3Sonček3
|
branka28 za pregled, vrjetno hoče da je spol presenečenje , ko bo pršu vn bo moral pokazat tko da bomo sigurno zvedli kaj je . Glede kil pa...js sm nekje prebrala da se baje zdej v tem času redimo 0,5kg na teden tko da...ma nimajo kej piskat zase naj se brigajo. Tut js pogrešam rožco danes, to bo mela raport k pride lucika tut tebi za pregled in za G k lepo usakič nardi UZ. Nisi nč nora k tolk perš pa peglaš pa to,... tut js bi če bi mela kej mam sm pleničke pa nekej oblekic, pa se mi tolk mal robe ne lubi rihtat, kr js bi to delala ceu dan. Drgač pa punce, js sm zdejle s svojim pekla piškote, tisti k majo luknco na sredini pa marmelado not, in so tko svinsko dobri,....mmmmmmmmm. Če jih bi kera rada nrdila bom prpopala recept, js sm jih delala 1. in so res super duper dobri. 60 dag moke 1 pecilni prašek 30 dag sladkorja 35 dag masla (js sm dala margarino, sej mislm da je isto) 3 rumenjake 5 žlic kisle smetane Vse sestavine zmešamo in pregnetemo v testo. Testo razvaljamo na debelino cca. 3 mm in z modelčki izrezujemo ven poljubne oblike. Na vsakem drugem izrezanem nardimo še luknjico na sredini in damo pečt na 200˙C, js sm taprvo rundo malo zažgala, pol pa vidš po občutku kolk časa še, okol 10-15 minut. Ko se spečejo jih namažemo z marelično marmelado (js sm ene tut z čokolado "ala sladki greh") in pokrijemo z piškotom k ma luknco, na koncu jih pa še lepo z sladkorjem v prahu posujemo. Vem pa da sm doužna eni še recept za šamrole pa ga bom kr zdej napisala k mam cajt. ŠAMROLE Potrebujemo: 1x listnato testo (500g) 1x vanilijev puding mleko (za puding) 0,5 l sladke smetane sladkor v prahu Priprava: Listnato testo razvaljamo (čim bolj na tanko ampak lih tolk da se ne trga), ga narežemo na trake široke cca. 2,5 - 3 cm in jih navijemo na modelčke. Nato jih položimo v pekač, v katerega smo položili papir za peko. Ne polagamo jih tesno eden zraven drugega, ker se med peko malenkost napihnejo. Pečemo pri 180˙C, da postanejo lepe zlatkaste barve. Nato jih vzamemo iz pečice in pustimo da se ohladijo. Potem jih previdno vzamemo iz modelčkov da se ne zlomijo in jih nafilamo s kremo. Krema: sladko smetano zmiksamo da je čvrsta in ji dodamo dobro ohlajen puding ( puding ko skuhate, ga položte s skledo vred v pomivalno korito ki ste ga prej napolnile z mrzlo vodo in ga ves čas mešajte, dokler ne bo hladen) to vse skupej dobr zmiksejte in s to kremo potem nafilate šamrole. Pa še to, šamrole bodo ta dan trde oz, lepo krhle, js sm jih pustila na mizi in so ble drug dan mehke nč več krhle kukr bi mogle bit, ampak so ble useen dobre. Mogoče bi jih mogla dat na hladno, nevem. Upam da sem vse jasno napisala, če nism se opravičujem in če bo mela kera kakšno vprašanje ji z veseljem odgovorim. Upam da vam bo ratalo tok dobr k men, pa dobr tek.
_____________________________
<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w
|