|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke, 2. del
17.12.2009 12:47:09   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: dolči

Rea dobri komentarji-saj veš na kaj mislim. user posted image user posted image

Sem vas prišla za ene dva dni nazaj prebrat in vidim ravno debato o kapljicah AD3.
Jaz sem jih moji kar v mleko dajala potem pa sem zasledila,da te kaplice kar ostanejo na steni flaške in ji zdaj dajem po žlički a jih vse pljune ven. Tudi če ji dam na žličko hrano potem pa kapljice,jih začuti. Zdaj me pa malo skrbi. A so res tako pomembne. Sem pa tudi zasledila,da jih nekateri prve tri mesece sploh ne dajejo,ker menda znajo tudi krče povzročat pa ni zato nič neorbe,ker jih ne dobijo.

???

Jaz jih našemu od vsega začetka dajem na žličko, pa s par kapljicami mojega mleka pomešam, pa ni problema.user posted image

(odgovor članu dolči)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
17.12.2009 13:23:39   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja4

ej Princesi mi mamo tud Tweetya na steniiiuser posted image user posted image user posted image

Tweety je zakon user posted image user posted image user posted image ga je Nina na sm.bundi in hlačah dobila in je čist znorela user posted image

Punce, mamice tiste ki imate že večje otroke: a ima katera slučajno kake smučke in pancarje za posodit (ima cca 30 številko, visoka pa cca. 118cm?user posted image user posted image Za našo skoraj 6.letnico? user posted image user posted image Da vidimo, če se bo sploh želela smučat. Ma mi je padlo na pamet, da se da sposodit. Sva včer gledala: smučke so drugače 100 eurov, pancarji 50, pa čelada glih tolk(če se gre na smučišče), se pravi komplet sm.oprema za otroka 300 Eur ali več, adijo pamet user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
17.12.2009 13:26:40   
Mala_princeska
Alex01 drugič se pa ustavi na user posted image (povabilo za vse velja)

Nič zdej pa pospravljat - bolj pospravljam, več imam za pospravit, imam občutek da sem non stop v cunjah (likanju) in pospravljanju user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 17.12.2009 13:27:55 >

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
17.12.2009 17:03:31   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

Evo, sem bila danes pri frizerju.

Se nam pokažeš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mami :-)

Ob priliki user posted image user posted image user posted image user posted image Sem šla mimo tebe včeraj , sicer po AC, hodim v Trebnje k frizerki že 14 letuser posted image

h kateri frizerki pa hodiš, če ni skrivnost?

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
17.12.2009 17:53:30   
Alex01
Janauser posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
17.12.2009 19:59:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majch

ja je rekla moja mami da jo je gledala v hm pa študirala, če bi jo kupla. Hehe. Je rekla, da bi blo hec to ponucat, ko malo štručko iz P prineseš. Za božič najbojlše. Hehe. SEm pa vidla v hm tud enkrat outfit za supermana. Mislim...Kdo pa to bebi obleče? Heheheuser posted image

mi user posted image user posted image user posted image   ker to je pižamica -pol smo dali pa eno rdečo rutko okrog vratu za pustauser posted image

user posted image

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 1156
17.12.2009 19:59:36   
Anonimen

rabiš sosedo?user posted image user posted image jao če ni to ena najbolj smešnis stvari, ki te nardijo trapastega in odvisnegauser posted image

sej ko boš šla v službo, se boš ozdravila - verjemi, govorim iz lastnih izkušenjuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 1157
17.12.2009 19:59:43   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: majčica20

tako da sto ljudi sto čudi, tudi med dohtarji.

To pa itak

Jaknik nič se obremenjevat glede sedenja, se mi zdi da sm vas pa kr vse prestrašila in paniko naredila - se opravičujem,
jaz jo bom pa vseeno več imela v ležečem položaju, da bo lahko kobacala user posted image in se čudila igračkam.

men je pediatrinja rekla pri 6ih mesecih, da dokler ima otrok na hrbtu, ko ga posedemo, tam nad hrbtenico tako grbo, se ga ne sme posedat - naš jo je mel kr dolg in je skor prej vstal in hodil ob opori kot sedel

Neposredna povezava do sporočila: 1158
17.12.2009 20:04:00   
majch

IZVIRNO SPOROČILO: nya

rabiš sosedo?user posted image user posted image jao če ni to ena najbolj smešnis stvari, ki te nardijo trapastega in odvisnegauser posted image

sej ko boš šla v službo, se boš ozdravila - verjemi, govorim iz lastnih izkušenjuser posted image user posted image user posted image

hehe kako kaj služba? Ti je ok?

Bravo za supermana hehe kir štos.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
17.12.2009 20:18:35   
Anonimen

hehe kako kaj služba? Ti je ok?

Bravo za supermana hehe kir štos.

služba je ok - si pa ti prav gotovo pogrešljiva - ker te kar dve nadomeščata

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 1160
17.12.2009 20:20:23   
majch
upam da ne, nya...bi si raj želela bit NEpogrešljiva.user posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
17.12.2009 20:33:11   
Anonimen

sta pa zelo skrivnostni tvoji nadomestnici

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 1162
17.12.2009 21:35:49   
Anonimen

zdle delam voščilnce in razmišljam, zakaj bi si želela bit NEpogrešljiva - in mi kapne - da sm prejle napisala narobe besedo - v tistem momentu se mi je zdelo prav - veš, v tem smislu, da - eh sej ne vemuser posted image

Dans ni moj dan. Sm šla na Petrol po antifriz, pa se nism spomnila pina - jupi, sm ga 2x narobe vtipknila, pol sm pa kr šlauser posted image . Sej sm se pol spomnila, sam zarad preventive nism šla izzivat sreče

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 1163
17.12.2009 22:08:36   
majch

sta pa zelo skrivnostni tvoji nadomestnici

hehe zastopim nya, ni panike...ehm..skrivnostni? Zakaj pa to? JIh ne poznam...

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
17.12.2009 22:16:09   
Anonimen
Sem ju vprašala, kje še delata, k mata sam za pol tle, pa je ena rekla, ja v eni firmi :) - mislim, kot da ji bom šla službo prevzetuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majch)
  Neposredna povezava do sporočila: 1165
17.12.2009 22:18:33   
Mala_princeska

Sem ju vprašala, kje še delata, k mata sam za pol tle, pa je ena rekla, ja v eni firmi :) - mislim, kot da ji bom šla službo prevzetuser posted image user posted image user posted image

Pol pa pravijo, da v javni upravi šparajo user posted image user posted image user posted image pa jo kar dve nadomeščata user posted image ja nč Majch, saj veš kaj pravi Smolar:"Je treba delat"user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
17.12.2009 22:29:22   
Anonimen

Pol pa pravijo, da v javni upravi šparajo user posted image user posted image user posted image pa jo kar dve nadomeščata user posted image ja nč Majch, saj veš kaj pravi Smolar:"Je treba delat"user posted image user posted image user posted image user posted image

ja tud jst sm rekla user posted image user posted image user posted image  - nimaš kej, kdor je sposoben, je pač sposoben

Neposredna povezava do sporočila: 1167
17.12.2009 22:36:22   
Anonimen

ja tud jst sm rekla user posted image user posted image user posted image  - nimaš kej, kdor je sposoben, je pač sposoben

in to je mišljeno kot pohvala za majch - da ne bo kdo narobe razumel

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1168
17.12.2009 23:23:34   
majch
jasno a veš kako dobro se počutim k sta dve namest mene hehehe. Mamico k sem dobrauser posted image res.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
18.12.2009 9:54:48   
Alex01
Dober dan user posted image user posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
18.12.2009 12:23:09   
Mateja4
daaanuser posted image user posted image user posted image

ne boste verjele včeraj mi jje vseh 450 slik ratalo v albume napakiratuser posted image user posted image user posted image bravo jstuser posted image user posted image user posted image
zdej pa čakam da se škratek zbudi da gremo ven ker mamo sooončkaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
18.12.2009 21:45:47   
Anonimen
Dober večeruser posted image .
Par mesecev nazaj je Rea sem gor prilepila nekaj linkov o nevarnosti cepljenja. Zakaj spet obujam to temo? Ker sem mati, ki se običajno drži vseh protokolov in ni blo izjeme niti pri cepljenju. Torej moj prvi otrok opravil vsa cepljenja, drugi tudi vsa do sedaj, tretji pa cepljen šele 1x, drugič pa nam ni ratal zaradi koz.
In kje je problem? Danes v LJ na diagnostiki izvem, da ima moj najstarejši sonček MAS (motnjo avtističnega spektra). Sicer precej pričakovana diagnoza( je imel sum na to diagnozo), vendar bi vseeno raje slišali ,,z vašim otrokom je vse ok, ima sam intenzivne faze odraščanja,,. Mislim, da sem že pisala o tem, da je hud matematik, zainteresiran za znanost, nasploh mal genija. Po drugi strani pa ne obvlada osnov obnašanja, nenapisana socialna pravila so španska vas in nasplošno za nas vsakdanje reči so njemu buuuuuuh.

In od kje avtizem? Po korenitem prebiranju enga kupa literature pridem do sledečih odgovorov.
Prvič: zadeva je lahko dedna in gre iz roda v rod(pri nas zelo malo možnosti za to teorijo)oz. prirojena;
Drugič:povzroča ga cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR).(po študijah, ki so jih delal v tujini)

Pri avtizmu gre za to, da je poškodovan imunski sistem otroka oz. mielin, ki ščiti male možgane, zaradi tega pa se otrok obnaša kot se.

In ko smo mal preleteli zgodnje otroštvo našega fanta in njegovo zdravstveno kartoteko so se začele stvari kar same od sebe odpirat. Do 11.mesecev čist zdrav dojenček, normalno napredoval, shodil z 11 m in lepo čebljal. Pri dobrih 11 m cepljen pred vstopom v vrtec (MMR) in otrok začne zbolevat. Seveda se sprijaznemo s tem, da je to ,,davek,, vrtca. S 13m zboli tako hudo, da je hospitaliziran in je v bolnišnični oskrbi skoraj 1m. Opravijo en kup preiskav in ne odkrijejo ničesar. On driska, bruha, ne je, skos joče, primanjkuje mu kisika v krvi...vzroka pa ni. Ni nobene bakterije nikjer. Ko se zadeva stabilizira, dobim otroka domov z pojasnilom, da je na svetu možno ogromno bakterijskih okužb, vendar da ga na vse pa res ne morjo testirat. OK, jih štekam. No, od takrat naprej zelo pogosta vnetja ušesk, otrok ne spregovori do dobrega 2 leta, vendar je to čist OK. Otroci so si pač različni, eni prej, drugi kasneje. Pri nekje 4 leti se začne pri njem v vrtcu opažati, da je pogosto ,,odsoten,,(beri:v svojem svetu), da se ne igra z vrstniki in da je zadosti sam sebi. Po drugi strani pa ljubek (itak, če ni nobenega dela z njim-daš mu 1 igračo, pa maš 2 ure mir). Doma je bil pa itak še edinc in ni imel neke pametne družbe, tako da nismo delal paniko iz tega. Je individualist smo rekli.user posted image Pa so se zadeve začele stopnjevati, ker je otrok rastel. Čedalje bolj bi moral osvajati socialne veščine, on pa nič. Po drugi strani pa tako razgledan in pameten. Pa so me tolažili, da bo otrok zrastu, pa se bo začel tudi v vsakdanjih situacijah obnašat drugače.
No, pa da ne dolgovezim.......še vedno se obnaša kot se je in zato smo tudi prišli do današnjega dne.user posted image

Mal sem sicer žalostna, vendar se potem spomnim, da me neštetokrat nasmeji do solz s svojimi prigodamiuser posted image . Ma pravi sonček jeuser posted image . Me pa zdej mori to cepljenje. Sicer nimam še prov nobenega ,,dokaza,, da je to vzrok, bomo pa sigurno poslali urin na testiranje in opravili krvne preiskave. Do takrat pa mislim, da pri nas cepljenje odpade.

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 18.12.2009 21:57:23 >

(odgovor članu Mateja4)
  Neposredna povezava do sporočila: 1172
18.12.2009 22:56:31   
Mala_princeska
Jaknik en velik user posted image user posted image user posted image zate in družinico.
Drži se......

Edino to lahko rečem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
19.12.2009 8:22:17   
rea27
jaknik...mi je strašno žal..po eni strani, po drugi strani pa imaš doma malega genija...in boš morda porabila pri njem malo več časa za "ponovitve" določenih pravil...
Nikomur, ampak res nikomur ne solim pameti...samo prebrala sem že na tone in tone gradiva, res, cele metre listov o tem kako škodljivo je cepivo..in draga moja jaknik...ste ga poceni odnesli..Ne zameri, prosim..samo navajam nekaj dejstva, ki sem jih prebrala, kaj se dogaja otročkom po svetu, in kako oboji grozno trpijo, tako mali kot njihovi starši...Ko imajo huuuuuude avtistične oblike obolenj..pa ne le avtisitčne..
Ne bom vas strašila, niti ne bom nič več pisala, niti navajala nobenih bolezni, ker vem, da vas je pač velika večina, ki ste dali svoje srčke cepit...če bo katero zanimalo kaj več na to temo..me lahko vpraša, piše na zs...ni problema...Jaknik...si malo žalostna..ne bit!!! Vse bo čisto fino in fajn...obstajajo tudi otroci, ki imajo take težave in niiiiiič ne razumejo, nimajo pojma o matematiki, fiziki in nasploh o ničemer..tako, da...tvoj mišek je suuper..nič drugega..in ta MAS ni nič drugega kot ena kratica, ki ga ne sme označevat v življenju :)
Zate in za celo tvojo družino user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za malega korenjaka pa vse najboljše in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

super...snegec je...se kar topim, zakurjen kamin zunaj pa belooooo...uuuuiiiii :)

majch..dragi je doma, a ne? A ni to fino...ko pridejo s poti domov..se kar še enkrat zaljubiš hehehhe
alex..bravo za zobke, super slikica in bravo za frizerja...
princeska...am..sej ne vem, če si kej tazga napisala..pa da ti vsaj rečem haloo..
dolči..kakšni komentarji ;)
mateja..bravooo za 450 slikic.. si pridna, ni kaj..mi to še vedno delamo :)
vsem ostalim, ki jih nisem uspela prebrat pa en lep snežni pozdrav..

< Sporočilo je popravil rea27 -- 19.12.2009 8:24:11 >

rea27

Neposredna povezava do sporočila: 1174
19.12.2009 9:06:56   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: rea27

za malega korenjaka pa vse najboljše in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

super...snegec je...se kar topim, zakurjen kamin zunaj pa belooooo...uuuuiiiii :)

majch..dragi je doma, a ne? A ni to fino...ko pridejo s poti domov..se kar še enkrat zaljubiš hehehhe

princeska...am..sej ne vem, če si kej tazga napisala..pa da ti vsaj rečem haloo..

Se podpišem - ja Jaknik za malega korenjaka vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image

Rea - a me samo pozdravljaš ali si kaj mislila s tistim halo? user posted image user posted image user posted image Rea - bom kar tukaj - a je kaj narobe, če otroka po vseh cepljenjih v otroški dobi potem pred vstopom v šolo in kasneje v oš ne cepiš? Ali je to potem bolj koristno ali škodljivo? Te sprašujem, ker veliko veš.

Jaaaa ....... sneeegggggg jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........ Ma nas je zamedlo - bomo frezo vključil, pa bomo dostopni user posted image
Ati je šel v službo, namesto 24.12., pa še zaključno zabavo imajo po službi.

Majch
upam, da je dragi doma.

Vseem želimmmm leeeppp vikeeeenddd :-) :-) :-)

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.