mashi
|
Aniiita: jaz jem sadne zajtrke, in sicer 2 jabolki, hruško, banano, en kaki, kos ananasa, kak zrel kivi, grozdje...tega res veliko pride, pol pa še čez dana kako jabolko zmažem. Citrusov ne jem, pa ne zaradi dojenja, ampak ker jih ne maram. Ugotovila sem, da (sicer res redki) krči, niso povezani s hrano, saj malega zvija proti večeru in ponoči - vedno, kar pomeni, da to ni povezano s hrano. Mnenja sem, da se dojenčkom pač prebava šele dobro prebuja in je napenjanje pa del procesa. Poleg tega si ne predstavljam, kako bi dobila vitamine in minerale, če obstanem samo na kruhu in marmeladi. Jem tudi zelenjavo, izogibam se samo kislemu zelju in fižolu (jem v majhnih količinah). In ja mali kar lepo prdi in pridno kaka, pomoje ga zato ne zvija. Kar pa se kompliciranja tiče...sem se med nosečnostjo odločila, da ne bom komplicirala in se tega držim. Delam po občutku in zaenkrat se obnese. Mnenja sem, da če sem jaz zadovoljna (jem stvari, ki jih imam rada, sem veliko zunaj in v družbi...posledično je z mano moj sine), sem zato mirna in je miren tudi on. Ali pa imem samo srečo in imam pridno nezahtevno dete. No, če je samo sreča, sem hvaležna zanjo, hehe. Aja, glede non stop dojenja zvečer. Če ugotovim, da je Petja nemiren in bi skoz samo vlekel, zaključim, da je očitno lačen in da jaz nimam dovolj. In mu dam malo AM in je. Glavno, da je mali sit in potem zadovoljen in pol fajn spiva oba. Sicer se je to zgodila samo dvakrat, drugač mu dodatka ne dajem in se samo dojiva.
|