khurde
|
farfala, danes sva jedli zelenjavno juho (šalotka, česen, kvinoja, rdeča leča, rdeča pesa, cvetača, brokoli) in pirine zdrobove cmoke + jabolčna čežana. dobro. sem vas mal brala tekom dneva, mala naspidirana, ni bilo časa pisat, pa se mi zdi, da sem itak vse pozabila. za nazaj gledat pa ne grem, ker bom šla kmal spat. aja, mal se spomnim... ulla, je piflarka bravo bravo sonček pa je nalepla dve luštni slikci no, ko smo že pri smrekcah... jancci, men je tvoja stvaritev všeč. men so všeč take, mal drugačne, zadeve ah, sej res... ploha pa hod na cipe kiara, sej so že dost stari, da jejo vse živo. pa moja gospodična že itak skos je isto kar jaz, nikol nisem zanjo prav posebi kuhala (edin čist na začetku, prva dva meseca, k je bilo tisto osnovno uvajanje, pa je jedla sam po eno stvar naenkrat)... moja stara mama prav, da mam itak sama tako prehrano, k je dojenčku prijazna je pa tko, da uvajam res v iber počas... najbolj zato, ker bom skor še en let z njo in mi ni treba nikamor hitet, pa tut zato, k sama pojem enih zadev ful malo (npr. kruh). k pšenico je prvič probala šele v soboto, sej prej je piro in oves, sam tut mal bolj pozno. kruh sem ji prvič včer dala, ajdovega, od enega kmeta na tržnici. z jajci je pa itak tko, da jih jaz ne uporabljam in ne kupujem izdelkov, ki jih vsebujejo. jih pa jem, če mi kdo torto časti sam ajde, njej bom že kdaj kak jajc privoščla tok z gorenjske pa spet nisem