jana84
|
En lep deževen pozdravček! Ja ne boste verjeli, tud pr nas je dež ...Komaj čakam da kaj sončka posije, ker to deževje mi gre na živce, da ne omenjam Jakobove slabe volje, ker ne gremo nič na sprehode...Pol pa se sam po trgovinah prekladamo, da zabijemo popoldanski čas, ker ta mali se doma tako hitro naveliča vsega in je pol siten...Ga je treba animirati sto na uro... Ja, za inhalator mi je tud meni rekla svakinja, da ga je ona uporabljala, ko so njeni otroci prehlajeni in taki...Sam da je dretje v nulo...Ne vem no. Sej če bo še tako naprej bomo tud mi poskušali...Doma imam enega čisto preprostega, kamor daš v posodico vrelo vodo, vanjo kapneš bilokaj (kakšne fajn kapljice ali mogoče lipo za prehlad), pol pa gor našraufaš tist nastavek za na obraz in to je to...Posodica je fajn izolirana, tako da se ne pohladi voda prehitro, pa da te ne peče v roke ko jo držiš...no, bomo vidli... Glede vlaženja zraka v stanovanju...Pr nas imamo vse v lesu (lesen strop, parket po tleh, vse pohištvo leseno...) in je zaradi tega ful suh zrak...V kuhinji kjer imam vlagomer je sedaj ko je ful vlažno od zuni, komaj da 40%vlaga...Večino pa se giblje tam okrog 30% in to je absolutno presuho...V sobi nisem še nikoli merila, vendar sklepam da mora bit še bolj suho, saj v kuhinji kuham in se tako navlaži prostor...Tako da pri tako suhem zraku niti mokre brisače na radiatorju ne pomagajo...Sploh pa v spalnici nimamo odprtega radiatorja, ker ni potrebe (temperatura tam okrog 18-19stopnj, pa imamo okno čez dan malo odprto)...Tako, da ne vem kaj narest...Mogoče bom prakticirala tako kot v kopalnici, da dam za kakšne pol ure pred spanjem grelec vode s kaplicami 31, da mal navlaži prostor...Ne vem, ne vem... No, danes je bila ponoči spet veselica...Sicer ga je imel skor celo noč mož čez, ker sem bla zvečer jaz na enem sestanku, pa je on zaspal na moji strani postelje, ker je bliže Jakobovi posteljici...Pol pa se nismo prekladali...Ampak je Jakob že pred 23h priromal k nam na sredo, ker ni in ni hotel spati v posteljici...Stalno na 10minut pokonci, pa jok pa kašelj...In pol ker se tako bojim, da ne bi bruhal, ga vzameš k sebi da ga pomiriš...In tako vleče v nedogled...No pol ko je bil pr nas v potelji je kar spal ene 3 al 4ure skupaj...Pol pa se je spet začelo lomastenje po postelji...Ko ne ve kam bi se obrnu, ali bi ležal ali bi sedel, mogoče tudi stal...Pa se zvrača kot pjanček, ker na pol spi...Ah...No, pol pa je okrog 5.30 zaspal in ga ob 6.15 ni blo moč živega narest...Ja veselo je pr nas...Ne vem kdaj bo kaj boljše, da ga preselimo v njegovo sobico... Dobro, zdej pa moram res počasi se it učit...Lep dan še naprej...