zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninček1 Hej Zvesta! Zanima me na podlagi česa so ti pa določli zastoj rasti, ker so meni dali isto diagnozo in zdaj čakam na 25.11. da pogledamo z ultrazvokom koliko je zrastel.Čeprav ti po pravici povem, da sem se nehala sekirat, ker mi je ginekologinja rekla, da otroci rastejo z različnimi zagoni, ker niso računalniki, da bi rasli skozi isto, zato bi jaz nad tvojim mestom tudi počakala do naslednjega pregleda(mene je naročila čez 4 tedne, ker je rekla, da je prej brezveze, ker ne dobi realne slike) in se ne bi preveč sekirala, ker s tem samo škodujemo otroku. No meni je to ugotovil ginekolog(na 3D) na podlagi BPD-premer glave, ki je prej vedno prehiteval za 1 teden, zdaj pa zaostaja za 1 teden.Ostali 2 meri sta nekako štimali.Sem pa prebrala pri Pušenjaku, da , če se govori o zastoju rasti je nujno potrebna tudi mera HC-obseg glave, ki je meni tale dr ni naredil, moja ginekologinja pa, pa je rekla, da ona ne vidi razloga za paniko, ker je vse v mejah normale. Sem pa na netu izbrskala mere, ki so normalne po tednih in kolikor sem primerjala je pri meni normalno, je res bolj na spodnji meji vse, vendar še vedno normalno. http://www.perinatology.org.tr/journal/imagesENG/tablesfigs/200601/20060105t01.gif Če katero zanima, pikapolonica ima znižanja-izšel novi letak, poglejte si na njihovi spletni strani. ninček, jaz sme imela to diagnozo že v prvi nosčenosti in Izaka so po porodu vodili kot zahirančka... rodil se je z 2690 g in 47 cm...z dopolnjenimi 38. tedni... pri njem se je od 30. tedna naprej kazala nesimetrična rast.... glava, noge in trebušček so sledile vsaka svojim tednom rasti... ker sem imela pač že prvič to diagnozo, so sedaj še bolj pozorni in mi spremljajo rast že sedaj, čeprav se prav zastoj rasti začne kazat šele po 30. tednu, ko začne otrok pridobivat na teži... no, in se sedaj že ves čas kažejo rahla odstopanja, tako kot praviš ti, dete raste po spodnji meji krivulje... evo, prepišem včerajšnje meritve, sem v 25/4dni: BPD: 61,6 kar ustreza 25/0 tednu (torej zaostaja za 4 dni) AC (obseg trebuha): 192 (23+6) (zaostaja za skoraj 2 tedna) FL: 43 (24+0) (tudi zaostaja 2 tedna) No, na podlagi teh nesorazmerij in na podlagi prejšnjih meritev, je podal to diagnozo. Tako je BPD v 4. tednih zrasel za 4 tedne, torej primerno, AC je v 4. tednih zrasel za 3 tedne in FL v 4. tednih zrasel za 4. tedne. Sama se nekaj fejst ne obremenjujem s tem. Večkrat na dan se vležem, predvsem na levi bok, kjer so boljši pretoki. Tako bebi omogočam boljšo rast. Me pa edino skrbi, da bo mi proti koncu spet narasel pritisk in bom zaradi obojega skupaj ponovno pristala v bolnišnici. Samo tega me je strah. Ampak vse za dobro bebe. :)
|