|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
2.12.2009 14:26:05   
*nivea
Nončika, ne zajebavaj me še zdaj ti...bo..upam,da kmaluuser posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
2.12.2009 14:46:11   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: *nivea

bom danes popoldan šla na en sprehod, mogoče bo to kaj pomagalo, da se me mala usmiliuser posted image

po stopnicah user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
2.12.2009 15:02:04   
araz
Punce jest sem nazaj iz pregleda. Sem več kot zadovoljna user posted image . Dr. Reševa se je res ful potrudila in mi vse dvakrat premerila in pregledala.
Vglavnem res je mal pod povprečjem. Težka naj bi bila sedaj 2756 g. Plodovnica je še primerna, posteljica pa že precej zrela. Tudi pretoki in srčni ritem je ok. Sedaj pa sva se zmenili, da pridem čez en tedne spet k njej in me bo pogledala še spodaj, če se že kaj dogaja. Me je pa tud skor že mal prepričala za epiduralno. Tako, da greva z mojim v petek na predavanje. Je rekla, da se marsikatera potem, ko so popadki res hudi kar vmes odloči za epiduralno in da je fajn da grem na ta predavanja.
Mislim pa celo, da zna bit, da bo pri porodu zraven. Res se je ful zavzela zame. Pa še z mijim sta se zmenila za en biznis.

Zdej me pa prav zanima kaj bo moja g. rekla v ponedeljek, ko imam pri njej pregled.

Zdej grem pa mal na sonček, dokler ne zaide. Pri nas že cel dan tko lepo sveti v Ljubljani je patako turobno in sivo.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
2.12.2009 15:02:53   
blondy_81
tintara tudi naša Manca skozi nos daje čudne zvoke. To naj ne bi bil prehlad ampak suha sluznica. Preveč suh zrak je zaradi kurjave, potem pa sluznica mal zateče in se sliši kot da ima zabasan nosek. Manca kr hrope, ampak so rekli, da naj bo več vlage v stanovanju in manj toplo. 22 stopinj je prevroče.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
2.12.2009 15:39:49   
ShopGirl
Tincy ti se tok namakaš v vodi da boš z lahkoto rodila...user posted image  boš čist zmehčana še predn taprave popadke dobišuser posted image
ah  jst mam tut vse spakirano že en mesec, sem zadnjič mogla prou pogledat kaj vse sm dala noter, ker sem pozabilauser posted image  Da ne omenjam kok prahu se je nabralo na torbi...

araz, super da si šla na pregled... in ta teža otročka je velik bolj normalna kot tista prejšnjič - sej se bo do poroda še poredila, na teden cca. 250g. Jst nč ne vem kok moja tehta trenutno... Sva bla pa tut midva na tem predavanju o epiduralni v postojni in mi je blo všeč. Itak sm pa že prej vedla da bom EA vzela tko da sm sam še dodatno potrditev dobila.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
2.12.2009 15:54:17   
Emili1
Čestitke anaj22 in dobrodošlica prvemu uradnemu decembrčkuuser posted image user posted image user posted image

Zdaj gre pa zaresuser posted image

CTG: komentar mojega G: da je to zdej BZ, da se ga dela kvečjemu po datumu PDPuser posted image .

No lepo se imejte, jaz sem tako slabo spala..ta luna user posted image

Aja še to: ena (ful mi je grdo napisat "ena" amapk zdej res ne vem več katerauser posted image , je pisala o oblačilih next. Da poročam, da sem jaz zelo zadovoljna, vse je prišlo brez probelmov v 6 dneh. Oblekice sem vzela raje mal večje, tako da bo za naprej.

Lp, E

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
2.12.2009 16:03:26   
Tincy90
Shopgirl ah kje, mam tak filing d me tamala mau zeza in da bom rodila lih okol roka in ne prej. Packa mala me že zdj heca, kaj šele bo k pride, bo prava mala navihanka.user posted image drgač pa kt sm že rekla js obožujem vodo in mi res zlo paše se namakat.user posted image
Araz ful lepo za dobre novičke.user posted image

Emili tvoj G je potem pa še večji freak od moje G, moja mi saj normalno CTG-je dela. Js res ne razumem enih G (med njih občasno spada tud moja G).

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
2.12.2009 16:03:55   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: *nivea

Nončika, ne zajebavaj me še zdaj ti...bo..upam,da kmaluuser posted image

niti slučajno te ne zaj...am.  samo bi ti že rada čestitala.

migaj, migaj. pa po možnosti res po stopnicah. pa privošči si vročo kopel.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
2.12.2009 16:22:32   
ShopGirl
Emili, me veseli da so ti všeč oblačila iz Next-a. Jst sm tut zadovoljna z njimi user posted image
Sicer sm vzela vse Newborn velikost, ker mi je primanjkovalo št. 56. Upam da bo OK.

CTG: Mhm, me zanima kok bi blo brezveze če bi blo na konc kej narobeuser posted image  jih tko gladko tožim in dam v vse medije, da je veselo. Šalabajzerji...še najboljš je Tincy napisala: FREAKI. In najboljš da kr ukinejo preglede do PDP-ja, ker so itak brezvezeuser posted image  
http://www.babybook.si/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
2.12.2009 16:23:08   
ShopGirl
Tincy, ti se kr namakaj, jst te sam mal hecam user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
2.12.2009 16:37:56   
pipika 13
Oooooooooooo, evo, ni me dva dni, pa toliko za brat, pa stave, pa že prvo decemebrsko rojstvo.
Krasno!!!user posted image user posted image user posted image

Toliko ste napisale, da sem zdaj uro in pol brala.
Čestitke Anaj in Nejcu. Prvi uradni decemberček. Upam, da bomo mi tudi decembrčki, ker zadnji UZ je pokazal, da bi lahko bila zamuda in da bo lahko 1. 1. 2010user posted image
Zdaj pa ne vem, če je to dobro ali ne? Da ima otrok rojstni dan za novo leto? Po eni strani pa mislim, da je vseno boljše kot pa na silvestra, ker je vsaj letnica druga.user posted image

Počutje pri nas je ok. Sfiniširali smo sobico. Končno je prišla sedežna in fotelj je romal v otroško sobo, kjer mi bo v pomoč pri dojenju, pa zavesa je bila končno fertig. Zdaj imamo vse.

Če katero zanima, kako zgleda naše kraljestvo za žabico, sem pravkar naložila slikce. Upam, da ni preveč kičasto? Kar pokritizirajte, če hočete. Nalepke še vedno lahko stran vzamem. (čeprav bi se moj dragi verjetno jezil, ker jih je on z veliko ljubeznijo limal, jaz pa sem samo gledala)user posted image

V ponedeljek sem imela prvi Ctg in je bila zanimiva izkušnja. Vse je ok, sem v 37 tednu je še čas. Sem vprašala mojo G, če se kak popadek vidi, pa je rekla, da ko bodo, jih bom že čutila. Izvid za streptokok je bil negativen, torej ena skrb manj, me je pa še dala zadnjič testirat za toksoplazmo in še za hepatitis. Končno imam tudi železo ok in samo še teh 11 tablet pojem in potem ne rabim več tega sranja jest. Jupiiiiiiiiiiiiii, končno več ne bo slabosti, po teh tabletah. user posted image

Pri nas je vse pripravljeno, razen torbe za v porodnišnico. Zato pa moj dragi že par dni teži, kdaj jo mislim uštimat???? Zelo je živčen, bolj kot jaz. kolikor je možno se zadržuje doma, če bi me treba kam peljat. Tudi v mesto, po nakupih, takih vsakdanjih hoče z mano. Ne dovoli mi več vozit avta. Ponoči, ko grem na wc, se zbudi in je takoj pokonci, ves paničen - če gremo al kaj????
Jao, še na wc ne smem. Res je živčen in ta naša žabica ga bo res ob živce spravila. Mislim, da bi on kar rad, da bi že bilo, jaz bi pa še malo rada počakala, da postane še malce težja ta naša žabica, glede na to, da se je komaj začela malce redit in da je bila med majhnimi.

A so vaši parterji tudi kaj živčni?

Trenutno nimam nobenih težav, razen hemeroidov, ki sem jih pridelala v zadnjem mesecu. Danes zvečer grem še na telovadbo. Upam, da bo šlo, ker nisem bila že 2 tedna, ker je odpadlo.

Želim si, da bi mi tudi spadali med decemebrčke, saj sem nekako navajena na vas in ne med januarčke. Upajmo!

Tiste, ki ste tik pred zdajci - želim vam vse dobro, hiter porod in zdravega otroka. Ostale, ki moramo pa še malce čakat, pa nestrpno čakamo na vaše novice.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
2.12.2009 16:43:40   
Emili1
PREGLEDI OD 37. DO 40. TEDNA

Splošni pregled: teža, krvni tlak, laboratorijske preiskave po presoji ginekologa
CTG 20-minutno snemanje plodovega srca in dejavnosti maternice, s katerim se ugotavlja počutje ploda in morebitne popadke. Preiskava je le priporočena; ima veliko lažnih izvidov.

Najbrž se je moj v to vpičiluser posted image . No upam, da bo vseeno vse ok!! Otroček je živahen in utrip je tudi poslušal in je ok.

Shopgirl: jaz sem vzela velikost 3-6 mesecev, pa mi je tudi kul, ker sem vzela pidžamce in niso iz flisa, tako da upam,da bodo za na pomlad ko bo bolj toplo. no upam, da se ne bo zima zamaknila tja do marca, glede na to da je zdej tok toplouser posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
2.12.2009 17:04:44   
ShopGirl
Emili, jp sm vidla da piše, da je sam priporočena preiskava...zato sm tut prilepla to povezavo, ker sm to sam tle zasledila. Drugje piše sam, da se dela CTG od 36. tedna naprej.
Itak da je vse OK z otročkom, najbolj važno je da brca user posted image  men gre sam na živce da nismo vse nosečke deležne enakega tretmaja in oskrbe, pregledov na splošno. Ker v bistvu ti glih tko kot jst plačuješ dodatno zavarovanje, in mi s tega vidika res ni fer. Tko kot UZ-ji... sem že tokrat zatežila v postih s tem user posted image  Jst sm jih mela do zdej vsaj 10...pol pa berem da so mele ene komi 3user posted image
Nihče nam ne more 100% zagotovit da se bojo otročki rodili zdravi, ampak z rednimi pregledi se tveganje zmanjša al se pa vsaj pravočasno ukrepa.

Full dobr za oblačilca - men je vse tok kjut!!! Pa super velikost si izbrala...jst se po moje zafrknila user posted image

Nervozni partnerji: ja, mejčkn ga daje, ampak je tok simpatičen... Men paše da končno kaže neke znake pričakovanja, da nism sam jst taka user posted image

pipika, najs sobica. bo dojenčici vsaj zanimivo ko bo mela tok enih motivov na stenah... jst bom tut polepla slikice takoj ko bo  možno. Pa všeč sta mi tvoja omara in previjalna (motivi na beli podlagi). Fotelj je super...tak udoben...jst bi tut to mela.

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
2.12.2009 17:09:23   
ammam
Meni se vseeno čudno zdi, da mi G CTG-ja ne naredi. Mi je pa z vaginalnim ultrazvokom pogledal MV in ugotovil, da je še zaprt. Jaz pa imam stalno občutek, kot, da mi hoče dete ven past, tako me dol tišči. Ponoči me trebuh na trenutke kar fejst boli, posebno če se hočem obrnit. Niti ne vem več, kako bi ležala in spim zelo malo. Mož se mi prav smili, ko vidim, da je pridkan in čisto tiho, nič se ne pritožuje, ko posluša moje jamranje in vzdihovanje, pa stokratno vstajanje za WC...user posted image
Malo sem bila vseeno v skrbeh danes, ko mi je rekel, da je bolj drobcen otrok, da ima sedaj okoli tri kilce ... In je videl, da sem v skrbeh, pa mi je začel razlagat, da tudi mlajša hčera ni imela velike porodne teže, kar je sicer res, ampak...jaz sem zdaj precej obilna in če tako malo odpade na račun plodove teže???
Pregled imam naslednjo sredo, takrat bom že v 40. tednu.

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
2.12.2009 17:16:44   
araz
Pipika ful sta lepo sobico uštimala. Jest imam tudi tak luster. Dej mi povej kje si dobila zaveso? Ful mi je všeč, ker je v stilu z nalepkami. Glede na to, da sem tud jest polimala sobico z temi nalepkami bi mi tud pasala taka zavesa.

Meni je tud to čuden, kako so is pregledi različni. Jest bom v četrtek v 39 tednu pa tud enega CTG še nisem imela pri svoji g. Pa tud ne vem, če bo sedaj, ker mi ni nič omenila user posted image . Za vsak slučaj se bom fajn najedla. Je zadnjič ena bila na CTG ob 12 uri in ni še nič jedla in potem je bil CTG čist zanič. Jo je tako nahrulila, kako to misli, dado 12 nič ne poje. No, saj meni je to tud čuden. Ker pri meni je prva stvar, ko vstanem je zajtrk poleg wc.

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
2.12.2009 17:20:49   
ammam
IZVIRNO SPOROČILO: araz
Ker pri meni je prva stvar, ko vstanem je zajtrk poleg wc.

pa meni...user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
2.12.2009 17:26:31   
pipika 13
Shop girl

Hvala za lepo komentar na sobico. Bom mojemu povedala, da si ga pohvalila v dekoraciji in izbiri pohitštva. Vse je njegovo maslo in se je res potrudil. Tudi slikal je večinoma on, ker je hotel očitno kakšno pohvalo od vas. Včasih vas skupaj z mano bere. Mu bom dala tvoj komentar prebrat, da bo še bolj ponosen bodoči očka. user posted image
Pohištvo je od Kerin - Povirk (je kar drago, vendar je moj to hotel imet, jaz se pa tudi nisem upirala). Snežno belo in zaobljenih robov. Slikce so spadale k medvedku Puju, pa jih je on raje kot na steno polimal na omaro in previjalno (same rožice, metuljčki in čebelice so na pohištvu), po stenah pa Pu s prijatelji
Fotelj spada k sedežni in smo ga zaenkrat dali v sobo, ker je res udoben. Ko sem se že v trgovini vsedla vanj, sem čutila, kako je udoben in moj je to opazil. On se je pa že v trgovini izležaval na kavču. Hotel ga je imet, počakal je, da so cene padle, riskiral, da ga noben ni do tedaj še kupil in naredil res dobro naložbo. Rutar je imel (še ima) razprodajo. Iz 5 tisoč je bil znižan na 2 tisoč, on se je zglihal na 1800. Je pa riskiral, da mu je niso prodali. user posted image Sem bla tiho, ker sem rekla, da ta sedežna in fotelj nista nujna.

Araz, tudi tebi hvala za pohvalo. Ja sem opazila, da imava lučko isto. Kupila sem jo že pred meseci in to pri nas v Črnomlju v eni navadni trgovini s svetili. Seveda sem jo že prej imela nagledano na netu in si res nisem mislila, da jo bom kar tako mimogrede dobila. Zavesa je delana po naročilu, pri nas v Črnomlju, pri enem privatniku, ki se ukvarja z zavesami in tepihi. Sem šla tam, zagledala platno in naročila. Mislim, da če bi tam pri vas pogledala h komu, ki šiva zavese, verjetno to platno ima. Sicer pa ima ta naš (družinska tradicija izdelave zaves) vzorcev in barv kolikor hočeš za zavese. Platno ni bilo drago. 1. meter je 10 evrov, glede na to, da so me tiste za v spalnico veliko bolj stale.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
2.12.2009 17:35:52   
Emili1
Araz: mislim, da imajo tako blago za zavese tudi v Lesnini na Brdu v Ljubljani. Sem skoraj 100%, da sem ga zadnjič videla. Pomoje lahko pokličeš tja, sej bodo vedeli zakaj se gre.

Shopgirl: ja jaz sem tudi jezna na naše zdravstvo. Naredil mi je 2 UZ, enega dodatnega sem si sama plačala 40 eur. user posted image Bo že. Mi je vsaj obljubil, da bo na PDP me ginekološko pogledal, da bo vidu kako je stanje dol...vsaj neki. Sej vem, kaj si mislila, da je priporočen CTG. Jaz bi tudi raje videla, da bi mi ga narediluser posted image

Next: dej ne se sekirat, boš še pol naročila ko bo poletna kolekcija zunajuser posted image .

pipika: lepa sobica.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
2.12.2009 17:35:55   
Tincy90
Pipika res je lepa sobica, bo princeska uživala v njej.user posted image

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
2.12.2009 18:16:11   
marusi
pipika, super sobica... si mi že skoraj vse odgovorila - samo še to: čigavo posteljnin imaš?

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
2.12.2009 18:47:13   
blondy_81
Punce, zdej sem pa še jst dala nekaj slikc naše Mance gor in njene sobice. Si lahko mal pogledate in vidite našo malo lepotičko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
2.12.2009 18:53:17   
araz
Blondy kakšna lepotička je tvoja Manca user posted image . Pa zlo lepo sobico ima. So mi všeč barve ker so take pastelne.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
2.12.2009 19:01:16   
Tincy90
Iiii lepa Manca.user posted image user posted image pa sobica je tud zlo lepa.user posted image uno k maš pa na tleh kjer Manca ležka mam pa tud js že, ful lepo.user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
2.12.2009 19:15:24   
blondy_81
Tincy90 hvala user posted image user posted image user posted image user posted image Te igralne podloge so ful fajn. Sem jo dala gor čist tko iz firbca, kako se bo kej odzivala. In vsak dan se bolj odziva. Igračke jo ful že zanimajo, sploh če vse ropota in šumi. Pol ji pa dam mal debelejši povšter spodaj, da z rokicami pride do obešenih igračk in se jih ful dotika user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
2.12.2009 19:17:21   
blondy_81
araz hvala user posted image user posted image user posted image Men so tud ful všeč barve in se zelo rada zadržujem v tej sobi. Taka topla mi deluje. Manca se pa tudi dobro počuti. Ponoči sicer spi pri nama v spalnici v zibki, čez dan smo pa precej v njeni sobici.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Katero ime za deklico?
xsandrax

Katero izmed naštetih vam je najbolj všeč? Hvala :)

Hana (53%)

Lina (26%)

Taja (21%)

Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!