta in me pogleda tk milo in da roke skupi (tako v eno posodico)da naj mu ga dam, da ga bo lahko not dal in ga zibal!Meni je kr na jok šlo!No, pa sem mu pol povedala, da bo malo še treba počakat. Pa zdej skor vsak dan gre gor in ziba zibko! Me je pa vreme malo okrog prineslo in morem zdejLukanu nujno kupit ene zimske čevlje!Upam, da bomo kaj dobili!Pa po eni normalni ceni, seveda! Tolko zaenkrat, mi učke že skupi vleče, pa morem še 2 pralna stroja obesit, se it stuširat pa v posteljo. Bom vidla, kk dolgo bo danes trajalo, da bo prva budnica! Jutri je pa moj doma in mogoče vas pa uspem celo kaj prebrat!!!!!! Lepo nedeljo vsem!!!!!!!!
|