|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
17.12.2009 20:10:54   
tix
Živjo nosečke!!

Ma mi je prav škoda na čase, ker nimam nobenega filinga še da sem noseča user posted image   slabost je bila prisotna kakšen teden zdaj je pa že mimo, no s prebavo mam že nekaj težav, imam že prav srečo če grem v tednu na veliko potrebo, joškice me bolijo kakšen dan bol kakšen dan manj - načeloma skoraj nič - saj sem seveda hvaležna ampak kakšen trebušček bi bil pa čist fajn :)

Staršem bova povedala, sedaj enkrat okol božiča.

Pregled imam pa šele žez en mesec, predvidevam, da brez UZ, samo na posvetovalnico, na NS pa ne grem....to bo še zabavno

Lep večer vsem

< Sporočilo je popravil tix -- 17.12.2009 20:14:54 >

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 801
17.12.2009 20:27:37   
pa&ga
Živjo punce!

Jaz sem pa full jezna. Popoldan so me iz ZD klicali, da se je moja ginekologinja poškodovala in naj se na pregled naročim po novem letu. Saj nisem jezna na ginekologinjo, ampak na to čakanje. Rada bi že videla kaj se z mojim sončkom dogaja. Klicala sem Strahovo, kjer imam NS, pa imajo do 07.01. že vse zasedeno. Jutri moram poklicati osevno zdravnico zaradi bolniške. Vprašala jo bom za mnenje glede pregleda pri drugem ginekologu.

Kaj mi pa ve svetujete?

LPuser posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 802
17.12.2009 20:44:02   
Kiwa
pa&ga tole je pa res zoprno. Jaz bi, glede na to, da zelo rada vem pri čem sem, šla na pregled k drugemu ginekologu. Mogoče pa tudi po novem letu tvoja še ne bo mogla delat, pa boš tako ali tako morala k drugemu. To je prvi pregled, kajne?
No, jaz ne bi mogla čakat. In prvi pregled naj bi bil od 8. do 12. tedna.

(odgovor članu pa&ga)
Neposredna povezava do sporočila: 803
17.12.2009 20:56:16   
tinca10
sploh ne rabiš čakat, greš na pregled nekam samoplačniško. Če stane nuhalna 60eur, sklepam da stane en pregled z ultrazvokom manj, tako da jst sigurno nebi čakala.
Samoplačniško te pa ponavadi kr takoj vzamejo.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 804
17.12.2009 21:01:43   
Kiwa
Navaden UZ stane mislim da 30€. Ampak saj bi mogla ginekologinja imeti koga, ki jo nadomešča. Kaj pa nujni primeri?

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 805
17.12.2009 21:54:02   
buškolinka

IZVIRNO SPOROČILO: simonč

sicer pa me đe enkrat zanima, če katera ve, kdaj je materinska šola tu v ljubljani za zgodnjo nosečnost. sicer sploh ne vem, če bi šla, saj najbrž ni nič drugače kot pred leti.

Simonč - tole sem našla na netu...sicer so termini za leto 2009 (za leto 2010 nisem našla) ampak najdeš pa gor tudi kontaktno telefonsko, pa lahko vprašaš kakšni bodo termini v letu 2010 - če so že znani
http://213.172.226.70/kc/admin/organigram/00016f-0001fa.pdf

lp

(odgovor članu simonč)
Neposredna povezava do sporočila: 806
17.12.2009 21:56:03   
buškolinka
no, šele zdaj sem si ogledala za kaj gre...zanimivo! mogoče se pa vidimo 23.12. ob 16.00 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 807
18.12.2009 8:25:34   
pupika
Ojla punce, evo da še jaz komentiram moj pregled včeraj. UZ nisem imela, mije pa sestra poslušala srček in smo ga slišali, tak da naj bi bilo vse OK, sem se pa šla naročit na UZ in NS, pa imam oboje datum 13.1, malo pozno ja, ampak kaj morem, naslednji pregled pri G pa 14.1, in upam, da takrat bo moja G, ker včeraj je ni bilo in če bi bila moja G, bi mi sigurno delala UZ, tako kot v prvo.
Tak, da sem bila po eni strani malo razočarana, po drugi vesela ker sem slišala srček.Male pikice pa še nisem videla.
Kako ste ostale?

Neposredna povezava do sporočila: 808
18.12.2009 8:30:35   
polhec
Jutro so user posted image .
Kako ste kaj? Meni se počasi stanje umirja (vsaj bruhanja ni več toliko), no bomo vidl kako bo kaj čez vikend, takrat namreč dobim vse za nazaj. Najin pikec kot kaže ve, kdaj imam čas za WC ;-) Drugače s pa počasi že počutum nosečp, prav pa zdej ko sva včeraj prvič vidla najinega pikca v malo večjo obliki na NS.
Veliki smo dobrih 6 cm, rok poroda kljub malo večjim meram ostaja 2.7.2010 in danes smo ponosno stopili v 13 teden. Drugače so pa rezultati dobri verjentost 1:24.262 ;-) sva si kar odahnila, da je vse ok in da lahko zdej tudi ostalim ponosno poveva, da bova starša. Čeprav ožja družina že itak ve, saj ni mogoče da bi bla tuk časa tiho.
Kaj pa kej ve, ste že povedale domačim? Kaj pa vaša predvidevanja, glede spola? Nama včeraj ni mogla zagotoviti, kaj bo, čeprav imamo vsi nekak občutek da bo user posted image . No bomo vidl, vbistvu nama je pa itak vseen, sam da je vse ok.
Lepo preživiti se zadnji delovni dan in potem vikend :-)
polhec

Neposredna povezava do sporočila: 809
18.12.2009 8:32:44   
Kiwa
Pupika super za srček! S čim ti pa to posluša? Kakšna posebna naprava ali stetoskop? Jaz na prejšnjem pregledu niti srčka nisem slišala, sem prosila ginekologinjo, pa je rekla, da se to sedaj še nič ne sliši user posted image . Pa sem bila takrat že polnih 11t noseča. Ah... Zakaj ne morejo tega narediti, samo toliko, da smo pomirjene? Tega res ne razumem.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 810
18.12.2009 8:37:08   
Kiwa
Waw polhec! Čestitke za tako dober rezultat. Kje si pa bila na nuhalni? Zadovoljna s pregledom?
Glede spola se meni tudi zdi, da bo fantek. Ne vem sicer zakaj.
Pri nama jih zelo malo ve, jaz bi vsem povedala, fant pa bi kar čakal. Ne vem na kaj. Verjetno na to, da me bodo vsi začeli spraševat, če sem se zredila. Ker trebuh imam kar močno napihnjen. To mi je res čudno, ker po kg se nisem nič zredila.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 811
18.12.2009 8:54:20   
polhec
Kiwa midva sva sla v Dravlje, morem rečt da sva bla zelo zadovolna, vsi nasmejani, gin. vse pove ustavi sliko, da si lažje predstavljaš, odprta za razna vprašanja in ji ni težko odgovrajat tut mogoče za no banalna vprašanja. Ampak ko si prvič noseč, je vse novo in te vse zanima.
Ah midva nisva mogla bit lih tiho, čeprav jst bi mogoče se zdržala ampak moj ne. Je pa res, da je bila najina nosečnost za naju pravi balzam za dušo, po vsem kar se je letos dogajal in mogoče sva prav zaradi tega hotela veselo novico deliti tudi z ostalimi. No zdej bodo pa počasi tudi ostali izvedeli, ker se mi trebušček že počasi pozna (predvsem zvečer). Dobro, da je zima in ga se lahko skrivam pod puloverji, vendar dvomim da se dolgo.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 812
18.12.2009 8:58:38   
pupika
Kiwa s tistim mi je poslušala, ki ponavadi vedno poslušajo, potem pri pregledu. Še utrip je bil 125/ spodnje se pa ne spomnim nekje okoli 70. Me je najprej namalzala z gelom, potem pa iskala srček, in smo ga lepo slišali. Saj to morajo vedno na vsakem pregledu narest, vsaj pri nas to vedno delajo.
Jaz sem pa zaenkrat pridelala 2 kg.
Polhec vauu zelo lep rezulta, vse čestitke.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 813
18.12.2009 9:27:56   
rozinca33
user posted image user posted image user posted image
Ste na toplem? Js sem bolj zmrzljiva, pa sem kr pr pečki user posted image
Glede povezave med slabostjo in spolom otroka sem js tudi slišala to razlago, da če ti je bolj slabo, bo punčka, če manj pa fant. Po drugi strani pa še eno: če imaš preveč časa mislit na to, kaj ti je, potem te ziher nekaj matra user posted image user posted image user posted image user posted image . Zato ker moja tašča ima dve hčeri, pa ji pri nobeni ni blo slabo, ker je morala ves čas delat.
Vesela sem za vse, ki imate dobre rezultate pri NS. Mi gremo pa čez 11 dni. Komaj čakam user posted image . Sam se moram spomnit in prej na wc, da ne bo spet mehur poln. user posted image
Meni je pri prvem ultrazvoku z isto napravo pregledala pikico in poslušala srčka oz. ga dala na zvočnik, da sem ga tudi jaz slišala. Najlepši zvok user posted image .
Mogoče je odvisno od tega, kakšno napravo imajo na razpolago. Ker v Velenju pri hčeri pred 8imi leti G tega ni naredila, sem srčka slišala šele na CTG-ju.
Lepe decembrske dni vam želim

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 814
18.12.2009 9:33:06   
tajam
Pozdravljeneuser posted image .
Že nekajkrat sem brskala po tem forumu, opazjem preglednico PDP, ki je že zelo polna, pa sem še nesigurna user posted image , zato se nisem prej oglasila.
Vesela bom, user posted image  če se lahko pridružim, PDP imam namreč 20. 7. 2010 (za enkrat je še prazno), NS pa 29. 12. 2009. Sem pa imela že dva UZ, na srečo za enkrat še vse O.K.( včeraj je bil drugi, velikost 2,9 mmm). Tako nesigurna sem pa za to, ker sem pred tem imela SS, veliko moram počivati, jesti Utrogestan, ker je za enkrat še vedno rizično.

Čudi me, da nekatere še niste imele UZ? No verjetno je vse v najlepšem redu in zato ni panike.

Upam, da me sprejmete v vaš krog in uživajte s trebuščki.user posted image
lp,t.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 815
18.12.2009 10:44:54   
KatMat
slabosti v nosečnosti so ponavadi povezane z otrokovo krvno skupino...ce ma mešano ali krvno skupino vasega partnerja vam bo veliko bolj slabo kot tiste ki rodijo otoka z enako krvno skupino matere...pac telo registrira plod kot tujek in ga proba zavrniti...to mi obcutimo kot slabost

(odgovor članu tajam)
Neposredna povezava do sporočila: 816
18.12.2009 11:20:40   
pamb
Katmat zanimivo... tega pa še nisem slišala... bi pa rekla, da je nekaj na tem...

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 817
18.12.2009 11:38:46   
đanika
živjo punce in dobrodošla Tajam

katMat to bo vrjetno res držalo moja prva nosečnost je bila brez vsake slabosti in bruhanja in res ima moja hči enako krvno skupino kot jaz. user posted image .

lep sončen pozdrav

(odgovor članu pamb)
Neposredna povezava do sporočila: 818
18.12.2009 11:46:01   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

slabosti v nosečnosti so ponavadi povezane z otrokovo krvno skupino...ce ma mešano ali krvno skupino vasega partnerja vam bo veliko bolj slabo kot tiste ki rodijo otoka z enako krvno skupino matere...pac telo registrira plod kot tujek in ga proba zavrniti...to mi obcutimo kot slabost

A ni tako, da telo zazna plod kot tujek, če je mama npr. Rh-, oče Rh+ in je otrok Rh+ ? Ali sem jaz vse skupaj narobe razumela user posted image . Midva imava točno ta "problem", da sem jaz Rh- , moj dragi pa je Rh+ . Tudi krvni skupini imava različni.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 819
18.12.2009 11:57:09   
rozinca33
Hm, te verzije o slabosti še pa nisem slišala.
Pa pri meni v prvi nosečnosti ni držala, ker imamo tako jaz,
koz hči in tudi njen oče popolnoma enako krvno grupo in sicer B-,
pa mi je blo slabo tak, da ni za govorit user posted image
Lahko pa, da sem izjema.
Izjeme pa tak potrjujejo pravilo, a ne user posted image

Smo pa tiste z Rh- za 1-2 injekciji bolj napikane od "srečnic" z Rh+.
Js druge injekcije nisem dobila ravno zato, ker je tudi hči Rh-.
Prvo pa "fašeš" v vsakem primeruuser posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 820
18.12.2009 11:58:42   
rozinca33
Tajam dobrodošla user posted image
več nas je bolj je veselo user posted image

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 821
18.12.2009 13:03:16   
anajrim
Ojla punce!

kako ste kaj?

jaz sem iz dneva v dan bolje, slabosti so le še občasne, križ me še malo boli,apetita pa nimam ravno najboljega!!!

lp

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 822
18.12.2009 13:22:09   
KatMat
tko so meni razlozili...jaz nisem niti enkrat bruhala pa ima moja puncka isto krvno skupino kot jaz in rh (seveda se oboje uposteva) med tem ko je moja svakinja bruhala do poroda....ker ima puncka vse po ocetu -mojemu bratu

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 823
18.12.2009 13:22:56   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 824
18.12.2009 16:14:24   
Pikica5
Pozdravljene,

po dolgem času se vam malo javlam, ob dveh nagajivcih ostane zelo malo časa za rač.

Jaz sem bila na pregledu, naša pikica je velika že 4 cm, je pa za 3 dni večja od zadnje M. 5.1.2010 mam NS naslednji pregled pa 13.1., mam zelo pogoste preglede zaradi stvari, ki so se mi zgodile, tak, da kar naprej hodim na kontrole pa blabla. Dobila sem tudi sirup ferumlek, sem zopet slabokrvna.

Punce kako ste kaj, vam trebuščki že rastejo, jaz mam neverjetno velik buši pa zelo me je razneslo pod brado, sem okrogla v obraz ko polna lunauser posted image user posted image user posted image user posted image

Želim vam lep topel večer user posted image

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?