Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 7:30:34
|
|
|
|
Naty_ka
|
Dobro jutro če se kateri lušta. Jaz jo pijem redno in mi taaaak paše... Drugače pa, tudi jaz sem že počasi vsega sita. Čeprav pa je po drugi strani res, da bi mogle sedaj še uživat, ker potem pride čisto drugi tempo. Nič, grem sina zbudit da ga odpeljem v vrtec
VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR! NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore) Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor inteligence.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 7:41:30
|
|
|
|
mimikica
|
jutro no da se še jaz malo oglasim. to noč, katastrofa z spanjem, boleli kolki, križ, res prava polomija. zdaj poa grem napolnit lakoto pol pa na pregled, upam da je vse ok lp
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 8:27:14
|
|
|
|
PikaIII
|
Pozdravljene, pridružujem se vam januarčicam. Mi pričakujemo - če je G prav videla - punčko in to 23.01.2010 . Pa vprašanje vsem, ki niste prvič noseče: Kako se psihično pripravljate na porod. Ali boste rodile brez sredstev za lajšanje bolečin in ali ste v prvo kaj dobile. LP
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 8:57:28
|
|
|
|
Zala01
|
PikaIII, dobrodošla med nami, čvekami... Jaz sem falotka že odpeljala v vrtec, zdaj pa grem na pošto po eno priporočeno pismo od CSD-ja, upam da je že odločba, pa se mi zdi vseeno hitro, ker sem jim komaj v petek nesla papirje. Danes je spet tak zaspan dan, brez energije, ma fajn je to, da vsaj dežja ni. Kaj boste pa ve delale, ki ste doma?
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:05:37
|
|
|
|
poopek
|
punce men je tak slabo.. sama sem duma, pritisk mam več kot 140/90, že več kot 10 min, sicer je mal padu, počutim se kot da bom glih kar padla dol... nevem kaj naj k sem sama duma. pa trebuh se mi je spustil... prej sem ga mela čist pr joškah, zdej je pa dol... a je možen da je zarad tega???
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:08:21
|
|
|
|
Enkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: poopek punce men je tak slabo.. sama sem duma, pritisk mam več kot 140/90, že več kot 10 min, sicer je mal padu, počutim se kot da bom glih kar padla dol... nevem kaj naj k sem sama duma. pa trebuh se mi je spustil... prej sem ga mela čist pr joškah, zdej je pa dol... a je možen da je zarad tega??? Jaz bi poklicala G. ali pa v p. in jih povprašala kaj naredit. Zoprno je to, ker si sama doma. Najbolj, da se na koga strokovnega obrneš ... čimprej. Pa ne se sama kam vozit ... obstajajo rešilci!!!! kar naj te oni peljejo, če bodo rekli, da pridi na pregled. SrečnO!
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:25:05
|
|
|
|
*BellaLuna*
|
Jutro! Popek definitivno pokliči G, saj je visok pritisk lahko kar problem. Dobrodošla Pika. Jaz hočem roditi povsem normalno brez kakršnih koli drugih sredstev. V prvo sem zaradi močnih umetnih popadkov dobila dolantin, pa razen tega, da sem bila čist odsotna, ni imelo nobenega učinka - bolečine sem vseeno čutila. Tako da zdaj definitivno ne bom dovolila umetnih popadkov (razen če ne bo nujno, ne pa zato, ker se babici mudi), pa ne bom hotla ležat. Se pa tudi jaz ful slabo počutim. Pa kr me matra utrujenost, pa vse me boli, ker mi leži tako, da mi pritiska na en živc. Ampak imam še mesec in pol do konca, tako da je še kar dolga .... A je kakšna januarka že rodila?
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:26:00
|
|
|
|
somic
|
še zadnji sem vas malo preletela, preden grem... se pa strinjam s snežinkami, ne vem katera je dala predlog. jaz trenutno nimam idej, nimam niti as, vem pa da boste našle primerno rešitev grahek, po težkih mukah sem si zborila dr. gradecki v porodnišnici uživajte
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:28:48
|
|
|
|
nincrli
|
Dobro jutro! poopek se strinjam z enkico in ostalimi!! IZVIRNO SPOROČILO: PikaIII Pozdravljene, pridružujem se vam januarčicam. Mi pričakujemo - če je G prav videla - punčko in to 23.01.2010 . Pa vprašanje vsem, ki niste prvič noseče: Kako se psihično pripravljate na porod. Ali boste rodile brez sredstev za lajšanje bolečin in ali ste v prvo kaj dobile. LP Dobrodošla Jaz ne bom imela kakšnega sredstva za lajšanje poroda... Glede psihične priprave pa hmmm, ne vem skos se po malem pripravljam, veliko tu gor čvekamo kar je zakooon... Poskušam čim bolj misliti na to, da ne bo tako hudo. Se pogovarjam z mojim, ki itak vedno reče, da je to tak v naši naravi, da bomo znale poskrbet za saj, ko bo zraven bo on že videl našo naravo Jaz pa sem spala kar vredu, samo sem se pa prehladila, me nekaj grlo boli
< Sporočilo je popravil nincrli -- 9.12.2009 9:29:19 >
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:35:33
|
|
|
|
nony
|
Dobro jutro...kako ste?jaz za spremembo že cel tedn dobro spim...so mi pa začele zatekat noge...kakšen dan imam take da jih sploh ne prepoznam...komaj čakam da rodim ker sem že neučakana malo.....
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:43:05
|
|
|
|
pajcevina
|
Dan! Naša frajla še vedno spančka. Mora nadoknadit še za nazaj (za včeraj). Dobila je dvojne antibiotike in oteklina okoli očesa počasi izginja. Jaz pa ponoči dobro spim, čeprav hodim bolj pozno spat. Vendar pa sem zjutraj, ko me mehur zbudi še vedno in kljub kavi zaspana in rabim kar 2h da se spravim k sebi - žal pa ne morem več nazaj zaspat, ko grem enkrat na wc. Danes moram še pa pirje na CSD nest. Sem verjetno čisto zadnja med vami, a ne? Pa tolk sem lena, da se mi nikamor ne da.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:44:48
|
|
|
|
pajcevina
|
Aja porod: jaz bom probala brez protibolečinskih sredstev, pa čimkasneje v P, pa čimdlje v miganju oz. pokončnih položajih - to stvari precej olajša. Aha, pa fejst se bom bunila proti umetnim - samo če res ne bi šlo drugače.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:45:40
|
|
|
|
pajcevina
|
Če bi pa rade še kakšno psihično pripravo, pa preberte kakšne knjige: npr. Moj porodni načrt, Modrost rojevanja,...
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 9:48:35
|
|
|
|
tweety83
|
Jutro.... Joj kakšna noč je za mano - nisem spala čisto nič,in za dobro jutro me je začela boleti še glava. Upam da bo kaj bolje,če ne bom pa vzela lekadol,glede na to da moram danes na dva rojstna dneva in je treba preživeti dan. Somic - srečno pri selitvi in čim manj stresa! Glede MŠ - moj je bil čist navdušen in sva z veseljem hodila na ta predavanja in škoda,da jih ni več. Smo se pa nekaj pogovarjali,da bi se ponovno dobili čez kako leto in pol do dve leti in si je sestra zapisala naslove....Mi je kul. Glede imena za januarke sem jaz že nekaj dni nazaj predlagala štrumfki in štrumfetke ampak so mi tud snežinke in snežaki všeč,tak da mi je oboje kul. Tako,sedaj se pa oblečem in moram iti nabavit še zavese za v spalnico in še ene nalepkice za pri kinderpetu. Se pišemo še kasneje. Aja - pri nas nekaj sonček kuka....
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:00:19
|
|
|
|
ugi
|
Jutro Jaz sem pa danes dobr spala, še na WC mi ni bilo treba vmes. Drgač sem pa tudi nekaj prehlajena. Upam, da ne bo kaj hujšega. PikaIII: Dobrodošla. Jaz sem tudi prvič imela umetne popadke, poleg mojih in je bolelo ko . Za lajšanje pa sem mela un smejalni plin, sej ne vem kako se reče, sam pomagal ni kej dost. Smo se pa fajn narežal, k mi je moj dal masko gor (pač mi je hotu pomagat) pa je zapru uno luknjo za zrak, tako da sploh nisem mogla vdihnit. Pol sem pa rekla, da sem rajš brez vsega. Pr nas je pa tako lep sonček, da bom šla zdele kar malo na sprehod. Ja meni so tudi všeč snežinke ali nekaj v tem smislu.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:15:01
|
|
|
|
ugi
|
Lahko bi se pa imenovali PRVE SNEŽINKE 2010.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:20:56
|
|
|
|
Isabelle
|
Meni so všeč PRVE SNEŽINKE 2010. Pri nas je tak lep sonček.Sem takoj boljš volje, pa več energije mam za kej naredit. Js pa spim cele noči ku ubita (razen obiskov wc-ja seveda), tudi po 9-10 ur.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:37:30
|
|
|
|
Kika99
|
IZVIRNO SPOROČILO: poopek punce men je tak slabo.. sama sem duma, pritisk mam več kot 140/90, že več kot 10 min, sicer je mal padu, počutim se kot da bom glih kar padla dol... nevem kaj naj k sem sama duma. pa trebuh se mi je spustil... prej sem ga mela čist pr joškah, zdej je pa dol... a je možen da je zarad tega??? ojla Meni je bilo isto. Samo jaz sem mela pritisk 110/60 pa v bušiju je tiščalo ko . To sem imela v 35 tedni. Jaz sem se vlegla pa dala noge čim više. Ene pol ure me je držalo pa vrtelo se mi je tak da nisem mogla niti stati. Opažama pa, da imam trebuh ful spuščeni in je spet začel rasti, navzven . Pupa je že na vse jutro kolcala ene 15 minut, bogica mala komaj čakam da jo bom mela v naročju.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:45:04
|
|
|
|
polho3006
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 Pupa je že na vse jutro kolcala ene 15 minut, bogica mala komaj čakam da jo bom mela v naročju. Moj je tudi kolcal enkrat ponoči, potem ubošček ubogi zjutraj tako hudo da mi je trebuh kar poskakoval in kar precej dolgo. Full sem vesela vsakega premika, vsake brcike, pa tudi če ni najbolj nežna, ampak njegovo kolcanje, če traja predolgo mi pa ni niti malo prijetno. Se mi prav smili, ubošček mali, ker mu ne morem čisto nič pomagati.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:55:02
|
|
|
|
naja6
|
ojla,da se malo javim še jaz ,ko ste vse tak pridne s pisanjem Meni je tudi fuul všeč PRVE SNEŽINKE 2010 Spanje;zadnji teden prava katastrofa(še dobro da ni več dolgo do konca) Trebuh;se mi zdi da je moj tudi že nizko No,naj povem da sem pa ravno iz pregleda in je razen cukra seveda vse ok,tud na CTG-ju sem bila in je ok Naslednji pregled+CTG:15.12
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 10:59:30
|
|
|
|
Tretjinka
|
o super, pa se je še meni zgodilo, da mi je zablokral, namesto poslal ...grrr meni je ime "prve snežinke" fenomenalno! se podpišem! moj trebuh se je tudi fajn spustil....končno spet diham...aleluja! pa ponoči spim....pa včasih kar pozabim, da ga še nosim za seboj, tako bolj simple je odkar me ne tišči pod joške...ampak nevem a je to ok....dajte pogledat prosim svoje buškote....jaz med prstnico in trebuh namreč položim celo dlan....vseh 5 prstov...kako je pa to pri vas? PIKA, dobrodošla! jaz sem rodila že 2x in vsakič sem se prepustila vodenju babice in bila zelo zadovoljna, zato bom to naredila tudi v tretje.....nak sredstva proti bolečini so mi ponujali, nekajkrat sem jih zavrnila, potem pa sprejela ...v bistvu nevem kaj je bilo, le rahlo so me zafixali, kar je zgledalo tako, da sem se v času med popadki malo zgubila, malo odpočila in nabrala moči za nov popadek...nevem...nič nisem komplicirala,ker itak nisem vedela kaj me čaka....tudi zdaj, ko vem, vem, da ve babica še več kot jaz in jaz se bom, če bo seveda normalnih idej, prepustila dogajanju.... lp
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 11:06:19
|
|
|
|
Aurea
|
2 posta mi je izbrisalo, tale RR je pa res sh******* ne poznam enega foruma, kjer bi tako crkovale strani kot tukaj.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 11:12:47
|
|
|
|
naja6
|
Tretjinka;tudi jaz dobim celo dlan vmes,tako kot ti praviš,sem se pa ravno v nedeljo pogovarjala z eno staro gospo o tem in mi je rekla,da to pomeni da je porod že blizu,stare tete menda že vejo,a ne
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 9.12.2009 11:30:32
|
|
|
|
grahek85
|
Pika, pozdravljena IZVIRNO SPOROČILO: Enkica IZVIRNO SPOROČILO: poopek punce men je tak slabo.. sama sem duma, pritisk mam več kot 140/90, že več kot 10 min, sicer je mal padu, počutim se kot da bom glih kar padla dol... nevem kaj naj k sem sama duma. pa trebuh se mi je spustil... prej sem ga mela čist pr joškah, zdej je pa dol... a je možen da je zarad tega??? Jaz bi poklicala G. ali pa v p. in jih povprašala kaj naredit. Zoprno je to, ker si sama doma. Najbolj, da se na koga strokovnega obrneš ... čimprej. Pa ne se sama kam vozit ... obstajajo rešilci!!!! kar naj te oni peljejo, če bodo rekli, da pridi na pregled. SrečnO! Se strinjam, pokliči, najbolje kar direkt v P. Držim pesti Oho, somic, to si se pa res mogla buhat Super, zanjo pa res same pohvale slišim Meni se še nič ne zdi, da bi se mi trebuh spustil Čeprav zadnje čase me res vse bolj boli, pritiska in nenormalno mudi lulat, ko hodim.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?