meduzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Joj, bom popenila s tem našim pupekom. Sploh noče več jesti ničesar na žlico Sem mislila,da je to samo pri zelenjavi,pa zdej zavrača tut kašico. Se obrača stran, zapira usta, odriva žličko...je kak deci še kokr tok normalno pojedel, pol pa ni šans,da mu kaj v usta spravim. Pa ne gre za to, da bi bil že sit, ker joško pa pol še veselo cuza. In ko naju gleda, kako jeva, se kar trese, ampak ko mu hočeš v usta dat pa ko da bi zadrgo zaprl. Sploh ne vem več, kaj narest. Namest da bi skos več jedu, on skos manj? Pa mislim, da ne gre za to, da mu ne bi bilo všeč-kar ima v ustih, poje. Sam v usta je problem spravit. Drugače pa mislim,da mu padec ni pustil kakih poškodb. Je bil popoldne prava tečka, da sem ga kar malo nadrla. Se potem ni več oglašal, edino prijazno se mi je smehljal Se mi je hotel nazaj prikupit zgleda Še dobro,da bo kmalu v mižulah...bi se mi še zrolalo drugače. papuang ti povem kako sem jaz naredila, nevem mogoče pa ti uspe kaj podobnega. naš je tut vedno manj in manj jedu (pa že tako v štartu sploh ni pojedu kej dost)... pol sem mu začela že sadje dajat in na koncu mi ga je uspelo premamit s ta mehkim/sladkim kakijem, zmiksanim v katerega sem dodala vrelo vodo da je vsaj malo vroče potem vseskupaj in pa vseskupaj je dost vodeno bilo tako da je lahko napol že srkal iz žlice. Prvi dan je pojedu 5 žlic, drugi dan 10 tretji dan je pojedel že ful tega in pol nekak od takrat mu lažje v usta dajem žličko. Skratka kar sem ugotovila da je ključno za GH pri našem fantalinu: da je zmiksano (struktura hrane ga ful moti - zaenkrat mu miksam da vsaj kaj dam vanjga, bom pa počasi opuščat začela), da je toplo (moram pa naredit res vrelo in pihat ko nora da ostane še toplo do konca hranjenja) in da je čimbolj tekoče (če je premalo vodeno mu kar nekak ne spolzi po grlu zgleda) če karkoli od teh 3 manjka mu bom uspela samo 5 žlic dat pa bo jok. Tut dostikrat ko se zatakne pomaga, da mu dam 3 žličke vode. pri prvi se kremži pri tretji pa že hlasta no pol pa ga lahko nahecam še s kako žličko GH Naš Tomotej je pa zdej okopan (ga očka vsak dan okopa, da lahk mami bluzi po netu tacajt ) in bo čez kake 2 uri šele šel v mižule .. al pa celo 3 ... joooj kako bi mu mal uro prestavla ... sam bi pa da zjutri lihtao spi do 8
|