|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke, 2. del
19.12.2009 9:33:02   
rea27
princesi..halooooo :) ;) takole je bilo mišljeno hehheh..
ja, kar se tiče cepiljenja v šoli..Lej, moj mož se je rodil v Nemčiji..in se že takrat ni več otrok cepilo ne po vrtcih ne po šolah. Pri nas pa..komunizem in marš na Drino, a ne ;) No, šalo na stran, to so resne zadeve..Hočem povedat, ta se ravno tako otrok ne rabi cepit v šoli, če nima privolenja staršev..nihče ga proti svoji lastni volji ne sme cepit..Moj mož, je že v 5. razredu, ko bi morali biti cepljeni za nevemkajže..to boste vedele tiste, ki že imate velike otroke..no, že takrat je rekel med. sestri, ne, mene pa ne boste cepil.In so naredili vsi en velik halo, pa bomo starše poklical, pa bomo to in ono..on pa miren hladen..ja, seveda, kar pokličite jih..in iz tistega se seveda ni nikoli nič izcimilo..Ker se tudi ne sme..To je tvoja volja oz. volja staršev dokler si mladoleten..Ni pa z mojim možem nič narobe, nima nobene težke bolezni Hvala Bogu in tudi v najstniških letih se ga niso lotevale ne gripa ne prehlad, ne glavobol.Na sploh je zdrav ko riba Drugače je z mano. Ko sem bila cepljena po vseh regelcih, od a do ž. In imam vsaj 2-3x letno gripo alki gnojno angino, pa prehlade, pa migrene, pa težave z jajčniki, da ne omenjam resnejših zadev, ki jih ne bom pisala tu gor zaradi anonimni podobnih :)

No, moje mnenje, po vsem pregledanem in prebranem je naslednje..otroka ne rabiš cepit proti ničemur...Cepivo je ubistvu le strup, ki v organizmu povzroči le to, da ga (viruz) aktivira...Kolikokrat se je že zgodilo, da je bil otrok cepljen proti recimo oslovskemu kašlju, pa je ravno tega fasal čez kak mesec...Čudno, ali ne? Ko pa ima v sebi kao protivirus...

Človeško telo je narejeno tako, da se vsakodnevno bori proti več tisočim virusom in bakterijam...in to tudi uspešno bojuje...drugače bi bili vsi non stop bolni. Zbolimo pa dejansko takrat, ko imamo oslabljen imunski sistem in nas napade kak virus, ki ga telo v tistem trenutku ni zmožno deaktivirat..Sem napisala čisto po domače..Če bi me bral moj tast (dr.) bi se verjetno križal, a tako pač je..ljudem je treba razložit tako, da razumejo, a ne?

Še ena dobra..ne vem, morda ste zasledile..glede vročine...Vročina ima na telo ubisvtu blagodejni učinek, ona pokuri in zakuri in s tem uniči vse tisto nepotrebno v telesu...kaj pa počnejo ljudje, ko dobijo otroci vročino?!?! Joj, hitro v lekarno, hitro vročino zbit, hitro lekadol ali kaj jst vem kakšen dol še...uglavnem..Vročino je treba zbijat na naraven način, ji pustiti prosto pot, da pomaga telesu, ker ona vbistvu točno to počne. Torej z obkladki, kisom, tušem itd... Ker...na žalost so raziskovalci prišli do groznih ugotovitev. Tisti hi so hladili organizem, ko jih je "napadla" vročina z tableti in podobnim sranjem, je počasi niso več tako pogosto dobivali, ohladili so organicem..in to je najhitrejša pot do rakavih obolenj... itd...Torej..stare lekarne v roke in babičine nasvete..včasih vsega tega ni bilo, a? Jp jp...smo pač žrtve velikih farmacevtskih gigantov, ki nas s svojim hudim lobiranjem stalno prepričujejo v dobrobit tablet in medikamentov...

Princesi..je ok?

Anonimna...u, boš mela dela, a? :)

< Sporočilo je popravil rea27 -- 19.12.2009 9:37:09 >

rea27

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
19.12.2009 9:40:39   
rea27
:)

rea27

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
19.12.2009 13:43:17   
Mala_princeska
Zdajle sem pa tudi jaz opazila zatrdlino na mestu cepljenja, rdečina je pa že od cepljenja naprej user posted image user posted image user posted image
Kot nekakšna podkožna bulica user posted image . Baje je to normalno?user posted image user posted image Menda moram na naslednjem pregledu to povedat.

Rea dobro si napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image hvala.

A potem lahko zavrnem cepljenje pred vstopom v šolo(in kasneje v šoli) in ne bo posledic?user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
19.12.2009 14:36:00   
rea27

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Zdajle sem pa tudi jaz opazila zatrdlino na mestu cepljenja, rdečina je pa že od cepljenja naprej user posted image user posted image user posted image
Kot nekakšna podkožna bulica user posted image . Baje je to normalno?user posted image user posted image Menda moram na naslednjem pregledu to povedat.

Rea dobro si napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image hvala.

A potem lahko zavrnem cepljenje pred vstopom v šolo(in kasneje v šoli) in ne bo posledic?user posted image user posted image

hja, posledice..dobro vprašanje...ne bi smele bit. Ker ti odločaš o svojem otroku..Moreš biti kar trdna v svojem prepričanju in potem ti nihče nič ne more. Bodo pa poskušali..Nas uglavnem ne bodo premaknili..Eva Lana je sedaj stara..uuuu jutri bo 8. mesecev, pa ni bila cepljena še za nobeno stvar..in je superska. Prvo vročino smo mel, prestal, 6. bolezen tudi, prebolel, vse najbolj normalno :) Trkam na les :)

rea27

Neposredna povezava do sporočila: 1179
19.12.2009 21:04:45   
čebelica01
danes nas je čisto pobelilo , grozaaa. sam za otroke je pa to jamajka , smo se malo kepali sankali , tudi tobogan sem jima dala in sta se veselo zaletavala v kupe snega , seveda jaz sem mogla lopatat in delat nove kupe. potem smo se malo metali v sneg in delali angelčke . no potem je mela pa mami dost snega in sem šla delat lazanjo in ne boste verjel pasal je po lazanji tudi sladoled mnjamiiii. tam nekje ob 18 smo pa še francoske rogljiče delali smo se malo s testom igrali pa mal packali , kar lušno je blo . in ja bistvo te moje objave je : sovražim zimo in sneg ampak sem se mela kljub temu enkratno . user posted image user posted image user posted image

aja lep pozdrav vseem skupaj user posted image user posted image user posted image

JAKNIK- user posted image user posted image  maš pač genija doma

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
20.12.2009 21:18:36   
dolči
KAR NEKAJ RESNICE JE V TEM!

Zdravniki in farmacevti med vami zelo dobro vedo, kaj je vrtiljak
zdravil. To je vrtiljak, na katerem se ni preveč priporočljvo znajti,
kajti ko si enkrat na njem, je sila težko izstopiti ... In čim
starejši smo, tem bolj postaja ta vrtiljak nevaren. In pogost. In nor.

Vzemimo na primer Janeza. Janez je dokaj zdrav 50-letnik, ki nima
posebnih zdravstvenih težav. Na sistematskem zdravniškem pregledu pove
zdravniku, da mu včasih malce ponagaja prebava ... in zdravnik mu
napiše recept za zdravilo famotidin, ki >>pomaga<< proti slabi prebavi.
Na videz povsem nedolžno zdravilo. Toda Janez žal ne ve, da famotidin
povzroča bolečine v sklepih. Slednje postajajo vedno hujše in vse bolj
moteče, zato začne Janez jemati paracetamol, da si bolečine olajša.

Tudi paracetamol se mu zdi docela nenevaren, saj je na voljo brez
recepta.
Še vedno pa se počuti slabo oziroma se zdaj počuti še slabše. Postane
depresiven, kar je prav tako stranski učinek famotidina. Toda Janez
tega ne ve. Prav tako je stranski učinek famotidina to, da mu nenadoma
začnejo rasti prsi, težave pa ima tudi s potenco. To dvoje njegove
depresije zagotovo ne olajša. Janez, ki je z razpoloženjem vse bolj na
psu, prebere, kako zelo zdravo naj bi bilo rdeče vino. Zato vsak dan
pri večerji zvrne kakšen kozarček, včasih pa še pri kosilu. Zakaj bi
si vino omejeval, če je pa zdravo? Pa še razpoloženje mu popravi.

Vendar pa se Janez ne zaveda, da paracetamol v kombinaciji z alkoholom
lahko hudo poškoduje jetra. Poleg tega so njegova jetra močno
obremenjena že zaradi prvega zdravila, famotidina, tako da se te
poškodbe kaj hitro spreminjajo v kronične. Jetra so sicer organ, ki se
izjemno hitro obnavlja in je v nekaj tednih že popolnoma regeneriran.

Vendar tudi jetra ne zmorejo delati čudežev, če morajo nenehno
razgrajevati tuje sintetične snovi in alkohol. Zato jetra (ki
opravljajo v telesu nad 400 funkcij) v tem stanju nenehnega stresa
kmalu omagajo in prenehajo učinkovito izvajati detoksifikacijo
organizma. Posledice so takojšnje in uničujoče, zlasti za imunski
sistem. Janezovo telo, ki ne zmore več presnavljati strupov, postane
nemočna tarča raznih okužb.

Zato mu zdravnik predpiše antibiotike.

Antibiotiki zadajo Janezu najhujši udarec od vseh, saj mu dokončno
sesujejo že tako načeti imunski sistem. Obenem poškodujejo tudi
njegova prebavila ter omogočijo razrast kandide. Zdaj ima Janez žal
tudi že kronično vnetje sinusov; zanj mu zdravnik predpiše zdravilo
proti alergijam-antihistaminik, katerega neželeni stranski učinek pa je,
da Janez
kmalu postane tudi vzkipljiv in razdražljiv. Pri tem seveda to
zdravilo, antihistaminik, alergij prav čisto nič ne zdravi, le
blokira njihove simptome. Pa še to le v 40 do 60 % primerov, kajti
alergije povzročajo tudi druge snovi in ne le histamin. Hkrati so
protialergijska zdravila znana po številnih stranskih učinkih, Tako
ima Janez zdaj še glavobole, zvišan holesterol in motnje srčnega
ritma. Pogosto ga stiska v prsih, nenehno se znoji, povrnile pa so se
tudi prebavne težave, kajti antihistaminik mu je povzročil vnetje
želodca. Janez tudi velikokrat bruha, njegov krvni sladkor je precej
povišan, ima nenormalno krvno sliko in težave z uriniranjem, zadnje
čase pa opaža še, da ima motnje pri koordinaciji gibov in svojega
telesa ne obvladuje več popolnoma. In tako naprej ... in naprej.

Pravzaprav v njegovem telesu ni več stvari, ki bi delovala normalno.
Uradna medicina, v vsej svoji krasoti in veličastnosti.

Verjetno vsak od nas pozna nekaj takšnih Janezov, ki so se zelo hitro
spremenili v razvaline. Psihične motnje, izpadanje las, težave z
dihanjem, ustne afte, zvišanje telesne teže, nenormalnosti v EKG-ju,
okvare vida, gomazenje po telesu, pordelost kože, nočne more,
osebnostne spremembe, samomorilne misli ... vse to je >>normalno<< in

>>sprejemljivo<<, dokler >>koristi prekašajo tveganje<<. Obstajajo pa še
tudi taki stranski učinki, ki jih zdravnik nikoli ne vidi. N.pr., žena
Janeza zapusti, ker ne more več prenašati njegovih izbruhov besa in
nenormalnega vedenja. Otroci so se mu odtujili, morda bo izgubil tudi
službo, saj je nenehno na bolniški, ko je na delu, pa se nanj ni
mogoče več zanesti. Vse zaradi nepomembne težavic s prebavoe, ki bi se
dala zlahka urediti s kakšnim čajem ali zeliščnim pripravkom, če bi se
Janezov zdravnik (ali Janez sam) na to seveda spoznal.

Ne zanašajte se na druge, zanesite se nase in na svoje telo.

Privoščite mu hrano - tisto naravno in brez črtnih kod ... Privoščite
mu zdravje.

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
   [Brisano sporočilo]
21.12.2009 9:16:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dolči)
  Neposredna povezava do sporočila: 1182
21.12.2009 9:19:23   
Mateja4
hej zimska; kar se EA tiče je plačljiva ja ampak na voljo je pa 24/7 jaz sem jo sicer želela... pa je blo potem vse tako hitro (beri uro in pol) da je ni blo časa dat (avgusta je bila sicer še brezplačna...)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
21.12.2009 9:43:45   
majch
jutro.

-16user posted image user posted image user posted image

Ampak mi se ne damo. Naš atek je lepo prišel domovuser posted image user posted image , imeli smo fajn vikend, tako da...vse super. Dobili smo slike, koledarje in voščilnice z našo bibo, tako da imamo na pol pripravljeno za delit darila. Ta varianta v fotolabih, da delajo vse te štose je prav simpatična. Zadovoljna. Drugače...mah nič kaj...

Punce...bodite na toplemuser posted image

Jaknikuser posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
21.12.2009 9:53:24   
Mateja4
ja brrrr mrzlo je.. včeri zjutrej je blo tle -18 brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dans nisem šla pa še nč vn :P
jaz sem tud naročila voščilnice v photo labu in jih moram it popoldne iskat....
majch super da ste imeli lep vikenduser posted image user posted image user posted image

grem v peč nametat drgač nas bo zebl... dragi pa spi ( je bil v nočni...)

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
   [Brisano sporočilo]
21.12.2009 10:33:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mateja4)
  Neposredna povezava do sporočila: 1186
21.12.2009 10:38:42   
majch
epiduralna 24/7 meni so jo skoz ponujali. Je pa res, da je nisem dobila zarad gužve in napredka, ki sem ga vmes nardila....je blo teba potiskat.user posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
21.12.2009 10:47:07   
štrumfek
hej babuške

tukej MATEJA4

RR mi je čist zablokiral (no staro up ime) in ne morem sploh na rr.. piše da to up ime ne obstaja... ampak na potralu sem pa še (nisem anonimna....) nevem sem pisala moderatorjem... uglavnem da veste da sem to jaaazuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
21.12.2009 10:47:45   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: majch

epiduralna 24/7 meni so jo skoz ponujali. Je pa res, da je nisem dobila zarad gužve in napredka, ki sem ga vmes nardila....je blo teba potiskat.user posted image

ja epiduralna je sigurno 24/7

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
21.12.2009 11:00:41   
Mala_princeska
Majch super za ateka, vikend in vse koledarje,...
Mi smo se včeraj malo sankali - no atek in Nina, pa malo zimskih fotk smo posneli - danes je uradno koledarsko 1.dan zime, zato je RR v modro ogrnjen user posted image user posted image user posted image , pa moj oči ima danes RD....

user posted image user posted image user posted image Sm kar malo fuč, ker se user posted image v spanju skoz joka in noč poteka takole: jok, duda, jok, duda,....mami vstajat user posted image najbrž so zobki, lahko pa da se mi zvečer ne naje dovolj - bom probala s kako gosto kašico zvečer, sam da pridem do štacune,

a je katera že probala s temi: http://www.hipp.si/kasice_za_lahko_noc

Se beremo kasneje, ko se malo k seb spravim in kj naredim, še kave oz. svojga capučina nisem spila...

Kaminek.....jutri grem v Trebnje.....si za kavico?

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
21.12.2009 12:05:48   
Alex01
Dan

Princesi - se ti še ena pridružuje-jaz. naš mali tudi zadnjih nekaj noči ga neki "sračka". Spat hodi ob 20.30 nekje, pa potem je okrog enih, pa okrog 4, pa ob 6-6.30 tam nekje. Pa tako lepo je že skoraj celo noč prespal. Pa od prejšnjega vikenda že nosek čistiva in čistiva, pa še kar teče user posted image . Samo iz noska teče.Ta vikend pa še jaz, grlo me boli, glava, nos mam čist zabasanuser posted image . Pa še tako šit vreme napovedujejouser posted image

jaknik - še iz moje strani en velik  user posted image

mateja si po novem štrumfek user posted image

Evo, na voščilnice sem še znamke nalimala, popoldan pa v nabiralnik z njimiuser posted image . Letos imamo mi sicer doma narejeno čestitko s tole slikco:
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1191
21.12.2009 13:12:21   
štrumfek
user posted image user posted image user posted image ja Alex zdej sem pa štrumfekuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
21.12.2009 13:48:33   
majch
ooooo ful lepa voščilnica. Fanta sta ful cartkana. Zdaj ti bojo začele že počasi bejbe domov hodit, boš mogla odganjat z metlo.user posted image . Adventni anažma je pa tudi super. Kje si ujagala te svečke??

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
21.12.2009 15:15:16   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: majch

ooooo ful lepa voščilnica. Fanta sta ful cartkana. Zdaj ti bojo začele že počasi bejbe domov hodit, boš mogla odganjat z metlo.user posted image . Adventni anažma je pa tudi super. Kje si ujagala te svečke??

Sej je že neki princeska svoji princeski "ženila" k nam user posted image
Adventni aranžma je čist preprost, smo ga imeli že lani, samo smo imeli malo drugačne svečke, bele s srebrnimi motivi, letos sem pa imela v glavi, da moram kupit srebrne svečke ( v Mercatorju na Cikavi sem jih), pa je bilo vse srebrno, potem smo pa še mal mahu dali spodajuser posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
21.12.2009 15:16:20   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

user posted image user posted image user posted image ja Alex zdej sem pa štrumfekuser posted image user posted image user posted image user posted image

pa novo slikco imaš in nov podpis - ful dobr user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
21.12.2009 15:31:45   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

pa novo slikco imaš in nov podpis - ful dobr user posted image user posted image user posted image

ja mal sprememb sem naredilauser posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
21.12.2009 20:02:13   
čebelica01
Štrunfek - sem ti hotla eno slikco prlimat pa tale shrani. si al kaj je že ne dela user posted image user posted image
kuga pa zdaj user posted image user posted image user posted image

ampak zima pa je zima , kaj ne da dolenkice ??

no danes sem šla nabavit smučarske rokavice za manco in za gregorja vam povem da tele na pet prstov komaj dobiš user posted image user posted image .

sem že čisto živčna ratala , ko sem jima natikala te rokavice , pa majo kao po letih ja pa kaj še user posted image user posted image . od4-5 let sem mogla manci kupt k je stara 7 let , pa so ji še mal velike

od 8-10 let pa gregorju - haloooo kje je tle logika , so skregani z njo user posted image user posted image  aja gregor je star pa 5 let in pol .

mislim za **** cene pa tudi take user posted image user posted image .

no tko , mraz je vzunej nekaj že dežek mrši že vse ledeni in zjutrej bo na cestah špeguuuu .

pazite se tiste kere greste kam na okoli

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
21.12.2009 21:23:20   
Alex01
Zdaj bomo začeli kmal navijatuser posted image user posted image user posted image user posted image

1.zmajčica
2.valentinčica

in tako naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
21.12.2009 21:36:24   
štrumfek
čebeli a smrkca si mi hotla prpopat a??user posted image user posted image user posted image
takele ne? user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image
(slikomat dela)user posted image user posted image user posted image
ja kar se pa rokavic tiče pa ja... jaz sem jih prejšni teden zase iskala pa nisem najdla nič... use mi je preveliko.. ka mi je prav je blo pa 40 €. za ene rokavice pa ziher ne mislm tolk dat...

Alex ja zdej bo treba začet pa počasi navijatuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
21.12.2009 21:49:09   
čebelica01
ja eno takole . ja ne vem kaj je mene nekaj hecal .

ja sej ne vprašej sej tudi otroški niso kaj dosti ceneje sem dala za dvoje otroške 40 € apsurd

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.