|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI
11.12.2009 18:10:56   
Serendipity
Heyla pupike in fantin,

Goldy - *objem* vaši družinici

semper* - hihi - faca user posted image
Reby - kak je luškan v tem obročku user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
11.12.2009 22:35:29   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: lana70

daaaan mamice..eno vprašanje (again), a ste si nabavile blazino za dojenje in kako se vam je obnesla??

jaz sem jo imela za spanje med nosečnostjo user posted image pa prvi mesec za dojenje, potem pa ne več. razen, če ga sede dojim v poselji, kar je redko

goldy user posted image verjamem, da je težko... našega kužija so uspavali maja, star je bil pa 15 let.

Rebi, Tomi je pa vrtavka user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
12.12.2009 12:20:19   
lučka 25
No, mi je kar nerodno, ker se že toliko časa nisem javila. Saj preberem že, za pisat pa ni časa. Smo bli bolj leteči te dni.

Reby, vaš tomi je res pravi akrobt. Naša ej bla tud tko brzinskla pri obračanju, kotaljenju, plazenju,...ampak zares je pa začela šele sedaj opazovat svoje roke, igrače - do potankosti, ker se ji celo uspe za kakšno minuto umirit, drugače pa je skoz v gibanjuuser posted image

mojsonček, upam da ste že bolje in niste več bolni. Neža je tudi malo prehlajena, ampak od četrtka ne kašlja več, se pa tudi že nos veselo čisti in že lažje diha.

Sempre*, a že 2 zobek. Mater ste brzinski. Bravo! No vidiš, tu nas pa vi šišate po dolgem in počes.user posted image

se*, po moje kar pričakujte 1 zobek, ker to so že vsi znaki za prihod beline v ustih.user posted image

Goldy, nimam besed ker si ne morem predstavljati kakšna bolečina je pri izgubi tako dobrega prijatelja kot je kuži. Upam, da ne bo prehudo za tvojega očija.

Bumo, super da se koža popravlja.user posted image

obi, super da ste začeli tudi s čajem. Je dobro že malo prej s tem, ne šele takrat ko se začne uvajat GH. Bučke pa neredim tako, da jih olupim in nato narežem na čisto majhne kocke (malo manj kot 1cmx1cm) dam samo toliko vode da pokrije in potem kuham dobrih 10 minut, nato pa dodam še malo olivnega olja in s paličnim mešalnikom zmiksam.

kruce, ja nič se naj vam ne mudi z GH. Nam je P rekla, da dokler se otrok lepo razvija samo ob mleku ne rabiš hiteti do vsaj 5,5, mesca.

blanč, nič bat. Mi tud komaj shajamo s časom, ker smo veliko zunaj pa potem vse delo ne moremo s sabo peljat na sprehod.user posted image

sonček, kako pa kaj vaš Lovro. Že hodi kot ta velik ali je še bolj previden?

ajsi, za tebe pa vrjamem, da uporabljaš blazino za dojenje, če ne moreš kam roke naslonit, ker je vaš mišek res velik korenjak.

Drugače pa nam gre hranjenje že veliko bolje. Zdaj že poje za en obrok zelenjave (140g, no v lončku kaže 120ml). Tko, da sem prav zadovoljna.user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
12.12.2009 15:32:46   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

No, mi je kar nerodno, ker se že toliko časa nisem javila. Saj preberem že, za pisat pa ni časa. Smo bli bolj leteči te dni.

Kaj bi ti le bilo nerodno user posted image  Saj, ko pa pišeš, pa prav nič ne izputiš user posted image

Sempre*, a že 2 zobek. Mater ste brzinski. Bravo! No vidiš, tu nas pa vi šišate po dolgem in počes.user posted image

Ja, šišamo, ne? sej kar ne morem verjet user posted image  Ko se naš Klemen nasmeji, se kar 2 zobka pokažeta user posted image  Prav luštno zgleda, ni kaj user posted image  Sam je pa kar bolj sitnčkan zdej, k ga boli user posted image

se*, po moje kar pričakujte 1 zobek, ker to so že vsi znaki za prihod beline v ustih.user posted image

Ja, sem tudi jaz hotla pokomentirat, pa sem pozabila user posted image  .. simptomi so kar ta pravi, pričakujte zobek user posted image

obi, super da ste začeli tudi s čajem. Je dobro že malo prej s tem, ne šele takrat ko se začne uvajat GH. Bučke pa neredim tako, da jih olupim in nato narežem na čisto majhne kocke (malo manj kot 1cmx1cm) dam samo toliko vode da pokrije in potem kuham dobrih 10 minut, nato pa dodam še malo olivnega olja in s paličnim mešalnikom zmiksam.

Obi, predvčerajšnjim tudi naš ni pa ni hotel zaspat, sem ga dojila in dojila, pa kupčke podirala, trebuščka masirala ... potem sem mela pa dost in sem mu naredila un hippov janežev čajček, ena vrečkica se mi je valjala po omari že nekaj časa, sem dobila nekje reklamno. Sem v principu proti tem instant čajčkom, ker imajo cuker not, ampak ko ga je spil, je v hipu zaspal in spal skoraj do jutra. Tako da ... je za probat ...

kruce, ja nič se naj vam ne mudi z GH. Nam je P rekla, da dokler se otrok lepo razvija samo ob mleku ne rabiš hiteti do vsaj 5,5, mesca.

Tole potem tudi za nas velja ... samo tako hitro bomo pri 5,5 mesecih user posted image

Drugače pa nam gre hranjenje že veliko bolje. Zdaj že poje za en obrok zelenjave (140g, no v lončku kaže 120ml). Tko, da sem prav zadovoljna.user posted image

Bravo Nežica user posted image  in zadovoljna mamica user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
12.12.2009 15:52:06   
obayifo
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Obi, predvčerajšnjim tudi naš ni pa ni hotel zaspat, sem ga dojila in dojila, pa kupčke podirala, trebuščka masirala ... potem sem mela pa dost in sem mu naredila un hippov janežev čajček, ena vrečkica se mi je valjala po omari že nekaj časa, sem dobila nekje reklamno. Sem v principu proti tem instant čajčkom, ker imajo cuker not, ampak ko ga je spil, je v hipu zaspal in spal skoraj do jutra. Tako da ... je za probat ...

točno tega smo nardil, vrečkica komarčkovga čajčka od hippa!!! včerej sm pa probala komarček janež in kumino brez cukra (vrečka) pa ni šlo dol, tko da smo spal 'samo' od enih do šestih. se je pa naš začel ful razburjat, kadar hočmo kupčka podret in če ga ne podre v minuti rata tolk slabe vole, da opustimo idejo, ker je dretje. pa pol bl 'punkamo'. upam, da ni to nč narobe... ne kaže, da bi ga zato kej trebušček matrou.

Tole potem tudi za nas velja ... samo tako hitro bomo pri 5,5 mesecih user posted image

pa za nas tudi... pr nas je tko, da P še nič ne govori o GH, sestra pa prav da kar od 4 mescev naprej.. najbrž bomo tut mi mal zamaknil, če se bomo še naprej vsaj tolk dojil k zdej

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
12.12.2009 15:55:43   
ledenka
uvajanje GH - naj bi bilo tako, da se pri dojenih ne hiti, tam nekje proti 6. mesecu se začne. midva sva začela pri 5,5 z riževo kašico, potem je šlo pa res počasi user posted image mi je pa patronažna dala nekaj res dobrih nasvetov in prinesla eno razpredelnico, ki se je kar poslužujem user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
12.12.2009 16:29:50   
obayifo
ledenka, lahko deliš kaj teh nasvetov? razpredelnico? ori nas nič od tega... patronažna je bla sam dokler se nismo skopal, tko da vse, kar vem, je od sestre pri P. riževo kašico si kupila? katero pa? mi bomo moral najt tako, ki nima mleka že not in bom morala s svojim mešat (če ga bo še kej)

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
12.12.2009 16:36:30   
ledenka
seveda, samo rabim več časa user posted image bom pretipkala seznam, ker je res praktičen!

kašice mu pa dajem od Holle, naj bi bile kao najboljše user posted image Hipp ne smem, je moj neki sodeloval z njimi... pa mi je prepovedal.

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
12.12.2009 17:14:55   
Reby
Evo, jaz imam razpredelnico, sem jo dobila pri P:
Bom napisala samo za 6. in 7. mesec:

Uvajanje goste hrane

Meseci: 6+
1. riž
2. korenje, bučka
3. krompir, koruza
4. cvetača, koleraba
5. jabolka, hruška, marelica
6. manjše količine žit z glutenom (oves, pšenica...)
7. na koncu priprave dodajamo k jedem manjše količine olja (10g = 1 žlička / 150-200 ml obroka)

Količina obroka: 230-250 ml

Konzistenca hrane: tekoča živila, pretlačena živila, živila nastrgana na strgalnik

Izberemo 1 obrok v dnevu, ko otroku ponudimo zgoraj navedena živila. Nova živila uvajamo na 3-4 dni. Ostale obroke se otrok še doji oz. hrani s prilagojeno mlečno formulo. Ob uvajanju goste hrane pričnemo ponujati prekuhano vodo (nekaj žličk) po obroku. Čaj, sladkane pijače odsvetujemo!

Meseci: 7+
postopno dodajanje beljakovinske hrane (30-35 g), nadaljevanje uvajanja različnih vrst sadja, zelenjave, žit

meso 2-3x tedensko
1. perutnina, zajčje meso
2. žrebiček
3. teletina

ribe 2-3x tedensko
1. mastne morske ribe
2. bela riba
3. sladkovodne ribe

230 - 250 ml

pretlačena živila, dobro narezana živila

Primer jedilnika:
1. materino mleko/prilagojena mlečna formula
2. sadna kaša
3. zelenjavna kaša z dodatkom mesa
4. materino mleko/prilagojena mlečna formula
5. žitna kaša, materino mleko/prilagojena mlečna formula

Prekuhana voda od 400 ml/dan, poleg tekočine zaužite s hrano (mleko, sadje, juhe)
Čaj, sladkane pijače odsvetujemo!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
12.12.2009 20:42:45   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

seveda, samo rabim več časa user posted image bom pretipkala seznam, ker je res praktičen!

kašice mu pa dajem od Holle, naj bi bile kao najboljše user posted image Hipp ne smem, je moj neki sodeloval z njimi... pa mi je prepovedal.

user posted image user posted image user posted image  Dobra reklama user posted image

Reby, hvala za napotke in čas, ki si si ga vzela, da si nam tole natipkala user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
13.12.2009 0:30:41   
obayifo
reby hvala

naš sonček je že zaspal in jaz sem brskala in našla eno stran z nasveti za uvajanje pri otrocih z alergijami in recepti za doječe matere itd.. od karmen mlinar
mogoče še komu prav pride:  http://med.over.net/prehrana/index.php?k=48&p=180&n=14351&stran=1

Neposredna povezava do sporočila: 1711
13.12.2009 8:53:40   
Reby
Dobro jutro! user posted image

user posted image

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
13.12.2009 19:37:01   
Sempervivum
Dober večer! user posted image

Mi gremo zdej čofotat ... sem pozabila povedati, da je čebriček postal najboljša zabava - tamali v njem že veselo čofota in šprica vse naokoli user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
13.12.2009 22:08:30   
Sempervivum

user posted image
 user posted image Razbojniki:

Gloria - Nik 09.09.2008
barchy81 - Jakob & Domen 25.11.2008
sonček33 - Lovro 31.01.2009
Hedviga - Miha 09.02.2009
Ledenka - Maks 05.05.2009
ancibanci - Svit 02.07.2009
Sempervivum - Klemen 03.08.2009
Obayifo - Enej 28.08.2009
Reby - Tomi 29.08.2009
Miška73 - Rok & Nejc 02.09.2009
Špelka12 - Oskar 15.10.2009 

user posted image  Princeske:
pinki36 - Sabina 09.01.2009
Hedviga - Špela 09.02.2009
mojsonček - Zoja 13.05.2009
Sabsa - Sara 27.05.2009
Goldy - Alja 09.06.2009
Lučka25 - Neža 26.06.2009
Bumo - Lana 25.07.2009
Serendipity - Zarja 25.08.2009
Krucefiks - Karolina 02.09.2009
Jona3 - Tara 12.11.2009

PREGLEDI NAŠIH OTROČIČKOV V DECEMBRU

sreda, 16.12.
Sempervivum - Klemen: cepljenje (2. odmerek)

user posted image   user posted image    NAŠI NOVI ČLANI V NOVEMBRU user posted image   user posted image   

user posted image Tara user posted image

user posted image

Prihajajo pa tudi novi ... poglej na:

Koristne informacije:

Za mamice, ki ne smejo uživati jajc in/ali mleka:

Dobro je vedeti:

Dojenje:

Igre za miselni razvoj dojenčka:

Neposredna povezava do sporočila: 1714
13.12.2009 22:10:35   
Sempervivum
Madoniš, danes je pa akcija tle gor user posted image  

Jaz sem spet pol ure surfala, da sem seznam našla user posted image  Dejte mal podatkov napisat, da bomo vsaj malo na tekočem ...

Neposredna povezava do sporočila: 1715
13.12.2009 22:11:02   
Serendipity

Dober večer! user posted image

Mi gremo zdej čofotat ... sem pozabila povedati, da je čebriček postal najboljša zabava - tamali v njem že veselo čofota in šprica vse naokoli user posted image

user posted image user posted image user posted image

Zakaj ne bi bila tudi ati & mama mokra user posted image user posted image

ps: hm... se mi zdi, da si še neko ''malenkost'' dolžna, ali? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1716
13.12.2009 22:26:44   
Reby
Semper - super za seznamček, pridna. Sem naškla v miselnih igrah tut tole in sem se spomnila na tebe user posted image  Olimpiada v valjanju
Mi smo tud imeli danes čofotanje in je vsakič bolj mokro user posted image
Seki - helou, kako lepotička Zarja? user posted image

Mi smo skoz na trebuhu, tamali je neumoren user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1717
13.12.2009 22:38:49   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

user posted image  

Jaz vsak dan naredim celo goro fotk, pa še kakšen filmček za povrhu, zdej se pa že zgubljam v njih ... help user posted image  Moram mal reducirat tole, sam kaj, ko je naš mali najbolj lušen na svetu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Daj, še ti poročaj, kako kaj vaša mala!

IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Semper - super za seznamček, pridna. Sem naškla v miselnih igrah tut tole in sem se spomnila na tebe user posted image  Olimpiada v valjanju
Mi smo tud imeli danes čofotanje in je vsakič bolj mokro user posted image
Mi smo skoz na trebuhu, tamali je neumoren user posted image

Sem šla takoj v knjigico pogledat, če se prav valjamo user posted image  Itak je tam čist premalo dogajanja, mi mamo res ta pravo olimpijado user posted image  Je pa tudi naš čedalje rajši na trebuhu .... jupiiiiiii! Veš, kokrat grem še tale tvoj filmček gledat, mi je čist neverjeten Tomi user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
14.12.2009 8:38:47   
Reby

user posted image

Semper - kaj pa imaš to za eno knjigico?

Mi še vedno ne spimo user posted image  Okrog desetih zaspi, potem pa je spet pokonc ob enih ali dveh in nato vsako uro do jutra user posted image  Pa ga pustim, da malo jamra, ker lačen ni, previt je, ampak iz jamranja pride dretje doklet ga ne dam k sebi v pojstlo in na joško. Pa zaspi in se ful premetava in klati okrog z rokami. Ni mi jasn. Pravjo, da je to sindrom pospešene rasti?!?

Neposredna povezava do sporočila: 1719
14.12.2009 11:01:59   
Serendipity

IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

user posted image  

Jaz vsak dan naredim celo goro fotk, pa še kakšen filmček za povrhu, zdej se pa že zgubljam v njih ... help user posted image  Moram mal reducirat tole, sam kaj, ko je naš mali najbolj lušen na svetu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Daj, še ti poročaj, kako kaj vaša mala!

user posted image user posted image - ja vem kak je to z gooorooo fotk. Sem dobila idejo da bi iz tistih alp slikic naredila eno tak ''kolaž'' varianto. Poglej tole stran tu: http://imikimi.com/  So tudi dobre ideje za okvirčke in kolaž variante (več slikc v enem). Se mi zdi še posebej super za božične teme.

user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Serendipity -- 14.12.2009 11:17:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 1720
14.12.2009 11:20:02   
ledenka
SE*, kolk luštne slike user posted image

Reby, hvala, da si seznam za GH napisala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1721
14.12.2009 11:31:14   
Sempervivum

Semper - kaj pa imaš to za eno knjigico?

Mi še vedno ne spimo user posted image  Okrog desetih zaspi, potem pa je spet pokonc ob enih ali dveh in nato vsako uro do jutra user posted image  Pa ga pustim, da malo jamra, ker lačen ni, previt je, ampak iz jamranja pride dretje doklet ga ne dam k sebi v pojstlo in na joško. Pa zaspi in se ful premetava in klati okrog z rokami. Ni mi jasn. Pravjo, da je to sindrom pospešene rasti?!?

Dobro jutro! Hvala za kavico, jaz sem tamalega že previla, preoblekla, tudi sebe sem zrihtala, zdej pa uživam ob kavici user posted image  NIsem prav dolgo uživala, se je tamali pritoževal, pa sva joškala zdele eno uro user posted image

Knjigica je tista, iz katere so tiste miselne igre ven prepisane.

Spanje: Naš mali gre spat okrog osme, pol devete ure, potem se še dojiva. Zaspi ponavadi zelo hitro - prehitro, ker se potem čez kakšne pol ure do uro spet zbudi, ker je še vedno lačen. Iz posteljice ga moram nujno vzet, ker ravno tako ves čas neprestano maha z rokami, pa bog ne daj, da bi jih imel pod kovtrom. Zadnje čase je potem tako, da se zbudi okrog dveh,. se podojiva, ga dam nazaj in brez problema spi naprej. Drugo rundo ga pa ne dajem več nazaj, ampak ostane kar pri meni, joškava po potrebi, ko se zbujava. To je ponavadi tam od 5 ure dalje.
Premetava se tudi naš kar naprej, ponavadi zelo takrat, ko ga matrajo prdci. Z rokami itak klati, sem že zgoraj napisala ... tak da to po moje ni nič nenavadno. Pospešena rast upam, da ni, ker ne manjka veliko, da bo večji od mamice  user posted image  V postelji pri meni pa lepo spi, se ne premetava in nič na krili user posted image  Jaz ga kar lepo k sebi stisnem, se čist umiri, sam pol je mene strah, da ga ne bi zadušila user posted image  Mi tašča kar naprej govori ene zgodbice o tem, kako so mamice dojenčke nehote zadušile, zdej mi je pa že pod kožo zlezlo user posted image

Ne vem, a to ti ni všeč, da ga maš pri sebi? Meni je ful fajn, sam mal se bojim da ne bi bilo res kaj narobe, je pa najlepši občutek, ko se zbudim, tamali me pa že z odprtimi očki gleda in se mi smeji user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
14.12.2009 11:33:53   
Sempervivum
Se* ful dobra ideja in čist hude slike user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1723
14.12.2009 13:12:51   
Reby

Se strinjam user posted image

Semper - potem, ko se prvič zbudi, ga imam pri sebi in trdno zaspi, ga prestavim v njegovo postlco. Ko se spet zbudi, ga pa obrdžim pri sebi v postelji, ampak jaz imam posteljo v njegovi sobici široko 80 in spim čisto na robu, posledica tega je, da me boli križ in hrbet ko user posted image , že itak imam probleme s tem. Klati pa vseeno, tut če je pr men...

Neposredna povezava do sporočila: 1724
14.12.2009 15:09:27   
Sempervivum

Se strinjam user posted image

Semper - potem, ko se prvič zbudi, ga imam pri sebi in trdno zaspi, ga prestavim v njegovo postlco. Ko se spet zbudi, ga pa obrdžim pri sebi v postelji, ampak jaz imam posteljo v njegovi sobici široko 80 in spim čisto na robu, posledica tega je, da me boli križ in hrbet ko user posted image , že itak imam probleme s tem. Klati pa vseeno, tut če je pr men...

Zdej vidim, da niti ni tko slabo,  k z mojim še nisva otroške sobice naredila ... v spalnici v ta veliki postelji je pač čist drugače spat, pa še jaz se kakšen dan zbudim vsa polomljena, tako da te razumem, to je čist drugačna situacija. Očitno se zbujamo približno enako, samo na 80 cm je pa skupaj s tamalim pač težko normalno spat. Kaj pa če bi moža poslala na to posteljo, mali pa naj bo pri tebi v spalnici??? Samo ideja, tle gor na RR sem že vse sorte variant prebrala ...  Vsaj za nekaj dni, da se malo spočiješ ...

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.