fiška33
|
Dober večer Verjamem, da se vam nekaterim še ne da nakupovat, ampak dojenček je za mene popolnoma nekaj novega . Do treh let nazaj sem itak mislila, da ne bom mela otrok in je bilo vse v zvezi z dojenčki za mene španska vas . Nisem imela niti pravega stika z nobenimi mamicami, oziroma sem ga z frendicami - mamicami, kar malo izgubila. Sama osebno sem pa taka, da ko me nekaj začne zanimat, naštudiram skoraj v nulo. In zdaj je toliko novega za raziskat, da mi bo še ostalih 5 mesecev premalo . Glede kengurujčkov in slingov,... Jaz mislim, da smo proti našim mamam, ki so nas ves čas z eno roko nosile, z drugo pa pospravljale, full v prednosti. V slingu se da celo istočasno enega otroka dojit in se z drugim, starejšim igrat. Dokazano je tudi, da se nošeni otroci manj prejočejo, kot pa nenošeni. Nošenje v slingu pa primerjajo celo z podaljševanjem nosečnosti . Da ne govorimo o prednostih pri dejavnostih, ki jih brez vozička in z dvema prostima rokama veliko lažje opravimo - nakupovanje, opravki v mestu, raziskovanje terena na sprehodu, kamor z vozičkom ne moremo, itd.... Imele bomo dojenčke, ki se ne bodo radi nosili in tudi take, ki se ne bodo radi vozili . Jaz si bom kupila vse. Voziček, ring sling (precej različnih možnosti uporabe - največ jih prikaže v tem videu http://www.youtube.com/watch?v=sUwGS0C8n9g , vendar trak ni tako dolg, kot pri klasičnem slingu) in kengurujčka. Bomo raje nekaj moškega izbrali za mojega, jaz pa bom uživala s pisanimi trakci . Že preučujem tudi blago, ki ga prodajaj v Ikei. Mslim, da bi se dalo sešit precej - kakšnih 8 - slingov, za isti denar, kot pa kupiti enega novega). Jaz tudi mislim, da niso vsi kengurujčki za v isti koš. Kolikor sem se sedaj naučila, je bolje, da je otrok v sedečem položaju, kot pa da mu nogice prosto bingljajo. Na internetu pa sem vidla tudi nekaj takšnih modelov. Zdajle si grem pa še jaz probat sčistit nos s slano vodo. Jaz ga imam zaprtega že 2 meseca in ga bom imela verjetno do konca. Menda se odmaši, takoj ko se otrok rodi . Grdobija, jaz pa ne morem spat . Danes sem potegnila celo do 11:30, ker sem se celo noč prebujala. Hvala za nasvet. LP
|