|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
21.12.2009 15:24:07   
neli04
končno malo časa,da se javimuser posted image .čisto ste me okužile s peko piškotov,tako da že par dni diši po hiši.je pa težko uskladiti,ker Anže zelo malo spi čez dan in ga imam vedno zraven sebe.evo,pred petimi minutami je zaspal,pa ga že slišim,da se pogovarja v košarici.
dajte mi povedati,kako ste kaj s podiranjem kupčkov ponoči.midva ga nikakor ne moreva podreti,pa se matram tudi po pol ure in več.problem je v tem,da če kupčka nisva podrla,se je čez eno uro zbudil ves pobruhan.pri hčerkah teh težav nisem imela,ker nobena ni bruhala,tudi če ni podrla kupčka-zanimivo kako so otroci različni,še pri tretjem se srečujem s stvarmi,ki jih ne poznam.
kar se pa stajice in hojice tiče,smo mi imeli oboje in mislim da bo tudi v tretje tako,bo pa še čas pokazal.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 3701
21.12.2009 15:52:16   
trudi*
Živijo!

Jaz bi se vam pridružila pri čvekanju, če me vzamete medse?
Se predstavim kot pri AA: user posted image
-stara sem 30 let, imam prvega otroka, punčko rojeno 14.9.
-ne dojim več, smo na AM
-do sedaj sem vas samo brala kolikor mi je čas dopuščal, ker je naša pikica imela grozne krče, zdaj se je pa umirilo oz. jih skoraj ni več.

Jaz sem tudi mislila danes po nakupih, pa je začelo snežit user posted image in ne bo nič

... toliko za prvič ...

(odgovor članu neli04)
Neposredna povezava do sporočila: 3702
21.12.2009 15:54:56   
veselka
uf Tulpek to pa je izčrpno poročilo

bom probala še js kej napisat, sam težko atija dam zraven, ker ga pač ni... bom dodala po 24. user posted image

- odziva se na vse moje gibe, če sem blizu in se sprehajam, in seveda glas, me kr z očmi vodi po prostoru (takrat se za trenutek neha igrat)
- če zakašljam ali kihnem se ustraši in me čukavo gleda
- če se ji ne da več igrat začne ful tarnat, pač določen zvok spušča, al začne pa zravn še ful mlatit igrače
- oglaša se skos, zadnje dni uživa v kričanju kot bi gume od avta škripale user posted image , sploh osvežujoče je za mamo, ko jo ima v naročju user posted image user posted image
- se poskuša dvignt iz ležečega položaja, pa ne rata... mami pomaga za rokice in že sodeluje in ko prideva do sedečega položaja od sreče ful zavriska
- je pozorna na vse, kar imam mami v roki in se tega dotika, šalico od kave je že polizala, ma ne tm kjer pijem
- na previjalni mizi ne sme bit nič, ker zagrabi vse kar pride pod roko; se obrača v predalčke nad previjalno in če se le da, potegne kej vn - dons svojo majčko za preoblečt in pol jo drži v ustih in se igra z ribicami, zravn skače po previjalni, mami pa štima plenico
- vsakič ko pleničko naštimam in jo dam čez da bi jo zalepla dvigne rito, da plenička uide - ne vem, a je to refleks? user posted image
- na bok se še ne daje
- ko jo dam kravice past, neki časa rogovil z rokami in nogami, da bi nekam pršla, pol se začne pa čez čas histerično dret
- opazuje na igralnem otoku slikice in jih boža
- zagleda se v vse kar se sveti

... če se še kej spomnim

ja, ne znam glih lepo napisat, bl namečem vse user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu neli04)
Neposredna povezava do sporočila: 3703
21.12.2009 16:03:02   
Anonimen
matr se vam da pisatuser posted image
mala mi pančka k je dobila pikico tko da je še iz lupinice nism vzela vn k bo jok tko da sm jo kr pustila spat ampak jo bom mogla vn vzet

nč lepo se mejteeee

(odgovor članu veselka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3704
21.12.2009 16:10:18   
veselka
- vsakokrat ko pridem se začne smejat
- ful čeblja skos... zanč ko je bil ati doma, mu je ful neki pripovedovala zjutraj v postli
- na mačke se tud že odziva

< Sporočilo je popravil veselka -- 21.12.2009 16:11:31 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3705
21.12.2009 16:10:42   
škorpijončica
Živjo!
Ko se vrnete na forum napišite kako je bilo v SN.

Vlaga v stanovanju- ful je imamo in plesnijo stene.

Kaj moja še ne zna; se ne obrne še na bok..bi me moralo skrbeti? Najbrž ne, eni prej drugi kasneje najbrž.je pa fajn ko m ni treba toliko skrbet, da se bo iz previjalne zvalila.

Stajico bom imela, ker mi jo je ena podarila pa je ful enostavna za sestavit, tako da če mi bo v napoto, jo lahko zložim, ker imamo tudi pri nas bolj malo prostora (letos prvič ne bomo imeli smrekce ampak samo par vejic z okraski in lučkami).

Hojico
ne bom imela niti pod razno, ker se zavedam kako je njena uporaba slaba za otroka in razvoj negove motorike.. tako kot se mora otrok naučiti hoditi se MORA NAUČITI PASTI. Hojica pa ga tako nauči hoditi, da se pozneje, ko otrok hodi sam, pri padcu ne zavaruje z rokami in pade direkt na faco in ima manj ravnotežja. Mene so imeli ful veliko v hojici in klub temu, da sem dost hitro shodila, sem bila tak štor, da sem se še pri petih letih spotikala ob lastne noge... Toliko o tem, ne bi bila rada preveč pametna, odločite se sami, je pa tudi stroka istega mišljenja...

Podiranje kupčkov je pa tudi pri nas problem...včeraj se je tako pobruhala, da sem jo mogla 3x preoblečt...

Danes sva šle vn s temalo pa sem ji kar termoforček dala pod nogice. Še vedno spi..smo imeli burno noč..

Moj dragi se pa nekaj kuja.. mogu bi peljat avto na popravilo, pa je šel s kolegi na kavo, ki so bile v bistvu tri pive..in zdaj ne bo peljal avta, čeprav je  zmenjen z mehanikom, jst tudi ne morem-in potem me še prosi, če gre lahko še malo z njimi po gostilnah, jst sm mu pa seveda povedala svoje...Moški so pa res taki otroci...čist neodgovorni in kar vse pustijo takoj ko jih kdo povabi na pir...user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 3706
21.12.2009 16:15:11   
veselka
kupčki so tud pri nas problem... no, se pa pobruha lahko tud če ga podremo...

na bok se tud Aurora še ne da

aja, evo k jo mam lih v naročju... ful se z nogami odriva ob mene, k da bi hotla kam it... no, sej verjetno hoče user posted image

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3707
21.12.2009 16:20:58   
majra
trudi, dobrodošla

tulpek, veselka, baby blue  user posted image user posted image  oz. vaši user posted image  user posted image user posted image user posted image  user posted image
mi smo več al manj na istem, edino kravic noče pasti sploh in igrač tudi še ne prijema, a ja, pa za dvigovanje tudi ne kaže interesa

Bomo pa jutri stari 3 mesece in imamo posvetovalnico in cepljenje, čeprav dvomim da bo cepljena, ker kiha in šmrca

podiranje kupčkov....ponoči jih ne nikoli, jo držimo ene 5 min pokonci in to je to, polivanje pa pri nas ni odvisno od podrtega kupčka

vlaga v stanovanju.....imamo okoli 60, sedaj, ko je pa tako mrzlo in dela centralna non stpp, je pa padla na 25 in jo z vlažilcem komaj spravimo na 50

Ima pa Nina ful probleme s kakanjem, je zaprta in posledično tudi ne poje dosti, kot bi vedela, da je povezanouser posted image  Moram kupit v lekarno nek sirup za mehčanje blata, baje pomaga

Babay blue user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil majra -- 21.12.2009 16:28:08 >

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3708
21.12.2009 16:45:20   
veselka
user posted image

evo naju... pol sm pa bruhico v modrc dobila user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3709
21.12.2009 16:48:00   
majra
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

user posted image

evo naju... pol sm pa bruhico v modrc dobila user posted image

iiiiiiiii, lepe user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3710
21.12.2009 16:48:27   
trudi*
Majra ... mi smo tudi imeli probleme s kakanjem in sem ji dajala sladkan,blag kamiličen čaj ter uvedla Biogajo.  Je pomagalo. 100% smo pa težavo odpravili,ko smo zamenjali AM.

Hojica tudi pri nas odpade, stajica pa le po potrebi.

Podiranje kupčkov.. pri nas načeloma ni težav, če pa zaspi ko poje in še ne podre kupčka, jo nekaj časa držim pokonci, da bi se ji poleglo dol. Se pa potem rado zgodi, da bruhne,ko vstane.

Vidim,da kar gre pisanje na RR z malo v naročju user posted image , drugače mi noče spat user posted image

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3711
21.12.2009 16:55:15   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: trudi*

Vidim,da kar gre pisanje na RR z malo v naročju user posted image , drugače mi noče spat user posted image

več nas je takih user posted image

(odgovor članu trudi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3712
21.12.2009 17:12:00   
trudi*

user posted image

evo naju... pol sm pa bruhico v modrc dobila

lepe... pa tudi smrečica v ozadju je kjut

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3713
21.12.2009 17:12:09   
tulpek
trudi, dobrodošla... nas veliko piše z malim v rokah...

Veselka, moj se tudi prestraši kakšnega kihanja... btw, luštni sta!
Zdaj sem ugotovila še, da če je dobre volje (ampak res dobre) se smeji naglas nazaj, če se mu js smejim user posted image
pa v sedeč položaj se dviguje in že kar dolgo časa zdrži (cca.20-30sek), pa ne vem, če me pustit ali ne user posted image

< Sporočilo je popravil tulpek -- 21.12.2009 17:13:16 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3714
21.12.2009 17:28:07   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Dobro jutro user posted image

Spali do 8h, no Maks do 8.30 user posted image Vmes je pa jedel okrog 2.30 user posted image

Anitka, 1 piškot sem dala v vrečko, a bo to ok user posted image user posted image

A zame pa nobenga? Pol se pa ne splača nosu vn pomolituser posted image

No dolenjka ni nobenega piškota prinesla, antika se je pa izkazala (so bili res dobri, se kar klanjam)user posted image . Obe sta zgovorni do fula, tako da do besede sploh nisem prišlauser posted image . Maks in Lili sta pa ful pridnauser posted image . Upam, da se bo naša tudi kdaj naučila biti takauser posted image .

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 3715
21.12.2009 17:37:14   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Hvala za nasvete glede šopinga, očitno rabim še enega user posted image , da mi bo lažje kam it.

Veš tulpek... je prav pasalo jet malo na "svež" zrakuser posted image . Ni bilo tako groznouser posted image .
Sara gre itak rada kam (samo kaj ko sem sama taka kot ti), se pusti obleči in kar priganja, če gre prepočasiuser posted image , lepo dvigne glavico, da ji dam kapo goruser posted image , samo ne sme biti tista za zavezatuser posted image . Potem pa v voziček ali pa v lupinico in je prav zadovoljna.

Uff... ve pa ornk opazujete svoje otročke. Tulpek tako kot se Tjaš dviguje se tudi Sarauser posted image

Veselka naj ti četrtek pride čim hitreje. Pa tok sta luštni z Aurorouser posted image . Za dekolte sem pa tudi že jaz bruhico dobilauser posted image .

Trudi pozdravljena.user posted image

Altaja upam, da bo križ kmalu bolje. A preveč Vida okoli nosiš?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3716
21.12.2009 17:43:10   
tulpek
Malina, vsake toliko vzamem kakšno knjigo v roke ali preberem tukaj na RR (koledar razvoja otroka) in potem vidim, kaj naj bi znal, kaj bo znal, kaj v določeni starosti počnejo... in potem to opazujem. Če imaš neke iztočnice, lažje opaziš oz. se bolj zavedaš dogajanja.

Drugače pa pri nas tudi ni nobenega problema z oblačenjem, pakiranjem v lupinico... samo mami si mora malo poštimati stvari v glavi user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3717
21.12.2009 17:47:16   
baby blue
kupčki... pri nas kupčke uspešno podira in to take na glas kot tavelik user posted image user posted image ko jo v naročju držim prav čutim kako gre iz rite nekje navzgor user posted image user posted image jo pa po vsakem obroku ene 15 minut držim pokonci preden jo dam spat...

lana se tudi že dviguje kot bi trebušnjake delala...

trudi dobrodošla... tudi naša lana je rojena 14.9 user posted image

bruhice sem pa jst tud že parkrat lepo za vrat dobila... toplo in mokro user posted image user posted image

drugače sem pa že veliko bolje... sirup res pomaga pa sem ga vzela šele 3kratuser posted image

veselka Lana se tudi z nogami odriva ko jo imam na rami...

< Sporočilo je popravil baby blue -- 21.12.2009 17:55:18 >

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

Neposredna povezava do sporočila: 3718
21.12.2009 18:13:35   
Anonimen
naša pika poka spi,neki je bila prej že vroča tko da bomo videl kaj bo nočka prineslauser posted image
matr dans k je bil moj doma mi sploh ne zalaufa da je ponedeljek,skoz mislim da je kakšn petek al pa kej

(odgovor članu baby blue)
  Neposredna povezava do sporočila: 3719
21.12.2009 18:52:07   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: barika

sam mislm da je tku fiksni kos, ni za rezat
hvala, je fiksni kos ja, 300*120user posted image

..poleti sem bila dvakrat v enem mesecu v Ikei in so od teh vzorcev imeli vedno samo dva.. js sem pa hotela (no še vedno bi imela) v prvi vrsti sredinskega.. no, januarja grem spet pogledat, če imajo user posted image

dans ga niso imeliuser posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 3720
21.12.2009 18:52:53   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

kako ste pridne s peko user posted image

Jst pa jezna za popuser posted image sam ne morem napisat zakaj ker mam vohune! Tko da grem kar spat!

je**bat ga, forum je javen, bere lahko pa vsak vohun in firbecuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3721
21.12.2009 19:09:00   
barika

Pa kaj ve to z malimi tako v šoping hodite? Js sploh ne zmorem tega, še nisem navajena, da moram voziček zraven tovorit, pa malega...

z obema, jauser posted image user posted image . Tamali je uitaq spal celo pot, v ikei se je zbudil za jest in previt, pa spal naprej.  Babe, danes je bila ikea skoraj prazna, nobene gužve, prazne ceste .. luksuz

obatrojeuser posted image user posted image user posted image ta je je močna, pa pri nas večkrat v uporabiuser posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: draja

Stajica jo bomo imeli za toliko da se skoči v miru na WC, pa da ga prvorojenka med tem ne "porihta" kaj preveč sama. Če mu bo sploh všeč seveda notri. Drugače pa so tla zakon za otroka!

ko sem  mogla na wc, sm ga dala v posteljico in je počakal

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3722
21.12.2009 19:31:00   
majra

pa v sedeč položaj se dviguje in že kar dolgo časa zdrži (cca.20-30sek), pa ne vem, če me pustit ali ne user posted image

pravijo, da kar sam otrok naredi, je OK. Ni dobro, če bi ga ti dvigovala oz. silila na nekaj, na kar ni še pripravljen.

PIsanje z eno roko, v drugi pa starejša (ok, ona je na kolenih, je pa treba z eno roko lovit njene, da ne piše še ona zraven user posted image ) al pa mlajša je pa že čisto običajno.. Če lahko tipkam z obema, mi je strašno čudno user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3723
21.12.2009 21:24:01   
Bety11
user posted image Vsako leto se kakši spomnijo nekaj novega in obvezno drugačnega izmisliti, tako da tisto od prej, definitivno ne drži......in ga je treba demantirati po vsej črti.....

Če preberem vse skupaj, pa sem mnenja, da definitivno eno drži kot pribito v pametnih glavah, in to je:

Nikoli otroka ne siliti v ničin ne omejevati!!!!! Naj sam počne tisto, kar čuti, da je za to prišel čas, da hoče, da zmore......

To velja da dvigovanje, vstajanje, plezanje, kobacanje, hojo, lulanje, kakanje.......

In vsak drug komentar je odveč......ker zgornje besede razume vsak preprost prebivalec Zemlje.....
Pa,  največji športniki prejšnje generacije so shodili s hojico......Zakaj se je pa tebi to Škorpiončica dogajalo, pa je verjetno nekaj drugega razlog.....Spretnosti te starši ne naučijo.....Spreten postaneš, če ob raziskovanju imaš dovolj podpore ali s tujko "suporta"....in obratno....nespreten postaneš, če te podpore ne dobiš.......ali nesposoben postaneš, ker ob nagonu raziskovanja te starši priklenejo nekam, kjer se jim zdi dovolj varno........ in tako naprej....bla bla bla....

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3724
21.12.2009 21:36:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Če preberem vse skupaj, pa sem mnenja, da definitivno eno drži kot pribito v pametnih glavah, in to je:

Nikoli otroka ne siliti v ničin ne omejevati!!!!! Naj sam počne tisto, kar čuti, da je za to prišel čas, da hoče, da zmore......

To velja da dvigovanje, vstajanje, plezanje, kobacanje, hojo, lulanje, kakanje.......

se popolnoma strinjam,sam bi še dodala da pri hojci je tko da otroček dostikrat po prstkih začne hoditi in ne stopi na celo stopalo,jaz je ne bom mela ker je tud v prvo nisem imela in je tamavči že pri 6 mesecih shodil in pri 9 že tekel naokoli,tko da ko je otrok pripravljen že sam pokaže kaj pa kako od nas je samo odvisno če mu bomo prisluhniliuser posted image
tkole to je moja modrost dnevauser posted image
mala se mi zbuja k jo nogica boli,tamavči noče it spat in je tko naspidiran k da bi mel petardo v riti tko da upam da se bom kmal umirila tale domača petarda in da bom mela še kej od spanca,k ponoč vem da bom mela akcijo s Klari.

punce moje nočko pa se zjutri pišemo

(odgovor članu Bety11)
  Neposredna povezava do sporočila: 3725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  147 148 [149] 150 151   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......