SpeliG
|
Hm, kakšna zanimiva debata, tale Bolhica je pa res podžgala zanimanje..No, saj mene tudi firbec matra, katera neki je to. Mimogrede, Eva (Clericv) ni, sva v stikih, tako da vam malo zožam seznam . Jaz nisem tako skrivnosten tip in uživam v misli na našega novega dojenčka. Niti sanja se mi ne kaj pričakujemo, bom pa ob prvi priliki vprašala. Čez 2 tedna imam NS , ampak tam se mi zdi še čist prekmalu, da bi mi znali kaj povedat in tudi ne mislim spraševat. Za nami pa je grozen vikend, obup, nismo imeli Martinovo ampak Martinino... Začelo se je, ko sem popolnoma zdravega otroka v petek peljala na pregled in zadnje cepljenje. Tam je bila ful pridna, izpolnila vse njihove zahteve ("pokaži mucka in kužka na sliki, pokazala dele telesa na lutki, zlagala stolp iz kock...) in potem še cepljenje. Kot pravi oven se je borila z vsemi štirimi, a ji pikica seveda ni ušla. Vse je izgledalo OK, dokler ni zvečer začela malo šepat. Pa dobro, pač reakcija. Naslednje jutro se ni mogla postavit na noge, je čist ohromela!! Nogica vsa zatečena, rdeča, ona pa klecala in padla, če si jo postavil na noge. Klicala sem pediatrinjo, ki se je ful prestrašila, ampak da naj pač počakamo kaj bo. Naslednjo noč je bruhala (prvič v življenju), potem cel dan zavračala hrano in pijačo, smo se metali ob tla, da smo ji dali kakšen požirek tekočine. Ves čas smo bili na meji, ali bi šli na urgenco ali ne, ampak me res ni mikalo, sploh zato ker nisem imela občutka da je bolna. Vse skupaj je huda reakcija na cepljenje in jo res nisem hotela peljat med bolne otroke, pa tudi sama se v tem stanju rajši malo izogibam izpostavljenim krajem. Ful sem bila žalostna, ko sem jo gledala kako se bori in opoteka ... No, včeraj proti večeru pa kot bi odrezal, v roku dveh ur je začela skorajda normalno hodit nazaj in tik pred odhodom v posteljo je že pretekla celo stanovanje . Danes sem preventivno z njo še doma, pa izgleda že dobro, hvalabogu. In hvalabogu, da je to zadnje cepljenje, res. Drugače je ful luštno, skoz govori, ponovi vsako našo besedo in nas preseneča, ker vsak dan več razume. Od igrač ima najrajši kocke ali pa železnico, ki jo je treba sestavit. Tudi punčke so kar aktualne, jih daje spat, hrani in pokriva - upam, da bo tudi z bratcem oz. sestrico tako prijazna . No, zdaj sem se pa ful razpisala, bom kar nehala, lepo se imejte in si naredite ta siv dan čimbolj prijazen!
|