|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
25.11.2009 12:39:51   
Melia
Dobrodošla Maj10user posted image

Za mano je že dolg sprehod,....ma danes je pa res toplo....kar preveč za ta čas, sicer meni to vreme kar paše....user posted image
Pa kosilo sem tud že jedla.....danes malo prej kot ponavadi....pa vse pospravla od kosila, zdaj pa imam 5 minut za sebe in forumuser posted image

Zobje: zaenkrat nimam problemov, bi pa že pred nosečnostjo mogla dat ven vse modrostne, ker mi baje postrani rastejo...ampak se nekak nisem spravla tja....zdaj pa bo treba čakat....no, saj bolijo me ne, tak da mislim da bo že.....dlesni mi pa zaenkrat tudi ne krvavijo.....

Se mi pa zdi da mi lasje izpadajo bolj kot so mi....ne vem....al pa zdaj bolj opažam kaj se novega dogaja z mano....pa se mi včasih vse skupaj bolj zdi kot pa je resuser posted image .....

Jooooj, tud jaz hodim pogosto na WC....sploh ponoči.....hja, tud to bo minlo....

Lepo se imejte.....in vse ki se že dolgo niste javle....JAVITE SE KAJ.....user posted image

(odgovor članu maj10)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
25.11.2009 13:04:52   
Anonimen
Pozdravljene vse.

Jaz sem se nekajkrat že oglasila, pa bom še kar ostala anonimna, jih še cel kup na RR-ju in od tega tudi žlahta ne ve, da sem noseča. 

Držim pesti za vse, ki čakate na izvide, naj bodo res super. user posted image

Imam pa nekaj vprašanj glede angel sounda. Jaz sem kupila rabljenega, danes sem ga dobila. Najprej me zanima, če ve tudi slišite na določenih mestih svoj utrip. Jaz sem najprej našla svojega, otročkovega sem pa ful iskala. Ko sem ga pa našla, se mi je mali zelo izmikal. A jih to moti? Če ima katera rabljenega in nima tistega gela. Kaj uporabljate namesto gela? Piše, da lahko tudi vodo, ampak se mi zdi, da je slabša prevodnost, pa tudi posuši se hitro in potem noče drset. A se drugače hitro najdete otročkov utrip? Jaz se kar malo bojim, da ga ne bom našla in bom potem vsa panična.

Vse lepo še naprej.

(odgovor članu Melia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3102
25.11.2009 13:14:42   
frcefela
Ojla,

jaz imam AngelSound in najdem utrip takoj. Slišim pa tudi svoj utrip, vendar je otrokov bistveno hitrejši in ju brez problema ločiš.

Imam sicer gel, ampak sem ugotovila, da se boljše sliši, če dam gor baby olje pa še tako ne pozabim namazati trebuščka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
25.11.2009 13:16:25   
m_o_i
juuj, kak zdrzis, da ne poves, da si blazena-jaz ne bi zdrzalauser posted image
sama nimam izkusenj z AS, predvidevam pa, da rabis podobn gel (za prevodnost), kot je bil za abtronicuser posted image  na vodni osnovi pa to...to se da kupit v lekarniuser posted image  povej farmacevtki, kaj rabis in ti bo ze povedala, kaj rabis-jaz se imena, zal, ne spomnim vec. se mi pa zdi, da sem jaz to za svojega (bivsega) kupovala tudi v drogerijah, ampak se mi res sanja ne o imenu te zaubeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
25.11.2009 13:21:23   
Anonimen
moi, saj večinoma tisti, s katerimi imamo osebne stike, vedo,ker sem bila vmes na bolniški,  tukajee pa nekaj takih, s katerimi imamo samo preko maila in RR-ja stike, ti pa ne vedo. Kaj pa vem, zakaj ne povem? Ob vseh težavah, ki sem jih imela, še vedno kar odlašam. Za tale AS sem bila odločena, da ga ne bom imela, pa se mi je v nedeljo sanjalo, da je na pregledu ugotovila, da srček ne dela in me je takoj panika. Se kar nisem mogla znebit tistega groznega občutka. V bistu ostaja kot en strah, kaj če je vseeno lahko še kaj narobe, čeprav sva najhujše že dala čez. Pa hvala za nasvet. Mož je rekel ja, da rabim nekaj na vodni osnovi. Bom vprašala v lekarni.

Frcefela, kakšno baby olje uporabljaš, od katere firme?

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 3105
25.11.2009 13:32:17   
frcefela
Johnson&Johnson baby olje. Kolegica pa uporablja olivno olje, je pravtako ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
25.11.2009 13:39:21   
j.b.
Živjjo sonosečke in dobrodošle vse nove majčice !!! Pa zgleda da se v poletnih mesecih otroc radi primejo user posted image user posted image user posted image

Tud jaz bi rada že končno šla malo ven na zrak, pa moram bit u službi do treh, in potem moram fejst pohiteti če hočem pešačiti še podnevi. No, zadnji teden se sprehajam že v temi, zato komaj čakam da luna spet malo okrepi svojo moč.user posted image

Cepljenje: ko sem prejšnji večer slišala po tvju da se moramo nosečnice nujno cepit, sem bila prepričana da se bom šla. Ampak glede na to, da se še nkol nism cepila, pa da imam kar odporen imunski sistem upam, da bo vseeno vse ok, tudi če se ne grem. Zelo pa me je prepričalo tudi pismo ki ga je dala gor Teja.

Prebava: Že od kar pomnim imam probleme s tem. Preden sem zanosila sem šla za vikend malo ven, in posledično spila kakšen deci bambusa - kar mi je drugo jutro povzročilo burno reakcijo dol po sredi, in sem šla zjutraj na wc brez problemauser posted image user posted image user posted image . Zdaj se pač na vino nemorem več zanesti. Zelo mi pomagajo kakiji, solate in jogurti. In sedaj že dva tedna pridno hodim na wc vsaj na dva dniuser posted image user posted image . Upam da bo tako tudi ostalo.

Zobje: Nikoli mi ob nitkanju niso krvavele dlesni - a zdaj se dogaja tudi to ... Saj glede zob piše po vseh knjigah in tudi po netu da bodo problemi. Priporočajo ogromne količine mleka oz. kalcija na dan (če se ne motim od 0,5 do 1 litra na dan)

Glede špikanja u trebuhu: U nedeljo zjutraj je mene tako močno špikalo, beri bolelo!!! Če bi bla noseča 9 mesecev bi kr rekla mojmu de rojevam user posted image  Me je bolelo tako, na intervala po 2 minuti, kot nekakšni krči. Predvidevam da se mi maternica rezteza, pa vendar nism mislila da bo tako bolel. To me je mučilo ene 15 minut, od takrat je spet vse ok.

Kako pa je kaj s prehladi in z vami te dni? Jest sm bla zdaj 4 dni kr vrnih prehlajena, in sm že resno razmišljala da bi vzela Lekadol. Pa ga nisem, vendar sem se pri osebni zdravnici pozanimala kako je z jemanjem le-tega, pa je rekla, da otročku bolj škodje da imaš vročino, kot pa da poješ Lekadol.

Aja pa še to: Ste že kdaj prebrale ali slišale da nosečnice ne smemo jest jetrc in nobenih paštet???!!! To mi je danes povedala sodelavka, ki se je pravkar vrnila s porodniške ... Kaj tazga ... In jaz sem ravno zdaj v nosečnosti dobila apetit do tuninih in lososovih paštet. Prej nobene paštete nism marala.user posted image

No, ta teden pa je tudi meni začel rasti trebuh. Sem v 16 in pol tedna. In sm v soboto cela presenečena ugotovila, da me ene hlače že žuljo v trebuh. Bom pa vseeno še kar malo počakala preden grem u nabavo nosečniških hlač. Dokler bom lahko nase spravla in zapela vsaj še dvoje hlače, še ne bom šla v nabavo.

Pa glede nabave ostalih stvari:otroških cunc, vozičkov itd. pa tudi še nisem nič nakupovala, bom počakala še kakšen mesec, se še ne mudi user posted image

No, dovolj zaenkrat, drage moje souser posted image , želim vam čimveč prijetnih minutk na wcju user posted image , in prijeten preostanek dneva!
Lp,

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
25.11.2009 13:46:22   
Melia
j.b.....jaz tud jem paštete....sicer redko, ampak nekaj časa sem kar jedla pa jedla tunino pašteto......jooooj, pa jetrca sem 1x tud že jedla.....eh, zdaj tak je kaj je.....jaz mislim, da če ti paše lahko ješ.....izogibat se je treba surovemu mesu....pa domačim salamam za katere ne veš izvora mesa.....vse kar kupiš v trgovini pa je pregledano počez in podolgemuser posted image

Tak da samo brez panike.....

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
25.11.2009 13:54:15   
bubolin
Pozdavljene souser posted image
Pozdravljene tudi vse nove majčice user posted image Uuufff koliko nas bo.
Kratka user posted image user posted image user posted image da bo jutri vse ok. Zaupaj in bo!

Joooj jaz tudi ponoči kar naprej hodim na wc (prav utrujajoče) user posted image kaj šele bo user posted image

Ja mene tudi špika v jajčnikih (predvsem v desnem), to je po mojem samo zaradi raztezanja. Drugače me pa tudi zabolijo jajčniki, ko se usedem - še katero? Itak imam pa v sredo pregled, pa bom mojo G še malo povprašala o tem.

Prebava in zobje so pri meni zaenkrat kar u redu. Upajmo, da tako ostane čimdalj.

Lep dan še naprej user posted image

Moj sonček Mark je na svet prišel 3.6.2010 :))

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
25.11.2009 13:58:32   
m_o_i
za pastete sem jaz slisala, da industrijsko pripravljene lahko jemouser posted image  in jaz to pridno delamuser posted image
drobovina mi pa ze po defoltu ne gre v zelodec, tak da sem glede tega tudi v nosecnosti varna

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
25.11.2009 14:14:51   
Teja K
WC in noč = nočna mora!

Jaz hodim neprestano na wc ponoči user posted image in posledično sem zmeraj bolj utrujena, ker potem ne morem zaspat nazaj, ko pa zaspim, pa me spet prtisne user posted image user posted image in če me na wc me tudi jajčniki oz. spodnji del trebuha začne bolet... pa sem že mislila, da se bo sedaj umirilo user posted image pa nič...

Dlesni in zboje, niti ni tako hudo, malo včasih dlesni zakrvavijo ampak ni full ... je pa full problem umivanje zob zjutraj... ko mi hoče še malo slabo postat.

Nakupov še nisem nič opravljala, sploh ne vem kdaj bom, verjetno ko bom na dopustu, prej itak nimam časa user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
25.11.2009 14:15:34   
Animus
JUPI JUPI!! Še nove nosečke user posted image user posted image user posted image

Njami paštete!! Jetrce se naj ne bi jedle, ker vsebujejo več toksinov, kot druge vrste mesa. Pretiravati ne, niso pa čisto prepovedane. Sem jih ravno včeraj jedla - za boljšo kri. Sem pa v 1. nos. se nevede prekršila npr. s plesnivim sirom, za katerega sem šele na koncu izvedela, da naj ne bi bil OK.

Anonimna - jaz sem si AS kupila, ker imam krvavitve in da nisem ves čas pri dežurnem. Potrebujem cca 5 minut, da najdem otrokov srček. Ponavadi prej najdem svojega. Včasih moram malo počakati in ga kasneje bolje slišim. Sicer pa uporabljam vodo. Srček bo pa lažje zaznati, ko bovečji. Zdaj je še tak mali fižolček.

Kratka - Drži se jutri!!! Mi pa bomo držale pesti!!! GO GIRL!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
25.11.2009 14:16:27   
j.b.
moi, no to je pa lepo slišat, da še naprej lahko jemo paštetkeuser posted image
Sicer sem jaz tudi pristašica tega, da naj jemo kar nam odgovarja in paše. Aja, še to: nočem nobene strašit al pa kaj, ampak samo vprašam. Sem se šele zdaj spovlna, da prejšnji teden mi je kolegica (tudi mlada mamica) rekla, da ne smemo jest storčjega fižola in ostalih stročnicuser posted image user posted image user posted image  WTF???!!! Kaj so pa naše mame in babice jedle ko ni blo druzga kot krompir pa fižol???user posted image user posted image
Pomoje najbol, da sploh ne poslušam več nikogar kaj lahko jem in kaj ne, ampak poslušam svoje telo.user posted image

Tudi mene špika spodaj občasno, največkrat pa zvečer, ko se valjam po peči in ne znam bit pri miruuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
25.11.2009 14:22:27   
m_o_i
zanimivo: moji nocni izleti so se pa koncali kaka dva tedna nazajuser posted image  pa tudi cez dan grem manjkrat...

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
25.11.2009 14:27:04   
Teja K
Moi a spiješ dovolj vode? user posted image ... je pa res, da sem jaz tudi imela zmes 2 tedna miru, sedaj pa hodim zato dvojno porcijo user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
25.11.2009 14:28:17   
Melia
jaz pa tak rada jem fižol.....sem ga že jedla in ga še tud bom....mi prav paše.....jem vse od fižolove solate, do juhe, pa ravno včeraj sem ga v joti jedla.....pa fullll rada ga imam s kislo smetano....pa eh, jaz ga res jem.....zakaj ga ne bi smele?
edino kaj je potem problem.....me rahlo napenja, pa malo potem golobčke spuščamuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
25.11.2009 14:33:51   
m_o_i
eh, tolko ko jaz pijem, je ziher premalouser posted image  se pa trudim cim vec pit! ce primerjam danes z enim mesecem nazaj, jo spijem definitivno vec.
sicer pa, a ni blo receno, da se z vstopom v drugo tromesecje tudi glede lulanja zadeve malo umirijo!?

fizol pa najverjetneje ravno zaradi napenjanja odsvetujejouser posted image  ne vem... jaz ga tudi jem, ce se mi ga zahoceuser posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
25.11.2009 14:36:13   
farina
 Pozdravljene,sem čist sveža tukaj,baje pa moje srčece prijoka na svet 1.5.2010, komaj čakam,imam se kar fajn, pa ve kako se počutite?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
25.11.2009 14:40:02   
fiška33
Pozdravljene user posted image

Kratka, jutri se bo izkazalo, da je vse v redu, potem pa začneš uživat nosečnost in bolj resno izbirat ime za tvojo user posted image user posted image user posted image .
Dobrodošle nove user posted image .

Jaz se pred poslušanjem srčka z AS namažem s tistim oljem, ki ga imam proti strijam. Res lepo drsi. Bejbija pa hitro najdem, v manj kot minuti. Včeraj sem celo najprej nekaj začutila levo spodaj in potem je bil res tam user posted image .
Komaj že čakam, da se bejbi premakne više, potem naj ne bi blo več tako pogostih obiskov WCja. Samo to mi je že pisalo za nekaj tednov nazaj, pa še nisem opazla razlike. No, mogoče grem zdaj ponoči samo 3x, prej sem šla pa 4x user posted image .
Špikanje pa naj bi bilo zdaj bolj pogosto, tak da se moramo kar navadit, da ne bomo paničarile user posted image .

Lep preostanek dneva!

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
25.11.2009 14:45:17   
kiku
hvala za nasvete glede dlesni, definitivno bom sprobala..

špikanje: vprašala sem ginekologinjo na pregledu 20.11., ker me je zadnji teden začelo špikati...rekla je, da gre le za raztezanje maternice zaradi rasti ploda in da je to povsem normalno..vseeno sem se pomirila komaj po UZ, res je bilo z babyjem vse user posted image

stročnice: kaj ni to zelo zdravo in proporočljivo še posebej za tiste ki jej(m)o manj mesauser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
25.11.2009 14:45:24   
Mubi
frcafela, mislim, da je to normalno. Meni se isto dogaja. Pride dan, ko me kar močno špika pod rebri. Zadnje 10 dni pa ponoči hodim na wc povprečno vsako uro in pol.....grozno! :D Tako da bi rekla, da je to normalno. Sama sem bila včeraj na pregledu in ni nič rekla, da je kaj narobe, tako da to so pač znaki v začetku drugega tromesečja user posted image

maj10 Dobrodošla med nami! user posted image Končno ena user posted image tudi iz našega konca :D

j.b. ja res je, jeterca so za nas user posted image strogo prepovedana!! Paštete pa jaz piščančje in ostale jem, samo jeternih ne jem. Pa je za enkrat z otročičkom vse vredu. Tuna je po nekaterih zapisih zelo priporočljiva in zdrava, po drugih pa ne....samo mislim da pa ni nevarna. Najbolj nevarno je surovo meso (biftek, suhe salame in klobase, pršut,....), jeterca in pa surov beljak. Ostalo pa mislim da si po večini vse lahko privoščimo. seveda ničasar v prekomernih količinah.

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
25.11.2009 14:50:44   
m_o_i
no bejbike, a imena ze zbiramo?!
mi imamo nekak izbranega user posted image  so ata rekli, kak bo mulcu imeuser posted image

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
25.11.2009 14:53:22   
Mubi
Ime za fantka imava, za punčko se pa še ne moreva odločit kaj bo, če bo slučajno punča. Preveč imen, pa noben nama ni posebaj všeč, ob enem so nama pa vsa všeč......ne vem....kaj vi pravite kaj za punčke? user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
25.11.2009 14:56:05   
m_o_i
ce bi midva mela puncko, bi bila definitivno dea (lat. boginja) - tu ne bi odstopalauser posted image
za fantka je pa mel pravo glasanja-ker nisem mela idejuser posted image

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
25.11.2009 14:58:28   
Melia
joooj, jaz za imena ne vem.....si skoz nekaj premišljujem....dragi pa se samo smeje ko vsak dan pridem na neko novo ime.....ampak zdaj bi rada prvo vedela spol, potem pa začnem čisto zares razmišljat....

no, lahko pa jih napišem nekaj katera so mi všeč....

za punčke: taja, vita, iza, amaja, tinea, evita,....

za fantke: vitja, filip, jakob, mark, maks,....

pa še bi se kaj našlo....pa se trenutno ne spomnim....

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Oblačila za nosečnice
majch

Kje kupujete nosečniška oblačila? (Kakšna se vam zdi ponudba? Kaj pa cene? Zapišite v komentar)

trgovine v slo (85%)

trgovine v tujini (8%)

na spletu v slo (3%)

na spletu v tujini (4%)

Število vseh glasov: 130

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!