Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 8:36:29
|
|
|
|
mojsoncek
|
hej hej... mi smo ze uro in pol "up & runni'n", cakamo samo se atija, da pride s svezim zajtrkom No, prezivela sem prvi delovni teden in moram rect, da je povzetek celotnega tedna kar dober. Za nagrado pa je Nejc danes spal 6 ur v kosu (jaz pa 5). In moram rect, da je prav pasalo, ker ze dva meseca ni spal vec kot uro in pol v kosu. Upam, da se bo pocasi unesel. šema, nam so tudi svetovali, da uporabljamo taksno CURAPROXovo zobno scetko. Pa je res fajn, kljub temu da nimam se skoraj nic za cistiti . smrekica bo, bomo ze ukrotili mulcke sibam zdej... je prisel zajtrk
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 11:09:08
|
|
|
|
mojsoncek
|
evo, sem skocila samo k mesarju in na posto... in v tem casu je Nejc dobil zobek st. 4
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 12:24:12
|
|
|
|
*jelka*
|
mi pa čakamo na zgornje zobke,sline ji tečejo kar v potoku,upam da ne bo preveč hudo bravo za nejca in današnje slavljence
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 12:26:55
|
|
|
|
klavdiy4
|
PETJA VSEEEEEEEEEEE NAJJJJJJJJJ NAJJJJJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Smrečica...lansko leto smo bili še pri meni doma in jo je moj sam okrasil in full lepe jaslice naredil... ...ker je potem za Božič delal.. ...no , letos smo na svojem in nevem kako bo....verjetn bodo jaslice na kakšni omarice, tolki, da Leila ne bo mogla do njih,...smreka pa bo verketno na terasi....se pa še nismo odločili...okraske bomo verjetno doma naredili, ker smo lani uporabili mamicine.... Zobozdravnik...jaz sem ravno včeraj imela zobozdravnika in sem ga vprašala, kdaj je primerno in kdaj moraš peljati otroka k zobozdravniku...pa je odgovoril, da je super, če ga pelješ pri 1 letu....pa sem povedala, da še nima nič zobkov, pa je rekel, da naj jo vseeno peljem in, da se mu zdi to zelo čudno... Copatki...jih ji je oma kupila v neki trgovini, pa so zelo super,..nevem pa od ktere firme so, ker nč gor ne piše... Naši Leili je pa 2 dni nazaj mačko povozlo... ...Kitty ji je bilo ime...pa jo je mela full rada....zmeri , ko si reku: ˝kje je Kitty?˝je proti vratom gledala, ali pa če jo je vidla, je k njej šla....
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 12:51:11
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: klavdiy4 pa sem povedala, da še nima nič zobkov, pa je rekel, da naj jo vseeno peljem in, da se mu zdi to zelo čudno... Kaj mu je cudno... da pri enem letu se nima zobkov? Potem je pa on malo cuden, ker to pa res ni nic taksnega. Nekateri so leto in pol brez, se pa najde tudi kaksen, ki mu sele pri dveh letih ven pokuka prvi (kot na primer od mojega tasta sestricna). Nic bat, se vsem so slej ko prej zrasli Tole z mucko, pa res ni fajn... hitro po novo...
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 19:41:43
|
|
|
|
šema
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek IZVIRNO SPOROČILO: klavdiy4 pa sem povedala, da še nima nič zobkov, pa je rekel, da naj jo vseeno peljem in, da se mu zdi to zelo čudno... Kaj mu je cudno... da pri enem letu se nima zobkov? Potem je pa on malo cuden, ker to pa res ni nic taksnega. Nekateri so leto in pol brez, se pa najde tudi kaksen, ki mu sele pri dveh letih ven pokuka prvi (kot na primer od mojega tasta sestricna). Nic bat, se vsem so slej ko prej zrasli Tole z mucko, pa res ni fajn... hitro po novo... Jaz poznam samo starejši primer otroka- deklica je v zadnjem letu devetletke in še nima izraslih trojk. Lani so ji izpulili mlečne trojke, letos pa so ugotovili, da ima dlesni "pretrde" in zato zobje ne morjo ven. Čaka jo op. Tko da jaz mislim, da obisk pri zobarju ne more škoditi, pa še o kakšni stvari, ki te zanima ga lahko povprašaš:)
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.11.2009 23:19:01
|
|
|
|
klavdiy4
|
šema ja sem slišala, da če pri majhnih ugotovijo, da so dlesni pretrde, jim jih že prej prederejo, pa mislim, da prez operacije... mojsoncek ..ja to mu je bilo čudno....drugače pa je SUPER zobozdravnik... jaz imam velik strah do zobozdravnikov in odkar hodim k njemu se ne bojim več toliko....je starejši in delata z ženo skupaj...mi je pa fajn, ker k zobozdravnici , ki sem prej hodila (otroški), mi je bilo zmeraj muka iti, saj je bila nesramna in se sploh ni na lep način pogovorila itd...ta je pa full prijazen, pa se heca in sprašuje itd...v glavne, res je faca,vsaj zame.... ja res mogoče pa bo Božiček kakšnega novega hišnega ljubljenčka prinesel, če mu bo v vrečo zašel...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 9:51:14
|
|
|
|
orka
|
helow no vidim,da naši malčki niso več tako zahtevni in se debata zopet širi,....zelo lepo Včeraj smo si privoščili celodnevno potepanje,je bilo čudovito,Danes pa je Ema staknila vročino . Smrekica-jo bomo imeli in sem tudi začela tuhtati,kam jo bomo postavili,da ne bo skoz prevrnjena,sem pa včeraj tudi kupila okraske ki se ne lomijo. Danes bo spet en lep dan a kaj ko ne morem zdaj nikamor No in ker bolezen zahteva crkljanje,moram it Lep dan
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 14:28:41
|
|
|
|
mojsoncek
|
Dan! Danes je tako lep soncen dan, ampak kaj ko tako grdo piha . Je pa drugace tak miren in simpaticen dan in upam, da ostane taksen do vecera. Malo pospravljanja, nedeljsko kosilo, pocitek po kosilu. Za otrocicka sem naredila domaco nalogo za vrtec. Pa pravi dan za sivanje je danes, samo nimam ne ideje, niti materiala . Skoda... orka, hitro se pocajtajte! Ja nic, saj nimam kaj pametnega napisat... grem se malo izlezavat, dokler mladinci spijo
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 17:48:20
|
|
|
|
šema
|
od srede že "kuhamo"- smo se šli v pet pokazat pa ni našla nič, tko da gremo v zd spet v pon pol bomo pa vidl
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 17:55:35
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Vsi, ki ste bolni, se hitro pozdravite! klavdiy - žal mi je za Leilino muco Mi smo pa včeraj montirali regal za v dnevno sobo, danes smo imeli pa ljubljansko babico in strice na kosilu...mož trenutno drnjoha na kavču, Dario pa razmetava igrače. Sem se v petek malce zatipkala - mi imamo tudi hrastov parket, pa se takoj "umaže" oz. se vsaka smet pozna, mogoče zato ker je še čisto nov. Ups, Dario že neki zganja, morm it red nardit
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 17:57:34
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek evo, sem skocila samo k mesarju in na posto... in v tem casu je Nejc dobil zobek st. 4 Super za zobek nr. 4 Mi imamo še vedno le 2 zobka, je pa zadnji čas, da se naročimo pri pedontologu
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 20:05:10
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek evo, sem skocila samo k mesarju in na posto... in v tem casu je Nejc dobil zobek st. 4 Super za zobek nr. 4 Mi imamo še vedno le 2 zobka, je pa zadnji čas, da se naročimo pri pedontologu Da te potolazim, Nejc je zadnja dva zobka dobil v tem tednu
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 20:06:44
|
|
|
|
onur
|
mojsoncek, bravo za zaobek. nam je tudi zdaj zgoraj druga dvojkica ven pokukala (ko začne škrtati z zobmi, gre kaj ven), tako, da jih imamo skupaj 6. kakšna pa je ta curaproxova krtačka in kje se jo da kupiti? orka, naj ema čimprej ozdravi. no, včerajšnja fešta je mimo. danes je bilo bolj lagodno. smo bili samo bližnji (none in nonoti ter sestra z družino in prababica) in ena prijateljica s punčko (bi povabila še kakšnega, vendar jih nimam kam stlačt), vendar uživali. mala je bila dobra in se je držala, zvečer pa je bila vsa gin od vsega - igranja, slikanja, hoje, ... jutri pa nesemo še malo za pojest v vrtec (sokec in roladko ter kekse). drugač nič kaj novega. v torek imamo preko vrtca šolo za starše in predava žorž o razvajenosti. eno ?. tisti malčki, ki že hodijo. kolko časa so rabli ko so shodili, da so nato samo hodili in se niso več plazili po vseh štirih?
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 20:19:22
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur kakšna pa je ta curaproxova krtačka in kje se jo da kupiti? zobna scetka izgleda takole: Dobi pa se jo v lekarnah, DM-ih, Mullerju in verjetno se kje... skratka povsod... je pa ponavadi v zeleni ali roza barvi ;) (no, vsaj jaz je se nisem videla v kaksni drugi) IZVIRNO SPOROČILO: onur eno ?. tisti malčki, ki že hodijo. kolko časa so rabli ko so shodili, da so nato samo hodili in se niso več plazili po vseh štirih? Se nekaj let bodo sibali po kolenih
< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 22.11.2009 20:23:00 >
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 20:43:04
|
|
|
|
zara13
|
Čer! Mini že spančka, je zaspal pred osmo in skor ne morem verjet. No ja kakšno bujenje bo ziher vmes, ker nam tudi zobki rastejo. Tian je dobil prvega tudi zelo pozno, so mu pa najprej zgornji zrasli ter 2 spodnja, mu pa že 2 nova zgornja rasteta tko, da zdej bo šlo pa zgleda hitro. Od kolegice tamala je stara že 2 leti in še ni bila pri zobarju, baje da na Jesenicah naročajo šele po 3. letu...skor ne morem verjet, upam da to ni res, če ne ga bom nekam drugam peljala Vsi malčki in mamice, ki ste bolni..čimprej se pozdravite Mi imamo v sredo pediatra in komaj čakam, da vidim kako smo se poredili in zrastli. A je dala katera cepit proti pnevmokoknim okužbam? klavdiy - žal mi je za mucico, boste kaj novega nabavili in razveselili Leilo ;) Zdej pa grem še malo na FB pa pred TV...se tipkamo jutri..nočko
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 21:01:01
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: zara13 Od kolegice tamala je stara že 2 leti in še ni bila pri zobarju, baje da na Jesenicah naročajo šele po 3. letu...skor ne morem verjet, upam da to ni res, če ne ga bom nekam drugam peljala A je dala katera cepit proti pnevmokoknim okužbam? 1. po moje po celi gorenjski narocajo sele pri 3. letih. Mi smo za tavelikega dobili vabilo od treh zobarjev, ko je imel tri leta. Ampak vozimo oba v LJ k pedontologu (no, tavelikega ne vec, ker ima ze 3+) 2. Ne, mi se nismo cepili za nic drugega, kar ni v rednem programu cepljenja. p.s. tudi Nejc ima v sredo sistematiko
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 21:10:25
|
|
|
|
orka
|
na hitro,ker je Ema sitna,je že spala pred sedmo pa se je sbudila,zj pa Zara mi smo bili cepljeni za pnevmokok ampak že lani takoj ko smo prišli iz porodnišnice,zj pa ne vem kako to gre,ker moramo sedaj poklicat za 4.dozo,ki mora biti v 2.letu starosti.Glede na to se mi zdi logično da je mogoče kakšna omejitev kdaj ,tako kot za rota,ko mora biti do 6m cepljen,kasneje pa ne več,upam da moja logika narobe dela in boste lahko cepili.No nam je itak dr.Cerarjeva to odredila in je zav.krila.Drugače pa je samoplačniško
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.11.2009 21:56:26
|
|
|
|
zara13
|
orka...a ni bla Ema cepljena proti RSV al so jo zraven še proti pnev. okužbam? Ker za tale RSV vem, da je full dargo cepljenje, za tele pnem. okužbe pa je okol 70€ eno cepivo in naj bi se cepilo 2x samo
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.11.2009 8:59:36
|
|
|
|
Andromeda
|
Dobro jutro, mamice, pa ena za začetek... Dario nas je danes že pred 6. uro zbudil, mu zamašen nosek še vedno nagaja... joj, pa kako se upira čiščenju z babyvacom - ga z možem komaj ukrotiva, ko sem sama z njim je pa itak misija nemogoče, da bi mu nos očistila. No, gospodič zdaj spet lepo spi, jaz pa neki pospravljam, ker sem preveč razbujena, da bi še jst šla malo v horizontalo... Imam 1 ? - a obstajajo kaka varovala, da otroci ne odpirajo kuhinjskih in podobnih omaric in predalov? Pa za drsna vrata? Je lump to pogruntal in mi meče ven makarone, pa našel je "skrivališče" od sesalnika in je ves srečen Enkrat sem kupila neka varovala v kompletu, pa zraven nobenih navodil ni bilo, tako da nimam pojma čemu služijo tiste kljukice in podobno.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.11.2009 10:36:59
|
|
|
|
zara13
|
Dan dan! Andromeda, hvala za kofi ;) varovala - v Ikeji imaš tega cel kup, verjamem pa da se dajo dobiti tudi pri nas http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80108935 http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/childrens_ikea/16249/ pedontolog - sem mislila, da ga pri nas na Jesenicah sploh ni in grem včeraj čekirat in ga najdem v ZD...mislim da ta kolegica sploh ne ve, da je na Jesenicah, verjetno je en kup staršev istih, ker me je tko butast pogledala, ko sem rekla, če je bila mala že kaj na pregledu pa rekla kao da šele pri 3 letih, da bo naročena...tko da super, bom lahko minija naročila Zdej pa šibam v trgovino....papa
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.11.2009 10:37:54
|
|
|
|
orka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Imam 1 ? - a obstajajo kaka varovala, da otroci ne odpirajo kuhinjskih in podobnih omaric in predalov? Pa za drsna vrata? Je lump to pogruntal in mi meče ven makarone, pa našel je "skrivališče" od sesalnika in je ves srečen Enkrat sem kupila neka varovala v kompletu, pa zraven nobenih navodil ni bilo, tako da nimam pojma čemu služijo tiste kljukice in podobno. Ja obstajajo,bi bilo najboljš,da kako fotko daš gor od tega kaj imaš in ti bom povedala za kaj je ,da nebi slučajno dvojno kupovala.Mi imamo zaščitene predale,omaric pa še ne odpira,zaenkrat ni pa daleč dan ko bo.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.11.2009 15:26:02
|
|
|
|
Andromeda
|
zara13 - hvala za linke, verjetno gremo čez 2-3 tedne v Celovec, pa bomo še v Ikeo zavili... orka - ne da se mi slikat pa slik popat gor...rajš prid na en kafe, pa se zmenmo Daria je pa očitno minila faza "ne maram kosila" - je prejle pojedel korenčkovo juho z zdrobovimi žličniki in makarončke s paradižnikovo omakco. A se tako malim lahko da parmezan? Meni se namreč zdi preveč...aromatičen
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.11.2009 17:40:42
|
|
|
|
onur
|
pa imamo ponovno vročino. en teden vrtca, en teden doma, pa spet en teden vrtca pa en doma, pa spet en teden in en dan vrtca in danes popoldan zakuhamo jaz moram tudi to zaščito za predale in omare nabavit, ker drugače se upiči lih tja, kamor ni treba in gre vse ven. jaz razmišljam, da bi jo proti pnevmokokim okužbam dala cepit, odvisno tudi kolko bo imela pogosta vnetja ušes. upam, da čim manj.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.11.2009 18:40:17
|
|
|
|
orka
|
andromeda-tole s kavo se pa dobr sliši,bom realizirala,ko se mala pozdravi...drugač smo pa mi varovala kupili v mulerju,pa dm jih ima tudi,pa bc,pa interspar,...ma mislim,da imajo povsod onur-naj se Petja čimprej pozdravi....moj najstarejši je imel tudi vsake 14 dni vročino in smo ugotovili,da je bilo to psihične narave,ker jo je imel vedno takrat ko sem jaz imela pop. šiht in se nisva videla praktični nič tisti teden,ker poleg vročine ni imel nobenih drugih znakov bolezni...no pa ne verjamem,da je pri Petji tako,saj smo v obdobju ko vse razsaja Parmezan-moje mnenje je da lahko,saj meni osebno ni dober ampak je pa sir in sir lahko,sploh pa so otroci že toliko stari,da lahko jedo enako kot mi....včeraj smo jedli jetrca v omaki in pire,zadnjič sem ji dala palačinke z marmelado pa kislo zelje tudi že,v soboto pa je jedla purana v sm,z gorgonzolo,pa sem s to gorgonzolo malo oklevala in ji na koncu vseeno dala...
|
Punčki bo ime...?brina_sSem (smo) pred rokom in v dvomih,....... Ula (
50%)
Erika (
19%)
Elina (
31%)
Število vseh glasov: 236Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!