|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zasavske nosečke :)))
24.11.2009 10:21:53   
tinkara333
No dve so se že našle! Jaz mam pa rok 3. 1., sam bom po vsej verjetnosti imela CR že kake dva do tri tedne prej. Mala bejba mogoče se vidimo. Katerega ginekologa pa imate, kako ste zadovoljne? A ste iz Trbovelj, ali širše okolice?

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
24.11.2009 10:29:31   
Gwendolen
O, a tole je kaka stara oživljena tema? Ker tega pa še nisem opazila...

Sem sicer januarka in aktivna na januarski temi, ampak me verjetno vzamete medse, a ne?

Rok 21. 1. 2010, verjetno bom rodila v Trbovljah, razen če bi se kaj bistveno prej začelo, potem pa šibam v LJ, ker imajo enoto za nedonošenčke.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu tinkara333)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
24.11.2009 11:22:45   
Moycaa
Uh, same januarčice. Sem aprilčica, tako da je do tja še kar daaaaaaleeeeeeč. Sem iz Zagorja.
Rodila bom pa po vsej verjetnosti v Ljubljani. Gor hodim tudi h ginekologu - ambulanta za patološko nosečnost - prim. dr. Blejec - krasna gospa. V Zagorju pa me na vsake toliko časa naroči dr. Mlinarič.
Iz kje ste pa ve?
Glede na to, da imate rok kaj kmalu, ali vozičke, ipd. že imate? Midva sva šla v soboto samo učke vržt na vozičke. Imela bi takšnega, kjer je 3 v 1, se pravi lupinica, kočara in športni voziček, da ne rabiš kupovati še posebej kasneje. Full mi je bil všeč od Peg Perega, mislim da je model Pilko. Res pa je, da bi za večjo izbiro morala v Lj.

Bodite dobro! user posted image

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
24.11.2009 17:58:31   
Gwendolen
Ja, jaz po rodu in po duši tudi čistokrvna Zagorjanka, čeprav že dolgo ne živim več tam. user posted image user posted image user posted image

Upam, da nas je še kaj več in da tale tema spet zaživi!

We're walking in the air

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
24.11.2009 20:06:25   
mala bejba
Ojla,

Sj neki se nas bo pa nabralo.Jst sm iz Trbovelj,hodim pa k Dr.Pogačniku,ki dela ob četrtkih v zdravstvenem domu u Trbovljah namesto Dr.Fakinove. Tinkara 333 mogoč se pa res srečamo.A si bla dons mogoč v materinski šoli u Trbovljah?

Nosečke pridne bodite.
Baj

Neposredna povezava do sporočila: 1405
25.11.2009 18:40:02   
tinkara333
Čao! Mala bejba oprosti za zamudo, sem šele zdaj pogledala na forum. Ja bila sem v materinski šoli vse tri dni, tko da sva se videli, sem tista ki je včeraj postavljala vprašanja o CR in danes zamudila 15 min zaradi pregleda. Zdaj smo se odločili, da če bo šlo vse v redu bom kar poskusila normalno rodit, zato zdaj razmišljam o epiduralni, da v primeru če bi bilo treba zaklučiti s CR, mi jo samo poglobijo in  to je to. Brskam po forumu, če bi kje našla kakšno, ki je v letošnjem letu v Trbovljah rodila z EA, pa zaenkrat še nisem nič našla. Me zanima kakšne so izkušnje z njo pri nas. Kaj pa ti, o kakšnem načinu razmišljaš?

Pozdravljene tudi vse ostale, od opreme imam jaz že vse pripravljeno, voziček pa imam stoke, za katerega sem kar veliko odštela, tko da upam da bom nadpovprečno zadovoljna!

Neposredna povezava do sporočila: 1406
25.11.2009 20:14:06   
mala bejba
Hej tinkara333.
Jst sm bla tud vse tri dni v šoli tko da smo se definitivno vidle,sam ko po spominu brskam se ne morem zjasnit kera si. Jst sm pa tista k sm dons spraševala če lahk pridem s košaro po novorojenčka,pa zrd kozmetke k mam alergijo na polovico teh stvari.Pa dns sm bla brez boljše polovice:)
Kar se poroda tiče bomo pa vidli,upamo seveda da bo šlo po naravni poti,definitivno brez epiduralne kr se tko bojim igel pa pikanja,rajš vse drugo preživimuser posted image . Bomo pa vidl kako bodo stvari potekale.Straha sicer nimam,čeprav bo to prvi porod.Itak pa že komaj čakam da pridemo na vrsto k mam tok zatečene roke in noge,pa mravljince mam po desni strani da ni za nikamor.Sicer dr. Pogačnik pravi d je zlo nizko in da pritiska pa da se mi že mehča vrat,tko da bomo vidli.
Zate je pa epiduralna res mogoč bolj če bi bil cr da samo poglobijo zadevo.Probi še mal pobrskat,jst nobene ne poznam k bi tko rodila pr nas,če ne pejd pa vsaj  na posvet d ti ornk razložijo.Držim pesti d ti uspe normalno rodituser posted image

Nosečke lepo se mejte.
papa

Neposredna povezava do sporočila: 1407
25.11.2009 21:30:10   
tinkara333
Aha, ja točno vem kera si, te tut na videz že od prej poznam, sam nisem čist sigurna od kje, mogoče iz vrtca al pa iz šole, al pa nevem...mislim da če bi se res poglobila za nazaj bi se celo tvojga imena spomla. Smo se pa defenitivno v tem in prejšnjem letu srečevale tudi v LJ, natančno v City Parku in kasneje v Muellerju, kjer sem bila tudi zaposlena, predvidevam pa da ti tudi. Že takrat sem razmišljala kam naj te dam. Da si pa ful zatečena sem pa tudi opazila in sem takoj pomislila na to če te pritisk tudi kaj daje, ali pa mogoče kakšne beljakovine na vodi?
Sej ti tud sigurno ves kera sem, danes sva prišla zadnja, je bila ura že 12:45 in se usedla čisto zadaj, včeraj sva sedela pa čisto na začetku in sem bila na "nastopu za dihalne vaje" druga na vrsti user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1408
25.11.2009 22:12:13   
mala bejba
Se mi je zdelo sam nism bla zihr če si taprava.Se te pa spomnim iz Cityparka,mislm d si delala v Newyorkerju,jst pa v Hartlauerju,pol sm te pa vidla v Muelerju,kamor hodm nakupovat dvakrat na mesec,se te pa spomnim k sta bla s tvojim v Harvey Normanu kjer sta se za tv zanimala,kr jst sm namreč zdj tm zaposlena.Pa če se ne motim maš enga sinčka,saj takrt je biu zravn.Jst sm skoz tuhtala kam te nej dam,vedla sm d si iz Trbovelj,sam sploh ne vem od kje se midve poznamo.Kar se pa mojga zatekanja tiče mal me sicer skrbi,sam glede na to da je pritisk vredu(razen enkrt k sm zadnjo minuto pridivjala h dohtarju lih iz službe je biu rahlo povišan) pa urin tudi,razen enkrt nekih bakterij,pravi da je vse kul.Je blo pa vse super do kšnga meseca nazaj k se je to zatekanje začelo,prej sploh vedla nism d sm noseča.
Men so te dihalne vaje tok smešne,k sm prvič to vidla,sam pol k bo šlo pa zares pa dvomim d mi bo smešnouser posted image . Mogoč se pa clo res v porodnišnici srečamo,razen če nau naša bejbe kej pohitela vn.
Opremo mam tud že jst pripravljeno,voziček bebe comfort high trek tud že čaka,sam treba se je naučit kako pripet košaro in lupinico v avto,kr namreč pojma nimamuser posted image .
In ti si drugač v redu?Počutje je dobr?

Neposredna povezava do sporočila: 1409
25.11.2009 22:32:37   
tinkara333
No sej sem vedla da more bit s tvoje strani približno enako razmišljanjeuser posted image . Ko bi takrat vedle kje bomo skupi zaključleuser posted image user posted image . Ja mam sinčka starga 4 letauser posted image .
Če ni pritiska ni problema verjem, sicer si pa zdej že tuk daleč, da tudi če bi šla rodit, ni več take nevarnosti, moja prva nosečnost se je končala v 31 tednu.
Zdej sem pa kar v redu, sicer sem v bolniški že od maja( zaradi prvič in zaradi krvavitve na začetku), ampak vse kaže da bom tokrat kljub grozeči ponovitvi pregurala do konca. Teb je pa tut verjetno že nastopla porodniška zdej ane? Bi se lahko dobile na kavi, če smo že glih sosede, pa preden rodimo? Pa kakšno turo z vozičkom bi pol tut lahko skup nardile?

Neposredna povezava do sporočila: 1410
26.11.2009 8:41:07   
mala bejba
Hej.
Držimo pesti da preguraš do konca,glede na tvojo prvo izkušnjo! Ja ta tedn mam še dopust,s ponedeljkom sm pa na porodniški.Kavica pa itak d se lahk kej zmenmo,me boš še kej naučila lahk k jst mam tisoč in eno vprašanje,ti pa že izkušnjeuser posted image  Z vozičkom pa itak,družba je vedno dobrodošla.Že veš kaj boste meli? Mi mamo punčko,vsaj tko so rekl,bomo pa kmal vidl če to drži:)

Neposredna povezava do sporočila: 1411
26.11.2009 8:42:11   
mala bejba
Ne morem verjet da ste zasavke tok zgovorne,al pa res ni nobene nosečeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1412
26.11.2009 9:25:07   
poopek
helo user posted image !!!
jz sem tud iz zasavja, rok imam 28.1.2010. a ma še ktera tam okol rok??? no, čist slučajn sem vs našla, heheh, drugač se pišem pod januarkami. lep pozdrav user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1413
26.11.2009 10:22:41   
tinkara333
Dodro jutro!

poopek: jst mam rok 3.1., sam verjetno se bomo že zgrešile. A boš v Trbovljah rodila po naravni poti ali razmišljaš o kakšni epiduralni mogoče?

mala bejba: pol si pa na "tapravo" naletela, ker jst pa ful rada kej povem če vem, tko da ti kr povej kdaj maš kej časa. Glede na to, da sem že od maja doma sem že večino postorila in pripravila, čaka me samo še pranje in en dan zadnji obisk trgovin, za čisto zadnje malenkosti. Tko da sama mam večino dneva čas, razen če se družinsko kam odpravimo. 

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
26.11.2009 10:49:43   
poopek
tinkara333 ja rodila bom v trbovljah, jih kr pohvalijo, kako pa še ne vem... rada bi epiduralno, čeprov je tuk negativnih učinkov, sem tud govorila z eno babco iz porodnega bloka, ko sem klicala o informacijah, in mi jo je odsvetovala.. mislim da bom probala brez,. če bo pa hudo bom pa vseen vzela epiduralno. rezerva user posted image . ma strah me bolečina, k sem tak papak, strah me je že zobarja, kaj šele da rodim :(

Neposredna povezava do sporočila: 1415
26.11.2009 11:29:24   
tinkara333
IZVIRNO SPOROČILO: poopek

tinkara333 ja rodila bom v trbovljah, jih kr pohvalijo, kako pa še ne vem... rada bi epiduralno, čeprov je tuk negativnih učinkov, sem tud govorila z eno babco iz porodnega bloka, ko sem klicala o informacijah, in mi jo je odsvetovala.. mislim da bom probala brez,. če bo pa hudo bom pa vseen vzela epiduralno. rezerva user posted image . ma strah me bolečina, k sem tak papak, strah me je že zobarja, kaj šele da rodim :(

Jst imam pa v planu z epiduralno rodit in ravno zbiram informacije iz prve roke (najrajši bi slišala izkušnje od tistih, ki so v letošnjem letu rodile z EA, da bi bile informacije čimbolj sveže, pa se nažalost nobena ne javi). No saj nekaj časa še imamo...

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
26.11.2009 11:36:42   
poopek
tinkara a pol si že bla v trbovljah pri anestezistu na razgovoru? jz bom mela pregled 2.12. in bom rekla svoji G za napotnico, pol pa morem poklicat v trb da se naročim.. vsaj tak mi je rekla ta babica iz porodnega bloka. natančnejših navodil nimam, kaj pa ti? kej veš? jz bom se zmenla, za vsak slučaj... mi je pa povedla ta babca, da so one sicer proti temu, da se dosti porodov konča s klečami ali vakumom ( ker mamica nima občutka kako pritiskati ), po porodu pa majo ženske močne glavobole in bolečine v križu, sicer ne vse... sej veš kak je to... eni majo stranske učinke, drugi pa spet ne... odvisno, vendar vseen dober za razmislit. sploh pa, ker lahko pride do paralize.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1417
26.11.2009 11:40:26   
Gwendolen
Oj,

kake negativne učinke pa naj bi imela po besedah te babice epiduralna? A misliš potrebo po vakuumu in zaustavitev poroda? To dvoje menda ni čisto dokazano (če je bila EA res strokovno naštimana, seveda), pa dihalna stiska tudi ne - je bila pri Ultivi, zato so jo prepovedali. Nam so jo v šoli za starše ful priporočali, pa še jaz imam medicinsko indikacijo zanjo - visok pritisk, ker ga epiduralna znižuje. Priporoča jo tud Pušenjak, čeprav, no, ... jaz vseen bolj zaupam svojemu G kot pa njemu preko foruma. Z njim se bom pa pogovorila o tem na naslednjem pregledu drugi teden. In vam takrat povem, kaj pa on pravi.

Jaz bi ful rada imela EA, predvsem ker bi rada, da moj bebi med porodom dobro pride skozi, ker če se meni pritisk ful dvigne zaradi bolečine, bo prikrajšan za kisik in hrano preko posteljice. Bolečino bi že preživela drugače, mene bolj skrbi zaradi tega.

No, saj Zasavk se nas bo kar nekaj našlo, pa menda bomo tud kaj čvekale, saj vsi pravjo, da se nas drugač ne da ustavit. user posted image user posted image user posted image

lp

We're walking in the air

Neposredna povezava do sporočila: 1418
26.11.2009 11:41:23   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: poopek

tinkara a pol si že bla v trbovljah pri anestezistu na razgovoru? jz bom mela pregled 2.12. in bom rekla svoji G za napotnico, pol pa morem poklicat v trb da se naročim.. vsaj tak mi je rekla ta babica iz porodnega bloka. natančnejših navodil nimam, kaj pa ti? kej veš? jz bom se zmenla, za vsak slučaj... mi je pa povedla ta babca, da so one sicer proti temu, da se dosti porodov konča s klečami ali vakumom ( ker mamica nima občutka kako pritiskati ), po porodu pa majo ženske močne glavobole in bolečine v križu, sicer ne vse... sej veš kak je to... eni majo stranske učinke, drugi pa spet ne... odvisno, vendar vseen dober za razmislit. sploh pa, ker lahko pride do paralize.user posted image

Aja, si že odgovorila... he he, jaz predolgo mečkam s pisanjem.

We're walking in the air

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
26.11.2009 11:48:31   
tinkara333
Jaz osebno raje ne razmišljam na negativne stvari, oz ne gledam na te stvari iz te plati ( tudi ko greš čez cesto te lahko povozi avto, kljub temu če greš čez prehod ). Zdej sem bila na materinski šoli in je babica omenila tudi porod z EA, pa ni bilo nič čutiti da bi bila proti temu oz da bi odsvetovala. Nevem pa s katero si ti govorila, da ti je dala takšen odgovor, sploh pa za klešče, ker kot jaz vem se ta metoda že dolgo časa naj nebi več uporabljala. Upam, da ne bom imela te "sreče" da bom na moj dan D naletela na to babico.
Čez en teden imam kontrolo in takrat se mislim dogovoriti za sestanek z anastezistom, bom poročala kaj bo.

Always look on the bright side of life.....

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
26.11.2009 11:56:05   
Gwendolen
tinkara333, prosim, daj poročaj, kaj bo anesteziolog rekel!!! Mene fuuul firbec matra. Predvsem to, da če se naročiš nanjo, da jo ziher tudi dobiš, pa čeprav prideš rodit na petek ali svetek, sredi dneva ali noči al pa če padajo špičaste prekle! user posted image user posted image user posted image

We're walking in the air

Neposredna povezava do sporočila: 1421
26.11.2009 11:56:06   
tinkara333
IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen

Oj,

kake negativne učinke pa naj bi imela po besedah te babice epiduralna? A misliš potrebo po vakuumu in zaustavitev poroda? To dvoje menda ni čisto dokazano (če je bila EA res strokovno naštimana, seveda), pa dihalna stiska tudi ne - je bila pri Ultivi, zato so jo prepovedali. Nam so jo v šoli za starše ful priporočali, pa še jaz imam medicinsko indikacijo zanjo - visok pritisk, ker ga epiduralna znižuje. Priporoča jo tud Pušenjak, čeprav, no, ... jaz vseen bolj zaupam svojemu G kot pa njemu preko foruma. Z njim se bom pa pogovorila o tem na naslednjem pregledu drugi teden. In vam takrat povem, kaj pa on pravi.

Jaz bi ful rada imela EA, predvsem ker bi rada, da moj bebi med porodom dobro pride skozi, ker če se meni pritisk ful dvigne zaradi bolečine, bo prikrajšan za kisik in hrano preko posteljice. Bolečino bi že preživela drugače, mene bolj skrbi zaradi tega.

No, saj Zasavk se nas bo kar nekaj našlo, pa menda bomo tud kaj čvekale, saj vsi pravjo, da se nas drugač ne da ustavit. user posted image user posted image user posted image

lp

Tudi pri meni se gre zaradi pritiska, smo prvo nosečnost prekinili v 31 tednu zaradi hujše oblike eklampsije in HELLPa, tko da smo komi preživel. zdej smo pa že ven iz "ta hudga" tko da user posted image user posted image . Vseeno pa nebi rada da se na koncu kaj zalomi.

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
26.11.2009 11:59:27   
Gwendolen
Na, zdej si me pa ti prehitela. user posted image

Ja, menda sem jaz glede na vse tiste članke o preeklampsiji pa tem tudi iz tahujšega. Pritisk je bolj visok vedno samo pri zdravnikih, imam sicer zdravila, ampak ... Aja, pa za beljakovine kontrolirat sem si tudi kupila in jih tudi nimam user posted image user posted image user posted image . Nimam pa tudi tiste zareze v pretoku skozi maternične arterije, ki je nek pokazatelj v kakih 50 % primerov, pa naš bebi tud raste v redu, tako da posteljica (TRKAM!!!) dobro deluje.

We're walking in the air

Neposredna povezava do sporočila: 1423
26.11.2009 12:04:36   
tinkara333
Na to ti pa že zdaj lahko odgovorim, imam sveže informacije( dva dni nazaj). V Trboveljski bolnišnici samo eden anastezist noče imeti opravka (ali kako naj se izrazim) z EA, pri vseh ostalih pa jo dobiš ni važno kdaj. Tko da če imaš res smolo in prideš ravno takrat, ko je ta dotični dežurni... potem iz te moke ne bo kruha.
Je pa res, da mene se ponavadi drži taka smola..., bomo videli kako in kaj slej ko prej.

Neposredna povezava do sporočila: 1424
26.11.2009 12:07:05   
Gwendolen
Super! Mogoče veš še, kako mu je ime? user posted image Pa vseeno poročaj potem, okej? Hvaaaaalaaaaa!!!

We're walking in the air

Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?