pipika 13
|
Shop girl - ja prav imaš, sem mu včeraj pokazala tvojo kritiko in je kar sijal od ponosa. Pohištvo je dražje vendar praktično. Vnaprej se lahko stvari dokupujejo, ker je tak program. Previjalna pa se spremeni v navaden predalnik, tisti, zgornji del pa postane polica na steni, samo obrnjeno je. Včeraj nisem imela časa prekomentirat te preglede pri G. Res mi je čudno, da ste ene imele tako malo ultrazvokov. Jaz sem ga do sedaj vedno imela. Nazadnje ga nisem več imela, ker sem imela CTG. Vedno sem se vsaj za par minutk vlegla in je pogledala, ali lego, ali rast, ali srček. 3x pa je opravila tiste pomembne meritve. Vaginalno me že dolgo ni pogledala. Samo bris za streptokok je vzela pred tedni. Mislim, da namerno noče nič tam dol šarit. Samo za en UZ sem plačala, ker je bil dodatni in je šlo spet za meritve, ker je bila bebica majhna. No, zdaj ni več, sem se umirila in šla na bolniško. Očitno je grožnja pomagala. Naj vam povem še njeno izjavo. "Ko ženska postane noseča, ne bi več smela delat. Ženska s tem, ko zanosi mora poskrbet zase in za bebico, da bo vse ok, ne da še dela. In da bo seveda lepa in ne zgarana." To pa je izjava. Pa še ena: " Zdaj uživaj, potem več ne boš nikoli tako!" Mi je rekla, da naj spim in se razvajam kolikor hočem." haha, pa še ta: " Na živce mi gredo parterji, ki pridejo skupaj z nosečnico na UZ in potem pametujejo, kot kaki profesorji. Bolj se moram z njimi ukvarjat, kot pa s samo bebico in nosečnico." BTW - mojega je imela rada, ker je tiho poslušal razlago in ni nič pametoval, hehe No, naj povem, da je ta naša G že starejša ženska, ki je prebolela raka na maternici. Je tudi predsednica društva žensk z rakom na dojkah, v Beli krajini. Torej veliko dela dobrodelno. Ima pa veliko dela, ker je pri nas edina G za celo Belo krajino. Moram priznat, da imam s svojo G dober odnos in dobre izkušnje. Ne vem, kaj bo, ko bo šla v penzijo in bo prišla kaka nova brez izkušenj in še po možnosti brez otrok. Ta je vse sama dala čez, Torej je mati, pa še raka na maternici je imela in zmagala. Aja, še to, včeraj sem pozabila. Včeraj sem se malce pustila razvajat. Bila sem pri frizerju, kar nekaj ur, da mi te moje lase malce uredil in barvno spet uskladil, ker ne vem, kdaj me bo spet videl. Je rekel, da imajo nosečnice tako lepe, goste in močne lase. Še to, da bodo po porodu potem slabši, da bodo začeli izpadat, mogoče celo spremenili barvo, zgubili lesk itd. Pravi še, da ne takoj po porodu, ponavadi takrat, ko se preneha dojenje. Kakšni so vaši lasje? Moji so lepi zdaj, res jih obožujem. Moram na seznam pogledat, katere imate zdaj ta teden rok. Me prav firbec. Še to - Anaj je zadnjič naredila načrte, kaj vse mora jest, preden rodi, pa ji ni uspelo. No, jaz se danes spravljam delat kislo zelje in matevža. Pa še pasulj mora biti enkrat v kratkem, pa kakšna kisla repa, hehe Upam, da mi bo uspelo, da me ne prehiti, ker potem to ne bo smelo biti na mojem jedilniku. Aja, naslednji teden imamo še koline, ker moj hoče narediti zalogo klobas in salam, da bo imel kaj ponudit gostom, pa kaj za častit, ko bo moral v službo nest, mojo in svojo. Joj, krvavice- njami, upam, da vsaj eno še dočakam. Obleke za v porodnišnico za domov. Jaz bom vzela: - body z dolgimi rokavi - bombažne žabice - tanka kapica - plišast kompletek (jopica in žabice) - copatki - zimska kapica - zimski pajacek, ki ima gor že rokavičke in še ene copatke, ter kapuco - odejico za v avto za vsak slučaj (natakne se lahko na lupinico) - lupinico - dve plenički - dve tetra plenički Upam, da je to vse? Sem kaj pozabila spakirat? Vsak nasvet - dobrodošel