kaja13
|
No evo, zdaj imam malo več časa. Kot sem že napisala, sva bila s habijem že iz četrtka na petek v nizkem štartu. Ker pa se nič ni zgodilo, sem šla v petek še na sestanek, sprehod,... moj se je samo za glavo drŽal. Zvečer sem šla v bano (da se ne bom spet ob 03.00 tuširala) in med gledanjem filma štopala na izi popadke. Ob 22.20 sem habija obvestila, da to ni to in da grem spat. Čez pet min pa krik iz spalnice "AKCIJA", habi priteče in me najde v vodni postelji . Punce, če ne bi doživela ne bi verjela... kolk to vode odteče - za en mali bazen. V glavi sem imela samo, da je treba v ležečem položaju odhitet v porodnišnico. Malo po 23.00 sem bila že v klistirnici. Ker so se mi po razpoku popadki čisto ustavili, mi je babica rekla, da naj med praznjenjem črevesja čim več hodim, da naredim svoje popadke. In res... po 10 min sprehajanja so se začeli popadki. In to kr takoj na fuuul, habi je samo gledal kako me krivi. Ob 24.oo so me dali v porodno, kjer sem ob 2.35 rodila malega junaka. Svoje popadke sem imela tako močne, da mi umetnih sploh niso dodali. Čeprav je bil porod relativno kratek, sem se kar namatrala, ker razen smejalnega plina pri iztisu, nisem imela nič za lajšanje bolečin. Razlog vam bom povedala, ko boste vse rodile... da katere ne prestrašim. Še enkrat pa sem se prepričala, da je vse pozabljeno, ko dobiš malo dete k sebi. V trenutku te neha boleti, vse okoli tebe se ustavi.... vidiš samo malo dete in partnerja v šoku. Neverjetno pa je tudi to, da je dete čisto modro, umazano od krvi, z zatečenimi učki... tebi pa se zdi, da v življenju še nisi videl tako lepega otroka. Pa še nekaj za tiste, ki boste rodile v Ljubljanski porodnišnici... babice so take carice. Te ženske res obvladajo. Ko sem pri kakšni porodnici kaj zakomplicira, uletijo vse iz smene not in uredijo zadevo. Res imaš občutek, da si v dobrih rokah. Zdaj pa držim, da še ostale čim hitreje "razpadete" na dva dela
|